Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa, ja rekla onoliko koliko i Emi
ako ona doda, dodaću i ja

da, išla u Prag, to mi bio glavni posao, utakmica fudbalskih reprezentacija Ćeške i CG, i tada sam se oledenila
a ti usputni gradovi, nisu baš usput, ali su bili uključeni u taj nekakav plan putovanja, pa smo i njih obišli
Beč, Prag, Prag, Prag, Bratislava, Budimpešta...eto

Ne sećam se ja da si ti mene išta pitala, a još manje da sam priznala. Ništa ja ne priznajem. Ali, ako je istina, onda ću da ti pozajmim, pa valjda mi bibliotekarke ovdašnje nismo od te kritikovane fele.
Nismo, nismo :D
Nego bez zafrkancije, ja sad bas nesto razmisljam, pa ja skoro uopste ne pozajmljujem knjige OD NEKOG.
Ili citam iz biblioteke, ili svoje :manikir:

:besna: :besna: :besna:

Ovo samo vi ovde možete da razumete....
Pre skoro dve godine , iako sam se zarekla da knjige više ne pozajmljujem, na insistiranje, pošaljem nekoj familiji u dijasporu knjige na čitanje...Uz to, dve pošaljem , s posvetom, na poklon...
Često dolaze,ali knjige ne vraćaju...
U poslednje vreme sam već počela da ludim i pošaljem onako neki sms - tipa da bi mi trebale moje knjige, ako su pročitali - izmedju ostalog bilo je knjiga Trejsi Ševalije i želela sam da ih odnesem na potpis, dok sam planirala da idem na Sajam.
Neposredno pred poslednji dolazak pošaljem drugi ,od ukuono dva sms-a, da ih podsetim ( da ih zaboga ne uvredim, što posle dve godine tražim svoje knjige) i ono dodju i naravno, opet ne ponesu i ni ne pominju...

Kad evo danas mi na posao stiže kesa, kaže čovek poslali mi, neko je dolazio ovamo....:worth::worth::worth:
Obradujem se naravno...da budem iskrena i odahnem...ali na kratko...

Knjige, koje su bile nove novcijate ( neke od njih su kupljene nakon čitanja, kako bih imala svoj primerak) - izgledaju kao da su pozajmljene iz biblioteke...:sad2::sad2::sad2:
To je prošlo kroz ruke valjda svakom ko je tamo znao srpski...
Eto mog doprinosa, očuvanju kulture i jezika kod naših iseljenika...

Šalu na stranu, p o l u d e l a s a m ! ! !

Neka sam smešna, neka sam detinjasta, ali korice su oguljene, ugibaju se, neke stranice uflekane,ama svaka od knjiga je poslužila kao podmetač za neko pisanije, sve se vide utisnuti tragovi hemijske...:rtfm:
Ne da sam besna, nego se ne usudjujem da ih pogledam kako treba - u kesi su ispod stola...A znaju kolika sam, da ne kažem sad šta, kad su knjige u pitanju...
Evo javno se zaričem, više nikada, ali nikada NE DAM nijednu knjigu nikome, pa neka se ljuti ko god hoće!
I tako je i bilo pre ovog,ali kao 'ajde...
:dash::dash::dash::dash:

Da fora bude veća, jedna mi knjiga uopšte nije ni vraćena, već sam umesto nje dobila nazad jednu od onih koje sam im poklonila, sve sa mojom posvetom :rtfm::dash::dash::dash:
Ja sam ostala bez recnika ovako....
Pozajmila ga drugarici,jer mi tada nije trebao.Posle nekih godinu dana,a vidjale smo se u medjuvremenu,retko,al' bile smo u kontaktu,ja je zamolim da se vidimo i da mi ponese recnik jer m treba.
Nismo se videle.Nsmo se ni videle ni cule vec vise od godinu dana... Brojevi moba su joj nevazeci.Na emailove mi ne odgovara.Moj recnik je jos uvek kod nje.Ne pada mi na pamet da kupujem novi,nov je bio kada sam joj ga dala.... :dash:
Tako da... ja knjige ne pozajmljujem vise nikome.
Eventualno,ali eventualno,ako m je to neko sa kime se druzim,pa hoce da procita nesto,onda kazem: ako knjigu mozes da mi vratis u stanju u kojem ti je dajem,znaci bez usiju,bez mrlja,bez izlomljenih stranica,onda ok.Ako mi je vratis upropascenu na bilo koji od navedenih nacina-ti zadrzavas tu a meni kupujes novu.
J.bg,ja cuvam moje knjige.

