Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bogami, kod mene se baš nakupilo nepročitanog, ja ću ovu akciju Delfa da preskočim

- Miomir Petrović, Persijsko ogledalo
- Debi Tejlor, Četvrta kraljica
- Marija Bordin, Soko od Palerma
- Džojs, Dablinci
- Vajld, Slika Dorijana Greja
- Nino Riči, Zavet
- Karijer/Forman, Gojine utvare
- Falkones, Katedrala na moru
- Falkoner, Sultanov harem
- Vitezović, Sveta ljubav
- Radić, Carigrad-Priče sa Bosfora i Vizantija-Purpur i pergament
- Orhan Pamuk, Novi život
- Maluf, Krstaški ratovi u očima Arapa
- Karen Eseks, Kleopatra

Započeto, a nedovršeno:
- Đorđe Milosavljević, Đavo i mala gospođa
- Cvajg, Žozef Fuše-Lik jednog političara

Lele!

Zasluzeno klasicna literatura. Jedan od najboljih romana koje sma citala i kojima mogu ivek da se vratim.

Rivka Galcen Atmosferski poremecaji, originalno, interesantno mi je, jos je nisam zavrsila, ali pitka je brzo se cita. Ima neke naucne pasuse, odnosno fizika, matematika i sl. Nisam razumela ali nije mi utisak losiji zbog toga. Radnje gotovo da nema prica se vrti uglavnom oko osecanja i unutrasnjeg stanja glavnog lika, doktora, psihoanaliticara( taj motiv me na trenutak podsetio na Sidni Seldonovo Golo lice ali kako knjiga dalje tece nema nijednu drugu zajednicku nit sa Sidnijem Seldonom. Ima malo opisa Njujorka, Buenos Ajresa, Patagonije tek sledi, cini mi se.
Inace, svidja mi se kako sam zamislila Remu u svojoj glavi.
Pretpostavljam da moze da se kaze da knjiga ima neku suvu lepotu, ali prilicno je apstraktna i onako... sta znam neuhvatljiva, ali kazem, zenska je, brzo se cita i svidece se onima kojima se svidjaju knjige tipa Proces ili Preobrazaj sigurno, mada je narator/glavni lik muskarac.

A recenica dve koje su mi se svidele:
Bio sam ponosan na sebe sto sam imao tako jak karakter da ostavim za sobom tako privlacnu zenu. Zeleo bih da je to Rema mogla da vidi. Prosto bih voleo da je mogla da uziva u prizoru koji je govorio koliko je ocigledno i iskljucivo volim.

Putujem u petak na prvi deo odmora, pa da se javim , da se pozdravimo :)
Jutros vidim Laguninu akciju i bas sam se obradovala.Cini mi se jedna od boljih do sada - cene odlicne,a i naslovi su mi zanimljivi.

Neki moj izbor na prvu loptu, pa videcemo:

- Sasvim jednostavno - ucinio mi se zanimljiv zaplet...(merkam je vec neko vreme)
- Atlantida - samo da nije previse naivna prica
- Ostavljena - privukla mi je paznju jos kad je izasla...
- Gospodar i zapovednik

Za ostale bih morala da bacim pogled na odlomke..
Znam da je Bekstvo u jednom trenutku bio hit,a sludele ste me Kratkom istorijom traktora, jer sam se zgrozila nad koricama kad se pojavila ( sta cu kad sam veliki esteta) , a i naslovom, nije me ni radnja privukla ,ali kad je toliko hvalite, po ovoj ceni cu je na kraju uzeti.

Ne mogu da ne primetim da je Projekcija na svakoj Laguninoj akciji...

Nisam vam spremila spisak knjiga koje nosim na letovanje, jer cu na dan putovanja usetati u svoju biblioteku i valjda se koooonacno odluciti...A utisci..kad se vratim..

Bogami, kod mene se baš nakupilo nepročitanog, ja ću ovu akciju Delfa da preskočim

- Miomir Petrović, Persijsko ogledalo
- Debi Tejlor, Četvrta kraljica
- Marija Bordin, Soko od Palerma
- Džojs, Dablinci
- Vajld, Slika Dorijana Greja
- Nino Riči, Zavet
- Karijer/Forman, Gojine utvare
- Falkones, Katedrala na moru
- Falkoner, Sultanov harem
- Vitezović, Sveta ljubav
- Radić, Carigrad-Priče sa Bosfora i Vizantija-Purpur i pergament
- Orhan Pamuk, Novi život
- Maluf, Krstaški ratovi u očima Arapa
- Karen Eseks, Kleopatra

Započeto, a nedovršeno:
- Đorđe Milosavljević, Đavo i mala gospođa
- Cvajg, Žozef Fuše-Lik jednog političara

Lele!

Medo, ja sam od svega ovoga procitala samo Pamukov, Novi zivot :rumenko:
Knjiga me je odusevila. Potraga koju zapocinje mlad covek, koja traje godinama, koja se realizuje putovanjima autobusima, raznim, po Turskoj. Mnogo mi je bila zanimljiva i stil je divan, ma sve mi se svidja :D Samo da te upozorim da ne znam nikoga kome se dopala(osim sebe :mrgreen:) i da su svi uglavnom u fazonu bolje je Zovem se crveno, Novi zivot nisu mogli da procitaju do kraja, a ja :eek:

baš volim kad vlada sloga =)
i htela sam da citiram ono što sam tada napisala o toj knjizi ali nešto nije u redu sa pretragom

ja sam inače nešto sve do sad zaobilazila mešu selimovića, čak sam ga iskulirala i kad smo imali lektiru
i tako, sad sam pročitala tvrđavu i baš baš mi se dopala, mnogo je nekako živo dao likove
i opet, neprijatno mi je da pišem ili govorim o tim kapitalim delima, to sam već pisala pre neki dan
a sa druge strane mrzi me da pišem o stvarima koje sam počitala i nisu mi ostavile nikakav utisak
zato valjda retko i napišem nešto ovde

Nisam je citala, ali mi vise u zivotu na pamet ne bi palo da puknem pare za Koeljovu knjizurinu i da protracim vreme ekstrauzalud

I meni dozlogrdio, zalosno , ali istinito , ako bude smislio nov stil pisanja , mozda nesto i procitam njegovo.

Inace ja ovde procitala za knjigu "Kako da ubijete svog muza" i po vasim komentarima , pozitivnim, usudih se da je uzmem i mogu vam reci da se slatko smejem uz nju ...:D
I da znate da sam vam zahvalna :zag:

Dobio za rodjendan i tek je sada procitao...

muskarci_koji_mrze_zene.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back