krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Rado šta bi za one knjige? Sutra putujem, javi ako ti trebam.
Aaa, stig'o Prust.

Lepo se provedi. Kad se vraćaš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rado šta bi za one knjige? Sutra putujem, javi ako ti trebam.

Aaa, stig'o Prust.
Lepo se provedi. Kad se vraćaš?

Ostaću malo duže
Nadam se da poštar nije dao otkaz![]()

), “sporovozna” knjiga bogatog jezika u opisivanju prirode, ljudi, obicaja, navika… Javljaces nam seOstaću malo duže

E Pus, to sam i ja razmisljala. Sta kad se radnja desava u vise zemalja?Meni nije jasno, ako se radnja knjige dešava u više zemalja, šta onda? Mogu da biram? Ili ako se dešava u nekoj izmišljenoj zemlji (npr. Narnija) ili drugoj planeti?
Ni ja ne bih čitala ništa posebno za Kosovo jer to nije država. Po toj logici mogu da čitam knjige iz Provanse, Toskane, Kornvola...

Ostaću malo duže
Ma, nije poštar, on pakete ne nosi. Pešačila sam sa sinom do Ledene stene čak.![]()
Ova Emocija pomanitala sa novim avatarima![]()
Javljaces nam se![]()

kad pominjete poštara, mene danas moj poštar zove, tj dere se preko puta duple ulice...TETA Ester, TETA Ester...ja ništa, mislim se, ja nisam ta, pa ti tetaj kol'ko hoćeš....onda on GOSPOĐO Ester..i 'ajd šta ču, mahnem mu...bila u pitanju neka pozivnica i predao mi je iz ruke u ruku posred onog ostrvca sa cvijećem
a čisto da se zna..sin mi po godinama ne može bit' nikako...čuješ njega...TETO...
Mene nervira, kad recimo neke mlade mame imaju decu od 2- 3 godine i kažu, kaži seki koliko imaš godina, a ja starija od njih.. Mislim jesam mladolika, hvala dragom tati i mami, i genetici, ali nemojte preterivati.
Sto ce reci, ako se radnja odvija u vise drzava, izaberite jednu koja vam najvise odgovara. Ne mozete istu knjigu iskoristiti za sve zemlje koje se u njoj pominju, ali mozete za bilo koju od njih.
Slepilo je jako dobra knjiga i vezuju je za Portugaliju. Međutim, u knjizi nema opisa zemlje, kako stvarno treba da izgleda. Meni treba nešto konkretnije vezano za tu zemlju.Region: Europe
Country: Portugal
Book: Blindness
Author: José Saramago

Evo me, odgovoricu vam na pitanja u vezi 'izazova'.
E, bas TOMeni se ideja sviđala kao putopis ...u kojoj sam zemlji bila uz pomoć knjige i mašte

Jel ime za tvoju bebuA ja vec par dana nista ne citam, zaglavila sam se u Svedskoj i uopste mi se ne svidja knjiga, prelagana je.
Juce i danas sam, za promenu, okruzena spiskovima sa imenima za bebe, ali ni tu nemam nekog uspeha jos uvek![]()
Mada ipak mislim da je Svedska ).
Da se javim na redovan raport: prvo, dobro smo oboje i cekamo prolece i dalje 

i samo i dalje citajte i pisite o knjigama, a ja cu da se apdejtujem s vremena na vremeOva Emocija pomanitala sa novim avatarima![]()
šta je sad stavila? bila škorpija, pa vratila zeleniš...odo da vidim
Cao drugarice!Da se javim na redovan raport: prvo, dobro smo oboje i cekamo prolece i dalje
Drugo, citala sam svasta ali to cu nekom drugom postu.
Trece, mnogo mi se svidja reading challenge ideja i bas sam se prebrojavam sa mojim knjigama, nisam losa ali je tacno da nije bogme lak zadatak, dobro si nam zabiberila corbu Kanela
Vidim da cete svi sad baciti u akciju biranja knjiga i preslisavanja svojih lista i spiskova, pa cu da vas citam, ali ne znam koliko cu moci da ucestvujem posto uglavnom moram da lezim. Bicete mi u mislima a i trenutno mi odgovara ovakva akcija putovanja makar u mislima imajuci u vidu da necu skoro moci stvarno.
Zanimljivo je i da su Skotska, Irska, Vels i Engleska date kao posebne zemlje iako to nisu u realnosti, samo zato sto ima dosta knjiga cija se radnja tamo dogadja, tako da je ocigledno prednost data knjizevnim a ne politickim razlozima.
Kanela, za Finsku, ako jos nisi izabrala, nedavno sam procitala knjigu "Leto" Tuve Janson (izdavac je Odiseja) koja je pripadnica svedske manjine u Finskoj, a radnja knjige je smestena na jednom finskom ostrvu, tako da bi mozda odgovarala. Ne mogu da se setim nijedne druge knjige cija je radnja smestena tamo - shvatila sam da romana cija se radnja dogadja u Svedskoj ili Norveskoj ima neuporedivno vise. Sad je bum skandinavskih pisaca trilera, mozda medju njima nadjes neki sa zapletom u Finskoj. Javi
Ljubim vas i volim svei samo i dalje citajte i pisite o knjigama, a ja cu da se apdejtujem s vremena na vreme

A ono, avatari su ti bas razliciti, jedva covek ukapira da si tiPozdrav svima,valjda ću i ja početi opet da čitam,pa ću onda moći i da se javim.A dotle menjam avatare,da me ne zaboravite.![]()

A ono, avatari su ti bas razliciti, jedva covek ukapira da si ti![]()