Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
aaaa
trenutno mi mozak radi sa 5 posto kapaciteta, tako da vas ne mogu pohvatat
uglavnom se slažem sa vama, tako je sve

đe je Lamar

ja se ne mogu naviknut' na ovu drastiĆnu promjenu temperature, kao da sam dođla u trope, idem sva razdrljena, prokuvah

moram danas da stignem do biblioteke kako mi glava zna...em knjige držim tri mjeseca, em nisam platila članarinu, samo su me upisale

sad ću samo da ispišem knjige koje sam pročitala, a kritički prilaz ću noćas

Žrtve sanjaju veliku ratnu pobjedu, M jergović
U šumi, Tana Frenč
Pesma ptica, Sebastijan Foks...plato
Zlatna obala, Nelson de Mil...Laguna
Nešto pozajmljeno, Emili Grifin, neka algoritam media, izdavač
Laušević

Pitanja i odgovori vrede, ali to više nije toliko aktuelno, imaš odličan film Milioner iz blata, Matematika ljubavi, Dar, Poslednje leto, Autoportret sa Milenom, vrede. Laki muškarci i Vreli sex, više filozofski, možda za našu decu nego za nas, jerbo mi to možemo da napišemo, je l' te...:lol: Ulica kamelija i Duša citre i nisu baš za kupovinu, ali nije loše pročitati.
Imam od njih i Don Žuana, Hvala za uspomene, Povest o mojoj ženi, Vrata krletke, Lažni utisak, Šangajsku konkubinu, BG blues, Šahovsku mašinu, Noćne razgovore, Pilotovu ženu, Sluškinjinu priču. Možda mi je još nešto promaklo.;)

Gledala sam film Milioner iz blata...
Dar ste me ovde odvratile da ne kupujem, iako su mi krice i dalje tako privlačne...
Ne volim te filozofske i popularnu psihologiju...a i Rado ja još nemam decu...planiramo,ali nemam još...
Dobar deo i ja imam,ali nešto će se i dokupiti...Naravno javljam kad kupim...
Hvala!

Sad ću ja.....
samo da se zagrejem...
Došla sam kući bogatija za dve knjige i jedan divan provod sa Radom i Bambikom :D:heart:
Bila sam poslednja u biblioteci pa sam sakupljala za njima.Ines srca moga -I.Aljende i Prohujalo sa ženom E. Lu

Kerefeka, meni je ''Pitanja i odgovori'' super knjiga. Imam je, kao i ''Lepotu nepoznatog'', ''Šangajsku konkubinu'', ''Putovanje kući'' (nisam je još pročitala), ''Centurion'', ''Plime rata'', ''Projekat:sreća''.

Šta NE preporučujem za kupovinu: ''Letnjikovac'', ''Ljubavna pisma'' (pljuvala sam ih pre par strana), ''Volim Njujork'', ''Kerini dnevnici'', Sparksa (meni je nekako njanjav, samo mi se jedna njegova knjiga dopala), Rejmonda Hurija (ti trileri su za 'iz biblioteke' pošto ne verujem da ih iko čita više od jedanput), ''Kako da hodate na visokim potpeticama'', ''Poslednje leto'' (nije mi se svidelo; neki su, pak, oduševljeni).

Ali mi ovde već manje-više znamo čitalački ukus svake od nas z:lol:
E, nameravam da uzmem i ''Neobičan događaj sa psom u noći''

