Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
'De ste devojke?:manikir:
Samo da se javim da sam ziva, a vidim i ovde je zivahno. I da razvejem sumnje - nisam na odmoru (na zalost:(), ali moram da lezim. Kako ne mogu da uzmem bolovanje (nova sam na poslu), onda sve svoje snage uprem da tu ostanem budna i orna, a kad dodjem kuci moram da budem dobra i da lezim. Nije nista strasno, prezivecu, ali moram da budem disciplinovana, tako da nema forumasenja.
Ali zato citam (ne onoliko koliko bih pretpostavila u ovoj situaciji, ali nesto me ne drzi koncentracija).
Evo ovako:
Posluziti svome dragom otecestvu, Dusko Lopandic (Sluzbeni glasnik). Ko voli domacu istoriju ovo je savrsena knjiga. KUpila sam je za Sajam pa sam tad i pisala nesto o njoj - autor je redovni saradnik Zabavnika :zaljubljena:, inace doktorirao na Sorboni, i tu istoriju stvarno savrseno zna. Ono sto ga izdvaja jeste da pise tako lepo i tecno kao da pise price (ali ne banalizuje) i nenametljivo a opet odlicno argumentovano povezuje proslost i sadasnjost. Inace knjiga se bavi srpskom diplomatijom od 1804 (kad je i pojam srpske drzave a kamoli diplomatije bio blago receno klimav) do 1914. kad su diplomatiji ocigledno oruzjem zapusena usta. Fenomenalna studija i zaista sam uzivala u njoj. Isto kao i u onoj knjizi Nebojse Jovanovica Dvor kneza Aleksandra Karadjordjevica (Laguna).

OndaK: Ante Tomic Cudo u Poskokovoj dragi (Rende). Lamar, mislila sam na tebe :telefon::heart: Tacno sam znala zasto si se odmah vezala za knjigu kad krenu onako dalmatinski da pricaju, a tebi su romanticni svi SFRJ pisci :) I ima Ante Tomic sarma, ne kazem, ali mi ipak od njegovih ostaje neprevazidjena Nista nas ne smije iznenaditi (Lom). Tu sam se najsladje i najlepse smejala a opet imala je i neku poentu izvan duhovitosti. "Cudo" mi nekako nema tu dimenziju. Situacije su previse urnebesne da bi uopste mogle da se povezu sa savremenim zivotom i mada sam se par puta nasmejala nekako mi je sve to bilo previse filmski. Ali jeste simpaticna letnja razbibriga, nema sta.

I na kraju Prohujalo sa zenom, Erlend Lu (Geopoetika). Vec sam pisala o njemu ovde, a ovo mu je prvi roman (iako je preveden ove godine kod nas). Tja... stvarno nista posebno, cak me je dobrim delom knjige i nervirao iako se kasnije popravio. Moram njegovu jos "Dopler" da procitam i onda cu Lua ostaviti na miru, on definitivno nije "moj" pisac iako ima svojih kvaliteta i jasno mi je zasto je privlacan tako velikom broju ljudi.

Samo vi uzivajte u Barnsu devojke, potpuno podrzavam :super:

:kiss: za sve i budite mi dobre, pa cu ponovo postovati, nadam se za manje od nedelju dana.:bye:

Inace knjiga se bavi srpskom diplomatijom od 1804 (kad je i pojam srpske drzave a kamoli diplomatije bio blago receno klimav)

i ne izgleda da se od tada nešto promenilo :sad2:
E morala sam ovo zlobno da prokomentarišem. Nema veze s tobom nego s našom diplomatijom, koja, po mom mišljenju, ni ne postoji.

Što se tebe tiče, žao mi je što si u takvoj zdravstvenoj situaciji i želim da što pre prodje i završi se kako treba. :heart:
I nabavi laptop ili nešto od tih malih uređaja, da možeš da ležiš i forumašiš.

Taj Erlend Lu mi nešto poznat, ali moj spisak kaže da ga nisam čitala. Očigledno nisam ništa ni propustila. Dok taj Ante Tomic deluje zaista zanimljivo i opustajuće. Nisam čitala tu vrstu literature, ali je zamišljam slično onom filmu kad se Tito pojavio na nekom malom otoku.

Samo da se javim da sam ziva, a vidim i ovde je zivahno. I da razvejem sumnje - nisam na odmoru (na zalost:(), ali moram da lezim. Kako ne mogu da uzmem bolovanje (nova sam na poslu), onda sve svoje snage uprem da tu ostanem budna i orna, a kad dodjem kuci moram da budem dobra i da lezim. Nije nista strasno, prezivecu, ali moram da budem disciplinovana, tako da nema forumasenja.
Ali zato citam (ne onoliko koliko bih pretpostavila u ovoj situaciji, ali nesto me ne drzi koncentracija).