Ja nisam ni znala da je emocija u Pragu. Nisam pratila na časovima.:(
Pratiš ti odlično na časovima,ništa ti ne promakne.;)

nije Emocija u Pragu, ali je, koliko sam shvatila Ester išla u Prag, sa posetama nekim usputnim gradovima. Ali neka pričaju one, nije to moj posao.
Ja kratko,kao i uvek.:rumenko:

pa, ja rekla onoliko koliko i Emi
ako ona doda, dodaću i ja

da, išla u Prag, to mi bio glavni posao, utakmica fudbalskih reprezentacija Ćeške i CG, i tada sam se oledenila
a ti usputni gradovi, nisu baš usput, ali su bili uključeni u taj nekakav plan putovanja, pa smo i njih obišli
Beč, Prag, Prag, Prag, Bratislava, Budimpešta...eto
Dodaj ti šta god hoćeš ,ja sam rekla da sam imala divan dan.(u Budimpešti,sa :heart:Esterkom.:zag:)

Aaaaa dobro sam pratila, bas htedoh da pitam : Zar nije Budimpesta?Kad-pogodak!

Nego Rado, ona tvoja knjiga-dokaz...zaprepašćena sam...Neki ljudi su stvaaarno,ali stvaaarno neopevani primitivci!
Ja kesu s onim vracenim knjigama izvukoh iz gepeka i ne otvaram..Uzeo moj dragi da ih vadi, pa mu vidim zao zbog mene, zna koliko ih volim i cuvam, pa ih gleda i kao : Šta da ti kažem, bile u Evropi.....Ne daj vise...
I necu! A ja kao Lamar, obradujem se da neko hoce da procita, pa eto...eeeee sad imam vas, ne treba mi neko drugi da delimo utiske...

Jao kriminalne ste sa pozajmljivajem...:lol:
Verujem da vam to smeta... ali ja sam sušta suprotnost... pročitana knjiga se u mojoj kući ne zadržava dugo, uvek neko pozajmi i nikad ne vrati... iskreno, nemam ni jednu svoju knjigu kući... ne znam ni kome ni kada ni koliko knjiga treba da mi vrate... :rumenko:
Moja mama tako kao i vi, ona čak ima spisak knjiga koje je pozajmmila od nekog, i knjiga koje njoj treba da vrate... i šizi kad neko kasni...

Ja planirma(jednog lepog dana) da u jednoj od soba napravim biblioteku, samo police, udobna fotelja i ja... :zaljubljena: tada ću pokupiti sve moje knjege koje kruže ko zna kuda... i kupiti sve koje želim... a fale mi...:D

Jao kriminalne ste sa pozajmljivajem...:lol:
Verujem da vam to smeta... ali ja sam sušta suprotnost... pročitana knjiga se u mojoj kući ne zadržava dugo, uvek neko pozajmi i nikad ne vrati... iskreno, nemam ni jednu svoju knjigu kući... ne znam ni kome ni kada ni koliko knjiga treba da mi vrate... :rumenko:
Moja mama tako kao i vi, ona čak ima spisak knjiga koje je pozajmmila od nekog, i knjiga koje njoj treba da vrate... i šizi kad neko kasni...

