Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Mango" od Ljubice Arsić je izvikana žeMska knjiga, ali mi se nije svidela. Svi pričaju kako je super, meni je bila jako teška za čitanje.:confused:

"Opsada" - Helen Danmor - dešava se u Rusiji (naravno). radi se o opsadi Lenjingrada - ima sve elemente koji se meni sviđaju -Rusija, glad, snežne zime, ljubav, snalaženje u teškim uslovima...:D Pročitala sam je u jednom dahu :D

"Mango" od Ljubice Arsić je izvikana žeMska knjiga, ali mi se nije svidela. Svi pričaju kako je super, meni je bila jako teška za čitanje.:confused:

"Opsada" - Helen Danmor - dešava se u Rusiji (naravno). radi se o opsadi Lenjingrada - ima sve elemente koji se meni sviđaju -Rusija, glad, snežne zime, ljubav, snalaženje u teškim uslovima...:D Pročitala sam je u jednom dahu :D

Ja kupila Mango kad je Lj. A. gostovala u Laguni. Ona mi potpisala, IV izdanje. Prava ti je reč IZVIKANA. Knjiga me je toliko razočarala da sam uzvratila negativnim komentarom, što Laguna, naravno nije objavila. Još nema ni jednog komentara, a toliko izdanja!?

Meni je Jovanovićka potpuno OK. Spletkarenje jeste najbolje, ali i ostali romani su mi odlični. Prija mi i stil i vokabular i tema.
Mojsilovićka mi, recimo, neopisivo ide na živce.
No, dobro, lični izbor.

meni je to spletkarenje tezak smor, a zena pise tako da se vidi da "ima filoSofski vokabular" pri cemu nisam uspela da preguram ni prvih x-y strana... sestra mi se doduse isplakala na tu knjigu, podsetila je na njenu mladost/detinjstvo-valjda generacijska stvar... pri cemu, nije da citam samo "tesko stivo" ali ova jovanovicka je daleko od mog ukusa za"lako stivo" nekako je pretenciozna a neubedljiva... znam da sam prevrnula ocima kada sam posle silnog iscudjavanja nad njenim stilom i frazama koje su mi delovale veoma dislocirano, da ne kazem out of place, videla da je zavrsila filozofski :) sve mi je postalo jasno...

mada da te citiram: No, dobro, lični izbor :)

meni je to spletkarenje tezak smor, a zena pise tako da se vidi da "ima filoSofski vokabular" pri cemu nisam uspela da preguram ni prvih x-y strana... sestra mi se doduse isplakala na tu knjigu, podsetila je na njenu mladost/detinjstvo-valjda generacijska stvar... pri cemu, nije da citam samo "tesko stivo" ali ova jovanovicka je daleko od mog ukusa za"lako stivo" nekako je pretenciozna a neubedljiva... znam da sam prevrnula ocima kada sam posle silnog iscudjavanja nad njenim stilom i frazama koje su mi delovale veoma dislocirano, da ne kazem out of place, videla da je zavrsila filozofski :) sve mi je postalo jasno...

mada da te citiram: No, dobro, lični izbor :)

Ja volim filozofiju, zato mi je valjda prijalo...I dislociranost mi je super. Baš to, lični afiniteti, raspoloženje...Po meni, nije ona lako štivo, negde je između.

Nego, kupih juče "Dovoljan razlog" i pročitah ga....Ne valja.
Mislim, nije bacanje para ni vremena, ali je ispod njenog dosadašnjeg nivoa.
Tema dobra, neobičan izbor likova (glavni lik ima psihički poremećaj), ali nedovršeno, neizgrađeno...sve u svemu, kao da je romanu trebalo još vremena da se "krčka", dorađuje ili kao da "ošišan" da bi stao u predviđeni broj strana. Eto...na prvu loptu.

pa meni tu ni trunke filozofije nije bilo sem njene potrebe da zvuci bombasticno koristeci gomilu izraza kojima po mom misljenju tu nije mesto... eto mogla bih da sprovedem eksperiment, knjigu sam dobila 2003. i nisam je svarila, a retko koju knjigu negativno ocenim kao ovu na osnovu 15ak str... bas cu pokusati da je ponovo procitam, pa da vidim mozda treba imati preko 30, za ovo "lako zensko stivo" :)

Ja kupila Mango kad je Lj. A. gostovala u Laguni. Ona mi potpisala, IV izdanje. Prava ti je reč IZVIKANA. Knjiga me je toliko razočarala da sam uzvratila negativnim komentarom, što Laguna, naravno nije objavila. Još nema ni jednog komentara, a toliko izdanja!?

Nek ispadnem glupa i plitka, ali ja sam se izgubila u onim rečenicama. Ništa mi nije bilo jasno. Čitam, a ništa ne razumem. Zato mi je bila teška.:(

Mir poput reke - Lif Enger. Mene se svidelo zbog avantura i dečaka koji je glavni lik. Knjiga je neverovatno emotivna i stvarno me je dirnula. Čitala sma je prošle godine, ali kao da je bilo juče. Brat glavnog lika je ubio 2 dečka koji su mu maltretirali sestru i beži od policije. Brat, sestra i otac kreću da ga traže...

