Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar samo jedan, prvi? :lol:
Sto rece moja drugarica, Kustina knjiga se prodaje, isto kao i ulaznica za sajam, na kraju hoces neces, moras je kupiti. :lol:
Rijetko padam na te "izvikane sheme", ali ovaj put je prvo tata pao, pa na njegovu preporuku. I zaista dobra knjiga. Zanimljiva, i sa nevjerovatnom lakocom se cita, jedna od onih knjiga sto se ne pusta iz ruku...

Evo nekih momenata koji su mene nasmijali do suza...

Opis "gradnje" skolskog projekta iz OTO-a, on je izabrao da napravi Titanik, i kao jarbol mu je posluzila jedna noga iz male stolice tzv. "tronozca", kad je komsinica dosla da pije kafu kod njegove mame, uzela tronozac, sjela i pala, zaradivski modricu na guzi, rece- Eto, Senka, vidis kad iz bosanskog tronosca izvadis jednu nogu sve ode u piz*u materinu! :lol:

Ili kad je trenirao atletiku "za kaznu" pa u jednom sprintu ga trener bodrio dizi noge, dizi noge, a ovaj trenirajuci u patikama za 2 br. vece shvati da ima misa u jednoj, i pocne trcati kao nenormalan...

I opis njegovog druga kako prosi svoju buducu zenu...Slusaj, tebi ne treba neki intelektualac, dosadio bi ti brzo..a ni puki mangup, ma svakako bi poslije 3 mjeseca dosla da me trazis da ti budem svaler, ajde postedicu te truda, podji za mene, bicu ti i muz i svaler! :lol:

I dirljivi opisi roditelja, svoje supruge, djece, kriza licnih, opstih...

... i meni se svidjaju takve knjige - mracne a protkane humorom :)

... i meni se svidjaju takve knjige - mracne a protkane humorom :)

Da, stvarno je takva. Bez teskih i zamrsenih opisa, tako jednostavne recenice, a tako filozofske i zivotne.
I slika i prilika jednog vremena iz "prve ruke"...kroz njegove susrete i razgovore sa politicarima. I drugo lice nagrada...i kako su nastajali filmovi...i depresija i izlazak iz iste...
Meni najzanimljiviji opisi, sopstvenog priznanja da je u drustvu bio "mangup", a sa zenama "smotan"...i fatalni susret(i) sa svojom suprugom...

Jos jedna knjiga, "Top je bio vreo" Vladimira Kecmanovica...drugacija forma romana, u odnosu na klasicnu...ali bas te kratke recenice pogadjaju, sazete i jake...

...e bas to, od ovih filozofa koji zvacu vec prezvakano na 1001 nacin mi je muka... ne citam mnogo ali letos sam otkrila erlenda lua i odusevila se... lik koji mi je dao knjigu kaze da je na nekoj plazi video ljude iz raznih zemalja kako ga citaju (svako na svom jeziku) pa kupio i on :D

... i emir sigurno nije folirant, verujem da je napisao dobru knjigu

Poslednja izmena:
Normalno da niste jer su ga izdale novosti a niko od nas ne zalazi na novosti .
Strasna stvar je sto su novosti izdale i Petrovica malo pre Kuste.

Nisi komentarisala Tavanicu koja se ljuspa. Kako beše, kupi li je ti? Ja nisam, a ne viđam je nešto.

Završih Avanture nevaljale devojčice. Mogu reći samo svaka čast Ljosi. Uživala sam od početka do kraja. Mirka, ne šali se da je batališ.

Bi, ja mislim da bi vredelo procitati Bekima.
Sto se tice fantastike ili neceg za mene neuobicajenog, otvorena sam ja za sve predloge, to se vidi i po tome sto sam citala Djavo i... iako sam znala da to bas i nije moj fah. Nisam iskljuciva.

Sto se tice pozajmljivanja ovako. Fale mi 3-4 knjige iz kompleta. E, to me najvise nervira. Ove pojedinacne 'ajd i nekako, ali okrnjeni kompleti me izludjuju!:besna:
E, onda sam resila da zapisujem kome dajem knjigu, i to tu na licu mesta. Dajem knjigu i kazem:" Sada cu da zapisem da sam ti dala tu i tu knjigu, evo gledaj, pa kada vratis ja cu te precrtati, i insistiram da te upisujem i precrtavam u tvom prisustvu". Ali tri kompleta su mi okrnjena pa okrnjena. Tu nema popravke :sad2: . Sve hocu da vidim kod polovnjaka, ali nikako to i da ostvarim.

Nisi komentarisala Tavanicu koja se ljuspa. Kako beše, kupi li je ti? Ja nisam, a ne viđam je nešto.

Završih Avanture nevaljale devojčice. Mogu reći samo svaka čast Ljosi. Uživala sam od početka do kraja. Mirka, ne šali se da je batališ.