Ja planirma(jednog lepog dana) da u jednoj od soba napravim biblioteku, samo police, udobna fotelja i ja... :zaljubljena: tada ću pokupiti sve moje knjege koje kruže ko zna kuda... i kupiti sve koje želim... a fale mi...:D

Nikad nije kasno.:lol: Mlada si, sigurna sam da ćeš uspeti da napuniš tu tvoju sobu za čitanje. Ako ne znaš kako, pozovi mene.;)

Volela bih da se pogresno ne shvati, imala sam dosta knjiga koje sam dobijala na poklon, vise ih nema, a svaku tudju sam uredno vratila. Neke knjige za mene imaju veliku licnu vrednost, i imam slucaj gde pozajmljene tri strucne knjige iz Glavne biblioteke u Beogradu zavrisile kod devojke koja je zelela da polaze ispit, u medjuvremenu je napustila studije, a knjige nije vratila. Ona koja je pozajmila je tuzena sudu, bila dva rocista, platila vrednost knjiga i sudske troskove...

Nas narod kaze: Nije poginula pozajmica ver rdjavo vracanje, ali, nisam od onih koji ne vole da pozajme, stavise, volim da nekoga obradujem kao sto neko drugi obraduje mene..Ali, postoje neke osnovne ljudske vrednosti: Vrati pozajmljeno osim ako izricitno nije receno da ne moras...

Nikad nije kasno.:lol: Mlada si, sigurna sam da ćeš uspeti da napuniš tu tvoju sobu za čitanje. Ako ne znaš kako, pozovi mene.;)

Žao mi je što sad nemam gde da ih držim... ne volim nabacane stvari i nered, i mislim da knjige ne zaslužuju da budu svugde... imam jednu veliku fioku sad sa knjigama, u nju ih odlažem pre i posle čitanja, dok ih ne pozajmim nekom ili ne vratim, jer jako puno pozajmljujem od mame i svekra...

Ne volim da čitam tuđe knjige, jer ne mogu obeležiti delove koji me oduševe, nauče, pomere... i što uvek tuđu knjigu čitam tako da čak ni listove ne presavijam skroz, već onako da ostane kao nova...

Javljam ti prvoj rado kad otvorim biblioteku... ;):D

P.S. Pod tuđom knjigom podrazumevam i mamine i svekrove knjige...

Moj tata mnogo čita, i sve što ja kupujem i kupujem i kupujem, on prvi pročita.Inče je vrlo pedantan čovek,ali voli da me zadirkuje za te moje "fazone s knjigama", pa mi je nedavno rekao da knjige koje mu dajem čita bez da ih sasvim otvara, nego onako, viri, pa kad ne može da vidi dobro, umetne ogledalce ( kao da mu onda nije naopačke, eh ..).Letos je to išlo tako daleko, da sam na polici videla knjige u kesicama za zamrzivač.Pitam šta je to? kaže: Čuvam da ti ih ne oštetim i umire od smeha...Obožava da me zadirkuje...
Mislim, nisam ja u fazonu da knjiga treba da ostane netaknuta...ali .....

Ja odavno ne pozajmljujem knjige, i nemam nikakvu grizu savest. Ko zeli da cita ima na raspolaganju knjizare, starinarnice, biblioteke, pa po svom izboru. I mi u kucnoj biblioteci imamo nekoliko primeraka kao sto je Rada postavila, ne razumem sta su uopste radili sa tim knjigama i kako ih nije blam da ih takve vrate.

I stvarno, zasto bi pozajmljivala knjige rodjacima u inostranstvu? Ako bas zele da citaju na srpskom, nek sami kupe sta ih interesuje.

Au, Čičak, ako ti nemaš mesta za knjige....:lol:
E, bre, ja sam u nepunih 40 kvadrata uspela da nabijem 3 police sa knjigama i to dobar deo je u dva reda, samo skupljam i navlačim :D
Pozajmljujem retko, i uglavnom su to pristojni ljudi koji te knjige koriste samo za čitanje...za potapanje kupusa i poturanje pod stoliće se snađu na drugi način, pretpostavljam :lol:

Kerefeka, tvoj tata je super :zcepanje:
Moram da priznam da knjige za koje znam da ih neću čitati duže vreme (niti moja mama), stavim u te kese za zamrzivač, i onda u ormar, ili gde već ima mesta. Kod tih kesa je super što su providne pa se lako vidi koji su naslovi u pitanju, ne mora mnogo da se čeprka. Nešto knjiga držim i u kutijama od cipela :rumenko: i onda zalepim papirić na kome piše koje knjige su unutra.
I dalje gnjavim ''Dance with dragons'', sporo ide, em je na engleskom, em nije tako uzbudljiva kao prethodni delovi.

