krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ja nisam ni znala da je emocija u Pragu. Nisam pratila na časovima.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nismo, nismoNe sećam se ja da si ti mene išta pitala, a još manje da sam priznala. Ništa ja ne priznajem. Ali, ako je istina, onda ću da ti pozajmim, pa valjda mi bibliotekarke ovdašnje nismo od te kritikovane fele.
Ja sam ostala bez recnika ovako....![]()
![]()
Ovo samo vi ovde možete da razumete....
Pre skoro dve godine , iako sam se zarekla da knjige više ne pozajmljujem, na insistiranje, pošaljem nekoj familiji u dijasporu knjige na čitanje...Uz to, dve pošaljem , s posvetom, na poklon...
Često dolaze,ali knjige ne vraćaju...
U poslednje vreme sam već počela da ludim i pošaljem onako neki sms - tipa da bi mi trebale moje knjige, ako su pročitali - izmedju ostalog bilo je knjiga Trejsi Ševalije i želela sam da ih odnesem na potpis, dok sam planirala da idem na Sajam.
Neposredno pred poslednji dolazak pošaljem drugi ,od ukuono dva sms-a, da ih podsetim ( da ih zaboga ne uvredim, što posle dve godine tražim svoje knjige) i ono dodju i naravno, opet ne ponesu i ni ne pominju...
Kad evo danas mi na posao stiže kesa, kaže čovek poslali mi, neko je dolazio ovamo....
Obradujem se naravno...da budem iskrena i odahnem...ali na kratko...
Knjige, koje su bile nove novcijate ( neke od njih su kupljene nakon čitanja, kako bih imala svoj primerak) - izgledaju kao da su pozajmljene iz biblioteke...
To je prošlo kroz ruke valjda svakom ko je tamo znao srpski...
Eto mog doprinosa, očuvanju kulture i jezika kod naših iseljenika...
Šalu na stranu, p o l u d e l a s a m ! ! !
Neka sam smešna, neka sam detinjasta, ali korice su oguljene, ugibaju se, neke stranice uflekane,ama svaka od knjiga je poslužila kao podmetač za neko pisanije, sve se vide utisnuti tragovi hemijske...
Ne da sam besna, nego se ne usudjujem da ih pogledam kako treba - u kesi su ispod stola...A znaju kolika sam, da ne kažem sad šta, kad su knjige u pitanju...
Evo javno se zaričem, više nikada, ali nikada NE DAM nijednu knjigu nikome, pa neka se ljuti ko god hoće!
I tako je i bilo pre ovog,ali kao 'ajde...
Da fora bude veća, jedna mi knjiga uopšte nije ni vraćena, već sam umesto nje dobila nazad jednu od onih koje sam im poklonila, sve sa mojom posvetom![]()
Pratiš ti odlično na časovima,ništa ti ne promakne.Ja nisam ni znala da je emocija u Pragu. Nisam pratila na časovima.![]()
Ja kratko,kao i uvek.nije Emocija u Pragu, ali je, koliko sam shvatila Ester išla u Prag, sa posetama nekim usputnim gradovima. Ali neka pričaju one, nije to moj posao.
Dodaj ti šta god hoćeš ,ja sam rekla da sam imala divan dan.(u Budimpešti,sapa, ja rekla onoliko koliko i Emi
ako ona doda, dodaću i ja
da, išla u Prag, to mi bio glavni posao, utakmica fudbalskih reprezentacija Ćeške i CG, i tada sam se oledenila
a ti usputni gradovi, nisu baš usput, ali su bili uključeni u taj nekakav plan putovanja, pa smo i njih obišli
Beč, Prag, Prag, Prag, Bratislava, Budimpešta...eto
Jao kriminalne ste sa pozajmljivajem...
Verujem da vam to smeta... ali ja sam sušta suprotnost... pročitana knjiga se u mojoj kući ne zadržava dugo, uvek neko pozajmi i nikad ne vrati... iskreno, nemam ni jednu svoju knjigu kući... ne znam ni kome ni kada ni koliko knjiga treba da mi vrate...
Moja mama tako kao i vi, ona čak ima spisak knjiga koje je pozajmmila od nekog, i knjiga koje njoj treba da vrate... i šizi kad neko kasni...
Ja planirma(jednog lepog dana) da u jednoj od soba napravim biblioteku, samo police, udobna fotelja i ja...tada ću pokupiti sve moje knjege koje kruže ko zna kuda... i kupiti sve koje želim... a fale mi...
![]()
Nikad nije kasno.Mlada si, sigurna sam da ćeš uspeti da napuniš tu tvoju sobu za čitanje. Ako ne znaš kako, pozovi mene.
![]()
Valjda sam zaslužila da bar presečem vrpcu?Javljam ti prvoj rado kad otvorim biblioteku...
P.S. Pod tuđom knjigom podrazumevam i mamine i svekrove knjige...
Valjda sam zaslužila da bar presečem vrpcu?Ne bih došla praznih ruku.
![]()
Citam jos Jegovica Mama Leone,i nikad lepse knjige
,a nikad sporije nisam citala,i to je zato sto citam sa laptopa, nisam navikla,kao da me zamara i tako procitam jednu pricicu,eventualno dve i to je to za jedan dan,i tako svaki dan.Knjiga je predivna stvarno,moracu da je imam i u paprirnom izdanju
![]()