Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedan drugi problem:ne znam šta da radim sa knjigama koje su čisti promašaj.
Muka mi i kada ih vidim,a da ih bacim,nekako je bzv.Probala sam i to,ali je baš loš osećaj, a čini mi se još gorom varijantom da ih čuvam.:evil:
Saveti,iskustva?:confused:

Pokloni ih nekome..mozda se toj osobi dopadne knjiga..ili razmeni sa nekim..

Imam i ja slican problem...

:zcepanje:

e ovo sam i ja pomislila...

ili pokloni mozda nekom nece biti promasaj:whistling:

Citam Kci srece i uzivam!

... i da Hajdi mi je omiljena knjiga iz detinjstva i jos uvek je imam...
...odusevljena sam bila i knjigom Vikinzi ne secam se autora, valjda zato i sad volim da procitam doooooobru avanturu...
...Izuzetna stvorenja su mi malkice bila dosadna ali me ipak vuklo da procitam do kraja, vise su mi se dopale Devicanski plavo i Devojka sa bisernom mindjusom...
...skoro sam i ja procitala Ne! Necu da se uclanim u klub ljubitelja knjige i kako neki kazu nije mi zao vremena ali mogla sam bez nje...
... i tako ... sto bi rekli neki
:cmok2:

To su one: "Što bih volela da je nemam"...
Ima medju njima i nekih koje stvarno nisu loše,ali nije mi potrebno da ih imam u vlasništvu,a zatrčala sam se kad sam kupovala, očekujući sasvim drugačiji sadržaj...
Palo mi je na pamet da ovde napišemo koje su, za slučaj da neko želi baš nešto od toga,ali opet....Rada je u pravu.....
Bacanje ne dolazi u obzir.
Poklanjanje - ne mogu da poklonim nešto što se meni ne dopada ( to važi za sve ostale vrste poklona, ne samo za knjige...), prosto imam utisak da taj kome poklanjam, zna da mi se to ne dopada...
A i nikad nisam poklonila knjigu koju sam prethodno pročitala, kao novu - ono za rodjendan,a knjiga polovna ( znam da ih po knjižarama čitaju,a mi ih kupujemo sebi ili na poklon kao nove,ali ja ne mogu) - ako je već poklanjam, daću je ovako bez nekog povoda..u suprotnom se osećam baš nekako kao da sam htela da podvalim...

Pa sad, ima ljudi gde me taj osećaj podvaljivanja i ne bi baš grizao :mrgreen:

Ajde, videću da napišem večeras, sad bez zezanja, neke od njih i nisu baš baš loše, ali meni nisu legle. Mislim da je većina neka lagana plaža-literatura, znači, nisu baš nekorisne.

Ne sećam se da l sam vam pisala o slučaju kada sam za rodjendan od bliske familije dobila knjigu Nore Roberts - Alnarijev outlet ( izvinjavam se fanovima unapred,ali meni je ona...bzvz...) i nije to sad neki greh, ne može uvek da se pogodi čitalački ukus,ali da ti neko donese knjigu koja je poslednji deo trilogije...i to piše na poledjini...
Nije se udostojio ni da se toliko potrudi da pročita.....
Moj dragi je prvo pobesneo, jer je to bilo s njegove strane,a posle smo se toliko smejali.....

joj, tako smo od moje škole, dal osnovne, dal srednje, dal baš i od obe, ne sećam se više, dobijali knjige u delovima, ko prvi ko drugi
pri tome, naravno da su te knjige bile najneprilagođenije uzrastu što može biti i smrtno dosadne uz to
ali ok je, ja razumem, to su oni u stvari podsticali druženje među dobrim đacima, razmenu knjiga i to :heart:

To su one: "Što bih volela da je nemam"...
Ima medju njima i nekih koje stvarno nisu loše,ali nije mi potrebno da ih imam u vlasništvu,a zatrčala sam se kad sam kupovala, očekujući sasvim drugačiji sadržaj...
Palo mi je na pamet da ovde napišemo koje su, za slučaj da neko želi baš nešto od toga,ali opet....Rada je u pravu.....
Bacanje ne dolazi u obzir.
Poklanjanje - ne mogu da poklonim nešto što se meni ne dopada ( to važi za sve ostale vrste poklona, ne samo za knjige...), prosto imam utisak da taj kome poklanjam, zna da mi se to ne dopada...
A i nikad nisam poklonila knjigu koju sam prethodno pročitala, kao novu - ono za rodjendan,a knjiga polovna ( znam da ih po knjižarama čitaju,a mi ih kupujemo sebi ili na poklon kao nove,ali ja ne mogu) - ako je već poklanjam, daću je ovako bez nekog povoda..u suprotnom se osećam baš nekako kao da sam htela da podvalim...

Uh, nadam se da nisam bila pogresno shvacena..

