Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teška tematikaz:cry:.
Uh prvi put u ovom filmu "nisam volela" Mišel Fajfer. E sad, već u knjizi nisam mogla da svarim tu ulogu majke, surovo, samoživo stvorenje koje misli samo na sebe.
Bridžit Džouns je skroz legla ova uloga. Sve sam nekako zamislila kako jeste, i onu Star.
Ali, evo nikako ne mogu da shvatim, kako jednoj tako "inteligentnoj, samosvesnoj" majci može toliko biti bitan neki tip sve i da je jedini, toliko bitan da je njegovo oduzimanje života iznad života vašeg deteta. Bem ti ja tu logiku!

Gledala sam film...Imala sam neke obaveze i jurila da se vratim za film.
Ajde prvo što se pobismo ko će gde da gleda jer je bila i utakmica...
Nego, kako sam izletela iz auta zbog filma ispao mi telefon. z:cry:
Ne mogu da vam opišem osećaj kad sam sad htela da navijem alarm a telefon ga nigde nema. :rida:
Zovi , traži ...nigde da se čuje. z:cry:z:cry:z:cry:
Nisam smela ni dugo da zovem šta ako je pao pored auta i samo prizovem nekog da ga pokupi. z:(
Mm se sprema , silazi dole do auta... z:((
Meni se strah povećava, nisam ograničena iznosom .Može da se telefonira koliko želiš...Razmišljam šta da radim , da li da zovem da blokiram broj...??? Tu se već oprostih i od plate i od telefona
Nestrpljivo zovem supruga , kod njega zauzeto...
Sad on zove moj broj kako bi našao telefon koji je u crnoj futroli....
Konačno , zvoni...
I...
--Tu je ...čuo sam da zvoni ,samo dok ga pronađem...--
Eh radosti... ...Nađeno je draže od negubljenog ...

Meni nesto film onako... malo nategnut, pa malo nedorečen. Verovatno je u knjizi sve to jasnije. Ali nije me zainteresovalo da čitam. Ne volim takve teme.

A Bambi me zbunila sa Bridžit Džouns... meni u glavi Bridžit Fonda, pa ne mogu da skontam kog je ona glumila u ovom filmu, nisam je prepoznala. (Imam ja taj običaj, Džek Nikolson stavi brkove i ja ga ne prepoznam. Pa kad nisam prepoznala mog obožavanog Bajagu u Profesionalcu sa onim brkovima i šeširom :dash:).
Onda shvatim da Bambi misli na glumicu Rene Zelveger.

Gledala sam film...Imala sam neke obaveze i jurila da se vratim za film.
Ajde prvo što se pobismo ko će gde da gleda jer je bila i utakmica...
Nego, kako sam izletela iz auta zbog filma ispao mi telefon. z:cry:
Ne mogu da vam opišem osećaj kad sam sad htela da navijem alarm a telefon ga nigde nema. :rida:
Zovi , traži ...nigde da se čuje. z:cry:z:cry:z:cry:
Nisam smela ni dugo da zovem šta ako je pao pored auta i samo prizovem nekog da ga pokupi. z:(
Mm se sprema , silazi dole do auta... z:((
Meni se strah povećava, nisam ograničena iznosom .Može da se telefonira koliko želiš...Razmišljam šta da radim , da li da zovem da blokiram broj...??? Tu se već oprostih i od plate i od telefona
Nestrpljivo zovem supruga , kod njega zauzeto...
Sad on zove moj broj kako bi našao telefon koji je u crnoj futroli....
Konačno , zvoni...
I...
--Tu je ...čuo sam da zvoni ,samo dok ga pronađem...--
Eh radosti... ...Nađeno je draže od negubljenog ...
Jao Night... bilo je bas :sad2:
Ali se zavrsilo :zaljubljena:
A strip ti je :worth:

(Imam ja taj običaj, Džek Nikolson stavi brkove i ja ga ne prepoznam. Pa kad nisam prepoznala mog obožavanog Bajagu u Profesionalcu sa onim brkovima i šeširom :dash:).
:zcepanje::hahaha::zcepanje:

Bogami, kod nightmare veća drama nego u filmu
Oooo, i to koliko :D

Teška tematikaz:cry:.
Uh prvi put u ovom filmu "nisam volela" Mišel Fajfer. E sad, već u knjizi nisam mogla da svarim tu ulogu majke, surovo, samoživo stvorenje koje misli samo na sebe.
Bridžit Džouns je skroz legla ova uloga. Sve sam nekako zamislila kako jeste, i onu Star.
Ali, evo nikako ne mogu da shvatim, kako jednoj tako "inteligentnoj, samosvesnoj" majci može toliko biti bitan neki tip sve i da je jedini, toliko bitan da je njegovo oduzimanje života iznad života vašeg deteta. Bem ti ja tu logiku!

Meni nesto film onako... malo nategnut, pa malo nedorečen. Verovatno je u knjizi sve to jasnije. Ali nije me zainteresovalo da čitam. Ne volim takve teme.
E, ja nemam sta da dodam :ok:

Knjigu sam bas u skorije vreme pocinjala, ali sam je batalila zbog toga sto mi je bila mracna i neuverljiva.
Jer da bi nas pisac end reziser ubedio u ma kakvu opravdanost ponasanjea ove majke, to bi moralo da bude mnoooooogo uverljivije.
Ako bi nas uopste ubedio. Kako ce vas neko ubediti da postoji opravdanje za ono sto nam je Bambika rekla, da se sad ne ponavljam?

