ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
da li je Lamar čitala Ugrešićku?
mislim se mislim

mislim se mislim

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Lamar ti već počela putovanje? Super.
Ja se priključila Čitalačkom kutku (kod Rajke moderatorke), pa sad čitam Buku i bes za lektiru. Dosta mi jedna akcija tog tipa. Ali ovo izgleda zanimljivo, čisto imaš neku ideju kad odeš u biblioteku šta da tražiš.
E, sad sam se setila, u Bugarskoj se dešava deo Baba jaga je snijela jaje. Ne znam jesi ti to čitala i jel se računa kad je neki deo romana.

Kamo sreće da su samo alapače.
Obrati pažnju na njihove lepljive teme.Tema Biblioteka,jer savremena žena i čita, je otvorena 2006. a ima 691 stranu za celih 6 godina.Dok je dubiozna tema Dobro jutro,dobar dan i laku noć otvorena prošle godine i to u septembru a već je spičila za samo pola godine 800 strana
![]()
I doneo zaključakVala baš.Da bacim pogled šta trenutno čitaju ,sigurno je neki latinoamerički nepoznati romantični pisac.

Almodovarova teorema – Antoni Kazas Ros
![]()

Antonio Kazas Ros rođen je u francuskoj Kataloniji 1972. godine, od majke Italijanke i oca Katalonca. Posle saobraćajne nesreće koju je doživeo prekinuo je studije matematike i povukao se u osamljenički život pišući svoj prvi roman, Almodovarova teorema. Trenutno živi u Perpinjanu i Rimu i radi na svom narednom romanu. Ljudi iz njegove izdavačke kuće ga nikada nisu upoznali.
Da ne spamujem temu i dalje se družim sa Aljendeovom i mislim na Bi... U ovoj knjizi nijedna žena nije bila zlostavljana od strane supruga. Svaki muškarac je završio sa tiganjem posred čela![]()
![]()
Jel Ines srca mog?Uzeh da čitam Buku i bes. Pročitah piščev predgovor, i kao da nisam. Ludilo. Valjda je nadalje čitljivije. Lepo reče ED, potrebna je koncentracija. Lele...
Uzeh da čitam Buku i bes. Pročitah piščev predgovor, i kao da nisam. Ludilo. Valjda je nadalje čitljivije. Lepo reče ED, potrebna je koncentracija. Lele...
, sačekaj jutro !Uzeh da čitam Buku i bes. Pročitah piščev predgovor, i kao da nisam. Ludilo. Valjda je nadalje čitljivije. Lepo reče ED, potrebna je koncentracija. Lele...
Nemoj ,da sam znala da ćete pogoditi ne bih postavila , samo sam osećala potrebu da podelim sa vama. Nasmej se svemu Est![]()
Uzeh da čitam Buku i bes. Pročitah piščev predgovor, i kao da nisam. Ludilo. Valjda je nadalje čitljivije. Lepo reče ED, potrebna je koncentracija. Lele...
Mozete vi toI ja sam pomislila da možda nije trebalo da čitam ni piščev ni kritičarev predgovor, samo su me uplašili. Dalje je zbrkano jer prvo poglavlje priča taj retardirani brat, pa je sve zbrda-zdola. A ja nisam odmah ukapirala da ne treba da se trudim da shvatim i povežem šta se dešava. Jer ko zna kako ih on pamti, shvata, vidi...
A iako na nekoliko mesta u predgovorima piše ko je ko, morala sam nekoliko puta da se vraćam da to ponovo pročitam. I ja se nadam da će biti smislenije kasnije.

Meni nije jasno, ako se radnja knjige dešava u više zemalja, šta onda? Mogu da biram? Ili ako se dešava u nekoj izmišljenoj zemlji (npr. Narnija) ili drugoj planeti?
Ni ja ne bih čitala ništa posebno za Kosovo jer to nije država. Po toj logici mogu da čitam knjige iz Provanse, Toskane, Kornvola...