Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni isto:D
U pocetku me je odbila tom hladnocom, valjda sam navikla da zene pisu o impresijama
a ona samo nabraja, ne namece ti emociju koju moras da osjetis

Pocela sam Druda
Za sada mi se najvise dopada ilustracija na koricama:)
Svako Simonsovo djelo koje sam citala mi se vise dojmilo na pocetku od ovoga... li, vidjecemo kako ce da tece radnja

Ja na moru procitala Miris kise na Balkanu, Gordana Kuic. Dobra je prica, ali mi se ne svidja stil pisanja.
Zapis duse, Habjanovic. Odlicna, odlicna knjiga. Koga zanima istorijsko- religijska tematika toplo preporucujem.

Ja sam probala pre jedno 10 godina pa odustala.
Bila sam premlada za tu knjigu.
Sad nemam volje da joj se vratim, iako sam citala ostale njegove knjige.

A skoro sam saznala za njegovu knjigu "Tlo pod njenim nogama " i zanima me kakva je.

Meni isto:D
U pocetku me je odbila tom hladnocom, valjda sam navikla da zene pisu o impresijama
a ona samo nabraja, ne namece ti emociju koju moras da osjetis

Pocela sam Druda
Za sada mi se najvise dopada ilustracija na koricama:)
Svako Simonsovo djelo koje sam citala mi se vise dojmilo na pocetku od ovoga... li, vidjecemo kako ce da tece radnja

Drud mi je na spisku, dopao mi se odlomak, pa javi utiske da znam da li da kupujem

Sve su mi razlicite .
Npr Satanske stihove - odustala bilo mi jako nejasno i tesko.
Pa sam onda pokusala Decu ponoci , ista stvar kao i Stihovi - opet odustanem.
Onda sam pomislila da to nije za mene i pet godina kasnije naidjen na Mavrov poslednji uzdah - reko aj da probam . Ispalo je da je to lagana , pitka i zabavna knjiga uz koju sam uzivala nenormalno i uvek je pominjem kao jednu od najomiljenijih knjiga.

Procitala sam Grimus i nista mi se to nije dopalo ( incest, mucne situacije, neka labaratorija ..pola se ne secam secam se samo da mi je bilo mucno da citam ) i pomislila kako isti autor moze da napise tako dve razlicite kniige .

Prosle godine sam kupila Carobnicu iz Firence - opet lagana knjiga.
Ostao mi je Bes - ne usudjujem se da krenem.

Sve u svemu - pojma nemam sta bih rekla ....cudan autor ...sareno je to njegovo pisanije.

Ono sto sam sigurna je da ce se Mavrov uzdah i Carobnica verovatno svideti vecini dok ovo ostalo vec nisam sigurna.

Nadam se da sam pomogla .

E bas to.
Nego sam htela da budem kriticna al evo meda je rekla sve sto mislim.
Mnogo bre bljutava knjiga.
Nisam citala Game over al ako joj je ta bila bolja od ove onda mozes misliti kakva je tek ova.

Citala sam da vidim jel ce do kraja da ima neka poenta i nema :(
Ebes knjigu .

E bas to.
Nego sam htela da budem kriticna al evo meda je rekla sve sto mislim.
Mnogo bre bljutava knjiga.
Nisam citala Game over al ako joj je ta bila bolja od ove onda mozes misliti kakva je tek ova.

Citala sam da vidim jel ce do kraja da ima neka poenta i nema :(
Ebes knjigu .

Ne znam kakva ti je ta, ova je jedna od onih milion nakon Bridžit Džons - Riba koja neće da se udaje, posao, karijera, trt-mrt, ganja nekog tipa za sex i da ga strpa u neku svoju tv emisiju, na kraju se zaljubi kao tuka...urbano ludilo, sex&grad, blabla. Bukvalno, treš za ubijanje vremena.

U je pa u toj tvojoj se nesto i desava ovoj mojoj prica pricu o dve sestre - jedna je keva -domacica - ostav je muz pa ona prvo pola knjige oce da se isece od muke i pati ko patika a onda u drugoj polovini se baca u promet al srecom iz prve nalece na gospodina savrsenog i naravno pravog, dok druga sestra ostavlja savrsenog u nadi da ce naci boljeg a onda se pred kraj istom vraca ....

trt mrt - sve u svemu dosadoooooooooooo

Pročitala sam Lašonov Milenijum rekordno brzo. Prosto mami da ideš dalje; nije mi se spavalo noću zbog njega. Krimiće inače čitam jako retko. Toplo preporučujem za plažu, i to za oba pola. Verujte, zaboravićete da uđete u vodu.:)
U Laguni je knjiga nedelje Vozom do Trsta. Imam preporuku žene kojoj jako verujem. Moraću kasnije da skoknem da je kupim, samo 305 din(odnosno 406 za one koji nemaju klubski popust).

Vidim stalno se pominje Margaret Atvud, pa i ja danas u biblioteci pitam jel imaju nešto. A bibliotekarka mi donese 6-7 knjiga. Od ovde, čini mi se najčešće pominjanih Mačje oko i Sluškinjina priča, bila je ova druga. Ali mi je bibliotekarka rekla da je ona to počinjala i nije joj se svidelo. Nemojte da pomislite da je to neprofesionalno s njene strane. Dosta dugo se znamo, istih smo godina i imamo mnogo sličnosti i dodirnih tačaka... a i ona je do sada dobro upoznala moj ukus, pa je i ona slobodna da mi kaže, a ja sam joj zahvalna jer mogu da se pouzdam u njeno mišljenje.
Tako da je ta knjiga otpala, a ja sam izmedju nekoliko izabrala Antilopa i kosac i Telesna povreda, koju sam odmah u busu do posla počela da čitam.

