Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vidm sad kako sam ga dobro zapamtila i utrefila i sve :dash::dash::dash:
nema veze, bitno da je dobra knjiga i da sam, kako tako :manikir: skrenula pažnju na nju

a ovo što mi promiče kao ljubavni roman..e pa, sjetiču se, ne zvala se ja kako se zovem
Ester ne bi se pokajala ni Bujno leto da procitas. Ima jedan detalj u vezi te osobe koja resava da zivi sama negde u planini, koji bi ti se narocito dopao. Neko joj ipak dolazi. E taj deo bi ti se narocito dopao :)

Generalno nije losa knjigica, ima tu zanimljivosti poprilicno, ima malo previse prirodnjackih stvari za jedan roman, ali u tome i jeste trik. Razlicita je od svega sto sam do tada citala.

Javna ptica kao da je uljez u opusu Ljiljane Habjanović Đurović. Ja sam pročitla sve što je ona napisala, i prosto mi je bilo krivo što mi se baš na tu knjigu potpisala, ali jedino nju nisam imala prošle godine dok je potpisivala svoje knjige na sajmu u Bg-u. To je prvenče, i jedino je ta malo slobodnija. Kasnije se gospođa uozbiljila, za moj ukus čak previše. Prosto smatram da je počela da preteruje s religijom. Pitam se šta sprema sledeće. :think:

Meni su Zapis duše i Petkana bile poslednje,a do tada sam čitala sve redom.....i odustala sam od nje.

Aha, a kod mene povade kartoncice i stave u moj dosije, a brojeve knjiga i datum upisu u moj karton koji drzim kod sebe. NIsta ne potpisujem i nikad nisam. Zato sam se zbunila. Ruku na srce, uvek sam uclanjena u nekoj Narodnoj biblioteci...mozda je drugacije u Gradskoj.
Isti slucaj. Nista ne potpisujem :)

Ja pocela da citam od Brajsona Ni ovde, ni tamo, o boze srusicu se od smeha :lol:
Uzivaj Mico :lol:

Inace, ja sam pocela Drugu Bolenovu kci i svidja mi se, najverovatnije cu kupiti i Nasledje Bolenovih.
resila sam da citam knjige koje sam kupila, a ove iz biblioteke stoje na polici i cekaju na red....... do prve prilike :whistling:
Moje misljenje je da je Nasledje Bolenovih dosta slabije. Procitala sam, ali je mlako u odnosu na Druga Bolenova kci.

što kaže Mirka, ja čitam
i, ako ćemo pravo, to mi je omiljeni žanr :rumenko:
baš zato poludim kad je ljubavna priča kao vikend roman, po šablonu

i, sad..ona knjiga sa akcije BUJNO LJETO
nisam sigurna, ali čini mi se da je to jedna dobra, ali baš dobra ljubavna priča
kad bih mogla kako da je prelistam :dash::dash::dash: bem ti moje nepisanje zabilješki
ako je to što mislim da jeste, isplati se kupiti..Dano, upomoć
nešto se nađu u ratu, pa opet, pa on ima djecu kojima ona priča njihovu ljubav...ali sve bez patetike, onako kako ih zadesilo

izvin'te, al' to sam ja

I a da možda ja ne pričam o "Potrazi za srećom" ?????
Kerefekice, pomagaj..jel' to to?
KEREFEKICEEEE
:heart:

1.Jao, žene, tako mi je drago što sam vas našla. Ni na jednom forumu koji sam posetila se ne čita ovoliko (niti tako raznovrsno)

2.Pročitala sam jednu knjigu, mislim da se zvala ''Pirane'', najgori američki kliše. :roll:

3.Ne volim ni te 'romantične' knjige što ste pominjale: ''privio je uz svoje muževne grudi'', ženu koja se prosula po kaldrmi je ''podigao svojim snažnim rukama'' :hahaha: Imam koleginicu koja obožava takve knjige (sve od Amande Kvik)

