Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da te navrati bilo ko, ja sam poprilicno izbirljiva, ali, kad jednom procitas neces zaboraviti....Tuga nekoga ko sve vidi, ko i dalje voli, ko zbog nemara ostaje zatocen u svetu gde pati, i svi ti opisi...Kakav kobni nesporazum (prosi je onaj koga voli vise od zivota, ona ne zna da je on) umire zbog toga, posmatra njegovu tugu, kad se ozenio uvek je bila tu, zena koja je prema njemu bila hladna postaje topla upravo snagom njene misli i zelje, koja se radja u toj zeni...Sve je to njeno...Kad je dan mrtvih i kad u njenoj bogatoj porodici iznesu sve sto mogu da mrtvi jedu, ona jedina ne moze uzeti nista, ona je gladna, ma, nema veze uopste da li je to sve moguce, ali, pleni, uzmi - ako se pokajes slobodno me opsuj necu se ljutiti:)

Neće biti razloga, jer će mi se dopasti....znam već....

Jeste čule da je Tadić pomilovao Žarka Lauševića. Mislim, nije to tema za ovde, otvorena je već na politici, ali s obzirom da je u pitanju sudbina pisca i jeste za ovde.
Koja je to farsa. Mislim, on je, koliko sam shvatila, osudjen u CG na tih 13 godina, kako sad Srbija može da ga pomiluje. A njemu to svakako ništa ne znači, mislim da neće da se vrati.

Zarko je državljanin Srbije i iako se zločin desio u Cg, Tadić je mogao da ga "pomiluje". Valjda će mu sad bar malo psihički biti lakše. Ne treba da se vrati jer bi ga ubili, a i nažalost ni Srbija ni Cg nisu makle od 1993, još je gore. Baš kao što je upisano u knjizi. Svako bi svakog smako samo da se dokaze. Ja ga inače ne doživljavam kao pisca, već kao glumca, a na politiku ne idem, mirnija mi je glava. A i lepše mi je svama! :)

Hvala na ovom objašnjenu oko državljanstva. Baš su u onoj emisiji kod Olivere Kovačević pokušali da objasne te pravne ujdurme nastale zbog toga što su se države u medjuvremenu razdvojile. Ali tačno, ni jedna ni druga nisu makle od '93, bar ne u pozitivnom smeru. Malte ne se uopšte ne zna šta je nadležnosti kog i čijeg suda.
I takodje ne idem na politiku, nego je bila prva tema kad se otvori Krstarica, pa sam ušla. Tamo 2-3 posta imaju nekog smisla, posle počne prepucavanje i izbacivanje parola.
Bila sam danas u dve biblioteke (ne računajući ovu ;)) pisaću vam posle šta sam uzela, samo sam htela da odreagujem na ovo.

Hvala na ovom objašnjenu oko državljanstva. Baš su u onoj emisiji kod Olivere Kovačević pokušali da objasne te pravne ujdurme nastale zbog toga što su se države u medjuvremenu razdvojile. Ali tačno, ni jedna ni druga nisu makle od '93, bar ne u pozitivnom smeru. Malte ne se uopšte ne zna šta je nadležnosti kog i čijeg suda.
I takodje ne idem na politiku, nego je bila prva tema kad se otvori Krstarica, pa sam ušla. Tamo 2-3 posta imaju nekog smisla, posle počne prepucavanje i izbacivanje parola.
Bila sam danas u dve biblioteke (ne računajući ovu ;)) pisaću vam posle šta sam uzela, samo sam htela da odreagujem na ovo.

Nisam gledala Oliverinu emisiju iz principa. Sad od kad smo se razdvojili nacionalnost ispada isuviše važna i počnu prepucavanja, Crnogorac ko ga šiša, ili Srbin, a do juče smo bili jedno, i nikom nije smetalo. Meni je prećeno jer sam napisala post onako kako sam mislila i kako mislim, i ne pada mi na pamet da se raspravljam sa nekim i da trošim vreme na budale. Mišljenje o Žarku imala sam i onda, knjiga (koju inače nikom ne preporučujem) ga nije promenila...:sneskoz:

To mora da ti je na politici neko pretio :eek: ne mogu da verujem da je ovde.

Sto se mene tice, ni ja verovatno necu tu knjigu citati (izbegavam srceparajuce ako unpred znam da su takve), a o njemu imam misljenje da je dobar glumac. Steta za sve sto se to izdesavalo, zivoti izgubljeni i bukvalno i prenosno, mada nisam bas upucena u detalje oko sudjenja itd.

