Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zavrsavam Sunce iza bedema, odlicna knjiga, posebno ko voli teme islam i tako to. ;)

I ja sam prekljuce lovila u bibloteci (bas lovila :roll). Uzela G.Muso -Ostani kraj mene,
Siril Masaroto - Bog je moj drugar,
Čokoholičarka na dijeti - K. Metjuz (ovo je naslov za mene :mrgreen:),
Mari. L. Fiser - Vaznije od ljubavi..

Pogodi me naslov pravo u :heart:

Cao devojke :cao:

Slabo citam ovih dana (ali vas ovde citam redovno)...zavrsila sam onaj blesavi Letnjikovac...i ostajem pri misljenju da je bzvz.

Sad sam pocela Rune od Dzoane haris. To bi trebala da bude epska fantastika...ali meni sam pocetak zvuci prilicno naivno.
Kao da je decija knjiga...ili bolje (da ne vredjam deciju literaturu koju obozavam) kao da je neki klinac pisao knjigu.

Bas da vidim u sta ce to da se razvije, ali nemam mnogo nade.

Inace u toku je citanje uljkiplj ili kako vec ide skracenica
Fino je, tecno nekako
Da li Sté osetile potrebu da pisete i same?
Mene to stalno muci, pocela Sam bar 10 romana
I odustala
Znam da mogu Ali mi fali nekoliko elemenata
Kao klinka Sam pisala, do recimo 22 god
I onda batalila
Otprilike kad vise nisam imala momente samoce

Ja imam želju da pišem, ali pošto nemam temu, zadovoljavam se prevodjenjem i novinarstvom, tj. da zadatu temu obradim najbolje što znam.
A otac moje prijateljice je sa 60 godine napisao prvi roman, pa računam da imam još vremena i za to. ;)

Može i o finansijama, ali moraš da budeš IME i da pišeš za adekvatan medij koji dozvoljava slobodan pristup, što kod mene nije slučaj. A pišem i o finansijama, ali onako manje-više dosadno, kako moram.

Inace u toku je citanje uljkiplj ili kako vec ide skracenica
Fino je, tecno nekako
Da li Sté osetile potrebu da pisete i same?
Mene to stalno muci, pocela Sam bar 10 romana
I odustala
Znam da mogu Ali mi fali nekoliko elemenata
Kao klinka Sam pisala, do recimo 22 god
I onda batalila
Otprilike kad vise nisam imala momente samoce

nekada davnokad su reci sami klizile
i delovale kao tkanje nekog cilima recimo, pirotskog....

sada ne
sada sam se pretvorila u cistu ogoljenu prozu

i dok je u mladosti pisanje &nagrade za sastave, bio ventil nacin za pobedjivanje samoce, tuge, izneverenih nada i sl. sada pisana rec sve to oslikava
zato i bezim od nje kada sam neraspolozena.....

Otac – Miljenko Jergovic, Rende, 160str.

Odlicna! Uf, bas mi je legla. (Kad kazem “uH, sto mi je legla”, to znaci legla na dusu; a kad kazem “uF bas mi je legla”, znaci da mi je prodrmala mozak :D).

Ovo je prica o ocu i sinu sa autobiografskim elementima, ali kroz tu pricu on govori i o odnosu prema zlocinu, naciji, jeziku, Bogu i veri, ateizmu.
Tu me je bas potrefio!!! Nekako me je bas umirio u vezi ateizma, nekako sam se prepoznala, nekako se ne osecam usamljeno u ovom “svom” ateizmu, jer ga nekako delim sa jos nekim (najmanje jos sa njim).

Osim o ocu, Jergovic pise o sebi i svojoj velikobrojnoj porodici, opisuje vreme pre, za vreme, i posle II sv. rata, i likove koji prolaze kroz sva ta vremena ovako ili onako. Kroz citavi knjigu se bavi pitanjem kolektivne hrvatske odgovornosti.
Mogla bih je nazvati jednom... :think: "promisljenom knjigom".

A ovo u vezi knjizevnosti mi se jako “dojmilo” pa cu citirati:
“Posoji i ono nesto sto je u covjekovom zivotu vazno, sto je, mozda i presudno, utjecalo na njegov svetonazor, nesto sto je jedan od njegovih identiteta, ali se ne da pretvoriti u reci.

Postoji i to nesto, sto se nikako ne da izreci, a o cemu je, istovremeno, nemoguce sutjeti. Knjizevnost, izmedju ostaloga, i sluzi tome da se cijelog zivota pokusava reci ponesto od onoga sto se ne da utjerati u rijeci, a piscu se uvijek cini da mu je na vrh jezika
Eto. Volela bih da je procitam jos jednom. Onako, na tenane :heart:

Mileva super
Jà ovde citam dosta zanimljivih stilova i sad mozda krsta ne cuva ni andrica ni hemingveja
Ali Sam sigurna da dosta njih imaju sta da kazu
Meni je pisanje ventil, Neke stvari moram da izbacim iz sebe pa su tako nastale i rupa i secret garden i kad smo bile male
E sad npr kad pisem cini mi se da nedostaje dinamike
I uvek se mucim da uguram u recenice istu
Drugi mi kazu da Nije monotono
Ali to je kao kad image neku haljinu Duze vreme i ona nema vise niceg carobnog za vas
I onda naidje neko i svidi mu se

Mileva super
Jà ovde citam dosta zanimljivih stilova i sad mozda krsta ne cuva ni andrica ni hemingveja
Ali Sam sigurna da dosta njih imaju sta da kazu
Meni je pisanje ventil, Neke stvari moram da izbacim iz sebe pa su tako nastale i rupa i secret garden i kad smo bile male
E sad npr kad pisem cini mi se da nedostaje dinamike
I uvek se mucim da uguram u recenice istu
Drugi mi kazu da Nije monotono
Ali to je kao kad image neku haljinu Duze vreme i ona nema vise niceg carobnog za vas
I onda naidje neko i svidi mu se

i jos kaze kako ti iz godine u godinu sve bolje stoji.....

slazem se da nas ima raznih
neke pisu zanimljivo, neke duhovito, neke tesko, a ima i dosadnih
ali sve to cini forum takvim kakav je
meni milion puta zanimljiviji od FB ciju ideju uopste ne kapiram...neko je vojevremeno napisao da forum dozivljava kao neki kafic ja bi pre kao kafanu
u kojoj kad god navratis naletis na poznate i drage likove, + masu onih koji te ne zanimaju, ali cije prisustvo mi ne smeta

istina najlepsi su trenuci, nazaslost sada sve redji, a kako mi se cini ostace i kao nekoi pluskvamperfekat kada su u isto vreme u kafancetu bili svi dragi likovi.....

Ja bih volela da pisem.
Al nUmem :(
A volela bih, znate vec, i seriju da pravim.
Ali ni to ne umem :(

Pa onda eto citam i pokusavam da razumem ono sto je vec neko napisao, i da u tome uzivam :)
Eee to umem :)
Malo li je ? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back