Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gle:
http://gb.toolbarhome.com/search.aspx?srch=ku&q=čika+petros+i+goldbahova+hipoteza
Daj neki podatak još, pliz.
Papagajevu teoremu imam. Pre dve godine sam je čitala, i da ti pravo kažem, nisam je završila. Dobro si me podsetila.

Evo je.
http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/91376
http://www.plato.rs/knjiga-Čika-Petros-i-Goldbahova-hipoteza-44964

Iskopala sam je, moje izdanje je iz 2003., a sećam se da sam je videla prošle godine na sajmu, cenim da nije preterano popularna među "normalcima" :malav:

Procitala novu knjigu Jane Green, Promises to keep. Mirka nije za tebe :)
Salu na stranu, kad uzmem ovakvu knjigu u ruke (Kinsela, Green i slicno) ocekujem sa la la stivo za citanje u prevozu, znaci neka simpaticna temica, gde ima neki kao zaplet a kraj je predvidiv i sve se lepo zavrsava kao sto i treba u obicnom ljubicu. Kad ono medjutim.

Knjiga je do polovine bas kao sto sam i ocekivala, ali zato tu negde postaje jasno da je jedna od junakinja obolela od raka dojke pre par godina, pa se rak ponovo javio i sad idu opisi cele te teske situacije - kako to podnosi ona, deca, muz, roditelji, sestra, prijatelji jao nista slicno nisam imala na umu da citam i da sam znala sta je ne bih ni pocinjala. Al kada sam vec pocela nisam mogla da ostavim na pola - krajnje bzvz navika

Narucila sam novu knjigu Levicke iz biblioteke, pa dok stigne taman da procitam Dva karavana, nikako sa stigne na red.

Rado, dušo, ti si matematičar? :D
Ako jesi, imam nešto za tebe - "Čika Petros i Goldbahova hipoteza"
Fenomenalna knjižica, ebemliga da l' ima 100 strana, ali svaka je zlata vredna :aha:

D

Potpisujem! :ok: "Cika Petros" je predivna knjiga! Ja sam bila njome odusevljena, za razliku od "Papagajeve teoreme" koja mi je zanimljiva dok se drze matematike ali kad krene u ono sto se zove roman to je do tebe mere decije i naivno napisano da je tesko izdrzati (zaista je tesko zamisliti da tri nadrndana tinejdzera odjednom skoce i slozno zapevaju pesmicu na temu kako su uspesno ukapirali Pitagorinu teoremu :think:)

ja narucila jedi moli voli i pohvala pomajci
na francuskom,al kad nema na srpskom :roll:
mojra,anabel i ostali francuzi na www.fnac.fr mozete naci i nase autore,samo naravno ne na srpskom (sto je steta ali i to je bolje nego nista)
bas sam pogledala za m djurdjevic ali nema nista,al zato izlazi bobic mojsilovic :lol:

Verujem da je tako.Baš, baš me je zaintrigirala..Drugačija je...
Ne pamtim kada sam poželela da kupim knjigu domaćeg autora.....Verovatno grešim,kao što će deda -Ranko najverovatnije i da mi pokaže, ali sve te Radusinovićke, Bjelice...svakog petka, nova knjiga..kao da ih štancaju...
A sad i ove "nove" Dedićke, Bačić-Alimpićke..
Možda nepravedno navodim (druge dve nisam čitala, prve dve sam imala u rukama pozajmljene, prelistala i - neka hvala, nije za mene), ali nekako mi je sve to...
Mislim , neka je predrasuda, ali posle onih Svet + emisija, hvala, ali neka hvala...

Ma deco bre pa aj Dedicka je i mogla da se zazne da napise ok knjigu , novinar je ume da pise ako nista bar da sroci misli, al ono....ono....ono ....joooooj....alimpicka pisac a ja sedim i snebivam se :(

Al ebi ga mene niko ne bi stampao i na vagi izbora ona bi uvek pobedila.
Tako je i sa citanjem, pre ce neko da se uhvati da prelista njenu knjigu , nego neke anonimne autorke.

Jedva cekam da cujem sta ces da kazes za Jedi moli voli Linda.

Čitala sam neke Dedićkine kolumne..ono imaju smisla,ali sva je "u fazonu"..preterano za mene..i negde kroz sve provejava trka za "pravim muškarcem" kojeg nije našla i zašto nije..Ali svakako je ispred ove novinarke , voditeljke, književnice..idi bre - 3 u 1...žena , majka, borac, radnik...Al' knjiga ima i cd, muzika posebno radjena za tu priliku, potpun ugodjaj..jedino što ću ga ja preskočiti

Pa Dedickine frustracije ovih dana idu jedno 2 m ispred nje, gde god da dodje da gostuje kuka i zakukava kako je idealna zena a nije nasla jos sebi muskarca da prepozna sve njene kvalitete i sva je neshvacena :roll:

Meni dodje zao da je slusam kako se koprca da pokaze koliko je sjajna a kako nama to non stop svima promice.
Necu citati ni jednu od te dve knjige ....Dedickinu jer mi njen lik nije ni malo dopadljiv i ako se ona druzi sa onom debilusom onda ne verujem da je mogla da napisem intelektualni roman ( verujem samo da je to sto je napisala korektno obzirom da tolike godine pise ) a one male kvazi novinarke jer me blam da pomislim na sebe sa njenom knjigom u ruci , istokao sto me blam da gledam te njene kur.ceboce od emisija....nazovi novinar i nazovi pisac.

A i malo sam ljubomorna !

Ma deco bre pa aj Dedicka je i mogla da se zazne da napise ok knjigu , novinar je ume da pise ako nista bar da sroci misli, al ono....ono....ono ....joooooj....alimpicka pisac a ja sedim i snebivam se :(

Al ebi ga mene niko ne bi stampao i na vagi izbora ona bi uvek pobedila.
Tako je i sa citanjem, pre ce neko da se uhvati da prelista njenu knjigu , nego neke anonimne autorke.

Jedva cekam da cujem sta ces da kazes za Jedi moli voli Linda.

ti si citala?
e pa tek sad vidim da ima nova kupoholicarka,ovde prodaju na engleskom,zaci jos nije prevedena
jaoooo :heart:

..na račun Dedićke...ja sam imala sličnu situciju kao Mirka sa Radusinovićkom...još je ova djevojka kupovala sebi...i još naglas... jaaaao kako sam srećna čto sam joj našla knjiguuuu...danas je moj srećan dannnn...:sad2: :dash::dash:

... i pitala sam juče u biblioteci za Đurševićku...pa ta je napisala baš dosta i imaju desetak njenih knjiga, ali su sad u depou...kad ih izvade, referišem jednu po jednu...inače bibliotekarka nikad čula za nju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back