lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Je l' da da je nekako više od klasičnog trilera?
Ja se trilera bas i nisam nacitala, ali meni je bio dobar

Slepi covek iz Sevilje....kad tako hvalite knjige, ja moram da kupim
.
Ne moras... Al' ti djavo ne da mira

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je l' da da je nekako više od klasičnog trilera?

Slepi covek iz Sevilje....kad tako hvalite knjige, ja moram da kupim
.

Upravo sam završila Sluškinju priču i ostala duboko zabrinuta za našu budućnost (koja je počela). Uopšte ne sumnjam da bi lako mogla da nas zadesi slična sudbina. Ovaj svet ide u pm. Radnja romana se dešava u Americi, negde u ovo vreme (objavljen 1985.).. a već su se slične stvari desile u Avganistanu i verovatno jos nekim islamskim zemljama, a puno o tome sam saznala iz knjiga Knjižar iz Kabula i Hiljadu čudesnih sunaca, pa nisam mogla da izbegnem poredjenje sa njima, bar što se tiče sudbine žena.
.......
bi, isto osećanje sam ja imala kad sam zavtorila knjigu, jeza,teskoba i neki čudan strah ... fenomenalna knjiga.. ne znam kakva je kosač, a nikako da kupim ni majčje oko i slepi ubica, ne mogu da se odlučim koju od te dve i onda uzmem nešto treće : S

Jel' vam jasno sad što sam ja, kad sam završila knjigu, htela da usred noći idem do bankomata, ispraznim račun i ušijem lovu u jastuk?
A knjigu sam, inače, ne znajući o čemu se radi, kupila sebi za 8.mart.
Spuki u pm.
Sve vreme dok o njoj pisete, mi deluje odbojno, al' javlja mi se da cete me ubediti.

Otrovno mleko maslacka – Vida Ognjenovic, Prosveta, 170 str.(7 pripovedaka)
Lepe pripovetke. Sve su tople, ravnicarske, spore… S’ tim sto je prva “Vilina deca”, odlicna. Glavne licnosti koje se u njoj opisuju su dve bliznakinje. Za mene je inace odnos izmedju blizanaca i njihov odnos prema svetu, potpuna nepoznanica. Ali sam sigurna da takav zivot nosi mnoge specifinosti i poteskoce. A ovde je dotaknut jedan takav zivot. Volela bih da procitam jos nesto sa takvom temom.
Pripovetke lice na Isidorine. Isto podneblje, slicni likovi, samo je vreme neko drugo mada se to slabo primecuje. U ravnici kao da vlada vanvreme. I Vidine pripovetke nemaju tu raskos kao Isidorine. Vise su minijature, dok su Isidorine recimo ulje na platnu.
PS. A ove biografije Mikelandjela i Van Goga. Pa gde me nadjoste
Plus, na spisak ide "Rubin u njenom pupku". Kakav glup naslov, ali vidim da je sadrzaj bas po mom meraku![]()

Lepe pripovetke. Sve su tople, ravnicarske, spore… S’ tim sto je prva “Vilina deca”, odlicna. Glavne licnosti koje se u njoj opisuju su dve bliznakinje. Za mene je inace odnos izmedju blizanaca i njihov odnos prema svetu, potpuna nepoznanica. Ali sam sigurna da takav zivot nosi mnoge specifinosti i poteskoce. A ovde je dotaknut jedan takav zivot. Volela bih da procitam jos nesto sa takvom temom.
Imas na akciji Dajanu Evans "26a". Vec sam je preporucivala ovde. Inace, ja sam bliznakinja tako da znam sta pricam
I divno si predstavila "Otrovno mleko maslacka". Ja sam citala tu knjigu pre jedno 10 godina i dopala mi se ali mi sad dodje opet d aje procitam kad si je tako 'slasno" opisala![]()

.
Kad ste kod te knjige "26a" i pominjete bliznake sada ste me baš zaintrigirali , ja nisam bliznakinja ali imam bliznake i to jednojajčane, znači bukvalno liče, pa bih naravno volela da što mogu više saznam o njima![]()
Pripovetke lice na Isidorine. Isto podneblje, slicni likovi, samo je vreme neko drugo mada se to slabo primecuje. U ravnici kao da vlada vanvreme. I Vidine pripovetke nemaju tu raskos kao Isidorine. Vise su minijature, dok su Isidorine recimo ulje na platnu.
PS. A ove biografije Mikelandjela i Van Goga. Pa gde me nadjoste
Plus, na spisak ide "Rubin u njenom pupku". Kakav glup naslov, ali vidim da je sadrzaj bas po mom meraku![]()
Ja sam isto svojevremeno primetila tu sličnost.
I kada ste pisale o Hronici palanačkog groblja (između ostalog inspirisana je i Zemunskim grobljem) setila sam se da su moje reakcije bile iste kao vaše kad sam je pročitala. Oduševljenje i otkrovenje nečega što je sve vreme tu oko vas. Kao ono kad se zaljubiš u najboljeg druga.
Nenad Perišić
Sale Manager
Mono i Manjana
Necu da citiram ceo Mirkin post posto je ljubazno podelila informacije sa nama. Ali ne mogu da ne primetim da u izdavackoj kuci postoji zvanje 'sale manager". Pa zar ne postoji odgovarajuce zvanje na srpskom?

Nego procitala sam ovu najnoviju kupoholicarku, zali boze vremena... Mislim volim ja takve knjige pogotovo posle nekih mracnih, al da bar nisu dosadne.
) Manager... ali sta mu onda to skupa uopste znaci... ma bas me briga... " i tako sve leteci do kraja posta to me bocka negde u mozak, al' ajd' idemo dalje. A pomislila sam da je Sale-od Sasa, jer se naslo medj' vlastitim imenima. 
I mene mnogo nervira upotreba stranih reci za koje postoji prevod. Ja nisam identicna bliznakinja i zbog toga mi je drago. Ova knjiga takodje nije o identicnosti i potrazi za identitetom (valjda mi se zato i svidela) vec o bliskosti i ljubavi. Meni je bila veoma potresna, ne znam za koliko jos knjiga pored ove sam bukvalno ridala. Inace sam laka na suzi ali nikad ovako kao za tu knjigu. Mozda je drugi ljudi drugacije dozivljavaju, samo kazem moj dozivljaj pa ce mozda i tebi biti zanimljivo. I inace, autorka je i sama bliznakinja, ovo joj je bio debi roman (i mislim jedini koji je napisala) i ima dosta toga autobiografskog. A naravno, ima i dosta toga sto nije samo o blizancima...
Moram da prokomentarisem upotrebu stranih reči jer sam juče čula nešto zanimljivo. Znate da mnogi ljudi misle da TRANSPARENTNO znači demonstracije... ono kad idu ulicom i nose transparente.... hihihi, ovo kao iz "Olovka piše srcem"... a ljudi kao Del Boj samo se frljaju stranim rečima. Dobro, malo karikiram, u pomenutom slučaju je upotrebljeno na pravi način, ali zaista, čemu to. Vremenom ćemo zaboraviti sopstvene reči za istu stvar, a ko treba da čuva jezik, nego upravo i izdavačke kuće...

Crnjak je što bih se ja baš zaklela da su omašili
Koliko se ja u ingliš i titulanje na inglišu razumem, trebalo bi da bude Sales Manager.
Sale je rasprodaja, a Sales prodaja.
Al', dobro da ne grešim dušu, možda je naš Neša direktor rasprodaje, ko će ga znati![]()