Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala sam Ubistvo u akademiji nauka.
Mnogo potpunija knjiga od DRRT, sa zaokruzenijim likovima i sjajnim krajem.
Posebno mi se dopalo sto Hari nije dominantan lik iako je glavni.

Odlucila da nastavim dalje sa tim serijalom tj sad mi sleduje Parking svetog Savatija, cime cu da zaokruzim pricu do DRRT pa cu onda da pauziram sa Hari dok ne nadjem Djakuzi u liftu negde.

Ujedno cu da pauziram i sa Djurdjevickom zaredjala sam pa da malo razbijem da se ne predoziram :)

Drugarice, sta mislite o Nadi Marinkovic? Na temi su oprecna misljenja i to ljudi na cije preporuke nisam obracala paznju jer su ili davno ili retko pisali

Ja sam pročitala samo Incest, a imam i Lude jahače i Godišnja doba. Nekako podseća na Mir Jam. Nakupovala sam ih kad su izlazile uz mesečnik Bestseler, one male knjižice, po 100 din.

Završila sam juče Moja ljubav Če. Sviđa mi se. Ja sam mislila da je to pisala njegova žena, ali nije.
Roman kaobajagi piše njegova vanbračna ćerka. Podeljen je u dva dela. U prvom su sećanja njene majke, koja nije bila Čeova žena već ljubavnica, koju ćerka nije ni upoznala jer je živela s dedom.
U drugom delu ona traga za majkom. Ne nalazi je, ali saznaje da je navodna ljubav sa Čeom bila samo njena iluzija, kao i mnogih žena u ono vreme.
Saznala sam detalj koji mi je do sada bio nepoznat, a to je da su Pablo Neruda i Če Gevara bili prijatelji.

Esterka;17801674uzmem na kraju "Rubin u njenom pupku"..i naravno:
ovo pišem zbog emocije, koja se debelo potrudila i koja me jedina izgleda shvata ozbiljno

elem, intezivno smo je spominjali (Sveta glad) medo je izgleda jedina pročitala i ja sam je debelo memorisala kao preporuku.

p.s vrlo mi je smislen i pismen ovaj post
'oću reć'..debelo :mrgreen:

Aktivna, ali ne u čitanju.:)Bila sam danas na pecanju, ništa nisam upecala pa smo roštiljali s mojim roditeljima. A ponela sam Autoportret sa Milenom s namerom da pročitam za tri sata, s obzirom na obim. Nisam ni počela.:(

Pročitah još jednu od Nika Hornbija, Dug put do dna.

Ne sviđa mi se. :confused:

Radi se o četvoro rendom ljudi koji odlučuju da se ubiju u novogodišnjoj noći tako što će se baciti sa vrha zgrade u Londonu. Nađu se na krovu i odustanu, počnu da se druže, iako nemaju gotovo ništa zajedničko, mešaju se jedni drugima u živote, još malo razmišljaju o samoubistvu i na kraju ništa.
Ali bukvalno ništa. Bila bih zadovoljnija da su rešene neke stvari koje se proturaju kroz celu knjigu, ovako sam na kraju bila :neutral: :neutral:

Smokvicice mozda dana moze da ti pomogne savetom gde da nadjes knnjigu. Jel znas ko je izdavac? Mozda da ih zoves telefonom i pitas.

Pocela sam neki detektivski roman, "California rolls", Roger Simon. Nije lose, desava se u Californoji, silikonska dolina, high tech companija kojoj neko krade tehnologiju, do sad je bilo i jedno ubistvo programera i sad cemo videti kako ce se dalje odvijati..

Vama dame svaka cast, ja cu malo da odmorim od drugog svetskog rata.

Ja sam pročitala samo Incest, a imam i Lude jahače i Godišnja doba. Nekako podseća na Mir Jam. Nakupovala sam ih kad su izlazile uz mesečnik Bestseler, one male knjižice, po 100 din.