Samo vi uzivajte u Barnsu devojke, potpuno podrzavam :super:

:kiss: za sve i budite mi dobre, pa cu ponovo postovati, nadam se za manje od nedelju dana.:bye:
Danceeee
smilie_girl_055.gif

Uh, izvini, zaboravila sam da moras da mirujes
smilie_girl_191.gif

Zato da nazdravimo
smilie_girl_271.gif
za tvoj sto brzi oporavak.
(Mozes slobodno da nazdravis, mislila sam ja na tebe, nije neki tezak alkohol u casi :mrgreen: )

PS. Barns je stvarno oooodlican. Fantasticno pise :)
PS. Ante Tomic mi je bio odlican, zabavan, moracu da nadjem i tu Nista nas ne smije iznenaditi.

A sad ozbiljno, cuvaj zdravlje, cuvaj posao, a za citanje i forumasenje cemo lako :kiss:
Samo ti odmaraj
smilie_girl_318.gif

Dano, kakva je "Otmica Evrope"? Bar mislim da se tako zove, Geopoetikino je, nabasal sam na par feljtona, pa me zagolicalo.

Veoma je interesantna. Ako te je tematika zainteresovala onda se neces razocarati citavom knjigom. U pitanju je istorija pljacke umetnickih dela za vreme Treceg rajha, odnosno pretezno za vreme drugog svetskog rata. Ima mnogo istorije umetnosti, politike, nekih pronicljivih zapazanja i stvarno frapantne kolicine podataka koje je ta zena sakupila. Zaboravila sam koliko je tacno istrazivala ali znam da je nesto puno, tipa 10 godina. I to se vidi. Meni je bila zanimljiva, ali ja volim istoriju.

Danceeee
smilie_girl_055.gif

Uh, izvini, zaboravila sam da moras da mirujes
smilie_girl_191.gif

Zato da nazdravimo
smilie_girl_271.gif
za tvoj sto brzi oporavak.
(Mozes slobodno da nazdravis, mislila sam ja na tebe, nije neki tezak alkohol u casi :mrgreen: )

PS. Barns je stvarno oooodlican. Fantasticno pise :)
PS. Ante Tomic mi je bio odlican, zabavan, moracu da nadjem i tu Nista nas ne smije iznenaditi.

A sad ozbiljno, cuvaj zdravlje, cuvaj posao, a za citanje i forumasenje cemo lako :kiss:
Samo ti odmaraj
smilie_girl_318.gif

Kakav diiiiiivan stripic!:zaljubljena:
Moras pod hitno da nadjes Nista nas ne smije iznenaditi. Da vidis sta je smeh :lol: Citala sam je jedno 4 puta. I samo jos jedna napomena: kao po toj knjizi je uradjen film "Karaula" koji je donekle dobar a onda potpuno rusi ideju knjige i postaje tipicno domace :roll: ono gde mora da ima gomila krvi da bi se opravdala radnja. To je steta. Tako da knjiga ostaje zakon sto se mene tice.

PS. Svima hvala na lepim zeljama. NIsam ja stvarno bolesna, kao sto sam bivala ranije, ovo je samo da se predupredi neki belaj i ima ograniceni rok lezanja tako da je to :cool: Sad sam se iskrala iz kreveta samo da vas pozdravim posto je vikend pa ne moram da radim i imam ceo ostatak dana da budem dobra ;)

Malo sam ispreskakala postove jer volim da vas citam natenane, a ovih dana sve neka zurba.
Znam da sam na pocetku pricala kako necu nista uzeti na Laguninoj akciji, no na kraju sam kupila 13 knjiga... :eek:
Juce sam naisla na neku 'akciju' ispred knjiyare Vulkan, Alnarijeva izdanja, medjutim, nije bilo nista jeftinije nego na drugim mestima... kakva im je to akcija...

Poslednja izmena:
Malo sam ispreskakala postove jer volim da vas citam natenane, a ovih dana sve neka zurba.
Znam da sam na pocetku pricala kako necu nista uzeti na Laguninoj akciji, no na kraju sam kupila 13 knjiga... :eek:
Juce sam naisla na neku 'akciju' ispred knjiyare Vulkan, Alnarijeva izdanja, medjutim, nije bilo nista jeftinije nego na drugim mestima... kakva im je to akcija...

Videla sam i ja to...uopste nije povoljno.

Inace, da li se zavrsila lagunina akcija i ako nije, dokle traje?

Kakav diiiiiivan stripic!:zaljubljena:
Moras pod hitno da nadjes Nista nas ne smije iznenaditi. Da vidis sta je smeh :lol: Citala sam je jedno 4 puta. I samo jos jedna napomena: kao po toj knjizi je uradjen film "Karaula" koji je donekle dobar a onda potpuno rusi ideju knjige i postaje tipicno domace :roll: ono gde mora da ima gomila krvi da bi se opravdala radnja. To je steta. Tako da knjiga ostaje zakon sto se mene tice.