I ja hoću da kažem da me takođe nervira taj forumski čitalački elitizam.
Bilo je i ovde u jednom periodu takvih komentara, to mi je bilo van pameti.
Nit' svi želimo isto od čitanja (neko želi da nauči, da sazna, neko samo da mu prođe dan), niti imamo ista interesovanja, obrazovanje, čitalački staž, senzibilitet...I onda, šta? Moja lutkica ima lepšu haljinu od tvoje? Ja obožavam što ovde mogu da čujem preporuke svih vrsta knjiga, bez zadrške. Ebg, volim ja Dostojevskog, ali idem i u klozet, ako me razumete :lol:
1. Za ovo pod 1. evo Meda je to savrseno u jednom trenutku napisala. Nije me mrzelo da trazim :).
I svi ovde delimo to odusevljenje sto smo se eto nasle, i mozemo ovde mirno da caskamo o svakakvim knjigama bez ikakvog ustrucavanja :)

2.Tu knjigu sam dobila (nije me mrzelo da je potrazim) 1993. god., i ni tada nisam imala stomak da je procitam do kraja. Bas je takva kakva kazes da je, najgori americki klise, ali sa svedskim akcionim delovima. Tih delova se secam :zper:

3.:zcepanje:

Pročitala sam More-Džon Banvil za koju je dobio Bukerovu nagradu za 2005.
Osim onoga što sam već napisala o njoj:

Lepo piše,uživanje je čitati.
Ko očekuje dinamiku i dešavanja to u njoj neće naći,samo divnim rečenicama i bogatim rečnikom opisan osvrt na jedan život....na detinjstvo,roditelje,brak....na tugu zbog gubitka supruge..na ljubav

dodala bih još da me je iznenadila piščeva moć zapažanja svakodnevnih sitnica u životu;nešto naizgled beznačajno a on to primeti i svojim divnim stilom opiše... ima dušu.....dobar je:ok:

Ovo je jedna od onih knjiga koje se mogu pročitati više puta,mada mislim da se mladim osobama nebi svidela.

Ko očekuje dinamiku i dešavanja to u njoj neće naći,samo divnim rečenicama i bogatim rečnikom opisan osvrt na jedan život....na detinjstvo,roditelje,brak....na tugu zbog gubitka supruge..na ljubav

dodala bih još da me je iznenadila piščeva moć zapažanja svakodnevnih sitnica u životu;nešto naizgled beznačajno a on to primeti i svojim divnim stilom opiše... ima dušu.....dobar je:ok:

Ovo je jedna od onih knjiga koje se mogu pročitati više puta,mada mislim da se mladim osobama nebi svidela.

koliko mladim? :think:

• Podržavam
Reactions: Em.
Ester ne bi se pokajala ni Bujno leto da procitas. Ima jedan detalj u vezi te osobe koja resava da zivi sama negde u planini, koji bi ti se narocito dopao. Neko joj ipak dolazi. E taj deo bi ti se narocito dopao :)

Generalno nije losa knjigica, ima tu zanimljivosti poprilicno, ima malo previse prirodnjackih stvari za jedan roman, ali u tome i jeste trik. Razlicita je od svega sto sam do tada citala.

Sve se slazem, vec sam je hvalila. Meni se cak i dopao i taj prirodnjacki deo, nikad ranije nisam tako gledala prirodu pa je ostavila utisak na mene.

Citala sam "More" pre nekoliko godina, dakle mogla sam se smatrati mladom, ali opet, sve bih se slozila s tobom. Mozda si mislila zbog toga sto to nije brza knjiga,, zaista nije, ali u tome je i njena lepota. Lep stil, lepe misli, lepa opazanja.
I mada ima sve sto si rekla - secanja, ljubav, porodica, sve je to tako u mekim bojama, nista prenaglaseno, dramaticno. Imala sam osecaj da zaista i pise stariji covek kome se ne zuri pa sve vise puta promeri. Zato je tako i lepo koncizna, ni viska ni manjka, sve na mestu

• Podržavam
Reactions: Em.
Sve se slazem, vec sam je hvalila. Meni se cak i dopao i taj prirodnjacki deo, nikad ranije nisam tako gledala prirodu pa je ostavila utisak na mene.

