Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Grad u zrcalu – Mirko Kovac, Samizdat, 340 str.

Surova iskrena i ogoljena ispovest o sebi, svojoj familiji, narodu kome pripada…
Ispovest bez ikakvog ulepsavanja, precutkivanja, cak i bez onog literarnog i knjizevnog pristupa kojim se makar malo doteruje proslost…
Ima nekako ispovedni ton i retko kada govori pohvalno o proslosti i sebi… Uglavnom je to nekako gruba slika, sa cesto i nekim grubim recima…

Evo sad sam se dosetila! Nije ukljucio emocije u pricu. To je cudno. Kao kada neko napise kostur za roman pa ga onda ne doteruju. Eto konacno sam shvatila. To odsustvo emocija u prici o svojoj proslosti je ono sto me sve vreme dok sam citala zbunjivalo. I… ne znam da kazem citajte, ne citajte.

Ne kajem sto sam je procitala. Negde oko polovine me je zesce smorila, ali me je onda nenadano jako zaokupila i zainteresovala.

Ester, da znas samo koliko tu ima starih i arhaicnih reci iz dubrovacko-primorskog, trebinjsko-hercegovackog i crnogorsko- kotorskog kraja! :)
Jer je radnja smestena upravo u to podrucje
.

Meni se bas zbog toga dopala,a i onaj prividni (ili stvarni ? :confused:) nedostatak emocija mi je poznat,ide uz sve ostalo.Cak mi je blizak i onaj deo iz Vojvodine,tako da je meni bas "legla" .

Sada si i ti pocela kao Dana,objasnite mi zasto mi se nesto veoma dopalo :heart:

i uzela sam za plažu
Drhtaj, Čimamnda Ngozi Adiči, laguna
ova Čimamanda je napisala Purpurni hibiskus (samo podsjećam, znam da znate)
morala sam je malo prelistat
ovo su priče, biće uživancija danas

ovo samo ja radim, kol'ko sam primijetila
to, da citiram sama sebe

a priče su stvarno diiiivne, predivne
izgutala sam ih, bukvalno nisam dizala glavu sa knjige
povela sam i ćerki drugaricu i samo ih čušnula u vodu
ako koja počne da se davi, da druga vrišti

Pozz devojke :) Ne znam da li je neko vec napisao..

ALNARI - Specijalna ponuda za posetioce našeg sajta u periodu od 01.09. do 30.09. ili do rasprodaje zaliha.
Tri knjige za samo 499,00 din.

Knjige na akciji:
Brbljivica u velikom gradu
Dama pod velom
Deseta simfonija
Druga smrt
Hronike Griniča
Kraljev gambit
Let zmajeva
Mala iznenađenja
Mama na ivici nervnog sloma
Ponoć u ćilibaru
Putna kolekcija
Savršena
Skrivena namera
Strongmen
Tatina mezimica
Ubij me nežno
Voz osvete
Zgrada izgubljenih snova

Ove mi deluju zanimljivo.:think:

Nego, ovo je samo preko sajta, ništa direktno? Znači, i poštarina 165dindži.:(

uzela sam iz bibloteke Dževdet beg i njegovi sinovi od Pamuka
i sad se nešto mislim
dal' sam čitala ili smo pričali o njemu ovdje
baš mi nekakva konfuzija u glavi

a i ne bi mi prvi put bilo da nešto ponovim

Završila sam sinoć Vodu za slonove, mogu slobodno da vam preporučim. Dosadno vam biti neće, a i videćete kako funkcioniše putujući cirkus.

Sad ću malo čitati erotske priče Anais Nin, Venerina delta. Nije za autobus, moraću kod kuće. :rumenko:

Vidi, vidi, vidi kako me ogovarate :D
Stigla sam sa mora pre neki dan ali pocela skola pa smo krenuli u prvi razred pa muke zive :sad2:
Na moru sam procitala Djavolju kraljicu i knjiga je fenomenalna posle se zaletim pa uzmem da citam Zena jednog Bordzije od istog pisca ali mi se ne dopada kao ova prva, nije bas sasvim losa ali me nije raspametila kao ova Djavolja kraljica

Divne ste sto ste me se setile :heart:

Pročitala ''Poslednje leto'' En Brešers (Laguna). O troje prijatelja i njihovim isprepletanim životima. Nije mi se posebno svidela. Ljudi je uglavnom hvale, ali meni nije bila posebno zanimljiva, nije me ništa 'vuklo' da je i dalje čitam kad je odložim.
Naručila sam preko Alnarijevog sajta 3 knjige s akcije :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back