Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i, 'ladno ste me izignorisale
fino sam vas pitala dal' sam čitala Dževdet bega i sinove?!
:think: Dal' si citala? To pitanje ostaje :mrgreen:
Ja jesam. Mogla bih ti reci da su to Budenbrokovi na turski nacin.
Promene u samoj Turskoj i u turskoj porodici u XX veku.
To je uobicajeni Pamuk. Spor, detaljan...
Sama vidi, nemoj posle mene da krivis :rtfm:

:lol:

U vezi sa akcijom, naravno...
Ne secam se da smo pominjale Djavo i mala gospodja,a sad mi nesto bas zapade za oko, pa rekoh ..šta kažete?
Ja sam citala. Meni nije nesto, a tek tebi ce to da bude mlako.
Ti citas one ubistvene trilere, pa racunam da ce ti ovo biti preblago.
Zanimljivo je najvise to vreme desavanja. Valjda bese doba Milosa Obrenovica u Srbiji, pa malo praznoverja, malo mitskih bica, malo ubistava...
Ma sta znam, sama vidi, nemoj posle mene da krivis :rtfm:

:lol:

Poslednja izmena:
Bijićka, sa čime i sa kime, tj, sa kojom knjigom ti se zamjerio :mrgreen: Pamuk
ja sad nešto premotavam, tj, čitam sa korica ove knjige
čitala sam ono nešto Zovem se crveno, ili tako nekako, bila mi dosta dobra

Čitala sam ranije Novi život, a sad na moru Muzej nevinosti. Mnogo je, brate, opširan, spor, zadržava se na nekim, po meni nevažnim detaljima, na previše njih... Iako ja nisam baš neka osoba od akcije, više volim da sedim i ne radim bogznašta, on me smorio.

Procitala Klub ljubitelja cokolade, Carole Matthews. Simpaticna limunadica, malo me podseca na Bridget Jones (mene ona nije nervirala al vidim da mnoge jeste).
Elem mislila sam da ce knjiga lose da deluje na mene u smislu da cu da pojedem kilo cokolade usput, al srecom efekat je bio suprotan, njih cetiri su potamanile toliko cokolada, torti, toplih cokolada i sl da mi je bilo muka i da pomislim da uzmem i sama (sreca moja).
E sad da nadjem u biblioteci ako ima i drugi deo sto je Waterfall procitala, cokoholicarke na dijeti ( a cudo bi bilo i da ne budu posle ovih bahanalija :mrgreen:)

E da, ona knjiozica 'Homer's Odyssey' je diiivna, preporucujem ljubiteljima macaka i zivotinja uopste a i ostalima naravno. Evo da vidite macu:

homer-book.jpg

Poslednja izmena:
Izbacite uljeze:

Kupologija,
Kum,
Opusteli raj,
Vestalkina priča,
Zlato Medičijevih,
Kada ovo budeš čitala.

Hvala! :hvala:

:zcepanje: Meni su sve ove na listi za kupovinu, sem ''Opusteli raj'', umesto nje uzimam ''Ugovor s Bogom''

Van Zandt, hvala na preporuci, uzimam ljubitelje cokolade, a i ta maca Homer deluje bas simpaticno (gde ima da se kupi?)

:zcepanje: Meni su sve ove na listi za kupovinu, sem ''Opusteli raj'', umesto nje uzimam ''Ugovor s Bogom''

Van Zandt, hvala na preporuci, uzimam ljubitelje cokolade, a i ta maca Homer deluje bas simpaticno (gde ima da se kupi?)

Nije smešno, ovo je tužno. Očekujem da mi kažete kako su sve glupe i kako treba da preskočim ovu akciju. A ti mi još dodaješ. :mrgreen:
Šalim se. :lol: :zag:

Pa iskreno, ova produžena akcija i nije neka...ali sam ja NARAVNO i tu našla ono što mi kao treba.
Posle tri slična komentara definitivno sam odustala od Djavola i male gospodje.

Merkam i Zlato Medičijevih...ma sad sam već nakupila 8...

Nego, nisam nikad čitala tog vašeg Brajsona,a htela bih...I sad je na akciji Iščezli kontinent - ako se ne varam, to mu je prvenac...Pa šta kažete, vredi?
I da li je ok da od te knjige počnjem s Brajsonom?

E da, ima na Limundu Kundera - Oproštajni valcer za 10 dinara - kontam da licitiranjem cena neće otići u neke visine...

