Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i, opet me zvao onaj što sam mu pribilježena za ponedeljak...iscerekasmo se malo, i ja mu rekoh, ajd da popijemo tu kafu, da me prekrižiš :mrgreen:...govori on..s0 tobom?..., nema šanse, ne smijem :mrgreen:...dobro, onda me zovi uredno svaki ponedeljak

• Podržavam
Reactions: Em.
i, opet me zvao onaj što sam mu pribilježena za ponedeljak...iscerekasmo se malo, i ja mu rekoh, ajd da popijemo tu kafu, da me prekrižiš :mrgreen:...govori on..s0 tobom?..., nema šanse, ne smijem :mrgreen:...dobro, onda me zovi uredno svaki ponedeljak
Sasava ti, a sasav i on :lol:

e, da...hit nedelje

imaš li ti srce ili bubulj?..pita Zoro Luku u onoj mojoj seriji

bubulj je inače..kamen..po zecki (po ljudima iz Zete)
Skoro nije bilo domace serije koja mi se ovoliko dopadala :lol:
A to, nisam "cula".
Ne moze covek sve da pohvata, jer je svaka recenica britka vrcava...

Nije tuzan avatar,Esterita!:) To je samo postovanje prema ranim radovima Vinsenta van Goga!:worth:
Ovih dana se taaakooo cimam sa sinom po Tirsovoj:sad2:.....no,sve je OK:D
Mozda je samo oslikavao trenutno stanje.
I,dobro-menjam za par dana,Ester.:)

Poslednja izmena:
divan dan danas bio, pravi proljetni
ja sam bila u trku ove dane

malo sam i čitala Vrata krletke
dvije uporedne priče, harem u XVI vijeku i sad...lijepo se čita, dobre su priče, obje
ali...moram, ja moram...znači, ovoj savremenoj bilo u momentu svega dosta i ode ona na kraj svijeta i smjesti se đe treba i sve
pa, majku mu, ja nisam nikad mogla tako...da mi dođe svega dosta i 'ajd zdravo, odo' ja na kraj svijeta

pa kad nisi u romanu, nego u životu.

Ja tražila Vrata krletke kad sam bila u biblioteci, pa nema. Jesam uzela Sto od limunovog drveta (i to sam htela), ali već vidim da ću opet morati da se ku.vam po drugim bibliotekama. A baš mi se ova moja bibliotekarka obradovala. Mada, čini mi se, kao da joj malo nije pravo što sam išla u druge. Možda se samo šalila.
Čitam tek drugu priču, nisam nešto pala na teme od ljepote.

Zavrsila juce 'Leto' od Tuve Janson.
Prevelika ocekivanja i stil koji mi se nije svideo uopste. Nije uspela da me uvuce u knjigu, niti da se sazivim sa likovima.
Jedva izgurah do kraja, nakon dve nedelje, a nepunih 120 strana :rumenko:
Mora biti da je problem u meni jer su svi puni reci hvale.
Knjiga je pisana u formi kratkih prica, a te kratke price pune jos kracih recenica. Nekako mi je sve bilo neuokvireno, kao da citam skup recenica ali nista ih ne povezuje. Radnja ne postoji, tu su samo segmenti jednog leta.
Kad sam prestala da se nadam promeni stila, mislila sam da mi ostaju makar likovi, mozda me oni kupe. Ti toliko hvaljeni likovi, drugi citaoci su bili opcinjeni, neki plakali kada su stigli do kraja, a najvece iznenadjenje mi je bilo kada sam u pogovoru videla da postoje i oni koji idu u turisticke ture do tog ostrvceta bas da bi koracali svetom iz knjige.
Meni ni likovi nisu izvukli stvar.
Dala sam joj ocenu 2 (od 5), precrtala Finsku sa liste i sad mi ostale samo dve knjige do kraja putovanja :D

A danas sam pocela da citam knjigu na cijim koricama pise 'Roman koji nas nezno podseca na snagu prijateljstva'.
'Astrid i Veronika', Linda Olson (za Svedsku). Jos je rano za utiske.

Rado, javicu ti se mada ne verujem da cu uskoro dolaziti u Nis.