Delim misljenje. :) I meni su se veoma dopali pasazi u kojima govori o cudesima prirode.

Barbara je naglasak stavila na kojote, moljce, donekle koze, i na stabla kestena.
No, jos pregrst drugih sitnica se kroz roman saznaje. :)

(U mojoj ulici drvored gordih kestena.
Na tamnim granama sedefni pupoljci i tek ponegde izviruje krhki listic.
Danas, posle kise dok vazduh je mirisao na nedro zemlje,
koracala sam nasmejana i zanesena drvoredom, bas kao Preverova Barbara. :)
Volim takve tihe trenutke.
)

Zarko zelim da procitam Barbarin novi roman, Lakuna. :)

Meni to lici na Danijelu Stil.
Kad vidim hiperprodukciju romana odmah odustanem.

Sinoc u prolazu svrnem do Lagune, kupila sam Dete jutra, Portret sa Milenom i Pohvala pomajci.
Toliko od mene sa ove akcije.

Citam Poslednje ljubavno pismo....vec po malo dobijam ospice od prica u kojima glavnu junakinju u amneziji o lepom, bogatom zivotu, sjajnom muzu i besprekornoj karijeri obavestava najbolja drugarica ili prva komsinica a ona se sirotica nicega ne seca pa joj neprijatno sva se nesto snebiva. :roll:

Za sad toliko o ovoj knjizi na pocetku sam nadam se da ipak zanimljivijoj radnji.

Sinoc u prolazu svrnem do Lagune, kupila sam Dete jutra, Portret sa Milenom i Pohvala pomajci.
Toliko od mene sa ove akcije.
Kako toliko? A gdi je Narnija? Nemoj bre detetu da uskracujes Narniju. Mene je samo malo nervirala otvorena hriscanska dogma u prvoj i poslednjoj knjizi ali nijedno dete s kojim sam pricala, culo ili ne culo ista o hriscanstvu, nije nista primetilo i svi koji su citali su uzivali. To su bas lepe knjizice za mastanje.
I javi kakva je "Dete jutra". Imam je ali me nesto ne privlaci

Inace moram da se pohvalim.
Trajno sam otrovala dete knjigama :super:
Mislila sam da je to tezi posao al ispalo je super.
Udjem pre neko vece kod nje u sobu jer je neobicno tiho bilo nadjem je za pisacim stolom cita :eek:
I onda mi sutra sva ponosna kaze da je zavrsila "onu Madoninu knjigu" :)
Dusa !

Super knjige za njen uzrast sam nasla i ona ih pravo obozava, jedino sto me mnogo iritira je to sto je cena knjiga oko 900 din.
Kako oni misle da prosecan stanovnik ove zemlje to kupi knjigu detetu meni nije jasno.
I posle kazu deca nam ne citaju.

A knjigica ima oko 10 i strasno su slatke i edukativne.

e mirka imas od jednog novosaskog izdavaca...zove se Ruzno pace..odlicnih decijih knjiga i one nisu skupe..nekoliko razlicitih edicija..ne znam koja je bolja od koje...o slavnim kompozitorima..<<kako je Betoven pojeo paprikas,,.o slavnim naucnicima...one cace face su hjnihove...po mojoj deci vidim da im se svidja pa sam ond ai ja uzela da vidim sta citaju...odlicni su

E to to....znam za Cacu facu al nikako da kupim.
Idem odmah da guglam.
Tnx.

Nego jos sam nesto htela da kazem....jel mislite da je preglupo sto decije knjige stampaju na latinici?

Izdanja Ruznog paceta imas kod Mono&Manjane, oni su se nesto spojili, tako da ce ti mozda biti jos jeftinije jer imas njihovu karticu. pogledaj na sajtu M&M.
Sto se tice latinice, znam da je vecina izdavaca obavezna da prevodna dela objavljuju na latinici, mada ima i izuzetaka. Kreativni centar na primer gotovo sve knjige ima na cirilici. Mozda im je 1% na latini i to s dobrim razlogom (na primer one koje su namenjene deci u dijaspori ili kojima srpski nije maternji jezik pa im je lakse na latinici, naravno).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back