To mora da ti je na politici neko pretio :eek: ne mogu da verujem da je ovde.

Sto se mene tice, ni ja verovatno necu tu knjigu citati (izbegavam srceparajuce ako unpred znam da su takve), a o njemu imam misljenje da je dobar glumac. Steta za sve sto se to izdesavalo, zivoti izgubljeni i bukvalno i prenosno, mada nisam bas upucena u detalje oko sudjenja itd.

Nije ovde, taman posla. Ovde je ipak fin i kulturan svet. Knjigu bi bilo šteta da ne pročitaš, po meni nesrceparajuća, ni patetična, realna, sa dosta lepog sećanja pre i posle. Ne preporučujem je nikom, ne zato što nije dobra, već zbog predrasuda i prezira, osude, koje kad pomenete njegovo ime imaju određeni ljudi,još i Crnogorac i pojedinci zapene.Samo ljudima sa kojima sam bliska pomenem kad krene reklama, ako prokomentarišu .. Izbegavam emisije i novine a knjigu imam i ne dam nikom. Najlakše je suditi pa i pljuvati nekog, jer misliš da imaš pavo, a u stvari, nikad se ne zna ko od nas (ne daj bože) može da se nađe u njegovoj "ulozi". Meni je jednom, tj dva puta bilo dovoljno. I ne bih to poželela nikom.
Ajd sad nešto lepo. Bila sam zaljubljena jednom u jednog Cetinjanina i iznenadih se kad Žarko kaže na video poruci Cetinjanin, oni to tamo tako nikad ne bi rekli...:P Akcenat, akcenat! :)

Poslednja izmena:
fino su mi popravili ovo čudo...opet koči

da se nadovežem na duhovite cetinjane, Cetinjem već kruži priča
kako je Tadić pomilovao Žarka...Šarić počeo da piše memoare...Kilogram prođe, tona nikad...

ja pri kraju knjige Dete 44...Tom Rob Smit, pa da napišem utiske

prvo, mm od jedne drage osobe za ovu knjigu je rekao da je bolesna
e, pa...bolesna jeste, kako bi rekla..ovaj Tom mnogo htjeo, mnogo započeo...
tema je morbidna, neka ubistva djece sa decidnim opisima žrtava...opisi gladi, opisi života u SS..opisi uslova, ljudi...svega...teška da bog sačuva
da je film, bio bi solidan triler, onako, da se ponekad zažmuri
ovako, nije za preporuku..još je i dobio nekakvu nagradu
ima samo jedan plus...uvuče te nekako i ne možeš je ostaviti (ka' svaki triler)

Ja ga inače ne doživljavam kao pisca, već kao glumca, a na politiku ne idem, mirnija mi je glava. A i lepše mi je svama! :)

Ni ja
dudu2.gif

Boze sacuvaj :pop2: :pop: (da stavim oba ako slucajno dodju ovi sa politike :mrgreen: ), ni privirila nikad nisam.
Mogu samo da zamislim kako je tamo :sad2:

e, sad nadugačko i naširoko "Kako je Mrs.Bi išla u biblioteke".
Dodjem ja u glavnu zemunsku biblioteku, preko pijace, izmedju tezgi koje su nagurali na taj kraj jer drugi preuredjuju da bude pesnički trg kad se završi prodaja (to može da bude i posebna tema), pa se tu još nagurao neki što iz gepeka prodaje ćurke, sve u svemu - muka, nije lako stići do biblioteke. Sreća, pa tamo nije guzva. Retko idem u tu biblioteku, a to je stara zgrada, pa sa parketom, ne znam na šta se greju, ali tako mi je zamirisalo na detinjstvo, na moju staru osnovnu školu (nije da sam je nešto posebno volela, ni nju, niti neku drugu), na neku starinsku toplinu, pa valjda i miris silnih knjiga, na prašinu, budj, stari papir, ali onako u najlepšem smislu.
Ne znam jel me neko razume.

I tako ja tu izvadim moj spisak: Kad duva severac? ona nikad čula, kucka tamo na kompjuteru... nema. Crveni sari? opet kucka.. nema. Letnjikovac? ..kuc..kuc..kuc.. nema, Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike? ..kuc..kuc....To su, keže, dobila samo dva odeljenja Gornji grad i Batajnica... dobro, taj Gornji grad mi je usput.... a to kucanje traje i traje... a meni otkucava .. već mi joga počinje a treba mi još 10 minuta da stignem do tamo. Nisam ja kasno krenula, nego sam se probijala do biblioteke duplo duže nego što bi bilo normalno, što kroz grad busom, što kroz pijacu peške.

