Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav:zpozdrav:
eto mene da prijavim konacno sam procitala Kevina i jos uvek sam pod utiskom z:cry::zima:
....ostade knedla u grlu i zeludac vezan u cvorz:(

Sta cu sad? Sta cu sad?
Sta izabrati od ove tri?
Paula -I.Aljende
Tajni zivot pcela -Sju Monk Kid ili
Carica- San Sa

Jesu li i ove z:(?

Kreni od poslednje. Ja sam čitala poslednje dve, obe mi se sviđaju.

Sve sam batalila, citam Zarka
smilie_les_049.gif

Tako da ja ipak glasam za Paulu, ako nisi već počela nešto drugo.

Kreni od poslednje.

Mina, ja navijam za Tajni zivot... :D
Pa ti sad vidi sta ces :zblesav:

A Kevin... on je knjiga koja se zauvek/dugo pamti :zima2:

Al smo joj pomogle, sve tri različito. A nije ni važno koju će pre, ionako će ih pročitati sve.
Ne mogu da dočekam da pročitam Kevina. A sad ide vikend, već sam smislila (ili mi se nametnulo) hiljadu poslova, teško da ću knjigu i videti.

Sve sam batalila, citam Zarka
smilie_les_049.gif

Kakvi su prvi utisci? Meni su prvi bili bolji nego potonji.

Šenoa divno piše (mislim, pisao), a nikad nisam stekla utisak da se kod nas nešto naročito čitao. Moja mama je odrasla u Hrvatskoj, tamo je bio i lektira i ona mi ga je i otkrila.

A da, vidim da lamar ne vadi nos iz knjige.
Izgleda da ću i ja morati da pročitam Čitača. I film je bio jedan od retkih koji sam sa zadovoljstvom odgledala. Uvek mislim da knjiga mora biti još bolja.
Teško meni sa vama ovde. Dok nisam počela da se družim s vama, odem u biblioteku pa najčešće uzmem nešto s pulta što me privuče, a sada imam toliko preporuka da ne znam kad ću stići sve to da pročitam. A promenila sam i tri biblioteke u potrazi za odredjenim knjigama.

Poslednja izmena:
Teško meni sa vama ovde. Dok nisam počela da se družim s vama, odem u biblioteku pa najčešće uzmem nešto s pulta što me privuče, a sada imam toliko preporuka da ne znam kad ću stići sve to da pročitam.

И ја исто. Списак је километарски :rtfm:
Нисам се јављала јер скоро ништа не читам, ако не рачунамо књигу ''Волим Париз'' Линдзи Келк коју сам добила за Нову годину (то је наставак књиге ''Волим Њујорк'' коју сам овде пљувала због лошег превода и наивне фабуле). Ове књиге нису лоше ако негде путујете јер су веселе и могу да се читају с пола мозга. То је најбоље што могу да кажем :mrgreen:

Јуче су ми били свекар и свекрва на слави и поштено се обруках кад сам им изнела распаднуте мафине.

e ok, baš ste se upristojile, osim tih mafina i žl na hrtici =D
ja sam pošto sam videla da ovde svi hvala pročitala onu pitu ljuskušu
mada me je naziv baš odbijao, tek kad sam ga videla na engleskom sam se iskulirala
i mnooogo je lepa knjižica, mnogo
blaži dušu i uzbudljiva je i nežna i sve =)
svaka ženska treba da je pročita, za dečake nisam baš sigurna dal bi im se dopala. možda i bi, ima o ratu.

Jao žao mi što nisam sinoć Žarka gledalaz:(
Ništa ne stižem da čitam, vučem ovaj Tajni zapis danima, ali inače je odlična knjiga, tako se lepo čita.
A sad malo spamovanja (neću mnogo), jedva preživeh dečiji rođendan. Hajde što su mi stan demolirali nego i živcez:((. Od sad samo igraonica!