Ja bas htedoh da napisem kako sam pocela da citam Tavanicu...i mogu reci da sam za sad odusevljena...uvod me malo smorio...pa sam se predomisljala...ali kad sam iz puke dosade nastavila sa citanjem..odusevila sam se!

A Avanture nevalje devocice sam procitala 2/3 i odustala....i bas se pitam koji kvalitet ima taj pisac....posto je ovo jedina njegova knjiga koja mi je pala pod ruku...

Nisam kupila, na mojoj trafici nije bilo, maxi nije dobijao, posle sam zaboravila a kad sam se setila nema je nigde.
Pa me zivo zanima gde se sad to kupuje?

Cerka mi je bolesna pa sam u nedelju dezurajuci uz nju citala Ljosu.
Za sad sam negde na pola i prvi deo knjige mi se vise dopadao, ovo sad mi je malo svedeno.Al zanima me sta ce s onom ludajom zenskom do kraja biti.

Izludjuje me to sa pozajmljivanjem knjiga!! I z l u dj u j e!
Svi su u fazonu: uzeću od tebe, kad si luda da daješ tolike pare za knjige, što ja da kupim..I to tako pred godišnji odmor - Ej, daj nešto, kod tebe ima svašta, pa nešto mi nadji.
Došla sam u situaciju da devojka kojoj sam pozajmila knjigu (koja mi je kasnije trebala za spremanje ispita, a nije joj padalo na pamet da je vrati,iako joj ne treba više) bude krajnje drska - u fazonu: Doooooobro, vratiću ti je, šta si se uplašila - ne brini dobićeš je!I to u društvu, kao da sam ja neki kreten koji joj ne znam šta traži.A ja je onako sramežljivo pitala, jer mi treba za ispit.Ej bre, moja knjiga.Godinu dana kod nje.Poludela sam.
Druga situcija : koleginica s posla kojoj sam dala moj omiljeni Crveni šator i to nov novcijat ( jedna od retkih knjiga koju sam uzela iz biblioteke, pa poželela da imam svoj primerak i dobila od sestre), tražim posle mnogo vremena i ona me ubedjuje kako mi ga je vratila.Znam da nije, ali ne vredi da se ubedjujem, kad evo nje s knjigom posle nedelju dana,a knjiga ofucana , raskupusana, kao da je rat pretrpela.Došlo mi je da je zadavim!!!
I na kraju još ja nisam normalna, kao šta dramim, jako važno, pa to je samo knjiga...
Od tad se svim silama trudim da knjigfe ne pozajmljujem,a i to što pozajmim zapišem.trenutno mi je oko 5 odličnih knjiga ( medju njima i Sexualni život moje ujne) u inostranstvu kod familije i strepim nad njima, jer nikako da ih poašlju ili ponesu kad dolaze,a vidim da su se nameračili da uzmu još.
Izvinjavam se na opširnosti i detaljnosti,ali dirnuliste me u bolnu tačku..
Evo iznervirah se od ranog jutra...

Izludjuje me to sa pozajmljivanjem knjiga!! I z l u dj u j e!
Svi su u fazonu: uzeću od tebe, kad si luda da daješ tolike pare za knjige, što ja da kupim..I to tako pred godišnji odmor - Ej, daj nešto, kod tebe ima svašta, pa nešto mi nadji.
Došla sam u situaciju da devojka kojoj sam pozajmila knjigu (koja mi je kasnije trebala za spremanje ispita, a nije joj padalo na pamet da je vrati,iako joj ne treba više) bude krajnje drska - u fazonu: Doooooobro, vratiću ti je, šta si se uplašila - ne brini dobićeš je!I to u društvu, kao da sam ja neki kreten koji joj ne znam šta traži.A ja je onako sramežljivo pitala, jer mi treba za ispit.Ej bre, moja knjiga.Godinu dana kod nje.Poludela sam.
Druga situcija : koleginica s posla kojoj sam dala moj omiljeni Crveni šator i to nov novcijat ( jedna od retkih knjiga koju sam uzela iz biblioteke, pa poželela da imam svoj primerak i dobila od sestre), tražim posle mnogo vremena i ona me ubedjuje kako mi ga je vratila.Znam da nije, ali ne vredi da se ubedjujem, kad evo nje s knjigom posle nedelju dana,a knjiga ofucana , raskupusana, kao da je rat pretrpela.Došlo mi je da je zadavim!!!
I na kraju još ja nisam normalna, kao šta dramim, jako važno, pa to je samo knjiga...
Od tad se svim silama trudim da knjigfe ne pozajmljujem,a i to što pozajmim zapišem.trenutno mi je oko 5 odličnih knjiga ( medju njima i Sexualni život moje ujne) u inostranstvu kod familije i strepim nad njima, jer nikako da ih poašlju ili ponesu kad dolaze,a vidim da su se nameračili da uzmu još.
Izvinjavam se na opširnosti i detaljnosti,ali dirnuliste me u bolnu tačku..
Evo iznervirah se od ranog jutra...