I ja tu već uzimam svoj karton, a bibliotekarka potpuno razočarano kaže "Pa nije valjda da nemamo ništa sa Vašeg spiska?" A sećam se da je ona bila jesenas kad sam ja krenula u potragu za Vremeplovčevom ženom, pa, pošto oni nisu imali, baš je bila ljubazna i zvala drugu biblioteku da pita jel oni imaju.

I tako ja kažem, imam i Slepi ubica, ali imam i saznanje da su sitna slova pa mi je to knjiga za leto. E s tom izjavom sam se proslavila!! Moja bibliotekarka ustaje da vidi da li možda imaju i neko drugačije izdanje. A druga me potpuno zaprepašteno pita Kakve veze ima veličina slova sa godišnjim dobom? A ja još više zaprepaštena kako to neko ne zna, pa bolje se vidi na jačem svetlu. Pa kaže kupite jaču lampu.
Ne čitam pod lampom, samo po danu. ((Mislim, nije to baš striktno i isključivo i nije s nekom namerom niti razlogom, prosto se tako dešava. (Uveče blejim na kompu ili gledam TV))).

Tu se i neki deda "probudio" pa pita o čemu se radi, kakva svetla leta? Zašto sitna slova leti. Pa bolje se vidi. Izgleda da me niko ne razume.

Uglavnom donese ona prva Slepog ubicu. A ja ne znam ni sama kad sam pitala za Moramo da razgovaramo o Kevinu. Kad za baksuz ima i to. I tako sam uzela dve debele, raskupusane knjige, sa sitnim slovima. Ne zna se koja je gora što se toga tiče. Ipak Slepi ubica, ima 40-ak strana više.

I dok je ona išla tamo negde po knjige, ja proberem malo to što je stajalo na pultu. I šta nadjem!!??:zskace: sreća, sreća, radost, Nešto potpuno drugačije. Paisad, lamar: 150 strana, pristojna slova, mali format ko dve kutije cigara !! - Sarajevski marlboro. z:) Dušu dalo za autobus.

Eeee, al to nije kraj. Pita jel imamo mi Vas u bazi? fali mi smajli koji sleže ramenima. Pa jeste pozajmljivali knjige odavde? Nisam! ( I neću više! sad sam se za.ebala). Sad će potrajati dok Vas unesemo u bazu. Pa morate li? Ionako sam se predugo zadržala! U medjuvremenu je ona već ukucala moje ime i kaži ima pa reče moje prezime i ime mog sina. Ja sva srećna "To je moj sin!!" Jel on pozajmljuje knjige ovde?" Pozajmljuje ! Pa da unesem ove knjige na njegovo ime. "Unesite!" I tako me moj sin, ljubi ga majka, spasio dalje birokratsko-bibliotekarske gnjavaže.

I na jogu sam stigla, jer su i drugi malo kasnili.
A posle sam otišla u drugu biblioteku samo da vratim knjige. I oni su se prilično nepristojno obradovali kad sam rekla da neću ništa. Dobra im je biblioteka, ali su oni malo uzdržani. Ne znam zašto je meni normalno da ćaskam sa bibliotekarima.

I da zaključim. Ne volim velike biblioteke, gde u kompjuteru moraju da pogledaju šta imaju. Volim moju malu, u kojoj bibliotekarka zna za svaku knjigu da li je ima i da li je tu. Ne bih se iznenadila da zna i ko je tačno uzeo.
Preterala sam s ovim postom, pa ću u sledećem da pišem kako sam kupovala jabuke z:lol:

• Podržavam
Reactions: Em.
I tako ja sa kilo i 200 knjiga (sad sam izmerila, to još ne rade u biblioteci) krenem na posao. U busu, guzva, stojim, guzva na ulici, sve traje.... i stade mi bus dole na zelenjaku preko puta pijace (inače staje gore, odakle je meni bliže do posla) i meni sad šteta da ne svratim na pijacu. I nadjem dedicu sa sitnim neuglednim jabukama ima i slatke i nakisele, pa ja malo ovih, malo onih, on dodade još par komada da zaokruži... na 3 kg.... leleeee, ko će to da nosi. Pa ajd još malo ovog, malo onog, mada sam bila prilično uzdržana kako ja to umem kad se nadjem na pijaci... uglavnom sam se natovarila kao mazga. Pa sa svim tim uzbrdo na posao.... pa uveče istim putem kući.
I ajde da ne spamujem potpuno da prijavim da sam u povratku pročitala prvo poglavlje Marlbora, podseća na Mama Leone, tako sećanje dečaka. I to mi žao što ne stižem uopšte da čitam na poslu.

fino su mi popravili ovo čudo...opet koči

da se nadovežem na duhovite cetinjane, Cetinjem već kruži priča
kako je Tadić pomilovao Žarka...Šarić počeo da piše memoare...Kilogram prođe, tona nikad...

