Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam juče iskoristila celopopodnevno kampovanje u MUP-u zbog registracije i novih tablica da privedem kraju Selenića, Očeve i oce.
Nisam uspela, kao što nisam uspela ni da registrujem auto, ali cenim da ću za današnje popodne na istoj lokaciji uspeti da završim. Makar Selenića.
Moje današnje ekstremno nadrkano raspoloženje nije uzrokovano knjigom, samo to ću da kažem.

Jel u MUP dozvoljeno ulaziti s' knjigom? :lol:

:sad2: znači takva je situacija sa registracijom?! Još ako dobiješ neke tablice sa ĆY (kao što sam videla juče na jednom autu)
Stvarno ne znam što su stavljali ta naša slova sa kukucama i kvačicama...
(i ovo je za temu, ipak se radi o slovima)

Cekaj, nisu valjda ova dva slova zajedno?
U istom trenutku na istoj tablici? :eek:

Sta mislite jel postoji nacin da se knjige Geopoetike kupe tj da se iskoristi ova akcija a da se en ode fizicki do njih ni danas ni u ponedeljak.
Danas ne stizem cak ni da platim knjige u posti eventualno a onda danima necu biti u zemlji, kako da se docepam knjiga?

Sa njihove akcije zelim Peleponijadu i Muzej nevinosti.

Postoji. Pošalješ nekog da ti kupi. I onako bi morao do pošte posle da ih podigne.
Gde ćeš van?

Ja svratila u Lilly po neke sitnice, kad tamo nekoliko Alnarijevih naslova sa 25% popusta. Kupila sam samo Musoa, Zato što te volim, za 375 din. Izgleda da jedino ja to još nisam čitala. :)

Ja citala i nije me nista sokiralo, ali me je nerviralo - plitkost, sentimentalnost koja je vestacka, "bombasticne" recenice na zavrsecima poglavlja (da parafraziram: "Zato sto tamo gde je ljubav/gde se ljudi vole nikad nije mrak" aaaaaa....).
Zato je dobro sto postoje biblioteke :)

nije ni mene šokiralo ali sam imala utisak da je negde to cilj... ja sam je dobila za rodjendan ali sam je poklonila koleginici koja se npr oduševila knjigom i koju je kraj šokirao : )

završila sam kaju i oduševila se
uspela je da me nasmeje, uspela je da me rasplače, da dočara duh starog beograda.... likovi su fenomanalni, baš živo dočarani, jaki... knjiga nosi neku čudnu energiju...
a pre neki dan sam, šetajući gradom naišla i na zgradu "društva za ulepšavanje vračara"

Secam se da sam davno uzimala “Kucu u Puertu”, procitala 10-ak strana i ostavila. Ucinila mi se sumornom, a posto sam tada i ja bila sumorna otpisala sam je. Ako me knjiga odbije u prvih 20-ak strana, ja je ostavljam, pa se to medju retkim knjigama dogodilo i ovoj. I jos tada mi je delovalo da je to bilo nepravedno prema knjizi, a sada vidim da je i bilo, i moracu ipak da joj se vratim. A sta da radim sa tim Brunom? Da ga samo pretrcim? Jel blam sto ovako nesto pitam?:rumenko:

Ja te potpuno razumem, jer su postojali periodu u mom zivotu kada sam iskljucivo ovako mogla da citam :)

moj ti savjet :D tako se ovdje, vrlo ispravno gram. kaže
Bruna pretrči, a duhove, kad počnu da se pojavljuju, preleti

ali, lamar, sta ako bi se tebi svideo Bruno? A ti ga ovako zbog nas ignorišeš. Ima i medju Brunom nešto o Hoseovim roditeljima valjda.

Nisam pomenula da ima u knjizi i deo gde Ćirjanićka piše o svom dedi Risti i babi (na znam ni da li joj se pominje ime). To mi je isto bila zanimljiva epizoda. Hercegovački gorštaci, naseljeni u Vojvodinu, sušta suprotnost Hoseovim precima gradjanske klase, bogatim, prefinjenim...

Ja danas vrati tu knjigu i pošto nije bilo ni Baba Jage, ni Slepog ubice, ja uzela sa pulta (bila odozgo) Mandolina kapetana Korelija.
Neću ništa da pitam, moram prvo da pretražim temu da vidim jel se nešto ovde pisalo o njoj, da me Mirka ne grdi. Ima i pravo, ne pišemo mi džaba sve ovo, nego za buduće generacije...:rtfm:

ali, lamar, sta ako bi se tebi svideo Bruno? A ti ga ovako zbog nas ignorišeš. Ima i medju Brunom nešto o Hoseovim roditeljima valjda.

Nisam pomenula da ima u knjizi i deo gde Ćirjanićka piše o svom dedi Risti i babi (na znam ni da li joj se pominje ime). To mi je isto bila zanimljiva epizoda. Hercegovački gorštaci, naseljeni u Vojvodinu, sušta suprotnost Hoseovim precima gradjanske klase, bogatim, prefinjenim...

Ja danas vrati tu knjigu i pošto nije bilo ni Baba Jage, ni Slepog ubice, ja uzela sa pulta (bila odozgo) Mandolina kapetana Korelija.
Neću ništa da pitam, moram prvo da pretražim temu da vidim jel se nešto ovde pisalo o njoj, da me Mirka ne grdi. Ima i pravo, ne pišemo mi džaba sve ovo, nego za buduće generacije...:[/rtfm:

pa fino sam joj rekla da pretrči :D...ako joj što zapne za oko, staće :zper: , nije mala, zna kako to ide

:zcepanje:

Slatko ste me nasmejale.