E iz tog istog razloga ja knjige ne dajem nikome osim mojoj sestri. Za nju jedino znam da ce cuvati i da ce mi vratiti.
Ostalima samo kazem, izvinjavam se ali ja knjige ne dajem i uputim ih na biblioteku ili knjizaru.
Pa nek pricaju da nisam normalna i stipsa koliko god hoce :besan2:

A pogled kad to izgovoriš? Kao da si ih najstrašnije uvredila, a kad oni ne vrate ili vrate u listovima, onda je -Šta dramiš?Daaaaaj...pa to je samo knjiga..Ne mogu da verujem...
I ja nameravam da nadalje govorim da ne dam.Eto tako, lepo - ne dam.

Nisam sigurna da sam te razumela .:think:

Odes kod nekog ulicnog prodavca novina koji prodaje i knjige koje izdaju Novosti, imas jednog ispred Politike. Pitas ga ima li tu knjigu, ako nema, pitas ga moze li da ti naruci. Kod tih knjiga je odredjen neki rok za prodaju i posle se svi neprodati primerci vracaju izdavacu. Pretpostavljam da mozes da kupis i u zgradi Vecernjih novosti. Cini mi se da imaju svoju knjizaru.

A pogled kad to izgovoriš? Kao da si ih najstrašnije uvredila, a kad oni ne vrate ili vrate u listovima, onda je -Šta dramiš?Daaaaaj...pa to je samo knjiga..Ne mogu da verujem...
I ja nameravam da nadalje govorim da ne dam.Eto tako, lepo - ne dam.

E bas tako.

jednostavno ne dajem knjige onima koji ih posmatraju kao bezvrednu stvar.

Cuj molim te... pa to je samo knjiga :roll:

Pa kad je "samo", idi pa kupi :besan2:

Mirka, Tavanica i jeste u tvrdom povezu. Sada, vraćajući se s posla, prođoh pored predstavništva Novosti. U izlogu ima i Zlatnih Rusa i Francuza, i Kuste, i Petrovića. Nisam ulazila jer sam bila punih ruku s pijace. Pitam se da li će na nekom od budućih sajmova da budu jeftinije te knjige, ko što je uvek bilo. Nikad se ne proda baš sve, pogotovu ponovljen tiraž. Vaše preporuke su toliko različite, da više ni sama ne znam želim li te knjige ili ne. A da je sreće da ja od nekog pozajmim...

lele što je meni grozdana olujić bila jeziva kad sam bila mala, one njene bajke.
sećam se da je neka žena radi svog malog sinka morala da ubacuje vrelo ugljevlje negde pa joj je koža otpadala kao latice cveća, tako nekako je napisano o.O
mada, skoro sam pročitala nešto od njenih bajki i videla da je popriičan plagijat, ali ne znam ni koja bajka ni plagijat čega

Zar samo jedan, prvi? :lol:
Sto rece moja drugarica, Kustina knjiga se prodaje, isto kao i ulaznica za sajam, na kraju hoces neces, moras je kupiti. :lol:
Rijetko padam na te "izvikane sheme", ali ovaj put je prvo tata pao, pa na njegovu preporuku. I zaista dobra knjiga. Zanimljiva, i sa nevjerovatnom lakocom se cita, jedna od onih knjiga sto se ne pusta iz ruku...

Evo nekih momenata koji su mene nasmijali do suza...

Opis "gradnje" skolskog projekta iz OTO-a, on je izabrao da napravi Titanik, i kao jarbol mu je posluzila jedna noga iz male stolice tzv. "tronozca", kad je komsinica dosla da pije kafu kod njegove mame, uzela tronozac, sjela i pala, zaradivski modricu na guzi, rece- Eto, Senka, vidis kad iz bosanskog tronosca izvadis jednu nogu sve ode u piz*u materinu! :lol:

Ili kad je trenirao atletiku "za kaznu" pa u jednom sprintu ga trener bodrio dizi noge, dizi noge, a ovaj trenirajuci u patikama za 2 br. vece shvati da ima misa u jednoj, i pocne trcati kao nenormalan...

I opis njegovog druga kako prosi svoju buducu zenu...Slusaj, tebi ne treba neki intelektualac, dosadio bi ti brzo..a ni puki mangup, ma svakako bi poslije 3 mjeseca dosla da me trazis da ti budem svaler, ajde postedicu te truda, podji za mene, bicu ti i muz i svaler! :lol:

I dirljivi opisi roditelja, svoje supruge, djece, kriza licnih, opstih...
:rida::rida::rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back