Sto se spiskova tice, makar vama nemam sta da kazem na tu temu.
Znate me - znam vas :zpozdrav:

Msm znate da moj spisak broji nekoliko stotina knjiga.
I stvarno @Bi, kad cu ja to sve stici?! :zblesav:

A spisak je nastao skoro iskljucivo zhvaljujuci vama :zag:

Ređe se javljam (ne smem z:lol:),ali čitam.....

Japanski ljubavnik - Rani Manika

Od nje sam pročitala još "Mati pirinča",kod koje mi se nije svideo kraj,a kod ove mi je malo zbrzala početak....Bilo mi je nelogično dosta toga;npr.devojčica odrasla u jednom ograđenom dvorištu(samo uz članove svoje porodice),neškolovana,ode u drugu sredinu i za par nedelja pohađa časove engleskog jjezika,piše,odlično se snalazi...itd.
Na ostalo nemam mnogo zamerki,i japanac je bio dobar....:znamiguje:

Da ne bude da je ne hvalim,mislim da je bolja od "Mati pirinča",nekako zrelija....mada nisam povremeno mogla da se oduprem utisku, da čitam ljubavni vikend roman, napisan na malajski način......:zstidljivko:

Sada čitam San o ljubavi i smrti - Filip David.

Ređe se javljam (ne smem z:lol:),ali čitam.....

Japanski ljubavnik - Rani Manika

Od nje sam pročitala još "Mati pirinča",kod koje mi se nije svideo kraj,a kod ove mi je malo zbrzala početak....Bilo mi je nelogično dosta toga;npr.devojčica odrasla u jednom ograđenom dvorištu(samo uz članove svoje porodice),neškolovana,ode u drugu sredinu i za par nedelja pohađa časove engleskog jjezika,piše,odlično se snalazi...itd.
Na ostalo nemam mnogo zamerki,i japanac je bio dobar....:znamiguje:

Da ne bude da je ne hvalim,mislim da je bolja od "Mati pirinča",nekako zrelija....mada nisam povremeno mogla da se oduprem utisku, da čitam ljubavni vikend roman, napisan na malajski način......:zstidljivko:

Sada čitam San o ljubavi i smrti - Filip David.
Ja cu ostati na Mati pirinca.
Posle nje necu da citam knjigu gde su Japanci dobri momci.
Odlucila sam da ostanu ono sto su bili u Mati pirinca :zima2:

• Podržavam
Reactions: Em.
Godina proodje, dan nikad – Zarko Lausevic, Novosti, 410 str.

Najteze je pisto o sebi. Objektivno, iskreno, bez patetike, preterivanja ili precutkivanja, dostojanstveno…
Narocito posle ovakve tragedije koja ti se desi. A Lausevicu je to uspelo :worth:

Ovo je zaista jedna pretragicna sudbina, a takva je i ispovest.
Negde na polovini knjige, cini mi se da je doslo do malog pada, ali se onda sve vratilo na staro.

Knjiga se brzo i lako cita, sve nam je poznato, mesta, dogadjaji, vreme, ljudi…
I te uzasne godine u kojima je moglo ovako nesto skoro svakome da se desi.
A te godine, gle uzasa, kao da ponovo dolaze. Ili su vec tu.

Rešila sam da od sada knjige u nastavcima čitam sve od jednom...Sad mi se javljaju likovi iz prethodne knjige,a ja sam zaboravila ko je ko...
I ne mogu da verujem...Knjiga nema stranice, nedostaju od 100-135...

A kada bi Lausevic snimio CD gde cita ovu svoju knjigu, ja bih je tako rado odslusala. :zaljubljena:

I inace mislim da ima fenomenalan glas, i da bi mogao da snimi CD gde bi govorio poeziju.
Toga kod nas, makar meni, fali jer volim poeziju ali volim da je slusam.
Ili sam lenja, ili ne umem da je citam. Nesto jeste.
A od ponudjenog mi se svidja samo Rade Serbedzija, ali ono od nekad, nikako ovo sada. Nikako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back