Bi, gledala sam film, i citala knjigu, davno.
I sad se mislim dal' da nesto pisem ili ne... Ipak necu.
Necu da ti tako bez potrebe nametnem svoje misljenje.
Meni je bilo neobicno mesto desavanja. Ostrvo.
Zatvoren svet. Cak i za rat zatvoren.

:zcepanje:

Slatko ste me nasmejale.

Bi, gledala sam film, i citala knjigu, davno.
I sad se mislim dal' da nesto pisem ili ne... Ipak necu.
Necu da ti tako bez potrebe nametnem svoje misljenje.
Meni je bilo neobicno mesto desavanja. Ostrvo.
Zatvoren svet. Cak i za rat zatvoren.

Na temi je samo jedna forumašica pisala da joj se svidelo

a da sam ja pročitala šta piše na koricama:
Dirljiva ljubavna i antiratna priča vezana za mediteransku kulturu, raspevanu i temperamentnu Grčku. Podvojenost mlade Grkinje između dužnosti prema otadžbini i porodici i ljubavi prema okupatorskom vojniku, prerasta u priču o apsurdnosi rata, humanosti, odanosti, strasti, umetnosti i ljubavi. (tako mi je to već viđeno...)
i da sam samo otvorila knjigu i videla kako su sitna slova i pogledala da ima 460 strana (što bi verovatno bilo bar 800 da su slova normalne veličine)... teško da bih uzela Mandolinu kapetana Korelija

Ajde, lamar, pucaj, kaži šta si htela... nema veze, svakako ću početi da je čitam, ali da li ću i završiti, ne zna se.
Sad sam malo izguglala o filmu. Pa glumi Nikolas Kejdž! Ja njega baš gotivim, pa još Penelope Kruz, a ja nemam pojma za taj film, niti sam ga gledala. Ma da lepo nabavim film, odvojim dva sata i završim priču.

nemoj bi
knjiga uopshte nije lepo pretochena u film:neutral:
ja sam prochitala knjigu pre par godina(mozda pre 5) i svidela mi se
jako
chak sam je i poklonila drugarici za rodjendan, ali ona nije bash knjigoholicharka kao ja
svejedno, meni se dovoljno svidela da bih pozelela da je poklonim nekome
i u vreme kad sam je chitala uopshte mi nije izgledala kao neshto vec vidjeno, bash mi je bila drugachija
tj takva mi je ostala u secanju
(znate da ja ne pishem bash puno komentara o knjigama koje sam chitala, mrzi me jednostavno:lol:)

Danas moja prijateljica vidim čita Svetlost severa, oduševljena je. Imam je, stavila sam je odozgo.

Meni se veoma svidela. Nije tipa knjiga mog zivota ali je veoma slikovita, evo jos uvek je pamtim posle nekoliko godina. Podsetila me je na seriju "Put za Ejvonli" ako je se secas - radnja se dogadja u Kanadi u 1/2 20. v, a meni je to tako romanticno doba. Vrlo je nezna i citljiva, mislim da bi ti se dopala.

Na temi je samo jedna forumašica pisala da joj se svidelo

a da sam ja pročitala šta piše na koricama:
Dirljiva ljubavna i antiratna priča vezana za mediteransku kulturu, raspevanu i temperamentnu Grčku. Podvojenost mlade Grkinje između dužnosti prema otadžbini i porodici i ljubavi prema okupatorskom vojniku, prerasta u priču o apsurdnosi rata, humanosti, odanosti, strasti, umetnosti i ljubavi. (tako mi je to već viđeno...)
i da sam samo otvorila knjigu i videla kako su sitna slova i pogledala da ima 460 strana (što bi verovatno bilo bar 800 da su slova normalne veličine)... teško da bih uzela Mandolinu kapetana Korelija

Ajde, lamar, pucaj, kaži šta si htela... nema veze, svakako ću početi da je čitam, ali da li ću i završiti, ne zna se.
Sad sam malo izguglala o filmu. Pa glumi Nikolas Kejdž! Ja njega baš gotivim, pa još Penelope Kruz, a ja nemam pojma za taj film, niti sam ga gledala. Ma da lepo nabavim film, odvojim dva sata i završim priču.

nemoj bi
knjiga uopshte nije lepo pretochena u film:neutral:
ja sam prochitala knjigu pre par godina(mozda pre 5) i svidela mi se
jako
chak sam je i poklonila drugarici za rodjendan, ali ona nije bash knjigoholicharka kao ja
svejedno, meni se dovoljno svidela da bih pozelela da je poklonim nekome
i u vreme kad sam je chitala uopshte mi nije izgledala kao neshto vec vidjeno, bash mi je bila drugachija
tj takva mi je ostala u secanju
(znate da ja ne pishem bash puno komentara o knjigama koje sam chitala, mrzi me jednostavno:lol:)

Hm... Sta cu sad? :)

Evo ovako. Pamtim i knjigu i film, sto ipak nesto govori s' obzirom da sam ih konzumirala bas davno. Ali mislim da sa ovolike vremenske distance ne bih mogla ni da preporucujem, ni da ne preporucujem.
Bi, najbolje da ti to lepo pocnes da citas, pa onda ako ti se ne dopadne lepo nabavis film.

A i ja se jos uvek dobro secam sitnih slova. Mrzim sitna slova :evil:

Cao zmajche, svrati po nekad :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back