Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se veoma svidela. Nije tipa knjiga mog zivota ali je veoma slikovita, evo jos uvek je pamtim posle nekoliko godina. Podsetila me je na seriju "Put za Ejvonli" ako je se secas - radnja se dogadja u Kanadi u 1/2 20. v, a meni je to tako romanticno doba. Vrlo je nezna i citljiva, mislim da bi ti se dopala.

e, ja sam gledala tu seriju, bila mi simpatična

Dance, znas sta ima novo?
Nabavila Slepog ubicu :cool:
I danas pocela da citam.

meni sad još više žao što u mojoj biblioteci nemaju, pa da čitamo zajedno. Ali bi i ti morala da čitaš 40 minuta dnevno, koliko se ja vozim autobusom :D

Jos jedan glas ZA Mandolinu kapetana Korelija,prvo sam videla film pa sam pozelela da procitam i knjigu(ide brzo to citanje,nije to tako puno kao sto izgleda:zper:)

Ja obicno zaboravim sadrzaj knjiga koje mi se nisu svidele,ali se ove jos secam

Ne znam da li je neko citao dela Marai Sandora,ali za mene su to knjige koje pozelim da procitam svake 2-3 godine i da vidim koliko sam "sazrela".

Meni je najbolja Svece gore do kraja.:ok:

Ne znam da li je neko citao dela Marai Sandora,ali za mene su to knjige koje pozelim da procitam svake 2-3 godine i da vidim koliko sam "sazrela".

Meni je najbolja Svece gore do kraja.:ok:

Ja citala :super:. Dopala mi se. Bila mi je nekako starovremena ali veoma lepa. Mislim da jos imam u jednoj od sveski o knjigama nekoliko stranica prepisanih misli (bila je iz biblioteke). Inace, i ta edicija u okviru koje je objavljena "Antologija savremene svetske knjizevnosti" ili nesto slicno, Narodna knjiga je bila izdavac, bila je odlicna. Ono sto mi je mnogo, ali bas mnogo smetalo bilo je to sto je izbor knjiga bio fantastican ali prevodi cesto losi a lektura i korektura po pravilu nepostojeca (pa onda citas sa sve milion stamparskih gresaka, gramatickih gresaka - to me je izludjivalo):evil:. Kad je knjiga cista komercijala, da ubijem dan, to mi i ne smeta toliko koliko kod dela koja su bas vredna a moras da probijas kroz sumu gresaka :rtfm:

Svetlost severa....nisam čitala, kako mi je promakla, ne znam
ili možda jesam, a ne sjećam se
nema veze, biće kod mene uskoro

Bijićka, čitaj Mandolinu, nema ti sad vrdanja
lako se čita, tj, čitljiva je

ja danas počela vremeplovčevu ženu, dobila je odlčine kritike od pouzdanih osoba pa očekujem dosta : )

Uuuuu... divna je! To mi je jedan od najlepsih cisto ljubavnih romana ikad! I sto je jos neobicnije, i neki muskarci ciji ukus cenim su mi isto rekli, iako znate da muski ne manisu nesto posebno ljubice. Samo napred i uzivaj

Ja citala :super:. Dopala mi se. Bila mi je nekako starovremena ali veoma lepa. Mislim da jos imam u jednoj od sveski o knjigama nekoliko stranica prepisanih misli (bila je iz biblioteke). Inace, i ta edicija u okviru koje je objavljena "Antologija savremene svetske knjizevnosti" ili nesto slicno, Narodna knjiga je bila izdavac, bila je odlicna. Ono sto mi je mnogo, ali bas mnogo smetalo bilo je to sto je izbor knjiga bio fantastican ali prevodi cesto losi a lektura i korektura po pravilu nepostojeca (pa onda citas sa sve milion stamparskih gresaka, gramatickih gresaka - to me je izludjivalo):evil:. Kad je knjiga cista komercijala, da ubijem dan, to mi i ne smeta toliko koliko kod dela koja su bas vredna a moras da probijas kroz sumu gresaka :rtfm:

Ja sam to citala u originalu:rumenko:

