Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drugarice!:zpozdrav: Da se javim na redovan raport: prvo, dobro smo oboje i cekamo prolece i dalje :D
Dano, :zskace: dobro nam došla. :zag:

Zanimljivo je i da su Skotska, Irska, Vels i Engleska date kao posebne zemlje iako to nisu u realnosti, samo zato sto ima dosta knjiga cija se radnja tamo dogadja, tako da je ocigledno prednost data knjizevnim a ne politickim razlozima.

Po ovome možemo da nabrojimo i sve države SAD-a.:lol:

ja završila moju noćnu knjigu
Veridba je dugo trajala...Sebastijan Žaprizo...kao što i sam naslov kaže, vjeridba je baš dugo trajala...djevojka ga je baš dugo tražila, sklapala kockice, pitala, putovala..priča počinje rovovima iz Isv.rata...ima onaj lijepi francuski šmek, poneekad duhovita, ponekad tužna, tužna da srce zaboli...ali eto sa srećnim krajem
snimljen je i film, na koricama piše da je režiser Žene, autor filma Čudesna sudbina Amelije Pulen....

De ste, bibliotekarke? :)

Zavrsila Mirandina velika greska (fina laganica, bas mi je prijala, nije glupa..bar za mene :lol:_
i stigla do pola Zimski dvorac - prica o Romanovima - za sada dobra knjiga. za one koji vole istoriju, i da saznaju nesto o Romanovima.

Daklem, celo vece sedim sa atlasom i mojim spiskovima knjiga i gledam sta cu sa knjizevnom rutom. Fale mi knjige iz 15 zemalja! Uzas! I sve bre neke egzotike, ne znam da li cu ista od toga moci da nadjem. No, bar sam se dobro zabavila, ali sad mi se oci sklapaju, pa sutra (nadam se) kacim spisak procitanih kjnjiga od proslog posta.
Laku noc cure :zpozdrav:

Daklem, celo vece sedim sa atlasom i mojim spiskovima knjiga i gledam sta cu sa knjizevnom rutom. Fale mi knjige iz 15 zemalja! Uzas! I sve bre neke egzotike, ne znam da li cu ista od toga moci da nadjem. No, bar sam se dobro zabavila, ali sad mi se oci sklapaju, pa sutra (nadam se) kacim spisak procitanih kjnjiga od proslog posta.
Laku noć!
smilie_sleep_109.gif

Drage bibliotekarke, :heart: , samo da vam kazem, a znam da nije ovde 'rupa', ja citam jednu knjigu 2 meseca. :( Nista njoj ne fali, ali ja sam pocela da se pretvaram u 'nesto', pa me ne drzi mesto, paznja ili raspolozenje, ni pola sata... Ove hladne zime svasta je 'nastradalo' a najvise moje citanje...
Jedino sto me drzi u nadi je to, sto jos uvek kupujem knjige, znaci - nisam se predala skroz. :D
:zpozdrav:

Drage bibliotekarke, :heart: , samo da vam kazem, a znam da nije ovde 'rupa', ja citam jednu knjigu 2 meseca. :( Nista njoj ne fali, ali ja sam pocela da se pretvaram u 'nesto', pa me ne drzi mesto, paznja ili raspolozenje, ni pola sata... Ove hladne zime svasta je 'nastradalo' a najvise moje citanje...
Jedino sto me drzi u nadi je to, sto jos uvek kupujem knjige, znaci - nisam se predala skroz. :D
:zpozdrav:
Svakome nekada dodje, ali i prodje taj "necitalacki" period :zpozdrav:

ja završila moju noćnu knjigu
Veridba je dugo trajala...Sebastijan Žaprizo...kao što i sam naslov kaže, vjeridba je baš dugo trajala...djevojka ga je baš dugo tražila, sklapala kockice, pitala, putovala..priča počinje rovovima iz Isv.rata...ima onaj lijepi francuski šmek, poneekad duhovita, ponekad tužna, tužna da srce zaboli...ali eto sa srećnim krajem
snimljen je i film, na koricama piše da je režiser Žene, autor filma Čudesna sudbina Amelije Pulen....