Završila sam juče Moja ljubav Če. Sviđa mi se. Ja sam mislila da je to pisala njegova žena, ali nije.
Roman kaobajagi piše njegova vanbračna ćerka. Podeljen je u dva dela. U prvom su sećanja njene majke, koja nije bila Čeova žena već ljubavnica, koju ćerka nije ni upoznala jer je živela s dedom.
U drugom delu ona traga za majkom. Ne nalazi je, ali saznaje da je navodna ljubav sa Čeom bila samo njena iluzija, kao i mnogih žena u ono vreme.
Saznala sam detalj koji mi je do sada bio nepoznat, a to je da su Pablo Neruda i Če Gevara bili prijatelji.

Sve si mi rekla, hvala ti :)
Zavrsih Nortengersku opatiju, sve sam vec rekla o njoj.
Pocela Kunderin Identitet, za sad mi se dopada, radnja tece, a nije isprazno, ima interesantnih zapazanja.

Pročitah još jednu od Nika Hornbija, Dug put do dna.

Ne sviđa mi se. :confused:

Radi se o četvoro rendom ljudi koji odlučuju da se ubiju u novogodišnjoj noći tako što će se baciti sa vrha zgrade u Londonu. Nađu se na krovu i odustanu, počnu da se druže, iako nemaju gotovo ništa zajedničko, mešaju se jedni drugima u živote, još malo razmišljaju o samoubistvu i na kraju ništa.
Ali bukvalno ništa. Bila bih zadovoljnija da su rešene neke stvari koje se proturaju kroz celu knjigu, ovako sam na kraju bila :neutral: :neutral:

Baš mi je drago što su mi tu knjigu maznuli na Limundu. A ja se tada sekirala.:zcepanje:

Počela sam jutros Milenu Barili. Veličanstveno i pitko, baš mi prija.:zaljubljena:

kao profesor knjizevnosti moram da priznam, ... mada sa ustrucavanjem...
ova new age knjizevnost mi nikako ne lezi i uopste nemam ni volje da je citam...
bice da je profesionalna deformacija u pitanju...
pozdrav ljubiteljima dobre knjige!

Potraga zasrecom – Daglas Kenedi, Laguna, 600 str.

Na 186. str. odustala. Ostatak procitala “na preskokce”. Jel se tako kaze Ester? :D

Nije mi se bas ni malo dopala ova knjga. Tipicna, stereotipna, savremena americka knjiga. Nista mi nije leglo.
Ni stil, ni radnja, ni recnik… Recimo tetka kaze bratanici nesto tipa “dobrodosla medju obicne ljude seceru”. Msm zeludac mi se prevrne :dash: od tog zargonskog americkog govora koji je kao prenet iz istih takvih stereotipnih filmova.
Sve je nekako vec 100 puta vidjeno, bez duse, prazno, bez cilja, bez poente…
Osetila sam ja od pocetka da se ja i ova knjiga necemo sloziti, ali sam mislila da sam mozda ipak u zabludi. Medjutim…

Dakle, samo jos da napomenem da se meni veoma retko dopadne nesto od te savremene americke i latinoamericke literature. Izuzetak su Kanadjani.
To se ja sada vama pravdam zasto se to meni nije svidelo ;)

ova new age knjizevnost mi nikako ne lezi i uopste nemam ni volje da je citam...
Ti ovde pricas sa, u vecini slucajeva, sasvim obicnim citaocima :)
Citaocima iz zabave, dokolice i uzivanja :manikir:
Ali volimo mi i ucesce strucnjaka na temi ;)
Dakle koja ti se to konkretno knjiga recimo nije dopala a pokusao si, i sta je to od tih starijih dela koje vecina ljudi po tvom saznanju nije citala a vredelo bi.
Cekamo konstruktivne predloge :)

Potraga zasrecom – Daglas Kenedi, Laguna, 600 str.

Na 186. str. odustala. Ostatak procitala “na preskokce”. Jel se tako kaze Ester? :D

Nije mi se bas ni malo dopala ova knjga. Tipicna, stereotipna, savremena americka knjiga. Nista mi nije leglo.
Ni stil, ni radnja, ni recnik… Recimo tetka kaze bratanici nesto tipa “dobrodosla medju obicne ljude seceru. Msm zeludac mi se prevrne :dash: od tog zargonskog americkog govora koji je kao prenet iz istih takvih stereotipnih filmova.
Sve je nekako vec 100 puta vidjeno, bez duse, prazno, bez cilja, bez poente…
Osetila sam ja od pocetka da se ja i ova knjiga necemo sloziti, ali sam mislila da sam mozda ipak u zabludi. Medjutim…

Dakle, samo jos da napomenem da se meni veoma retko dopadne nesto od te savremene americke i latinoamericke literature. Izuzetak su Kanadjani.
To se ja sada vama pravdam zasto se to meni nije svidelo ;)

Ovo mislim da je samo los prevod, tj bukvalan prevod izraza. To uopste ne zvuci tako bzvz i izvestaceno na engleskom. Moze umesto 'secera', mila ili duso, to su nasi uobicajeni izrazi.