Pa iskreno, ova produžena akcija i nije neka...ali sam ja NARAVNO i tu našla ono što mi kao treba.
Posle tri slična komentara definitivno sam odustala od Djavola i male gospodje.

Merkam i Zlato Medičijevih...ma sad sam već nakupila 8...

Nego, nisam nikad čitala tog vašeg Brajsona,a htela bih...I sad je na akciji Iščezli kontinent - ako se ne varam, to mu je prvenac...Pa šta kažete, vredi?
I da li je ok da od te knjige počnjem s Brajsonom?

E da, ima na Limundu Kundera - Oproštajni valcer za 10 dinara - kontam da licitiranjem cena neće otići u neke visine...
:zcepanje: Samo ti kontaj. Ja sam platila 290+troškove.

Svraćala sam u Lagunu sad, od moje prijateljice saznadoh da je Vestalkina priča dosadna, Opusteli raj da kupim pod obavezno i Zlato Medičijevih je dobro, Kuma za sina obavezno, videću za četvrtu. Dugo već priželjkujem Kada ovo budeš čitala.

Eh, da, reče da i ovu treba obavezno da imam, Tigrova žena, ali nije na akciji:
http://laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1718

Ne docekah ja odgovor u vezi sa Brajsonom, jer sam pravo s posla, kao svaka prava zavisnica, pohitala u knjizaru..Otisla bih ja jos juce, nego sam kasno videla spisak.

I evo kupljenih

13 razloga
Knjiga o groblju
Crvena zemlja
Jedrenje u Sarantiju
Zlato Medicijevih
Iscezli kontinent
Jeza
Ekonomski prirodnjak - pa i za mog coveka nesto da se raduje

Tako da sad taj Brajson, kakav god da je, kupljen je...

Ja sam uspesno zaobisla prethodnu akciju i sad sam na ovom novom spisku nasla tacno 4 naslova koji me interesuju
Ekonomski prirodnjak
Kupologija
Leto trijesdevete
Iscezli kontinent

Poslednja izmena:
Ne docekah ja odgovor u vezi sa Brajsonom, jer sam pravo s posla, kao svaka prava zavisnica, pohitala u knjizaru..Otisla bih ja jos juce, nego sam kasno videla spisak.

I evo kupljenih

13 razloga
Knjiga o groblju
Crvena zemlja
Jedrenje u Sarantiju
Zlato Medicijevih
Iscezli kontinent
Jeza
Ekonomski prirodnjak - pa i za mog coveka nesto da se raduje

Tako da sad taj Brajson, kakav god da je, kupljen je...

Ja sam od Brajsona čitala ''Ni ovde,ni tamo'' (odlična, vrlo pronicljiva i zabavna) i ''Beleške s malog ostrva'' (smor). Ne znam kakva je ta ''Iščezli kontinent'', verovatno neka sprdnja o Amerima i njihovom načinu života i poimanja sveta?

''Ekonomski prirodnjak'' imam, fina knižica s pitanjima i odogovorima. Po konceptu me podseća na ''Svinju koja bi da bude pojedena''.

Ja bih vam s akcije preporučila Stivena Presfilda (ko voli istoriju), serijal o Adrijanu Molu (zabavno, hvatala sam sebe kako se naglas smejem), ''Mojsije'' Hauarda Fasta je dobar (prikazuje njegovu stranu koju nismo videli dosad). Moj muž obožava serijal Režin Deforž (mislim da se zove ''Plavi bicikl''), ja nisam čitala.
Sestri ću da uzmem ''50 načina da nađeš onog pravog'' :mrgreen: a na svoj spisak dodajem ''Neobičan događaj sa psom u noći'', je li neko čitao?

Purpurni hibiskus, Čimamanda Ngozi Adiči - Fenomenalno. Ona je definitivno moj omiljeni pisac:zaljubljena:, baš ume da dotakne dušu. Moram nabaviti i Drhtaj, vidim da je Ester pohvalila. Uživala sam.

Sad čitam Ne idimo noćas psima. Meni ne može da dosadi Afrički kontinent, samo bih o njima čitala.

Ja sam od Brajsona čitala ''Ni ovde,ni tamo'' (odlična, vrlo pronicljiva i zabavna) i ''Beleške s malog ostrva'' (smor). Ne znam kakva je ta ''Iščezli kontinent'', verovatno neka sprdnja o Amerima i njihovom načinu života i poimanja sveta?