bila Esterita u biblioteci

ja sa vrata počela sa izvinjavanjima, te bila naput, te zametena, te one su krive što nisam platila članarinu...l00 na sat ja tako
one djevojke i žene mrtve ozbiljne..kao dobro, ali moram da platim kašnjenje i sad da platim obadvije članarine, nije u redu, one mene pustile na dobrotu, a ja tako...sumnjivo meni u momentu nešto, al' pustim ja njih, ne branim se...kažem..dobro, činite što oćete, samo nemojte isključenje, evo i da čistim se javljam dobrovoljno
e, na čišćenje nisu izdržale, počele su da se kikotaju...i opet jedna preko druge da pričaju...ja kažem jedna po jedna..ili nek' me jedna preuzme k'o slučaj
kad sam preuzeta kao slučaj, stvar je ovakva
uprava je odlučila da ne naplaćuju članarinu NIKOME...znači besplatno za sve građane---što, zašto...pa eto, ne nabavljaju nove naslove, nemaju para...pa zbog toga
kutije su raspakovali, police postavili, napravili dječiji kutak prelijepi...ostala je još čitaonica da se sredi...i sad mogu ono što najviše volim, da idem kroz police, da mirišem knjige i da listam i da biram

a sad referat
prvo zetko...Žrtve sanjaju veliku ratku pobjedu
mislim, volim ja njega i kako piše i sve to...al' ova mu je očajna, očajna očajna...skupljeni neki članci zbrda zdola, kratki, nedovršeni, ma...pravo ratni
nisam se tome od njega nadala
znači, ni za Lamar nisu...al' eto ako ga baš toliko voli neka pročita, što da se samo ja mučim...išla sam do kraja knjige, sve se nadajući da će sledeći naslov biti bolji, ali cvrc
dalje...Laušević
ja...ne znam kako ovo da napišem...sve stoji i da je knjga iskrena i da je dobro napisana i da on dobro vodi radnju...ali čitavo vrijeme dok sam je čitala mene je nešto lagano žuljalo, k'o onu princezu na zrnu graška...i na 3oo i nekoj strani otkrijem šta...sad, ovo je moj lični doživljaj svega, razapnite me , al' ja moram...čovjek o svemu priča i svakoga spominje a svoju đecu tek na 3oo i nekoj strani..više je pisao o Majinoj babi nego o đetetu...kao da su usput u njegovom životu...ja, al' to sam ja...sve što mi se dešavalo u životu i dobro i loše, gledam kroz moju djecu..tako da me to eto žuljalo i eto...

dalje
Zlatna obala Nelson de Mil..odlična...nekakva mješavina Velikog Getsbija i Kuma...preporuka za svakog...nije neka teška težina, ali je dobra radnja, dobri likovi..pitka...ima i nastavak Kapija, koji je vjerovatno lošiji, ne znam, nema ga kod nas u biblioteci
Nešto pozajmljeno, Emili Grifin..laganica, lagana skroz...ona se kresne sa vjerenikom najbolje prijateljice koji je u stvari zaljebljen u nju, a prijateljica je bzv ali joj je ona
odana i sa hepiendom, sve je to fino i krasno, ali 5oo strana, mnogo
U šumi, Tana Frenč pisali ste ovdje..nije loša..dobar roman, dobri likovi..za moj ukus previše detektivski, ali nema veze, fino se čitalo
Pesma ptica...Sebastijan Foks...ovdje je bilo..jal' sam pošla, jal' sam došla...još uvijek nisam načisto da li sam gledala film ili sam već ovo čitala...neke slike su mi se kao dežavi pojavile, ali velika većina knjige nije...ko ima stomak da pročita priču o rovovima u prvom sv. ratu...knjiga odlična...i o ljubavi i o opraštanju i o preživljavanju...i taj glavni junak Stiven mi se baš, baš dopao
gotov izvještaj

ustvari nije
sad čitam Dugo putovanje kući..Nadifa Mohamed, alnari...prešla sam polovunu..dosta dobra, prava afrička...pisana iz druge ruke, tj čerka piše o dječaku, siročetu koji traži oca putujući sam kroz sve te zemlje do Velike Britanije
i, da..oplela sam džemper mlažem djetetu..malo sam je precijenila, pa je ispao za dva broja veći...al' odličan..valjaće za dogodine
i jedan ogromni, tj. dugaćak, dugačak šal koji smo nazvale duga đal
i šal za izgračku
tako da nisam igle džabe nosila