Nemoj da se pravdas :) pa svi imamo drugacije ukuse, i neki stil nam lezi a neki i ne bas.

Moguće je da muškarcima, pa još kompetentnim, manje prija ono što žene vole. Meni se recimo nije dopala Ugričićeva knjiga Neznanom junaku, koja se mnogim profesorima dopala. Stvar ukusa. Ne volim ni SF, a to je među mladima jako popularno.
Nas nekolicina žena smo se ovde okupile, ćaskamo, razmenjujemo iskustva, odprilike znamo jedna drugoj ukus, i lepo nam je. Odmaramo svoje duše i umorne mozgove. Često grabimo po autobusima, jer kod kuće za to nemamo vremena. Za čitaoce s nivoom ima drugi ptf Književnost.:)
Naravno, umemo i mi da cenimo prave vrednosti. S toga bi smo Vam bile zahvalne na preporuci.:hvala:

Moguće je da muškarcima, pa još kompetentnim, manje prija ono što žene vole. Meni se recimo nije dopala Ugričićeva knjiga Neznanom junaku, koja se mnogim profesorima dopala. Stvar ukusa. Ne volim ni SF, a to je među mladima jako popularno.
Nas nekolicina žena smo se ovde okupile, ćaskamo, razmenjujemo iskustva, odprilike znamo jedna drugoj ukus, i lepo nam je. Odmaramo svoje duše i umorne mozgove. Često grabimo po autobusima, jer kod kuće za to nemamo vremena. Za čitaoce s nivoom ima drugi ptf Književnost.:)
Naravno, umemo i mi da cenimo prave vrednosti. S toga bi smo Vam bile zahvalne na preporuci.:hvala:
Ebote Rado sto meni ne pises ovako fine postove :lol:

Ti ovde pricas sa, u vecini slucajeva, sasvim obicnim citaocima :)
Citaocima iz zabave, dokolice i uzivanja :manikir:
Ali volimo mi i ucesce strucnjaka na temi ;)
Dakle koja ti se to konkretno knjiga recimo nije dopala a pokusao si, i sta je to od tih starijih dela koje vecina ljudi po tvom saznanju nije citala a vredelo bi.
Cekamo konstruktivne predloge :)
ma jasno je to meni, zato mi je i zao sto ne mogu da sa vama ucestvujem u diskusijama jer mi nista od te tzv new age literature ne "pase". npr, verujem da cete se zgroziti na ovo, ali meni se, recimo, ona katedrala na moru uopste nije dopala...
da, verovatno ste svi sokirani...
ali, sta cu... kad sam zagrizeni klasik...
hm, s obzirom da se leto blizi nije prikladno da vam predlazem neke od tih tezih, zimskih :) knjiga... ali, evo, recimo kao laku letnju literaturu procitajte "najbolje za muskarca" nije u pitanju nikakav prirucnik, vec jedan duhovit romancic, naravno bez vece literarne vrednosti, ali , eto to mi se dopalao od te gorepomenute vrste "knjizevnosti"
za ono teze, ali i mnogo vrednije, obavesticu vas kad dodje vreme, sad smo svi za leprsavije stvari
pozdrav!

Ovo mislim da je samo los prevod, tj bukvalan prevod izraza. To uopste ne zvuci tako bzvz i izvestaceno na engleskom. Moze umesto 'secera', mila ili duso, to su nasi uobicajeni izrazi.

Nemoj da se pravdas :) pa svi imamo drugacije ukuse, i neki stil nam lezi a neki i ne bas.
Izgleda da su se udruzili los prevod i khm, khm... knjiga.
Po mom skromnom ;) misljenju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back