lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Tužno je to, draga moja Beatrisa, nevjerojatno tužno...
nisam ja, Glembajevi
Pa nek neko posle kaze da Ester ima losu memoriju

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tužno je to, draga moja Beatrisa, nevjerojatno tužno...
nisam ja, Glembajevi

..
..Pa nek neko posle kaze da Ester ima losu memoriju
 ovo je smajli za moju memoriju
   ovo je smajli za moju memorijumoja memorija ima čudnu selekciju, nikako da je provalim
ovo je smajli za moju memoriju

Potraga zasrecom – Daglas Kenedi, Laguna, 600 str.
Na 186. str. odustala. Ostatak procitala “na preskokce”. Jel se tako kaze Ester?
Nije mi se bas ni malo dopala ova knjga. Tipicna, stereotipna, savremena americka knjiga. Nista mi nije leglo.
Ni stil, ni radnja, ni recnik… Recimo tetka kaze bratanici nesto tipa “dobrodosla medju obicne ljude seceru”. Msm zeludac mi se prevrneod tog zargonskog americkog govora koji je kao prenet iz istih takvih stereotipnih filmova.
Sve je nekako vec 100 puta vidjeno, bez duse, prazno, bez cilja, bez poente…
Osetila sam ja od pocetka da se ja i ova knjiga necemo sloziti, ali sam mislila da sam mozda ipak u zabludi. Medjutim…
Dakle, samo jos da napomenem da se meni veoma retko dopadne nesto od te savremene americke i latinoamericke literature. Izuzetak su Kanadjani.
To se ja sada vama pravdam zasto se to meni nije svidelo
 Mada se meni dopala - pre svega priča, slažem se u vezi sa upotrebljavanim izrazima..ali to je Amerika...Dočarani su u pravom svetlu.
  Mada se meni dopala - pre svega priča, slažem se u vezi sa upotrebljavanim izrazima..ali to je Amerika...Dočarani su u pravom svetlu.ma jasno je to meni, zato mi je i zao sto ne mogu da sa vama ucestvujem u diskusijama jer mi nista od te tzv new age literature ne "pase". npr, verujem da cete se zgroziti na ovo, ali meni se, recimo, ona katedrala na moru uopste nije dopala...
da, verovatno ste svi sokirani...
ali, sta cu... kad sam zagrizeni klasik...
hm, s obzirom da se leto blizi nije prikladno da vam predlazem neke od tih tezih, zimskihknjiga... ali, evo, recimo kao laku letnju literaturu procitajte "najbolje za muskarca" nije u pitanju nikakav prirucnik, vec jedan duhovit romancic, naravno bez vece literarne vrednosti, ali , eto to mi se dopalao od te gorepomenute vrste "knjizevnosti"
za ono teze, ali i mnogo vrednije, obavesticu vas kad dodje vreme, sad smo svi za leprsavije stvari
pozdrav!
Ja sam volela Glembajeve.
Videcu i taj Vrazji otok
Hvala na preporukama, Dano, a ovaj deo me je baš nasmejao jer se inače voz na nemačkom kaže 'cug' (Zug)citala u vozu u cugu (u vozu nemas sta drugo da radis nego da citas) a drugu polovinu knjige sad za vikend i to takodje u cugu.

Sreca pa vas sve volim
 Sreca pa vas sve volim 
 Nisam posle nista njegovo htela da citam.
 Nisam posle nista njegovo htela da citam.  ). Videla sam da ima i film po knjizi, a nije mi to tesko da zamislim, prica je vrlo filmicna.
). Videla sam da ima i film po knjizi, a nije mi to tesko da zamislim, prica je vrlo filmicna.Mmmmmmmmm Glembajevi....Moj maturski rad u gimnaziji - Glebajevština kao nečista krv

Super da si opet ovde, bas si nedostajala
A inace i ja pravim pauzu od snega u Havani, stigla sam negde do trecine pa cu da nastavim kasnije. Slicna je tema kao u Dreaming in cuban, koja mi je mnogo mnogo lepsa. Ima neki balans pa i likovi koji su za revoluciju kao i oni koji su protiv su jako verno opisani. I stil mi vise odgovara. Ako je nadjes i procitas bas bi me interesovalo kakvo je tvoje misljenje.

) Ali prvom prilikiom kad mi padne saka, bacicu se nju, tu nema govora. Ima jos jedna o Kubi koju zelim da procitam, "Oci uragana" Berte Sare Mansanares (Berta Serra Manzanares, Los ojos del huracan), ali ne znam da li je prevedena na engleski.
) Ali prvom prilikiom kad mi padne saka, bacicu se nju, tu nema govora. Ima jos jedna o Kubi koju zelim da procitam, "Oci uragana" Berte Sare Mansanares (Berta Serra Manzanares, Los ojos del huracan), ali ne znam da li je prevedena na engleski.  . Jel ona Kubanka ili Spanjolka? Vidim u Spaniji je izdata knjiga ("Oci uragana").
. Jel ona Kubanka ili Spanjolka? Vidim u Spaniji je izdata knjiga ("Oci uragana").

zanimljiva tema za maturski rad...
doduse, malo diskutabilan je taj pojam neciste krvi u knjizevnosti uopste, no da vas ne davim
evo predloga, drage dame, kome su se glembajevi dopali neka procita od tomasa mana budembrokove, pa uporedi te dve knjige. videcete kakvo je majstorstvo nacinio krleza u naletu inspiracije dok je i sam proucavao mana
pozdrav!
ovima nekima (same nek' se prepoznaju) što im se ne sviđa Potraga...
zapamtiću za dovijek' , samo da znate

I još jedan za Danu
Nemoj mene da grdiš Ester, mene je osvojila Potraga

g.dine Santo, profesore
ko je pročitao Glembajeve, pročitao je i Budenbrokove, budite sigurni
pozdrav

Za mene ne brini, nisam je skupo platila.