Joj, od muke čovek da se nasmeje...Morao čovek da skrati vreme bnekako, muka natera, još ako je bio u biblioteci, načitao se za 100 narednih godina...Namerno pišem Cetinjani veliko, znam da ide malo, al ajd da se podsetim...:heart: Da nisi i ti odatle? Kukuuuuuuuu...:)

Što se tiče kompa, kad vam koči, probajte da izbrisete sve privremene fajlove na c particiji, onda, defragmatirajte i biće bolje. Ako koristite Kasperski, on hoće baš da koči...
Jelku ne kitim, ovi moji ne daju poklone, pa da se ne mučim džabe. :D

Joj, od muke čovek da se nasmeje...Morao čovek da skrati vreme bnekako, muka natera, još ako je bio u biblioteci, načitao se za 100 narednih godina...Namerno pišem Cetinjani veliko, znam da ide malo, al ajd da se podsetim...:heart: Da nisi i ti odatle? Kukuuuuuuuu...:)

A što bi se Cetinjani pisalo malim slovom. U našem jeziku se imena naroda, pa samim tim i stanovnika gradova pišu velikim slovom. Ako su Beograđani, onda su i Cetinjani. Čak i da je po crnogorskom pravopisu malim, ko piše srpski piše velikim. U ruskom se imena naroda pišu malim slovom, ali mi ipak i Ruse pišemo velikim.

meni ga i dalje koči
zato ne mogu da citiram ono što je Đovana napisala o odkočivanju...ionako je ništa nisam razumjela
ništa lično, draga Đovana
i nisam sa Cetinja, al' sam blizu...vrlo...
i ne znam, niti me interesuje kako se po crnogorskom pravopisu što piše....sad su ga baš pretjerali i nagrdili...mislim na pravopis
i šta još?
a..da...
Bijićka, 1o za onaj dugi post, tačno sam te vidjela...

E pa Bi, ko ce te razumeti u tvom putesestviju ka biblioteci ako ne Ester :lol:

PS. Mada moram da dodam da sam i ja uzivala :D
A i ti ces bogme uzivati uz sve te knjige koje si uzela.
Ne zna se koja je bolja.
Samo furaj svoj fazon, ne vracaj dok ne procitas, vec samo povremeno svrati (ili telefonom) produzi zaduzenje za knjige.

PS. A sto se tice pijace, kao da gledam sebe :zroll:

meni ga i dalje koči
zato ne mogu da citiram ono što je Đovana napisala o odkočivanju...ionako je ništa nisam razumjela
ništa lično, draga Đovana
i nisam sa Cetinja, al' sam blizu...vrlo...
i ne znam, niti me interesuje kako se po crnogorskom pravopisu što piše....sad su ga baš pretjerali i nagrdili...mislim na pravopis
i šta još?
a..da...
Bijićka, 1o za onaj dugi post, tačno sam te vidjela...

Izvini ako sam te uvredila nije mi bila namera... Ovo kuku, i cetinjani se odnosilo na tog nekog mog, nekad, pa reko da ne poznaješ čoveka. Jednom mi se desilo da pričam o njemu, i da devojka koja sedi bude njegova svastika, a da ja to pojma nisam imala, blam me živ pojeo, mada dobro on mi je bio drag kad je bio momak...Pravopis, ja to zbog Rade, da me ne kritikuje..:D

Poslednja izmena:
Izvini ako sam te uvredila nije mi bila namera... Ovo kuku, i cetinjani se odnosilo na tog nekog mog, nekad, pa reko da ne poznaješ čoveka. Jednom mi se desilo da pričam o njemu, i da devojka koja sedi bude njegova svastika, a da ja to pojma nisam imala, blam me živ pojeo, mada dobro on mi je bio drag kad je bio momak...Pravopis, ja to zbog Rade, da me ne kritikuje..:D

mene?uvrijedila?idi, bre, Đovana z:kiss::
nisam te razumjela ništa za otkočivanje, i za to sam napisala ništa lično...msm, nije do tebe i tvog objašnjavanja, nego do mene i mog neznanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back