Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boje ljubavi - Dzejmi Ford

Svetski bestseler br.1,stoji natpis na koricama .

Saznala sam ponesto novo,dirljiva prica,
samo imam osecaj da me uopste nije osvojio pisac nego sama radnja romana,
a to mi nije dovoljno :confused:.

Opet sam se istrcala,obecavam da cu od sada da sacekam 24h da bih sredila utiske.

80% mi se dopalo a onaj ostatak mi je delovao kao da je iz ljubavnih vikend romana.
I tu bih se vratila opet na ono proslost-sadasnjost,ovde taj spoj nekako nije bio dobar.
Izgleda da to mnogim piscima ne uspeva,ili je problem u citaocima ?:think:

Da mi opet Emocij :zag: ne zadrema :D evo izvestaja.

Prvo da kazem da je Kisni paviljon (onaj sto mi sestra maznula) deo trilogije. Pisac je Vikram Set. Idu ovim redom:
1. Kisni paviljon
2. Sveta reka
3. Svadbeni sari

Sve ih imaju u mojoj biblioteci pa cu tako citati sve redom ako mi se prva dopadne. Vidim, sestra ovaj Kisni paviljon ne ispusta.

E a sada, o jucerasnjem ulovu u biblioteci:

1. Troje – Dzulijans Barns
2. Ljubav, itd. – Dzulijans Barns
3. Grad u zrcalu – Mirko Kovac
4. Izranjanje – Margaret Atvud (Niko je ni spomenuo nije do sada!!! Sta je pobogu s’ vama atvudovci :D).
5. Kuca duhovaIzabela Aljende (Bi, bas, bas mi se dopadaju)

6. Otac – Miljenko Jergovic (Hm… Nju sam pocela juce jos u busu da citam. Evo ovako je bilo. Stojim (grrr :evil: ) ja u busu i citam, kad neko sve blize i blize meni. Vidim ja, neko cita samnom. Hm, :think: mislim se ko li je.
Pokusam to najneprimetnije
smilie_girl_086.gif
da izvedem, da pogledam… kad... neki zgodan lik. Nastavimo jedno vreme tako da citamo, kad ono dodje njegova stanica i on ode
smilie_girl_202.gif
. A ja taman pocela da planiram
bride-groom2b.gif
)

Bas sam htela da ti juce pozelim dobar lov u biblioteci, a ti lovila u autobusu !:zper:

I ja bih tog Barnsa,gledala sam im sajt i koliko se ja u to razumem kod njih ne moze da se narucuje preko interneta :(

Bas sam htela da ti juce pozelim dobar lov u biblioteci, a ti lovila u autobusu !:zper:

I ja bih tog Barnsa,gledala sam im sajt i koliko se ja u to razumem kod njih ne moze da se narucuje preko interneta :(

Ciji sajt si gledala? Uvek mozes da narucis preko amazona i slicnih.

Ja sam opet pocela neki krimic, ovog puta su sve licnosti crnci (bar do sad) i tako prica za sad onako al malo mi ide na zivce to rasno potenciranje. Al valjda je i to korisno, nauci se nesto novo :) na primer kako neko nece da zivi u naselju gde je previse belaca :), a u RL vidim suprotno i tako... Nego svidja mi se kako su drcni dijalozi :) a nadam se i da ce glavna junakkinja pronaci ubicu.
Plain brown wrapper, Karen Grigsby Bates.

Moram da dodam za Kishona, pored ove dve knjige sto je WHERE preporucila, dobra je i Lisac u kokosinjcu. Prve dve (i vecina drugih njegovih knjiga) su zbirke prica, a Lisac je roman. Svima nam je verujem vec muka od politicara, al ovo je em smesno em edukativno :)

Poslednja izmena:
:zper:

Aha, znaci ipak je neko citao. E ebiga ako ne bude valjala. Ja hocu njen Moralni poremecaj, ali nikako da ga nadjem.
Nije da ne valja. Mnogi motivi iz Mačjeg oka i Služavkine priče se ponavljaju, zato sam našla malu zamerku. Verovatno su lična iskustva u pitanju, pa ih je opisivala u više knjiga. :D
Čini mi se da sam čitala Moralni poremećaj... al nisam sigurna. To je zbirka priča.. ili sam nešto pobrkala?

Ciji sajt si gledala? Uvek mozes da narucis preko amazona i slicnih.

Ja sam opet pocela neki krimic, ovog puta su sve licnosti crnci (bar do sad) i tako prica za sad onako al malo mi ide na zivce to rasno potenciranje. Al valjda je i to korisno, nauci se nesto novo :) na primer kako neko nece da zivi u naselju gde je previse belaca :), a u RL vidim suprotno i tako... Nego svidja mi se kako su drcni dijalozi :) a nadam se i da ce glavna junakkinja pronaci ubicu.
Plain brown wrapper, Karen Grigsby Bates.

Moram da dodam za Kishona, pored ove dve knjige sto je WHERE preporucila, dobra je i Lisac u kokosinjcu. Prve dve (i vecina drugih njegovih knjiga) su zbirke prica, a Lisac je roman. Svima nam je verujem vec muka od politicara, al ovo je em smesno em edukativno :)

Gledala sam izdavaca,Geopoetiku,probacu onda i negde drugo.