Bas si je lepo opisala, cita mi se :)
De ste, bibliotekarke? :)

Zavrsila Mirandina velika greska (fina laganica, bas mi je prijala, nije glupa..bar za mene :lol:_
i stigla do pola Zimski dvorac - prica o Romanovima - za sada dobra knjiga. za one koji vole istoriju, i da saznaju nesto o Romanovima.

I ovo mi se cita :)

Jao Dance samo 15 ti fali!
Ja jedva cekam da se prihvatim atlasa, pa da vidim sta i kako :)

I ja mislim da ti se Lovac nece dopasti, jer mu je Hiljadu cudesnih sunaca mnogo bolja.
Citac je i mene svojevremeno oborio s' nogu, a Vikend mi je bio mlak i nategnut.

Meni se više svideo Lovac na zmajeve :zelenko2:
Možda zato što sam ga prvog čitala, pa nisam znala tačno šta da očekujem i baš me se dojmila. Kod Sunaca je izostao taj faktor novog i nepoznatog.

Da se javim, drage moje.
Počela sam Lovca na zmajeve.
Sinoć, pre spavanja pročitah 98 stranica, i zasad mi se zaista dopada. Mnogo snažnije pisanje, sa manje patetike no u Hiljadu čudesnih sunaca.
Što dalje odmičem, sve mi više klikće u glavi da je drugonapisani roman ustvari ženska jurnjava za suzama čitalaca i empatijom koja je u prvoj knjizi bila sasvim prirodna. Neisforsirana.

Žene moje, plačem 88 stranica.
Ne znam šta mi je.
Mnogo sam nešto hipersenzitivna.
Počela sam već kod onog dela gde Amir govori kako teku dani usled školskih obaveza, kada on ustaje na jedvite jade, a Hasan je sve vreme čio, i glanca Amiru cipele, sprema krevet, dok ovaj doručkuje ono što mu je takođe Hasan postavio.
Tu se nekako uvek rasplačem.
Tako sam plakala kao kiša dok sam gledala na you tube-u intervjue sa Danilom Kišom.
Obavezno mi duša pukne kada Danilo kaže da je radio kao sluga kod nekog seljaka.

Nekako, život je baš nekada nepravedno tup. Hladan.
Bojimo se onoga što nosi.
Što nagoveštava.
A većina stvari jeste do ljudi u njemu.
I do duha nas samih.

Sve u svemu, samo sam htela da javim da sam mazohista. I da plačem, tugujem, ali mi je lepo. :)

Procitala sam Kako je nestajala Esmi Lenoks, po vasoj preporuci, i hvala vam. Ne znam bas d apisem prikaze knjiga ali je ova prica svakako ostavila utisak na mene. Povremeno sam se gubila u onim delovima koji predstavljaju iskidane misli, recenice bez kraja i pocetka ali sveukupno mi se bas dopala. Lepa preporuka.

Meni se više svideo Lovac na zmajeve :zelenko2:
Možda zato što sam ga prvog čitala, pa nisam znala tačno šta da očekujem i baš me se dojmila. Kod Sunaca je izostao taj faktor novog i nepoznatog.

I meni, isto ne znam da li je razlog što sam je prvu pročitala, ali 1000 čudesnih sunaca mi je bila samo bleda kopija Lovca.
Toliko sam se isplakala uz tu knjigu, pa onda i uz film. Nezaboravna knjiga, a meni i top 5 uvek i zauvek.

Procitala sam Kako je nestajala Esmi Lenoks, po vasoj preporuci, i hvala vam. Ne znam bas d apisem prikaze knjiga ali je ova prica svakako ostavila utisak na mene. Povremeno sam se gubila u onim delovima koji predstavljaju iskidane misli, recenice bez kraja i pocetka ali sveukupno mi se bas dopala. Lepa preporuka.

U tom slučaju ti predlažem da pročitaš i Tajni zapis.:cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back