''Ekonomski prirodnjak'' imam, fina knižica s pitanjima i odogovorima. Po konceptu me podseća na ''Svinju koja bi da bude pojedena''.

Ja bih vam s akcije preporučila Stivena Presfilda (ko voli istoriju), serijal o Adrijanu Molu (zabavno, hvatala sam sebe kako se naglas smejem), ''Mojsije'' Hauarda Fasta je dobar (prikazuje njegovu stranu koju nismo videli dosad). Moj muž obožava serijal Režin Deforž (mislim da se zove ''Plavi bicikl''), ja nisam čitala.
Sestri ću da uzmem ''50 načina da nađeš onog pravog'' :mrgreen: a na svoj spisak dodajem ''Neobičan događaj sa psom u noći'', je li neko čitao?

Zapamtila sam da su Beleške sa malog ostrva smor - u tome su se svi na temi složili, čini mi se, pa sam htela da proverim ovu knjigu.Da,parodija na život u Americi..tako nekako..

Ekonomski prirodnjak - bacila sam pogled na neke delove i mislim da je simpatično.Podsetilo me je na to kad moj voljeni ekonomista lista novine vikendom, pa izdvoji tako nešto da mi počita kao zanimljivost.Jutros je tu knjigu sa posvetom pronašao u svojoj torbi po dolasku na posao.

Jao, htela sam i Adrijana Mola,ali nema smisla da kupim 12 knjiga odjednom.Obožavala sam ga kao klinka - hrvatsko izdanje - mislim da je bilo svega 2-3 dela...

Taj Plavi bicikl je pominjan, ali se ne sećam u kom kontekstu - mislim da ga mešam sa nečim drugim, pa sve mislim da je limunada...Ali to će bolje neko ko je čitao, da ne lupam..

Kojih, kojih????!!!
Pričaj naaaaam!

Naravno, sa velikom zadovoljstvom. Prvo sam htela da vidim da l' vas interesuje. :zcepanje:
Elem, uz sugestije moje prijateljice iz Lagune, uzela sam sedam knjiga (osmu sam ustupila njoj):
Kum,
Opusteli raj,
Šahovska mašina,
Ajnštajnova devojka,
Ugovor s Bogom,
Kupologija,
Kada ovo budeš čitala.

Nije trenutno bilo Zlato Medičijevih.:(
Dok sam plaćala ovo, dečko pored mene drži jednu knjigu od 1000 dinara, hoće da kupi a nije član kluba. Brzinom svetlosti ga obradim da si međusobno pomognemo, pa na moju karticu, uz 32,5% popusta( s onom njegovom) kupim još i Tigrovu ženu i Divlji Eros. Stignem kući, poštar nosi Recepte za savršeni brak (Limundo, 250 din).

Eto...:lol:

Joooj, kad bih samo mogla da čitam jednu dnevno. Bože daj mi moć. :klanjanje:

"Prvo da vidim da l' vas intersuje" - e ovo baš liči na tebe.Ne da sam se ismejala....

Pa lepo si ti to izabrala.Gledala i ja Šahovsku mašinu, našla sam je posle čak i na nekom svom spisku...al' ne uzeh..Znaš nešto bliže od onog što piše na poledjini? Šta kaže ta tvoja iz Lagune?
Mis'im to za slučaj da overavam "još jedared" - o bože, ima li kraja ovoj pošasti....?A kao nije mi neka ova produžena akcija...

Kad ovo budeš čitala me idejom podseća na P.S. Volim te - pretpostavljam da je lepa,ali na tatu sam slaba, pa mi sve to nekako dodje tužno..Odmah pomislim kako ću kad ga ne bude...i ne mogu da je kupim.

Nema boga u susedgradu – Robert Perisic, Lom, pripovetke,110 str.
Bzvz. Par pripovetki jos i moze da prodje, al sve u svemu bzvz. Uglavnom su o nasilju koje proizilazi iz alkoholisanosti, dosade, besciljne mladosti, navijackih grupa… A poslednja pripovetka po kojoj se knjiga i zove, je bljak, bljak. Bas bljak.

Ljudska ljubav - Andrej Makin, citam, ali sam napravila pauzu. Joj, sto je teska tema. Tesko mi na dusi :( pa pravim pauzu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back