PS. Svima hvala na lepim zeljama. NIsam ja stvarno bolesna, kao sto sam bivala ranije, ovo je samo da se predupredi neki belaj i ima ograniceni rok lezanja tako da je to :cool: Sad sam se iskrala iz kreveta samo da vas pozdravim posto je vikend pa ne moram da radim i imam ceo ostatak dana da budem dobra ;)
Au, da. Gledala sam ja taj film, i dobar je, dobro je sve zamisljeno, dobri i glumci, ali istina ima nesto sto kvari utisak. Verovatno ta krv... i sigurno ima tu jos nesto, samo ja sad bas ne znam sta tacno :think:
Knjigu svakako uzimam, otisla je na spisak :)

PS. A ti budi dobra, ne mrdaj, i slusaj cika docu
smilie_girl_156.gif

Evo tu smo... ja sam čak i pročitala knjigu, ali me nešto mrzelo da pišem. Pročitala sam Otadžbinu Roberta Herisa i dobra je, pravi triler onako zanimljivo, lepo vodi radnju, otkriva malo po malo, sve kako treba. Jedino što sam je ja razvukla, pa sam malo gubila niti. Treba to kao film, sedneš i pročitaš za par sati. Ali ja to ne mogu.
Počela sam Skupljačicu badema i nešto me nije kupila odmah na početku. Nadam se da će biti zanimljivija. Ne bi je ovde preporučivali da ne valja.

Poslednja izmena:
Ja sam nameravala da kupim Skupljačicu badema, pa mi javi, Bi, molim te, kad pročitaš.
I dalje čitam Zaboravljeni vrt i uživam. Razvukla sam je, ne zato što je dosadna, već sam bila zauzeta, a čitam uporedo još nešto, pa nikako da završim.
Imam i jednu što sam uzela za plažu, ''Sedam sunčanih dana'' (s Lagunine akcije), baš je tralala. Inače, s akcije sam uzela i onu ''Svinju koja bi da bude pojedena'', ''Raskol'', Engleski asasin'', ''Šangajsku konkubinu'', ''Sedam doba žene'', ''Velika poplava'' (skupljam Kaslera), ''Kompanija: portret jednog ubice'', ''Povratak kući'' Rouz Tremejn...
Nešto ne verujem da ću sve stići da pročitam do Sajma...

Naravno da ću da javim. Objaviću ovde svoje utiske kao i za sve. Samo budi strpljiva.
Kad reče Sajam, pomislila sam da ima još dosta vremena do tada i da ćeš stići da pročitaš. Medjutim, ima još dva meseca i ako, kao ja, čitaš 2 knjige mesečno... onda nećeš. Ali šta ima veze, pročitaćeš posle.

Pominjete Skupljačicu badema pa se setih nečega. Kad mm hoće da me ponizi, ima običaj da kaže kako čitam Badem u srcu, a sve misli na Nedžmin Badem. Tako mi i treba kad sam mu naglas čitala neke delove te ne baš reprezentativne knjige. Zato, devojke, pazite šta i kome pričate.:lol:

Hm, kad malo bolje razmislim, ako ne racunam ovu temu, niko nema pojma sta ja citam. Ukucane ne zanima, a ostalima i ne pricam.

Inace, ne citam nista. Sta god da uzmem ne drzi mi paznju. Mora da je do mene , a ne do knjiga.

Hm, kad malo bolje razmislim, ako ne racunam ovu temu, niko nema pojma sta ja citam. Ukucane ne zanima, a ostalima i ne pricam.

Ovo mi je nešto poznato.:lol:
Ma bila neka eksplicitna scena sexa, i ja ludača, mislila da ga oduševim. Odslušao je, nije da nije, ali je počeo da me dira da ja smo to čitam. Al' on ni to. :mrgreen:

Ljubav moje ljubavi – Megi O’ Farel, Laguna, 330 str.

Vec po onome sto pise na koricama, shvatim da sam je pre par godina procitala. Secam se vrlo dobro nekog laka za nokte, neke atmosfere i tog prisustva “nekoga” kroz celu knjigu. Secam se da nije nista spektakularno, ali nije ni losa...
I tako sam je samo odlozila u procitane :)

Troje – Dzulijans Barns, Geopoetika, 210 str.

Sporo sam je citala jer nisam imala bas nesto puno vremena, ali mislim da je to knjiga koja je lepsa ako se sporije cita. Veoma je pronicljivo i duhovito napisana. Odnosno, pisac je usao u tanke niti odnosa izmedju njih Troje, u njihove najtananije i najskrivenije misli i osecanja. A humor mu je bez i najmanjeg prizvuka prizemnosti :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back