Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam More-Džon Banvil za koju je dobio Bukerovu nagradu za 2005.
Osim onoga što sam već napisala o njoj:
Ode na spisak :)

(U mojoj ulici drvored gordih kestena.
Na tamnim granama sedefni pupoljci i tek ponegde izviruje krhki listic.
Danas, posle kise dok vazduh je mirisao na nedro zemlje,
koracala sam nasmejana i zanesena drvoredom, bas kao Preverova Barbara. :)
Volim takve tihe trenutke.
)
Podsetila me Dragon :D
Ja nemam obicaj da citam poeziju, ali volim da slusam stihove.
Za sada imam i volim da slusam (obicno preko slusalica), Raleta Damjanovica i Radeta Serbedziju.
Petra Kralja puno volim kao glumca, ali mi ne prija dok govori stihove.
Nikako jos malo da istrazim po internetu cega tu sve ima.
Pa sam htela da vas pitam zna li neko od vas nesto na tu temu?
Setih se, moze recimo neko ko ima glas kao onaj tip nekada daaaaavno sto je vodio ...hm... neku emisiju na Prvom programu radio Beograda. Od ponoci je isla.
Ooooo koji je :zper: TO glas!!! Jel se seca neko?

Jeste, pričaš o potrazi za srećom...
znači, dupla preporuka za Potraga za srećom
Ode na spisak :)

Inace moram da se pohvalim.
Trajno sam otrovala dete knjigama :super:
Mislila sam da je to tezi posao al ispalo je super.
Udjem pre neko vece kod nje u sobu jer je neobicno tiho bilo nadjem je za pisacim stolom cita :eek:
I onda mi sutra sva ponosna kaze da je zavrsila "onu Madoninu knjigu" :)
Dusa !

Super knjige za njen uzrast sam nasla i ona ih pravo obozava, jedino sto me mnogo iritira je to sto je cena knjiga oko 900 din.
Kako oni misle da prosecan stanovnik ove zemlje to kupi knjigu detetu meni nije jasno.
I posle kazu deca nam ne citaju.

A knjigica ima oko 10 i strasno su slatke i edukativne.
Diiiivno je sto imamo novu drugaricu :super:

Joj zene meni je Pohvala pomajci polu trt (ako smem da dodam tu nijansu na lestvicu Mirkinog tate :) ) Jedino sto mi se dopalo je pisceva masta, tj. nacin na koji prica pricu tih slika, ali sve ukupno :neutral: Losija je i od Majte i od Nevaljale devojcice.

Šta, Pohvala pomajci nije nešto? Ja sam pročitala samo odlomak na sajtu i razmišljala da kupim.
A ovo za belog medveda ne znam, ja sam samo citirala ono što piše u knjizi, baš zato što mi je teško da poverujem. Mada, još sam ranije negde čula da albino primerci (npr. ljudi i zečevi) imaju providne oči, koje zbog svetlosti izgledaju crvene. :think:

Rado kakva ti je to tehnika čitanja,ne mogu da pratim šta sve čitaš istovremeno ;)

Ja sam počela Ljuljašku daha.
Ljuljašku daha ne vadim iz torbe, čitam je u busu, pola gotovo. Dezire mi je za terasu, ali loše je vreme pa stoji, takođe pola gotovo. :lol: Ovu mi nahvališe, danas je neka od vas pokudi, i ja nestrpljiva da vidim kom taboru da se priklonim. Ima 120 strana, sića. :lol:
Inače, slabo stižem da čitam kod kuće od Krste i Limunda.:zcepanje:

Uh nema me dva dana i sad mi treba pola sata da pročitam šta ste napisale, ala ste bile vredne:D. Završila Dorijana Greja, dobra knjiga, lako se čita, ali u jednom momentu zapela, nekih 10-ak strana udavioooo, sva sreća brzo ga prošlo pa se vratio u kolosek. Milice jel ti stigla knjiga?
Počela "Ostrvo" od Selimovića, a prekosutra odoh i ja nešto da maznem sa te Lagunine rasprodaje. Jao danas sam vas se setila pošto uhvatih na Avali neki "voluminizirani":lol: intervju dotične, kako sam se slatko ismejala. Svakakvih nas ima u bašti Božijoj:D

