Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd ne kukaj. Ja čitam Narcis i Zlatousti iz 1986.god. BIGZ-ovo džepno izdanje na šmirgl papiru.

hehe ne verujem, ja uzela da citam sidartu dzepno izdanje na pozutelom hrapavom papiru 1983 :D, da vidim kako cu danas da reagujem na nesto sto me je pre petnaestak godina fasciniralo...

a meni se svidja taj stari jeftin papir i sto ima posvetu...a tad sam imala nepune 4 godine :)

Bigz :heart: kako su oni bili dobri, pa skoro sve što je izlazilo je bilo fenomenalno.
Bigz - to je bio prozor u svet :)
Eh

Ja sam davno pročitala "Spletkarenje sa sopstvenom dušom" i toplo vam preporučujem, ako već niste...ta je među prvima koje se sjetim već duže vrijeme

Meni se od njene prve tri knjige ( cula sam da je prosle godine i cestvra izasla) ova najmanje dopala:( Ali zato vracala sam se neko vreme "Idi vreme je", meni aktuelne tematike dinamike donosenja odluke o trajnom odlasku iz zemlje:cool:

Besides, Crnjanskom se vracam uvek, sa sve vecim pauzama, al u kontinuitetu koji ima tendenciju da se za zivota zadrzi:)

Vise mi se dopada stil od Fione nego Kinsela .
Dosla sam do 100 strane ....al mi je zanimljivija , i nekako nemam taj trip da je totalno bljaks literatura dok je citam ......Kinsela mi je ko Šeldon , danijela Stil, ovo vec ima nekog smisla.

Divna, čarobna, strašna...Lizel...

Ja sam se opet zagnjurila u Hari Potera...
Glupo, površno, detinjasto,..meni sasvim terapeutski..
Kad god sam u krizi, zaronim u taj svet magije, bar pred spavanje, da zaspim smirena

Kao da sebe gledam :D Hari Poter kao terapija........ uvek kada mi je potrebno da se iskljucim iz svega sto me okruzuje..

ili o onom ženskom praistorijsom kosturu što se zove lusi
zbog te pesme afkors
lucy2-cc-giustino.jpg

=)

jao samo spamujem, al šta ću kad paralelno čitam jednu najtrešiju knjigu na svetu i jednog terija pračeta sa kojim sam dosadila i bogu i ljudima

teri prechet je super kul. hhehe ja ga citam vec emsecima, sasvim mi je osvezenje

pa problem je sa pračetom to što ti ne vredi da uzmeš nasumičnu knjigu nego mora redom.
iako radnje nisu povezane likovi jesu
a radnje nisu bitne koliko likovi =)
zato sam i rekla da je genijalno kako on gradi taj svoj svet, polako sa vremenom naučiš koja su mu pravila i tek onda ima smisla
sine kako to sad sektaški zvuči o.O
sve u svemu, zato dobra predskazanja i jesu tako super, ne oslanjaš se na prethodno dikvrld iskustvo nego na obično prethodno iskustvo =)

podproblem tog problema je to što su starije knjige mnogo lošije, odnosno sa vremenom je baš napredovao. letos sam čitala makin money iz 2007 i cepala sam se ko šifonske gaće na glas =)

a dzimi i mrtvaci?
a? shk za ideju?

nisam citao ostale sa maksvelom.nema u biblioteci sad. ali su sasvim kul redom sve. sad citam onu o fantomu u operi sa bakom vedervaks i nanom og. i agnes zvanom perdita x not. e super je prechet, ja se sve kunem u njega. :) zaboravila sam kako se zove knjiga koju citam,ali to nije neobicno za mene.

Geopoetika(Kuća za čitanje) mi nudi mejlom popust od 35% povodom Dana zaljubljenih na sledećih pet naslova:

Penelopijada-Margaret Atvud
Osvajanje-I. Maja Marej
Istorija sveta u 10 i po poglavlja-Barns
Sećanja-Aleida Marć
Intimna istorija poljupca

Akcija traje do 14.2.

Procitala Azbuku mog zivota poslednje (Mirjana Bobic Mojsilovic). Volim njene knjige, mada sve su nekako tuzne al ajde.

Ali ima nekih recenica koje su sou program. Pa sam pogledala, nigde ne vidim ko je lektor, a tekst i izgleda tako kao da niko nije procitao jos jednom da ispravi tu i tamo. Pise ko je korektor. Jel to isto?

Steta sto se ne potrude malo vise, znam da je sve na brzinu i da verovatno slabo placaju, ali opet. Pa cisto zbog profesionalnog ugleda treba da se malo vise potrude (lektori, korektori, prevodioci).

Steta sto se ne potrude malo vise, znam da je sve na brzinu i da verovatno slabo placaju, ali opet. Pa cisto zbog profesionalnog ugleda treba da se malo vise potrude (lektori, korektori, prevodioci).

I sam autor, naravno :)

Posao korektora je da ispravlja greške u kucanju, ako 'pobegne' red, nedostaje razmak i slično, a lektor se bavi gramatikom i neretko smislom :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back