Portret u sepiji – Izabela Aljende, Narodna knjiga 310 str.

Citanje ove knjige je bilo pravo uzivanje :zaljubljena: Ispred mene su sasvim jasno promicali svi likovi. Lepo sam vam rekla, jos dok sam citala Kci srece, da mi samo fale sredstva pa da snimim jednu od najgledanijih serija. Sve sam zamislila. Raskosne kostime i enterijere, i prelepe prirodne lepote Juzne i Severne Amerike. SAMO mi fale sredstva, iskustvo, znanje…. :mrgreen:

Prosto receno, knjiga je nekako starinski jednostavna i lepa. Nisam je ispustala iz ruku dok je nisam procitala.
Prvom prilikom uzimam Kucu duhova.
I da, meni se mnogo vise svidja ovaj II deo Portret u sepiji, od I dela Kci srece. Nekao mi je potpunija, tece bez ikakvih i ikolikih :mrgreen: zastoja i padova.

5. Kuca duhovaIzabela Aljende (Bi, bas, bas mi se dopadaju)

Sve ću ja to tako redom da čitam, nešto ponovo, nešto prvi put.
Inače, htela sam da prokomentarišem i tvoju ideju za snimanje filma/serije po tim romanima. Nadam se da će to (kad dodješ do para, znanja, iskustva i svega što si tamo navela), da bude mnogo uspešnije od ekranizacije romana mog omiljenog Markesa Ljubav u doba kolere. Sve sam ja to zamislila divno, predivno, živopisno isto što ti navodiš, kostime, enterijere i eksterijere, predele, boje, dok sam čitala knjigu. Ne moram ni da pominjem kakvo je razočarenje film bio za mene. Čak ni meni veoma drag Havijer Bardem nije moga da popravi stvar.

Sve ću ja to tako redom da čitam, nešto ponovo, nešto prvi put.
Inače, htela sam da prokomentarišem i tvoju ideju za snimanje filma/serije po tim romanima. Nadam se da će to (kad dodješ do para, znanja, iskustva i svega što si tamo navela), da bude mnogo uspešnije od ekranizacije romana mog omiljenog Markesa Ljubav u doba kolere. Sve sam ja to zamislila divno, predivno, živopisno isto što ti navodiš, kostime, enterijere i eksterijere, predele, boje, dok sam čitala knjigu. Ne moram ni da pominjem kakvo je razočarenje film bio za mene. Čak ni meni veoma drag Havijer Bardem nije moga da popravi stvar.
Potrudicu se da dodjem do svega toga ....... sto pre, da me neko ne preduhitri, i onda ode mast u propast :mrgreen:

Pišem uredno šta dalje da čitam...spisak je sve veći.
Samo, opet sam nešto loše bila organizovana prošle nedelje.
Predloži li su mi i Kraljevu ludu, čitao neko ?
Kraljicina luda. Citla je Esterka, mozda i Rada, i jos dosta njih. Javice ti se vec ubrzo neko ko je tu, a procitao je :)
Inace na mom spisku pise da je ona o Elizabeti.

Pišem uredno šta dalje da čitam...spisak je sve veći.
Samo, opet sam nešto loše bila organizovana prošle nedelje.
Predloži li su mi i Kraljevu ludu, čitao neko ?

malo sam se zenula, od Patersona je Dvorska luda..
a i ti si se malo zeznula :lol: poshto je Kraljichina luda
chitala, svidelo mi se
ako si chitala Druga Bolenova kci i Nasledje Bolenovih, ovo mu dodje kao 3. deo

Poslednja izmena:
Ja zavrsavam Sunce iza bedema, odlicna knjiga, posebno ko voli teme islam i tako to. ;)

I ja sam prekljuce lovila u bibloteci (bas lovila :roll). Uzela G.Muso -Ostani kraj mene,
Siril Masaroto - Bog je moj drugar,
Čokoholičarka na dijeti - K. Metjuz (ovo je naslov za mene :mrgreen:),
Mari. L. Fiser - Vaznije od ljubavi..

Ja zavrsavam Sunce iza bedema, odlicna knjiga, posebno ko voli teme islam i tako to. ;)

I ja sam prekljuce lovila u bibloteci (bas lovila :roll). Uzela G.Muso -Ostani kraj mene,
Siril Masaroto - Bog je moj drugar,
Čokoholičarka na dijeti - K. Metjuz (ovo je naslov za mene :mrgreen:),
Mari. L. Fiser - Vaznije od ljubavi..

Bas interesantan naslov :) sad cu da vidim o cemu je (po naslovu moze da bude i za mene hmm)

Hvala :) javi kakva je kad procitas i ovu. Ako naletim uzecu i ja, mada ako detaljno i slikovito opisuje uzivanje u cokoladama mozda bolje ne.
Videla sam da je to nastavak, ima jos i Klub ljubitelja cokolade, isti likovi su kao i u ovoj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back