lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Ti si naša.Gospodin je profesor književnosti.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si naša.Gospodin je profesor književnosti.

Cekamo te sa "tezim" predlozima na jesen ovdeNza ono teze, ali i mnogo vrednije, obavesticu vas kad dodje vreme, sad smo svi za leprsavije stvari
pozdrav!

Ja kupila u subotu Marinu od Safona i pokajala sam se cim sam otvorila knjigu, kvalitet papira - ocajan, kao onaj prastari sivo-braon toalet papir iz vremena krize devedestih. Ali, jos ni ne stigoh do zapleta a vec mi se dopala, malo skeri, malo mracna... bas kako volim.

ma jasno je to meni, zato mi je i zao sto ne mogu da sa vama ucestvujem u diskusijama jer mi nista od te tzv new age literature ne "pase". npr, verujem da cete se zgroziti na ovo, ali meni se, recimo, ona katedrala na moru uopste nije dopala...
da, verovatno ste svi sokirani...
ali, sta cu... kad sam zagrizeni klasik...
hm, s obzirom da se leto blizi nije prikladno da vam predlazem neke od tih tezih, zimskihknjiga... ali, evo, recimo kao laku letnju literaturu procitajte "najbolje za muskarca" nije u pitanju nikakav prirucnik, vec jedan duhovit romancic, naravno bez vece literarne vrednosti, ali , eto to mi se dopalao od te gorepomenute vrste "knjizevnosti"
za ono teze, ali i mnogo vrednije, obavesticu vas kad dodje vreme, sad smo svi za leprsavije stvari
pozdrav!
Potraga zasrecom – Daglas Kenedi, Laguna, 600 str.
Na 186. str. odustala. Ostatak procitala “na preskokce”. Jel se tako kaze Ester?
Nije mi se bas ni malo dopala ova knjga. Tipicna, stereotipna, savremena americka knjiga. Nista mi nije leglo.
Ni stil, ni radnja, ni recnik… Recimo tetka kaze bratanici nesto tipa “dobrodosla medju obicne ljude seceru”. Msm zeludac mi se prevrneod tog zargonskog americkog govora koji je kao prenet iz istih takvih stereotipnih filmova.
Sve je nekako vec 100 puta vidjeno, bez duse, prazno, bez cilja, bez poente…
Osetila sam ja od pocetka da se ja i ova knjiga necemo sloziti, ali sam mislila da sam mozda ipak u zabludi. Medjutim…
Dakle, samo jos da napomenem da se meni veoma retko dopadne nesto od te savremene americke i latinoamericke literature. Izuzetak su Kanadjani.
To se ja sada vama pravdam zasto se to meni nije svidelo

kod nas tako kažu
 kod nas tako kažu kažu napreskokac
 kažu napreskokac
priznajem
procitala ringispil
lincujte me...
ali eto...nema nikakvu literarnu vrednost, podseca me na scenario za film, onaj tz zenski
ali procitala do kraja
cak se i ne kajem

jes' ti normalna
što bi se kajala?
mislim, ako je tebi bilo fino
šalim se...za ovo gore
al' stvarno, što bi se kajala..ja se ne kajem nikad, za bilo šta pročitano (a bilo je smeća i smeća.)
a ne kajem se ni kad nešto drugo zgriješim..šta da radim, bilo pa prošlo, promijenit' ne mogu...idemo dalje, jel'

Nema nam Milice

nikako da se odlucim
 nikako da se odlucimNemaNema nam Milice

Oooo, evo jeTu sam, citam vas redovno
Nego nemam nista novo da prijavim,jos citam Purpurni hibiskus,mnogo mi se dopada ali bas sam je rastegla
Sutra idem u pohod na Lagunu pa pravim spisaknikako da se odlucim

Oooo, evo je
Sam vam rekla
PS. Znaci citas Purpurni hibiskus.
Ona je meni bila bas, bas dobra.
Na spisku mi jeOooooooooodlicna je
Imam od nje i Pola zutog sunca kazu da je jos bolja

Na spisku mi je
Nego nema nam ni Dane

Postovani profesora, ja knjige ne delim na teske i lake, na male i velike, na debele i mrsave, pa tako ni na letnje i zimske. Delim ih na one koje mi se dopadaju i one koje mi se ne dopadaju. Tako, knjigu koja mi odgovara mogu uvek da citam; i kad pada sneg i kad sam na plazi i u tramvaju, a onu koja mi se ne dopada ne mogu da citam uopste. Takodje, ne sokira me cinjenica da se nekome neka knjiga nije dopala (knjigu koju ste pomenuli nisam procitala, a ni ne nameravam), jer svako ima svoje misljenje i divno je sto se misljenja razlikuju, jer slusajuci tudja misljenja, cak i ona sa kojima se ne slazemo, gradimo sopstveno. Sigurna sam da isto misle i ostale ucesnice ove teme. Bilo bi lepo da nam preporucite neki dobar, stari roman koji je univerzalan sa aspekta vremena u kome se cita.
Pozdrav.
Moram priznati da ja neke knjige izbegavam da citam leti.
Recimo, Carobni breg Tomasa Mana odavno hocu da procitam, ali cekam jesen - zimu 2000-neke
Hocu reci, kada dodje jesen ja se nameracim kako cu to ove jeseni-zime, ali eto nikako.
Sada je doslo prolece i ja eto opet cekam jesen
Takodje ne mogu da citam neke knjige u busu, na plazi...
Zbog sadrzaja, formata, korica, tezine...
Delim ja bogami knjige na letnje i zimske, lakse i teze (po stilu, tematici...), i tako

carobni breg je zaista vrhunsko delo, ali nije za leto, ako me sada razumete malo bolje
takodje, nije na odmet da procitate i odmah posle toga krlezin vrazji otok i vidite vrhunsko ugledanje na strani uzor. naravno, mnogima se u srednjoj skoli nije dopao krleza zbog glembajevih, ali . krenite od toga npr, necete se pokajati, ako volite snazna umetnicka dela sa tezinom. opet naglasavam i podvlacimnikako se ne usudjujte da pomenuta dela citate sad dok je vreme lepo i toplo.
pozdrav