Inace, ja u Srbiji placam godisnju clanarinu 500 dinara i mogu da uzmem do 3 knjige.
U Solunu je clanarina besplatna, isto mogu da uzmem do 3 knjige. Takodje, u Solunu je i ulaz na sajam knjiga (koji je uvek u maju) slobodan :D

Ja sam 'Sitnicarnicom' bila odusevljena, i uvek kad neko pomene tu knjigu ja se prvo setim jedne novembarske hladne veceri, mm i ja setamo gradom, on zastao ispred nekog izloga i razgleda, a ja mislim u sebi kako cemo uskoro da se vratimo u stan pa cu odmah da se vratim druzenju sa likovima iz knjige.
Juce sam isla do mog ginekologa, on inace praktikuje da izvestaj pise rucno, a pod papir uvek podmetne knjigu koju trenutno cita, i juce vidim da je to 'Opsada crkve sv. Spasa' :) Sad cu da pretrazim temu da vidim ko je sve citao i kakvi su vam utisci ;)

Moja Milica, jesi li zavrsila 'Tajni zapis'?
Ono vece kad sam iscitavala propustenih 40-ak strana, bila si mi mnogo slatka :)
Na svakih nekoliko strana post od tebe - I dalje citam Tajni zapis :)

Izvinite ako sam pisala bez reda, ovako mi doslo kako sam se cega setila.
I pozdrav za Lamar i Nightmare i sve vas :zag:

Poslednja izmena:
Kanela, ja sam čitala Opsadu.
Obožavam taj roman,
Volim elemente istoriografske metafikcije u njoj.
Priču koja ima prevlast nad istorijom.
Maštu koja pobeđuje priznatu istinu.

Volim taj sloj čudesnog u Petrovićevim delima.
Volim dušu koju daje svom delu.
Mislim da je Opsada zaista nepropustiv roman.

Zavrsila juce 'Leto' od Tuve Janson.
Prevelika ocekivanja i stil koji mi se nije svideo uopste. Nije uspela da me uvuce u knjigu, niti da se sazivim sa likovima.
Jedva izgurah do kraja, nakon dve nedelje, a nepunih 120 strana :rumenko:
Mora biti da je problem u meni jer su svi puni reci hvale.
Knjiga je pisana u formi kratkih prica, a te kratke price pune jos kracih recenica. Nekako mi je sve bilo neuokvireno, kao da citam skup recenica ali nista ih ne povezuje. Radnja ne postoji, tu su samo segmenti jednog leta.
Kad sam prestala da se nadam promeni stila, mislila sam da mi ostaju makar likovi, mozda me oni kupe. Ti toliko hvaljeni likovi, drugi citaoci su bili opcinjeni, neki plakali kada su stigli do kraja, a najvece iznenadjenje mi je bilo kada sam u pogovoru videla da postoje i oni koji idu u turisticke ture do tog ostrvceta bas da bi koracali svetom iz knjige.
Meni ni likovi nisu izvukli stvar.
Dala sam joj ocenu 2 (od 5), precrtala Finsku sa liste i sad mi ostale samo dve knjige do kraja putovanja :D

A danas sam pocela da citam knjigu na cijim koricama pise 'Roman koji nas nezno podseca na snagu prijateljstva'.
'Astrid i Veronika', Linda Olson (za Svedsku). Jos je rano za utiske.

Rado, javicu ti se mada ne verujem da cu uskoro dolaziti u Nis.

Inace, ja u Srbiji placam godisnju clanarinu 500 dinara i mogu da uzmem do 3 knjige.
U Solunu je clanarina besplatna, isto mogu da uzmem do 3 knjige. Takodje, u Solunu je i ulaz na sajam knjiga (koji je uvek u maju) slobodan :D

Ja sam 'Sitnicarnicom' bila odusevljena, i uvek kad neko pomene tu knjigu ja se prvo setim jedne novembarske hladne veceri, mm i ja setamo gradom, on zastao ispred nekog izloga i razgleda, a ja mislim u sebi kako cemo uskoro da se vratimo u stan pa cu odmah da se vratim druzenju sa likovima iz knjige.
Juce sam isla do mog ginekologa, on inace praktikuje da izvestaj pise rucno, a pod papir uvek podmetne knjigu koju trenutno cita, i juce vidim da je to 'Opsada crkve sv. Spasa' :) Sad cu da pretrazim temu da vidim ko je sve citao i kakvi su vam utisci ;)

Moja Milica, jesi li zavrsila 'Tajni zapis'?
Ono vece kad sam iscitavala propustenih 40-ak strana, bila si mi mnogo slatka :)
Na svakih nekoliko strana post od tebe - I dalje citam Tajni zapis :)
Izvinite ako sam pisala bez reda, ovako mi doslo kako sam se cega setila.
I pozdrav za Lamar i Nightmare i sve vas :zag:

Jao dusica moja, ja sam ti bila slatka a ja sama sebi na zivce idem, uzas knjiga 250 strana a ja je citam mesec dana, i jos uvek nisam zavrsila :rida:
Al da ne dodje do zabune nisam je rastegla zato sto je dosadna, naprotiv jako mi je zanimljiva i neobicna, ali eto ne stizam i kad imam malo slobodnog vremena za sebe ja pojurim na forum da vam se javim, pa onda malo sa muzem citam :zper: i tako stalno neke obaveze :lol:

Poslednja izmena:
Rado mozda nisi dala ono sto treba:) Ko zna sta su oni hteli da das...:heart:
Mozda bubreg :think:

Kada sam citala Isidorina Pisma iz Norveske, tada sam saznala da je u Norveskoj jos tada (pre I sv. rata) svakom gradjaninu koji placa porez, upis u biblioteku bio besplatan.
Oni imaju dugu kulturu citanja verovatno jer su pre svega civilizovani, a onda delom i zato sto su zimske noci duge i mracne, pa se onda u svakoj kuci dosta cita. Svaka majka je gajeci decu bila obavezna i da ih nauci da citaju
Sve ovo mi se veoma dopalo :D
I stalno mislim: "O boze, kakav uredjen svet!"

Kanela, ja sam čitala Opsadu.
Obožavam taj roman,
Volim elemente istoriografske metafikcije u njoj.
Priču koja ima prevlast nad istorijom.
Maštu koja pobeđuje priznatu istinu.

Volim taj sloj čudesnog u Petrovićevim delima.
Volim dušu koju daje svom delu.
Mislim da je Opsada zaista nepropustiv roman.

I sad sam upravo kupila tu knjigu na kupindu :zbanana: jao mojoj sreci nema kraja

Jao dusica moja, ja sam ti bila slatka a ja sama sebi na zivce idem, uzas knjiga 250 strana a ja je citam mesec dana, i jos uvek nisam zavrsila :rida:
Al da ne dodje do zabune nisam je rastegla zato sto je dosadna, naprotiv jako mi je zanimljiva i neobicna, ali eto ne stizam i kad imam malo slobodnog vremena za sebe ja pojurim na forum da vam se javim, pa onda malo sa muzem citam :zper: i tako stalno neke obaveze :lol:

jes'..nije ti lako :D

a mo''š li što da preskočiš? npr to čitanje :zper: sa mužem
btw ja se sinoć žestoko načitala :zper:

pričale ste ovdje koliko ostajete u biblioteci
ja ispod po' sata nikad

dok je bila stara biblioteka i dozvoljeno pušenje, kafenisala sam sa djevojkama
sad ponekad odemo na kafu, tu, pored
a i jedna zgrada se sad napravila, pa ču imat' asfalt do biblioteke i baš če mi biti na 1oo metara
neće više Esterka kroz pustinju i prašumu, asfalt je stigao i u našu mjesnu zajednicu

Jučerašnja lepa poseta Laguni.

Prelep dan, okupan suncem, ljudi veseli, usporeni, omamljeni lepotom vremena.
Lep prizor.
I ja, nakon posla, spremna na šetnju, na ispunjen dan.
Pazarila sam, naravno, i zadovoljna.
Svakako, ako se meni neka od knjiga ne dopadne, uvek znam koga ću obradovati poklonom.

Moje knjige su:
Knjiga lekova Deliverans Dejn Knjiga me je naslovom zaljubila u sebe, nekako, malo miriše na Život na vratima frižidera, koju takođe nisam čitala, ali me jeste privukla.
Francuska svita (Nisam joj odolela, omađijana prikazom Dragonfly.)
Kakao. Naslovom nije koliko me sinopsisom zainteresovala. Mojoj majci bi se veoma dopala.
Zemljopiščeva biblioteka Kako mi se dopada naslov. Čaroban je. Budi neku starinu, življenje starih priča.
Moj krivotovoreni život. Zvuči zanimljivo.
Zvezdana knjiga Pomalo miriše na bajkovitu priču, ali mi se rečenice koje zagledah izokola dopadahu, te se odlučih za ovaj naslov.
Moralni poremećaj. Pomislih, ukoliko sada ne uzmem, ne znam kada ću. Zaboraviću. A hvalile ste je. Mačje oko mi se dopalo.
Paint it black. Takođe koja je nekako predodređena da bude poklon. Snajki bi se dopala. :)

ovdje jutros bila nekakva čudna hladna magla
sad sunce i prelijepo

bila sam u biblioteci, o tome što sam dovukla ču nočas

trčim jutros ja da nešto stignem i naletim na jednu babu iz komšiluka, kojoj se priča...i šta ću, stanem sa njom...i, kako si bake, kako podnosiš ove promjene temperature...(bože fina li sam :mrgreen: )..odgovara ona...
ja, dome odlično....sve podnosim, da boK čuje...u mene ti ga dotur još nije nož ubača

osvježi mi bake dan..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back