...oh divno vodi se razgovor o knjigama, ja sam zarazena citanjem, knjige mi takvom brzinom prolaze kroz ruke da cesto uopste ne znam ime pisca. Komentar za momka koji nam je sugerisao Markesovu knjigu Ljubav u doba kolere, naime procitala sam je pre dve godine i nije mi se dopala, moguce da je problem u mom ukusu jer mi se Sto godina samoce ne svidja uopste tako da mozda nisam bas popuno objektivna sto se Markesa tice. Moguce da je potrebno vise godina ili iskustva da bi se knjiga kao sto je Ljubav u doba kolere pravilno shvatila.Od latinoamerickih pisaca volela bih da preporucim Ljosu i naravno Izabel Aljande. Od Ljose sam skoro procitala Avanture nevaljale devojcice, lako se nalazi ja sam je kupila u Mamutu a od Izabel Aljande mozete kupiti bilo sta ona je jedna od mojih omiljenih pisaca. Ah da, lepa knjiga je i Drvo izgubljenih ljubavnika pisac je Santa Montefjore, fina knjiga, radnja se odvija u Argentini i Londonu, meni je bilo zanimljivo jer sam porodicno povezana sa latinskom Amerikom. Pre nekoliko dana sam zavrsila roman Zamak u Pirinejima i jako mi se dopala knjiga, znam da zvuci kao ljubavni roman ali nije, napisao je pisac Sofijinog sveta a ja njemu nikako da upamtim ime pa se izvinjavam ali knjigu sam kupila u Mamutu, zaista je za svaku preporuku. Jedino sto mi je zao sto podsvesno preferiram inostrane pisce tako da sam samu sebe uskratila za puno dobrih domacih knjiga i to planiram da promenim, da li je neko citao knjige Gordane Cirjanovic, cula sam sve najbolje o njoj?

P.S. Procitala sam prve tri knjige Marije Jovanovic, jedna mi je poklonjena od strane autora ali ne mogu da se otmem utisku da puno koristi crno bele likove. U Spletkarenju Vasilis ima samo vrline i razumevanje u sebi, u knjizi Idi vreme je Danilo je taj ko je nepogresiv, jak a u knjizi Kao da se nista nije dogodilo Ivana je ta koja muci sirotu Sofiju citav zivot...pomalo mi dodje naivno

Zamak u Pirinejima, Justejn Gorder je pisac. Nisam stigla još da pročitam tu knjigu, verovatno će mi se svideti, jer sam oduševljena Gorderovom knjigom Devojka sa pomorandžama.:)

...citala sam i ja Citaca...meni se dopala knjiga, deluje sazeto ali mene je stil odusevio...Vikend mu je malo slabija knjiga, nije bas po mom ukusu. Zapravo ja imam jedno pitanjce, gde bih mogla da kupim knjigu Devojka sa pomorandzama posto je nisam procitala a pisaca obozavam iako sam procitala samo dve njegove knjige?

"Čitač", Bernhard Šlink sam pročitala i oduševila se, knjiga je sjajna na više nivoa, na kraju me je zamalo rasplakala, nisam mogla da je ispustim dok je nisam pročitala. Gleda mi se film "Čitač", a propustila sam ga u bioskopima, kažu da je odličan. Od Šlinka sam pročitala i "Povratak kući", ali nije ni upola tako dobar kao Čitač. "Bekstva od ljubavi", isto od Šlinka, su pomalo bizarne priče, ali dosta dobre.

Posto sam ja dojucerasnja trudnica i sadasnja mama, u ``kratkom`` vremenu koje je proslo i izmedju pelena i bljuckanja, uspeh nekako da procitam ove dve knjizice koje toplo preporucujem svima koji su zainteresovani za malo britkog humora i ne tako jednostavnih zivotnih prica i neka vas banalni naslovi ne zavaraju, ovo su OK knjizice...``Dobri u krevetu`` Dzenifer Vajner i ``Luda za modom`` Rebeka Kempbel...Uzivala sam u nenormalno smesnim dosetkama iz druge, a prva knjiga me je iznenadila kao prva iz plejade ``lakog`` stiva na koje sam vremenom presla... A da, ni ``Zvonar`` Igo-a nije losa;D Pozdrav

Obozavam da citam,ali nemam vremena sad:-(
Moja omiljena knjiga ever je "Igra andjela".
Chitala sam i "Crveni shator",super je.
Citala sam i "Spletkarenje...","Rodoslov...".I one mi se dopadaju.
Recimo,Dnevnik B.DZ. se meni uopshte ne dopada.Kao ni "Bog malih stvari".
Ukusi su razliciti,zbilja.

Kuća iz snova - Rejčel Hor -prava, letnja, žemska...:D Interesantna, drži pažnju.

Milina, sve do kraja (ebi ga, ne shvatam britansku potrebu da se smuvaš sa nekim iz familije,pa malo mi se zgadilo :sad2:.)

Sve u svemu, nije loše, dobra je za opuštanje. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back