Uh nema me dva dana i sad mi treba pola sata da pročitam šta ste napisale, ala ste bile vredne:D. Završila Dorijana Greja, dobra knjiga, lako se čita, ali u jednom momentu zapela, nekih 10-ak strana udavioooo, sva sreća brzo ga prošlo pa se vratio u kolosek. Milice jel ti stigla knjiga?
Počela "Ostrvo" od Selimovića, a prekosutra odoh i ja nešto da maznem sa te Lagunine rasprodaje. Jao danas sam vas se setila pošto uhvatih na Avali neki "voluminizirani":lol: intervju dotične, kako sam se slatko ismejala. Svakakvih nas ima u bašti Božijoj:D

Dorijan mi jos nije stigao :sad2:

Mnogo volim Ostrvo, mogla bih opet da ga čitam. (Imam ga). Ja stigla do pred kraj Lemurove ljubavi, pa usporila, treba čitati nešto u busu sutra u odlasku i povratku s posla jer mi biblioteka radi posle podne, a ja izuzetno pre podne (tj. skoro ceo dan).

A vidi što Nalence ima sladak novi avatar

Što se tiče te dotične na Avali ja ga odgledah pre neki dan , da , da , da čujem baš šta ima da kaže ja i mm smo se valjali od smeha jel zante što, pa ona je milion puta rekla "apsolutno, apsolutno, apsolutno" :eek::eek::eek:

Inače za onu" karticu na jastuku " je objasnila tako što je "on želeo da se ona oseća kao da su jedna porodica koja deli sve, tim njegovim gestom" :think:
Apsolutno :mrgreen:

Meni to lici na Danijelu Stil.
Kad vidim hiperprodukciju romana odmah odustanem.

Sinoc u prolazu svrnem do Lagune, kupila sam Dete jutra, Portret sa Milenom i Pohvala pomajci.
Toliko od mene sa ove akcije.

Citam Poslednje ljubavno pismo....vec po malo dobijam ospice od prica u kojima glavnu junakinju u amneziji o lepom, bogatom zivotu, sjajnom muzu i besprekornoj karijeri obavestava najbolja drugarica ili prva komsinica a ona se sirotica nicega ne seca pa joj neprijatno sva se nesto snebiva. :roll:

Za sad toliko o ovoj knjizi na pocetku sam nadam se da ipak zanimljivijoj radnji.

Citala sam Portret sa Milenom, nije losa knjiga. Ja nesto nisam luda za biografijama ali ova je bila interesantna, jedino mi je kraj nekako smuti pa prospi. Nije u skladu sa ostatkom knjige, bar meni.

Što se tiče te dotične na Avali ja ga odgledah pre neki dan , da , da , da čujem baš šta ima da kaže ja i mm smo se valjali od smeha jel zante što, pa ona je milion puta rekla "apsolutno, apsolutno, apsolutno" :eek::eek::eek:

Inače za onu" karticu na jastuku " je objasnila tako što je "on želeo da se ona oseća kao da su jedna porodica koja deli sve, tim njegovim gestom" :think:
Apsolutno :mrgreen:

:rotf:
A ne kaže ona to tek tako, da li si čula kako ona to slatko izgovara:lol:, sa naglaskom na apsoLUtno, pa zatrepće okicama. A i ono "kad sediš sa nekim u gradu za stolom, ti ležiš sa njim u krevetu".

Citala sam Portret sa Milenom, nije losa knjiga. Ja nesto nisam luda za biografijama ali ova je bila interesantna, jedino mi je kraj nekako smuti pa prospi. Nije u skladu sa ostatkom knjige, bar meni.

Jednom sam gledala na tv-u emisiju o njoj i baš je bila dobra,a i ona kao ličnost i umetnik i njen interesantan životni put.Nadam se da si mislila na Autoportret sa Milenom-Mirjana Mitrović jer planiram da je kupim ,sada na Laguninoj akciji.

http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1171

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back