Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja moram prijavljujem da me Slepi ubica smara. Mnogo je razvukla, pa teku 3-4 priče. A znam da ste je mnogo hvalile i preporučivale pa sam pretražila temu da se malo ohrabrim, podstaknem i ubedim. Pa sam našla:

lamar: (valjda je neko rekao da postaje zanimljivo)
I bice sve vise.
Prica kao sto vidis ide u tri/cetri nivoa
To takodje doprinosi zanimljivosti.

moja milica:
jos da se pohvalim Procitala sam Slepi ubica i molim da to pozdravite jednim glasnim aplauzom
Knjiga me je odusevila, fenomenalna, svima je preporucujem, pocetak me je malo zbunjivao jedva sam pohvatala ko je ko ali kasnije se klupko polako razmotavalo i postajalo je sve zanimljivije

Bambi
A meni se sviđaju oni delovi kad piše Slepi ubica: pa naslov i kad onaj lik priča one priče, wow kakva mašta, samo nemam poojma ko je to (naravno pretpostavljam, ali videćemo). ((( Meni se ti delovi uopšte ne sviđaju))))

emocija (ima novi avatar z:)
Slepi ubica-Margaret Atvud-pročitano(verovatno je sličan osećaj kad se vuku recke,ja uživam da kažem : pročitano )
Sporo mi je išlo čitanje prve dve trećine(upozorena na vreme studirala sam svaku rečenicu)ali je posle krenulo toliko ,da je sve drugo stalo

e, evo emocijino je presudno. Svi kažu malo je na početku zbrkano. Ja prešla polovinu, a i dalje ne mogu da pohvatam. Znači, tek posle dve trećine mogu da očekujem da nešto shvatim.

• Podržavam
Reactions: Em.
Zavrsila sam Kevina sinoc oko 12h..i bas dugo nisam mogla da zaspim.

Ne mogu da kazem da nisam negde na drugoj polovini knjige pomislila da je cudno da u sadasnjem vremenu Eva ne pominje SIliju, ali mi je ipak srce ludacki lupalo dok sam citala o njenom povratku kuci nakon masakra i setnji po sobama u potrazi za muzem i cerkom...
Mene je knjiga zasita osusevila, nacin na koji se upoznajemo sa pricom, misli i iskrenost koju Eva iznosi (neki delovi u kojima razmislja o deci pre njihovog rodjenja su mi toliko slicni mojim razmisljanjima, onim koje ne izgovaram na glas)...odmah na pocetku "znamo sta se desilo", i kroz celu knjigu putujemo do tog dogadjaja, malo mrzim Kevina, pa ga malo volim, pa mi ga je zao, pa ga se plasim podseca me na Demijana...i sa dogadjaja na dogadjaj stizemo do pocetka kraja, i tu stranice lete jedna za drugom, menjam polozaj iz polu lezeceg u sedeci u krevetu (o, da Mr Bi sasvim je jasno da si sedela za stolom - oprosti sto to stalno pominjem ali meni je citanje za stolom nezamislivo, mada bih ja Kevina ladno citala potpuno isto kao ti)...i iako naslucujem sta se jos desilo, ne zelim da sam u pravu...al ipak jesam, i verujem da se to nije desilo cela knjiga bi bila jos jedna od onih "da, procitaj je dobra je" i nista vise, ali meni licno taj "dodatni dogadjaj za koji ne znamo na pocetku, cini da mi finis citanja knjige digne adrenalin toliko da ne mogu da zaspim nakon toga, i da za ovu knjigu mogu da kazem da je zasita "moras je procitati", ali je necu preporuciti svojoj trudnoj sestri niti najboljoj prijateljici koja je ionako danima neraspolozena...

Drage zene, hvala vam od srca za preporuku ove knjige, iskreno nikada je ne bih kupila, ni po naslovu ni po opisu na koricama, i mnogo bih propustila.
Sad nemam pojmasta da radim nakon Kevina, koja bi to knjiga mogla da joj parira?

Majce, mislim da bi i tebi ovaj Viveg legao.
Savremene teme i problemi ljudi u Ceskoj.
Vrlo je pitko i lako za citanje, a nije praznjikavo.