Ja sam veceras zavrsila ovu, sutra pocinjem Dezire (iz tri dela) davno proacitala-nikad zaboravila, rado joj se vracam, nezna , poeticna iako dogadjaji koje obradjuje nisu ni jedno ni drugo, ali ljubav uvek ostaje ljubav, makar bila prva i posle nje dosle druge, ostaje nesto zauvek, nesto sto ni mac ne moze da posece...Prva ljubav Ezeni Dezire Klari i Napoleona Bonaparte, gledala sam film- ni prici..

Dakle: Sve sto ostaje... zavrsila sam
sve_sto_ostaje-patrisa_kornvel_v.jpg
- dopala mi se, bas...

Esterita tu gde si ti tu je i šalaz:D
Moram reći da se slažem sa tobom, a vezano za Lauševića, i meni je to zasmetalo, ali jedino što mogu da kažem u njegovu odbranu jeste da mislim da nije hteo da ih upetljava prisećanjem u knjizi, opisima proživljenih događaja itd (iako ga to ni malo ne opravdava u odsustvu prikaza njegovog osećanja prema njima, stvarno deluje bezosećajno, ali ja opet odbijam da prihvatim da je bezosećajanz:() Ako je neko razumeo šta sam htela da kažem. Ja sam to jednostavno shvatila kao "to me jako boli i ne želim da pominjem moju decu". Mislim šta ću, ja kad nekog volim onda nađem i opravdanje za svez:mrgreen:.
Što se tiče sastanka sa Radom i Nightmare, lepo smo se isćaskale i razmenile knjige, što u biblioteci što u kafiću gde su nas svi ovako gledaliz:shock:.
Uglavnom, smrrrrrrrrrrrrrrrzla sam se:zzima:, ali kad sam došla kući, čaj, papuče iz mikrotalasnez:shock: i pregled dovučenih knjiga me brzo ugrejao.
Već sam počela Plavu beležnicu koju sam preuzela od Rade, zatim tu je i Lisac u kokošinjcu- Kišon, Slepilo-Žoze Saramago i rođendanski poklon Opsada Crkve Sv.Spasa-Goran Petrović.
Vredelo je smrzavanja.

a sad referat
prvo zetko...Žrtve sanjaju veliku ratku pobjedu
mislim, volim ja njega i kako piše i sve to...al' ova mu je očajna, očajna očajna...skupljeni neki članci zbrda zdola, kratki, nedovršeni, ma...pravo ratni
nisam se tome od njega nadala
znači, ni za Lamar nisu...al' eto ako ga baš toliko voli neka pročita, što da se samo ja mučim...išla sam do kraja knjige, sve se nadajući da će sledeći naslov biti bolji, ali cvrc
dalje...Laušević
ja...ne znam kako ovo da napišem...sve stoji i da je knjga iskrena i da je dobro napisana i da on dobro vodi radnju...ali čitavo vrijeme dok sam je čitala mene je nešto lagano žuljalo, k'o onu princezu na zrnu graška...i na 3oo i nekoj strani otkrijem šta...sad, ovo je moj lični doživljaj svega, razapnite me , al' ja moram...čovjek o svemu priča i svakoga spominje a svoju đecu tek na 3oo i nekoj strani..više je pisao o Majinoj babi nego o đetetu...kao da su usput u njegovom životu...ja, al' to sam ja...sve što mi se dešavalo u životu i dobro i loše, gledam kroz moju djecu..tako da me to eto žuljalo i eto...

:zcepanje:

Mesecima slovo jedno nisam procitala, i napokon uzmem Lausevica i sad videh Esterkin komentar i vise mi se ne cita z:mrgreen:
A htedoh i da vas pitam za ove knjige sa Lagunine akcije sta da uzimam? :sanke:

I mnoooooooooooooooooogo ste mi nedostajale :zskace:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back