Evo i mene s utiscima o knjigama koje sam pročitala u proteklih desetak dana:
''Bela kraljica'' mi se dopala manje nego Bolenovi, na početku je zanimljiva, onda na sredini malo posustaje tj. malo mi je bio dosadan opis bitaka za prevlast i svih tih previranja, da bi mi na kraju opet bila ok. Reč je o Elizabeti Rivers, udatoj z a kralja Edvarda iz kuće Jorka, a bela kraljica se zove po beloj ruži, simbolu Jorka (nasuprot crvenoj kuće Lankastera). Kako god, mene je zanimalo da pročitam nešto o ratovima ruža jer znam da je Martin za svoj serijal Pesma leda i vatre pozajmio dosta motiva iz tog perioda.
'
'Jedi, moli, voli'' - konačno i nju da pročitam. Nisam razočarana - ima mnogo divnih ideja i podsticajnih misli. Ono što mi je zasmetalo je svojevrsno pljuvanje Srba u jednom delu, još na početku knjige: ''Ipak, moj najveći putnički talenat je da mogu da se sprijateljim sa
svakim (...) Jednom sam se sprijateljila sa ratnim zločincem u Srbiji i pozvao me je na planinski odmor sa svojom porodicom. Nisam toliko ponosna na spisak srpskih masovnih ubica među mojim bliskim i dragim osobama (sprijateljila sam se zbog priče, a i da me nekim slučajem ne bi povredio).''
''
Život je plaža'' Kler Kuk (Life is a beach, IPS, 215 str.) - ovu knjigu sam kupila jer je bilo neko sniženje u knjižari.

Glavna junakinja, Džindžer, ima 41 godinu, mačku po imenu Švaler i živi u garsonjeri iznad garaže svojih roditelja. I tako, pratimo njene doživljaje, nezgode sa čuvanjem sestrine dece, ljubavne dileme, 'ratovanje' s roditeljima... Knjiga uz koju ćete se nakratko zabaviti i posle par dana je zaboraviti.
@Bambi81, znači ''Dolazim po tebe i vodim te sa sobom'' je dobra, mene nikad ne bi privukla knjiga s takvim (i tolikim) naslovom