A Bambi me zbunila sa Bridžit Džouns... meni u glavi Bridžit Fonda, pa ne mogu da skontam kog je ona glumila u ovom filmu, nisam je prepoznala. (Imam ja taj običaj, Džek Nikolson stavi brkove i ja ga ne prepoznam. Pa kad nisam prepoznala mog obožavanog Bajagu u Profesionalcu sa onim brkovima i šeširom :dash:).
Onda shvatim da Bambi misli na glumicu Rene Zelveger.

Daaaaa, shvatila sam da sam to napisala tek kad sam isključila računar i legla da spavam!:dash:
Jao Nightmare bravo za mm i nađen telefon!!! Kakvo veče!
Tako sam i ja juče sa fotoaparatom, bila sam sa detetom u igraonici i nosila sam fotoaparat u ruci i mahinalno ga ostavila sa njegovim stvarima, kad smo krenuli kući više sam se bavila njegovim oblačenjem i kako ga zavarati da ne plače što idemo kući...
Odem posle u prodavnicu i vidim nema mi fotoaparata u torbi, trčim kući da vidim da li je unutra, sve mi maglovito kad i gde sam ga nosala, u stanu ga nema, nema, ja trk do igraonice kažu one devojke ne znamo mi popnite se pa proverite, kad on stoji tamo gde sam ga ostavila! Jaooooo sreće! ljubila sam ga, još mi unutra slike sa deda mraza i Nove Godine, a fotoapaat brat bratu košta 200 evra što mi je u ovom momentu ihaaaaj. Znači juče je bio dan zaboravljanja, ispadanja stvari ali i nalaženja!:sanke:

Poslednja izmena:
Nisam vas čitala juče, pa nisam ni znala za film.Silazim sinoć u dnevnu sobu i vidim Mišel Fajfer, dole piše Beli oleander, povežem sa knjigom ( crno bele korice, ako se ne varam) - znam da nisam htela da čitam, ali bih film odgledala...da sam znala na vreme.
Prvo što sam pomislila bilo je: Jao , da l devojke znaju?! Ma gledaće neka sigurno....
Stvarno smo postale sestrinstvo.

Nego nabacih dragom da pošto se od ove godine Dan državnosti ( Sretenje) praznuje dva dana, koja samo treba povezati sa vikendom uzimanjem jednog slobodnog dana ( petka), da bi mogli na mini zimovanje. I upalilo mi iz prve - biće Zlatibor ili Jahorina i sad sve vreme zamišljam bele noći i sebe ušuškanu sa knjigom. Sad predstoji biranje literature - I radujem seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
Da dam i ja neki doprinos temi - nisam odavno.
Šta da radim kad samo za vreme godišnjeg mogu da čitam.

Ili bolje reci: "Ne volim ovakve majke" z:((

Videla sam za Anu Karenjinu, i nadam se da cu moci da gledam :)
Kerefeko, lep prvod ti zelimo :sanke:

PS. Jedva cekam priliku da iskoristim ovog smajlija na sankama :D

Prijatelji, ljubavnici, cokolada - Aleksandar Mekol Smit, Samizdat B92, 230 str.

Ovo je knjiga za smirivanje zivaca. Ko je citao Mekol Smita, zna o cemu pricam.
Tako bih volela da budem ova Izabel, glavna junakinja njegove Edinburske edicije!

Negde je mojih godina, zivi u Edinburgu :zaljubljena: , urednica je specificnih nisko tiraznih novina, bez ikakvih materijalnih problema (ne moze ih imati ni jos 2 generacije posle nje!), sa deckom/muzem 15 godina mladjim od sebe (gde je sad Esterita z:mrgreen:)… I tako.
Jednom recju, volela bih da sam ona :flert:
Al' od svega imam samo njene godine z:hm:

Dobro sam naisla, inace ni za Karenjinu ne bih znala.Mada , necu moci da gledam.
Hvala lamar, ali to ce biti tek ya tri -cetiri nedelje.....ko ce da doceka...

Nego, danas mi mailom stigne od klijentkinje Lauseviceva knjiga u elektronskoj formi.Bas sam se obradovala, iako sam je kupila.Moooozda nekad stignem neki red i na poslu!

Zbog ovakvih stvari vredi živeti u Bg-u. Baš vam zavidim.

Poštovani čitaoci,

Geopoetika će u četvrtak 19.01. obeležiti rođendan Džulijana Barnsa, dobitnika nagrade Man Buker za 2011. i jednog od najznačajnijih savremenih britanskih pisaca. Njegove knjige će u četvrtak 19.01. i petak 20.01. biti na popustu od 30% u vašoj Kući za čitanje. Dođite da proslavimo uz čokoladu, čaj i dobru knjigu!

Zbog ovakvih stvari vredi živeti u Bg-u. Baš vam zavidim.

Poštovani čitaoci,

Geopoetika će u četvrtak 19.01. obeležiti rođendan Džulijana Barnsa, dobitnika nagrade Man Buker za 2011. i jednog od najznačajnijih savremenih britanskih pisaca. Njegove knjige će u četvrtak 19.01. i petak 20.01. biti na popustu od 30% u vašoj Kući za čitanje. Dođite da proslavimo uz čokoladu, čaj i dobru knjigu!
Bogami, nista ti ne gubis koliko ja znam :think:
Pa ti si na ovoj temi lider u kupovini :zelenko2:
A gle cuda, ne zivis u BG-u :znamiguje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back