Opet ja...ala sam aktivna..:rumenko:
Sada sam bila na Laguninom sajtu i videla da je prevedena knjiga Jadvigin jastuk od Pala Zavade.Toplo je preporucujem onima koji vole da proniknu u tajne zenske duse(za mene je zapanjujuce da je napisao muskarac)

ja danas počela vremeplovčevu ženu, dobila je odlčine kritike od pouzdanih osoba pa očekujem dosta : )

Uuuuu... divna je! To mi je jedan od najlepsih cisto ljubavnih romana ikad! I sto je jos neobicnije, i neki muskarci ciji ukus cenim su mi isto rekli, iako znate da muski ne manisu nesto posebno ljubice. Samo napred i uzivaj

Ja čitam Vremeplovčevu ženu svako malo i svaki put odslinim kao šiparica :lol: Mnogo jaka stvar.

još jedna knjiga koju treba pročitati... nisam videla loše kritike..

Citam Slepog ubicu. Dobar... :D
I vidim sinoc fale 2 lista, pregledam celu knjigu, i vidim fali jos jedan list.
Pa dobro bez ta tri lista moze hajd da se cita, ali me zanaima ko to cita knjigu, izgubi 3 lista a to i ne primeti.
Ko!!!!! :besna:

PS. Sto su sitna slova :evil:

Ja čitam Vremeplovčevu ženu svako malo i svaki put odslinim kao šiparica :lol: Mnogo jaka stvar.

Vremeplovceva zena je cudesno lep roman.

Mogla bih i ja ponovo da ga procitam. :)

Nezan i snazan, cak i u delovima radosnim nazire se dasak beznadja.

Vremeplovac, osudjenik vremena - andjeo i kriminalac, udruzeni na groteskan nacin
u nepredvidivim prostorima.

Goni ga tamni dvoboj, taj danse macabre u kome zeli pobeci, pobeci, pobeci...
A zbilja uvek izmice.

Ali sta bi imao od zelje da je obican i da Nju nema?

Vremeplovceva zena je cudesno lep roman.

Mogla bih i ja ponovo da ga procitam. :)

Nezan i snazan, cak i u delovima radosnim nazire se dasak beznadja.

Vremeplovac, osudjenik vremena - andjeo i kriminalac, udruzeni na groteskan nacin
u nepredvidivim prostorima.

Goni ga tamni dvoboj, taj danse macabre u kome zeli pobeci, pobeci, pobeci...
A zbilja uvek izmice.

Ali sta bi imao od zelje da je obican i da Nju nema?

Ali ta njihova ljubav...tako ljudska, neidealizovana, padu sklona....a ipak sudbinska, neizbežna, snažna... jedino postojano u svetu gde čak ni na vreme ni na prostor ne možeš da se osloniš.

Pročitah "Crveni šator" i mogu vam reći da sam još uvek pod utiskom te knjige.U zadnje vreme kad god zatvorim pročitanu knjigu samim tim i sećanje na nju je već izbledelo ali što se ove tiče uopšte nije tako.Mogu vam priznati da sam se u toj knjizi i nasmejla u početku,i nervirala zbog onolikih porođaja :lol:, i strepila zajedno sa junakinjom , željno isčekivala dalja dešavanja i plakala.E sada možda sam ja nešto u tom fazonu ovih dana pa sam prilegla emocijama ne znam, samo znam da mi je baš legla .:)

Pročitah "Crveni šator" i mogu vam reći da sam još uvek pod utiskom te knjige.U zadnje vreme kad god zatvorim pročitanu knjigu samim tim i sećanje na nju je već izbledelo ali što se ove tiče uopšte nije tako.Mogu vam priznati da sam se u toj knjizi i nasmejla u početku,i nervirala zbog onolikih porođaja :lol:, i strepila zajedno sa junakinjom , željno isčekivala dalja dešavanja i plakala.E sada možda sam ja nešto u tom fazonu ovih dana pa sam prilegla emocijama ne znam, samo znam da mi je baš legla .:)

super je knjiga :D
samo, nemoj da se zezneš i uzmeš Dragulj Medine, nije joj ni prineti :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back