Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuća iz snova - Rejčel Hor -prava, letnja, žemska...:D Interesantna, drži pažnju.

Milina, sve do kraja (ebi ga, ne shvatam britansku potrebu da se smuvaš sa nekim iz familije,pa malo mi se zgadilo :sad2:.)

Sve u svemu, nije loše, dobra je za opuštanje. :D

e,sad, ne razumem sto si morala da kazes kraj, ako sam dobro razumela da je to kraj : S
ok,nisam je citala i mozda nikada necu al nije lepo to tako : )

Nisu baš žemske, ali su od Doris Lesing;) - Peto dete i njen nastavak Ben, u svetu..
Posle prve sam bila totalno zbunjena, drugu sam juče pročitala odjednom. Malo me rastužila.
Ali, drži pažnju.

Pročitala sam Igraj, igraj, igraj, Haruki Murakami - knjiga ima puno životnih istina, delimično je triler, na momente dosta usporena... Ponekad u životu jedino to i možemo - da igramo najbolje što umemo:D

E pa Kojo istrazivala sam i zelim da znam sta je to u tim knjigama sto govori da treba da ih citam i koja od njih je odlicna za početak ???
U njemu se nalazi sva ona neodoljiva, gotovo fatalna privlačnost,
poput ove koja tvoje preslatko dupence i moje večito gladne čeljusti
drži spojene, ima tome već suvih nekoliko godinica.

Za početak Iscelitelj, kasnije šta god ti njegovo dođe pod ruku.

I naravno, ne daj ni pet para za komentar tvoje Milese,
a moje drage, prsate Mileve, jer njena se uvažena profesorska
percepcija i doktorski senzibilitet bitno razlikuju od tvojih, draga studentkinjo književnosti.

Čitaj i uživaj.

Da li neko citao knjigu- Citac, ne znam ko je napisao?

odlicna knjiga, sto bi se reklo slojevita iako kratka, za svakog po nesto u njoj.

toplo preporucujem dva potpuno kontrastna stiva: filozofiju mode-larsa svendsena daje odlicnu perspektivu, malo podmaze sive celijice zanimljivim razmisljanjima o samorealizaciji, savremenom drustvu, konzumerizmu, deluje objektivno i korisno kao mentalno razgibavanje...

i nevaljalu devojcicu-maria vargas ljose , imam zamerku na poslednju trecinu knjige, ne moze da parira pocetku i sredini, ali i pored toga odlican roman, za nekoga ljubavna prica, za nekoga neobican putopis kroz peru, pariz, london, tokio, madrid u periodima izmedju 1950-1980ih odprilike, prikaz bistroa, restorana, ljudi, klasa, revolucija, razlicitih sudbina, politike, knjizevnosti... zivot apatrida)

Meni je ubjedljivo najbolja, medju tim "laganica" knjigama, knjiga Ljiljane Habjanovic Djurovic "Paunovo pero" ..Nekoliko puta sam je procitala i svaki put mi prija..
Dalje, Koeljo ima jako zanimljiv stil pisanja i odgovaraju mi njegove knjige..
Volim i Isidoru Bjelicu, bas zbog njene autenticnosti.. ;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back