Mnogo mi se svidelo kako je Mirka juče razvrstala dela Salmana Ruždija, pa sam pregledala temu da vidim da li je neko tako nešto uradio i sa Atvudovom.... pa sam našla ponešto, ali ne onako fino. Vidim da su neki na prvo mesto za čitanje stavili Mačje oko.
Lično mislim da je važno koju knjigu nekog pisca prvu pročitate, da li će vam se on svideti, da li ćete ga zavoleti i nastaviti da se družite s njim.
Šta mogu da očekujem od ove dve... da li je dobar izbor za početak?

Ukucala sam na gugl "telesne povrede" i sve mi izašle neke crne hronike...

ranio nožem u stomak i naneo mu tešku telesnu povredu,
Кривична пријава против две особе због наношења тешких телесних повреда.
Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda
за кривично дело тешка телесна повреда из члана 53. став 3.

Dvoumila sam se i premisljala i dvoumila i premisljala i na kraju odustala od Atvud.
Donela sam nekako na slepo odluku da to nije za mene.
Pomalo plitko razmisljam al tako sam odlucila.

Nego dosla sam da vam se zalim.
Pricala sam da sam htela da kupim Marijanu Kiz i da sam se predomislila jer sam smatrala da su knjige nerazumno skupe. Nije mi se davalo 800 din za tu plitku knjizevnost.

Al sam se u knjizari premisljala i rekla da su za poklon i tako bzvz sam se uvukla u neke trivijalne lazi i prodavac u knjizari koji me odavno poznaje rece mi da ce cuvati knjige pa kad budes htela da dodjem da kupim i ja kazem vazi. Izadjem iz knjizare presaberem se zakljucim da necu da troslim pare na Marijanu i zaboravim na taj detalj sasvim.

E sad sta sam htela da kazem.
Zove me covek dva puta nedeljno telefonom ( koji sam ostavila na njegovo insistiranje kao ako bude kupaca ....bla bla bla ) i pita kad cu doci po knjige. A ja mentolka umesto da mu kazem da sam se predomislila ja se nesto snebivam sve mi kao bzvz da ga ispalim.

I sad on zove ja se ne javljam i morala sam da vam ispricam nemam pojma sto isto kao sto ne znam kako da resim ovu neprijatnu situaciju jer on ce ocigledno da me zove i dalje a ja necu da se javljam.
Jel moguce da mu je stalo da knjige proda bas toliko da me zove dva puta nedeljno ???
Da ne bude zabune sigurna sam da nista drugo osim toga nije po sredi.

Vidi kako kupovina, ili još gore - nekupovina knjiga može da bude stresan posao sa dugotrajnim posledicama. Ko zna koji su njegovi motivi, ali i tebi je samoj jasno šta treba da radiš. Lepo si napisala "umesto da mu kažem da sam se predomislila......"
Pa ili mu kaži nešto tipa finansijska kriza, vanredni troškovi... ili i dalje nemoj da se javljaš, u jednom momentu će morati da prestane da te zove. Ili promeni broj telefona..

Javi se i reci da si upravo dobila na poklon tu knjigu (or knjjige) i izvini se.. Mislim, mozes i da ga iskuliras, ali ako planiras da se vracas u tu knjizaru...bolje nemoj..

Nego, je l' citao neko "Djecak iz vode" Ksenija Popovic ? Utisci?

Vidim stalno se pominje Margaret Atvud, pa i ja danas u biblioteci pitam jel imaju nešto. A bibliotekarka mi donese 6-7 knjiga. Od ovde, čini mi se najčešće pominjanih Mačje oko i Sluškinjina priča, bila je ova druga. Ali mi je bibliotekarka rekla da je ona to počinjala i nije joj se svidelo. Nemojte da pomislite da je to neprofesionalno s njene strane. Dosta dugo se znamo, istih smo godina i imamo mnogo sličnosti i dodirnih tačaka... a i ona je do sada dobro upoznala moj ukus, pa je i ona slobodna da mi kaže, a ja sam joj zahvalna jer mogu da se pouzdam u njeno mišljenje.
Tako da je ta knjiga otpala, a ja sam izmedju nekoliko izabrala Antilopa i kosac i Telesna povreda, koju sam odmah u busu do posla počela da čitam.

Mnogo mi se svidelo kako je Mirka juče razvrstala dela Salmana Ruždija, pa sam pregledala temu da vidim da li je neko tako nešto uradio i sa Atvudovom.... pa sam našla ponešto, ali ne onako fino. Vidim da su neki na prvo mesto za čitanje stavili Mačje oko.
Lično mislim da je važno koju knjigu nekog pisca prvu pročitate, da li će vam se on svideti, da li ćete ga zavoleti i nastaviti da se družite s njim.
Šta mogu da očekujem od ove dve... da li je dobar izbor za početak?

Antilopa nije.
Eno na prethodnoj strani sam komentarisala tu knjigu.
Slična je Sluškinjinoj priči (Atvudina tzv. naučna fantastika, jer je radnja smeštena u budućnosti), ali Sluškinja je upečatljivija. Po meni Antilopu treba čitati na kraju.
Ako misliš da ti se Sluškinja neće svideti, neće ni ova sigurno.
Telesne povrede nisam čitala, ali moje iskustvo sa Atvudovom je da dosta šara - do sada sam od nje pročitala dva romana o apokaliptičnoj budućnosti, 1 o zločinu iz 19. veka i u toku sam Mačjeg oka, vreme sadašnje.
Možda sa Telesnom povredom otkriješ još neku kategoriju Atvudove.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back