Kerefeka, tvoj tata je super :zcepanje:
Moram da priznam da knjige za koje znam da ih neću čitati duže vreme (niti moja mama), stavim u te kese za zamrzivač, i onda u ormar, ili gde već ima mesta. Kod tih kesa je super što su providne pa se lako vidi koji su naslovi u pitanju, ne mora mnogo da se čeprka. Nešto knjiga držim i u kutijama od cipela :rumenko: i onda zalepim papirić na kome piše koje knjige su unutra.
I dalje gnjavim ''Dance with dragons'', sporo ide, em je na engleskom, em nije tako uzbudljiva kao prethodni delovi.

p.s.Ja maštam o ovome:

Ja sam pozajmila par kniga koje mi nikad nisu vracene,a imala sam slucajeva mnogo da ih jedva dobijem natrag,fakticki moram da podsecam i molim za moju knjigu:eek:
A ne volim ni da uzimam od drugih(jedino od mame,al to ne svrstavam u pozajmicu,to su fakticki i moje knjige).:)

Citam jos Jegovica Mama Leone:rumenko:,i nikad lepse knjige:worth:,a nikad sporije nisam citala,i to je zato sto citam sa laptopa, nisam navikla,kao da me zamara i tako procitam jednu pricicu,eventualno dve i to je to za jedan dan,i tako svaki dan.Knjiga je predivna stvarno,moracu da je imam i u paprirnom izdanju;)

I kupila sam Knjeginju Milicu-Vojislava Latkovic i nju planiram danas da pocnem pa da citam uporedo sa Jergovicem,:)

Citam jos Jegovica Mama Leone:rumenko:,i nikad lepse knjige:worth:,a nikad sporije nisam citala,i to je zato sto citam sa laptopa, nisam navikla,kao da me zamara i tako procitam jednu pricicu,eventualno dve i to je to za jedan dan,i tako svaki dan.Knjiga je predivna stvarno,moracu da je imam i u paprirnom izdanju;)

Ja isto ovako. Doduše ne zamara me, ali čitam na poslu, pa ne stignem.

Pus, mnogo mi se svidja tvoja soba iz mašte, ali nije to nešto tako nemoguće da se ima!

A da, taj fazon, ti tražiš svoje, a dobiješ: Jaaao , vratiću ti, šta si se zabrinula.A prošlo godinu dana.Pa još tebi bude neprijatno...

Knjige držim na veeeelikoj polici,ali biblioteka je u planu , ima već i mesto...samo čeka da se srede neke druge preče stvari, pa će biti i to....ako se na kraju ne preselimo u drugi grad...
Tati su kese bile fora da iskarikira....
sad se setih - znate ono kad ljudi drže daljinski od tv-a u kesi? Meni je to...užas.

I da, stvarno, šta treba da radiš sa knjigom da bi izgledala kao ona Radina?Bacaš u vis, vučeš za jednu koricu, daš kučetu da se igra, poneseš u rat...?

Knjige samo na zatvorenim policama.:D
Lepo ih vidim kroz staklo a ne treba da brišem i usisavam prašinu sa njih.:manikir:

Nemam problema sa pozajmljivanjem knjiga,ne dajem svakome.;)

Imam jedan drugi problem:ne znam šta da radim sa knjigama koje su čisti promašaj.
Muka mi i kada ih vidim,a da ih bacim,nekako je bzv.Probala sam i to,ali je baš loš osećaj, a čini mi se još gorom varijantom da ih čuvam.:evil:
Saveti,iskustva?:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back