Nikada u zivotu nisam bacila knjigu...takodje nisam ni mislila da se nekome podvali tako sto ces mu uvaliti citanu knjigu za rodjendan..
N.pr..ja sam procitala Minaret..nije losa, ali nisam nista spec. odusevljena..(a kuca mi je prepuna knjiga i nekad mi i 3 knjige zauzimaju mesto - bukvalno..)
mojoj drugarici se dopada ta knjiga i nema je i ja joj poklonim..ilti dam..kako god..

joj, tako smo od moje škole, dal osnovne, dal srednje, dal baš i od obe, ne sećam se više, dobijali knjige u delovima, ko prvi ko drugi
pri tome, naravno da su te knjige bile najneprilagođenije uzrastu što može biti i smrtno dosadne uz to
ali ok je, ja razumem, to su oni u stvari podsticali druženje među dobrim đacima, razmenu knjiga i to :heart:
:) Samo što nisam pala u nesvest kad je jedne godine direktor (difovac) podelio tako za odličan uspeh Prohujalo sa vihorom, jednu tebi, jednu tebi. Dobili smo ih od Novosti besplatno. Msm bilo je tu i drugih knjiga. Što bolji prosek, to deblja knjiga, nezavisno od naslova. Inače, od opštine dobijamo neke knjige koje pišu lokalni pesnici ili koje kupe na kilo od lokalnog knjižara. Poslednji put smo dobili lektiru za srednju školu. To je još i bilo dobro.

stigla te kosmička pravda =D

Ako će sad da se ispovedamo, ja sam jednom na vašaru ukrala prstenče sa tezge. To je tada bila fora a ne potreba.:)

Nije to pravda, ne prihvatam :lol:
Tad, u mojim ludim godinama jelte :strika:, bila je fora da krađa hleba i knjige, zato što nemaš para da kupiš, i nije krađa....a i adrenalin nije za potceniti :mrgreen:
Došlo mi tada da se vratim i zamenim, majke mi, nepravda bre :lol:

Mislim da je dobra ideja da svaka od nas napiše kojih knjiga bi mogla da se otarasi - možda bi neka druga uživala u njima. Bolje nego da ih bacamo ili da skupljaju prašinu. U svakom slučaju, nemamo šta da izgubimo. Ako nastavim da gomilam knjige ovim tempom, progutaće me do trideset pete, ili tako nekako.
Ja ću da pročeprkam po svojima, znam da ima nekih koje sam kupila očekujući da će mi se svideti, ili dobila (nemaju posvetu nego su mi ljudi uvaljivali knjige koje im ne trebaju).
p.s. danas imam problema s kompom, ne čudite se ako bude grešaka ili duplih postova

:) Samo što nisam pala u nesvest kad je jedne godine direktor (difovac) podelio tako za odličan uspeh Prohujalo sa vihorom, jednu tebi, jednu tebi. Dobili smo ih od Novosti besplatno. Msm bilo je tu i drugih knjiga. Što bolji prosek, to deblja knjiga, nezavisno od naslova. Inače, od opštine dobijamo neke knjige koje pišu lokalni pesnici ili koje kupe na kilo od lokalnog knjižara. Poslednji put smo dobili lektiru za srednju školu. To je još i bilo dobro.

Difovac kažeš?! :tiganj:

Gorepomenuti tata koji čita " na normu" je difovac! :azdaja:

Ni ja ne mogu da bacim knjigu. U poslednje vreme ih se resavam tako sto odnesem za donacije.* Ja ih obicno kupim za male pare i nije mi zao da ih poklonim. Nego mnoge nisam ni procitala, ne stizem posto em kupujem kad naidjem na nesto interesantno em dovlacim iz biblioteke.
* one sto mislim da su zanimljive da se proitaju bar jednom odnesem u Srbiju. Nego tu mi je problem sto mnogi ne vole da citaju( a pogotovo ne vole da dobiju) stare knjige pa sam to pocela da izbegavam.

Citam od Patrick-a Neate, Rat londonskih golubova (The London pigeon wars), ne mogu da ocenim jel do mene il do knjige al bas gnjavim. Svako na primer peto poglavnje prica golub svoje vidjenje i objasnjenje. Nekoliko bivsih prijatelja sa fakulteta posle deset godina ponovo srecu jednog svog kolegu. On je majstor manipulacije (meni deluje bas kao negativac al videcemo jos do kraja) i po njegovom nagovoru spremaju se da opljackaju neku banku. Mada evo skoro da sm pri kraju (jos jednu petinu da procitam) a oni jos nisu svi u igri a kad ce tek da krenu u pljacku nije mi jasno (jos cu da ze abrinem sto tako odugovlace ha). U stvari mi je sve zanimljivo osim tog goluba koji ima neki bas cudan zargon pa se izgubim dok shvatim sta prica.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back