Eto kako si ga ti lepo opisala u par reci. :super:
Ja napisah onoliko a nista pametno ne rekoh .:rida:

Bila prekjuce u biblioteci sa namerom da opet uzmem Vivega,imaju jos jednu njegovu iz 2005.god.ne secam se naslova,ali trenutno je na citanju.:( Tako da sam uzela ono sto je bilo gore na polici a meni pod ruku neku Suzan Elizabet Filips "Sminkerka" i jos jednu od nje "Nadji mi zenu ako mozes" ,neka laganica ,ali nesto nemam volje da ih citam.

Zavrsila sam Kevina sinoc oko 12h..i bas dugo nisam mogla da zaspim.

Ne mogu da kazem da nisam negde na drugoj polovini knjige pomislila da je cudno da u sadasnjem vremenu Eva ne pominje SIliju, ali mi je ipak srce ludacki lupalo dok sam citala o njenom povratku kuci nakon masakra i setnji po sobama u potrazi za muzem i cerkom...
Mene je knjiga zasita osusevila, nacin na koji se upoznajemo sa pricom, misli i iskrenost koju Eva iznosi (neki delovi u kojima razmislja o deci pre njihovog rodjenja su mi toliko slicni mojim razmisljanjima, onim koje ne izgovaram na glas)...odmah na pocetku "znamo sta se desilo", i kroz celu knjigu putujemo do tog dogadjaja, malo mrzim Kevina, pa ga malo volim, pa mi ga je zao, pa ga se plasim podseca me na Demijana...i sa dogadjaja na dogadjaj stizemo do pocetka kraja, i tu stranice lete jedna za drugom, menjam polozaj iz polu lezeceg u sedeci u krevetu (o, da Mr Bi sasvim je jasno da si sedela za stolom - oprosti sto to stalno pominjem ali meni je citanje za stolom nezamislivo, mada bih ja Kevina ladno citala potpuno isto kao ti)...i iako naslucujem sta se jos desilo, ne zelim da sam u pravu...al ipak jesam, i verujem da se to nije desilo cela knjiga bi bila jos jedna od onih "da, procitaj je dobra je" i nista vise, ali meni licno taj "dodatni dogadjaj za koji ne znamo na pocetku, cini da mi finis citanja knjige digne adrenalin toliko da ne mogu da zaspim nakon toga, i da za ovu knjigu mogu da kazem da je zasita "moras je procitati", ali je necu preporuciti svojoj trudnoj sestri niti najboljoj prijateljici koja je ionako danima neraspolozena...

Drage zene, hvala vam od srca za preporuku ove knjige, iskreno nikada je ne bih kupila, ni po naslovu ni po opisu na koricama, i mnogo bih propustila.
Sad nemam pojmasta da radim nakon Kevina, koja bi to knjiga mogla da joj parira?

Isto se i ja pitam. Uzela sam jos jednu knjigu Mavis Cheek, posto me njene knjige uvek nasmeju, ali citam nekih tridesetak strana vec danima a i dalje mislim na Kevina.

Eto kako si ga ti lepo opisala u par reci. :super:
Ja napisah onoliko a nista pametno ne rekoh .:rida:

Bila prekjuce u biblioteci sa namerom da opet uzmem Vivega,imaju jos jednu njegovu iz 2005.god.ne secam se naslova,ali trenutno je na citanju.:( Tako da sam uzela ono sto je bilo gore na polici a meni pod ruku neku Suzan Elizabet Filips "Sminkerka" i jos jednu od nje "Nadji mi zenu ako mozes" ,neka laganica ,ali nesto nemam volje da ih citam.

biće da sam chitala ovu drugu:think:
ili nisam:think:

:lol:
jesam neshto od nje, ali ne znam shta..valjda kad mi je cimerka bila u gostima, ili ja kod nje
al javlja mi se neshto:lol:

‎"Bojim se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu." Toma Akvinski
Nije da ne čitam , čitam mudre misli....

Baš sam jutros pročitala rečenicu Akvinskog, a na početku Markesovog romana O ljubavi i drugim demonima: " Čini se da vlasi rastu i oživljavaju mnogo sporije od ostalih tela." Kakva slučajnost, Toma danas štuca na onom svetu.:)

Pocela sam da citam Smrt je neprovjerena glasina, Emir Kusturica,
Nisam obratila paznju sta ste pisale o knjizi ali vec sa par recenica na pocetku , knjiga dobija moju paznju....
Odoh da citam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back