Kanela
Primećen član
- Poruka
- 676
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam pozajmljivala knjige koleginicama sa posla.
Bile su dobre i znale su koliko meni knjige znace, vracale su mi, nisam imala problema sa tim, a i ja sam se radovala kada bih im neku pozajmila.
Jer citanje za mene je svetinja.
Procitala sam Duge noci i crne zastave. Necu da vam prepricavam roman, ali vredi ga procitati. Mislim da nisam citala neki nas roman koji govori o Srbiji iz doba kneza Lazara? Osim pretkosovskog, kosovskog i pokosovskog ciklusa epskih pesama iliti lektire...
Knjiga je odlicna. Zarobila me je i nisam je mogla ostaviti sve dok joj nisam sklopila korice. Dejan je pricu sjajno napisao. I bolja mi je od Konstantinovog raskrca. Bilo mi je kao da sam tamo sa Ivanom, Milanom i Milosem.
Ne znam da li ste posetile sajt knjige, ali muzika koja ga prati je fenomenalna.
Na redu je ``Pan``.
Rada legenda "I,kako se zvao svekar?
Kanela,napravi dogovor,kad vec nisi predbracni ugovor,da se za sledecu bitnu stvar ipak pitas.
I,nemoj da ti raspolozenje bude u minusu
Divno,cekas bebu!
Ja sam svom sinu dala ime!![]()
od rane zore pišemo ovdje
ja istrenirana, otuširana (tako se ovdje kaže) i odo' u život..jes' KBSZ (kadbisezahebavali)...odo' da se razvlačim odtamodovamo
nema mi primicanja knjizi od 5 kg
al' zato mi u torbi Leva obala Sene ...Kejt Mjur....morala sam da virnem malo..i piše Volim te..i odmah mi se volja izgubila
a i vrlo, vrlo rijetko čitam uporedo
al' šta ču, viša sila
Pa, baš je lepo ime. Moj sin je dobio ime po svekrovom ocu, Mladen, i ja se nisam bunila. Dopalo mi se. E, da mi se nije dopalo, ne bi dobio ni njegovo prezime.![]()
Joanis
(po srpskom Jovan)
A meni se ne svidja ni samo ime, ni sto je precesto u Grckoj (ajde, zar vam prve asocijacije na Grcku nisu Jorgos i Janis?), ni sto ne mogu u glavi da razdvojim svekra od tog imena, ni sto je imendan tacno na nas Bozic koji mi dole ionako niko nikada (a sve silni pravoslavci) ne cestita jer je moja sveki od tog dana napravila proslavu svekrovog imendana najveceg kalibra (i dok je bio ziv i sad) i jedino to je vazno, i zato sto imam neke svoje favorite, a i na posletku mi se ne svidja zato sto mrzim kada me neko na nesto prisiljava i kada nemam volju da sama biram.
Dva imena ne dolaze u obzir jer imamo dva prezimena.
Ja sam rekla da ga nikada tako necu zvati sta god da mu pise u krstenici.
Sredinom juna mi je termin, imam jos vremena do tada.
Izvinite za totalni off topic
Ester, zapisujes li negde sta si citala?
Ja imam dnevnik procitanih knjiga koji vrlo uredno vodim, a imam i bazu na goodreads, pa nema sanse da uzmem nesto sto sam vec citala. Mada i dobro pamtim za sad.
E, a druga stvar, kad rodiš bebana, pa kad bude divan i sladak ima da ti i ime postano drago, kakvo god da je.
Ovo kazu i mm i moj tata, a ja im kazem: pa zar se nece svi navici, zar nece svima postati drago koje god ime da damo. I svekrvi ce kasnije biti drago, i svoj grckoj rodbini i celoj naciji ako treba. Pa sto onda samo za mene vazi da ce meni biti divan i sladak, i samo ja mogu da se naviknem.
Bas si blesavaJa sebi za sve bitne dogadjaje (polozene ispite, nepolozene ispite, rodjendane, nove godine i tako dalje) kupim makar po jednu knjigu. I onda na poslednjoj strani napisem za sta je, da se ne zaboravi
A najvise sam se castila prethodne godine, na 3 knjige sam napisala - Sebi, za 31. rodjendan. Ko ce da misli na mene ako ja necu![]()
Sve su na gomili, niko ih i ne gleda.
Tuga.![]()
Ja danas trazila u mom Maksiju, nema.
![]()
A ja danas videla u mojoj Rodi,ali nisam imala para.![]()
Drage moje zene, dzabe sam ja citala sve one knjige o polozaju zena, o suocavanju sa novom tradicijom i sta sve to u praksi znaci. Eee, kako sam nekad saosecala sa njima... I opet nista naucila nisam.
Ja sad ne znam koje ste ovde udate a koje ste slobodne, ali prvo i osnovno - ne udati se za stranca, a drugo, ako se prvo ne moze izbeci - zakljuciti predbracni ugovor, to bar sad mozemo (i pravo sam dzabe studirala, takodje, nista mozak nisam ukljucila kad je trebalo).
Cela grcka tradicija se urotila protiv mene i hoce da nazovem dete po pokojnom svekru. A ja niti mogu protiv tradicije a ni da se pomirim sa sudbinom.
Hocu slobodu izbora
Eto, to vam se danima mota po mojoj glavi, raspolozenje mi je debeli minus.
Poceh i ja k'o Ester sa crticama iz zivota, ali morala sam reci pa valjda mi bude lakse.
A sad cu da vidim sta ste sve lepo pisale od sinoc.![]()
ulijećem
Kanela draga, kompromis je majka za sve
pa tako, ako možeš, daj bebironu dva imena.. svekrovo i tvoje..pa ga zovi tvojim..eto, toliko od mene po tom pitanju
ma neka je bebić živ i zdrav i dobro nam došao kad dođe..a ti se oko tih stvari što manje nerviraj...
nije dobro za ten ..treptrep
i kad se povede razgovor o tome..samo kaži..da, ok, dobro..i trep, trep...a ti po svome
A ja danas videla u mojoj Rodi,ali nisam imala para.![]()
Samo da vam se pozalim!
Htedoh Kaneli da posaljem neku lepu sliku (obozavam trudnice) i ukapiram da se ne snalazim,bem ti coveka!
E,sad idem da
![]()
Ne brini. Ako je suditi po tiražu, a na svakoj knjizi piše 11000,, prodavaće se dugo. To je 88000 paketa.
![]()