Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hm
kad kupite polovne knjige i vidite da imaju posvetu kako se osećate?
ja voajerski, ali ne mogu vam opisati koliko =I
nekako mi je posveta na knjizi kao pismo, toliko intimna, iako znam da je to bzvz jer se knjige i pozajmljuju i tako dalje
jednostavno se tako osećam

nije mi se desilo,ova je nasledjena... ali bilo bi mi cudno, mozgala bih o vlasniku, o poklonu, onom ko je napisao posvetu... nekako posveta bi tu knjigu cinila tudjom...

ali dobih od sestre knjigu o yogi koju je ona dobila od svoje prijateljice pre par god, to mi je slatko voajerisanje :D ta posveta

ili o onom ženskom praistorijsom kosturu što se zove lusi
zbog te pesme afkors
lucy2-cc-giustino.jpg

=)

jao samo spamujem, al šta ću kad paralelno čitam jednu najtrešiju knjigu na svetu i jednog terija pračeta sa kojim sam dosadila i bogu i ljudima

pa treš eriku jong, zato sam vas i pitala ono neki dan, pošto je ovo neka romansirana kao-autobiografija sapfo sa lezbosa i strahovito je loša =I
a t.p. najnovijeg prevedenog tj dušmane
koje sam čitala na engleskom ranije
i mogu da kažem da je u našem prevodu bolje o.O
strašno bre, kako je on izgradio taj svet. ni u jednoj fantastičnoj sagi nisam videla tako kompleksno super izgrađen svet =) a uvek se trude i potkrepljuju nekom kao naukom
a njemu to ide lako.
hm.

pa problem je sa pračetom to što ti ne vredi da uzmeš nasumičnu knjigu nego mora redom.
iako radnje nisu povezane likovi jesu
a radnje nisu bitne koliko likovi =)
zato sam i rekla da je genijalno kako on gradi taj svoj svet, polako sa vremenom naučiš koja su mu pravila i tek onda ima smisla
sine kako to sad sektaški zvuči o.O
sve u svemu, zato dobra predskazanja i jesu tako super, ne oslanjaš se na prethodno dikvrld iskustvo nego na obično prethodno iskustvo =)

podproblem tog problema je to što su starije knjige mnogo lošije, odnosno sa vremenom je baš napredovao. letos sam čitala makin money iz 2007 i cepala sam se ko šifonske gaće na glas =)

pa kažem ja tebi, nađi spisak i kreni redom, nako hronološki =)
lako se čitaju, samo žežeš =)
a on siromah ne verujem da će ih još mnogo napisati =(

jedino ne moraš bromelijade, one kamionce avionce i šleperce, to je relativno bzvz
i džonija maksvela, to nema veze sa disksvetom

E bas mi je drago sto sam nasla temu.Prikljucujem se s" pozdravima.:bye:
Potpisujem za Eriku, pre nekoliko god Strah od letenja mi je bio ok, i prosle god naletim na nastavak......baksuz, bolje da nisam,totalno razocarenje...kao da je pisala druga osoba...nije mi se dopalo nis":(

Procitala "Bogomdana domacica" ...bolja mi je od "Secas me se" ...al dok citam sve vreme zamisljam sebe sa ljubavnim romanom u ruci :lol:

Slatko, pitko, nerealno , al opusta mozak.
Nema tu k od knjizevnosti al je dušu dalo za odmor.

Prelazim na Mamu na rubu nervnog sloma ... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back