Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nisam ja ljuta... prosto ponekad iz mene govori feministkinja... ili neko ko nikako ne može da se pomiri sa tom "ravnopravnošću" polova. U sledećem životu ću da budem muškarac, to sam odlučila još kao dete. Oduvek sam primećivala i smetala mi ta nepravda. Ja sad ko Esterita, sve što imam kažem ovde. A gde drugde i da kažem!?

Neko reče da su te preporuke LJHĐ dosta prihvatljive. Tj. da preporučuje i valjda izdaje dobre i zanimljive knjige.

sve što je preporučila su baš, baš dobe
Moskva suzama ne vjeruje
Ararat
....
ne mogu da se sjetim više, al' ih ima
što je najgore, i čitala sam ih...al' mi mozak stao sad

Ma nisam ja ljuta... prosto ponekad iz mene govori feministkinja... ili neko ko nikako ne može da se pomiri sa tom "ravnopravnošću" polova. U sledećem životu ću da budem muškarac, to sam odlučila još kao dete. Oduvek sam primećivala i smetala mi ta nepravda. Ja sad ko Esterita, sve što imam kažem ovde. A gde drugde i da kažem!?

Neko reče da su te preporuke LJHĐ dosta prihvatljive. Tj. da preporučuje i valjda izdaje dobre i zanimljive knjige.

Moskva suzama ne vjeruje
Ararat
....

Pazi, ako ona može toj knjizi da se vraća više puta...valjda ja mogu jednom da je pročitam.
Napisala sam šta sam ja u knjizi videla i kako sam je doživela, nažalost isto ono o čemu ti govoriš i što te pogađa....
Ona se knjizi vraćala , ja ne bih...

Moskva suzama ne vjeruje
Ararat
....

Najgora stvar koju učinih-Ursula Hegi
Aman-Virdžinija Li Barns
Udovac- Rej Klun
Papa Jovana-Dona V. Kros
Pred ogledalom-Venjamin Kaverin
Anton-Elizabeta Celer
Moskva suzama ne veruje-Valentin Černih
Udati se za Mocarta-Stefani Kauel
Versaj Marije Antoanete-Ketrin Dejvis...itd.

Aman-Virdžinija Li Barns
Udovac- Rej Klun
Papa Jovana-Dona V. Kros
Anton-Elizabeta Celer

...Majstor Hiram i car Solomon,
Priča o Murasaki,
Versaj Marije Antoanete,
Ode žena kod doktora...

(poslednje tri sam pročitala, kao i Papa Jovana, Moskva suzama..., Ararat.
Imam Solomona, Mocarta i Pred ogledalom, ali ko zna kad ću...

Pazi, ako ona može toj knjizi da se vraća više puta...valjda ja mogu jednom da je pročitam.
Napisala sam šta sam ja u knjizi videla i kako sam je doživela, nažalost isto ono o čemu ti govoriš i što te pogađa....
Ona se knjizi vraćala , ja ne bih...

Ne sumnjam ja da je knjiga dobra, ali mislim da bi mi bilo mnogo žao te žene i da bih se rastužila i tako to. A dosta mi je bilo toga sa Žarkom ovih dana. I da znate svi koji ste razvlačili tu knjigu da ste u pravu. Meni je mnogo nedostajala kad sam je pročitala. Mislim, ništa me ne sprečava da je čitam ponovo, ali nije to - to.

Ali zato imam mudа da joj kažem:tease:
Naravno da sam ga stavila da ga gledate :lol:, msm, Bosiljčića.
Mrs.Bi, :zag: :heart:

Pa nešto mi se nije svideo Bosiljčić. Možda nisam dobro videla :cistinaocare:

...Majstor Hiram i car Solomon,
Priča o Murasaki,
Versaj Marije Antoanete,
Ode žena kod doktora...

(poslednje tri sam pročitala, kao i Papa Jovana, Moskva suzama..., Ararat.
Imam Solomona, Mocarta i Pred ogledalom, ali ko zna kad ću...

Ja gledala Moskva suzama na veruje, više puta. A ovo Ode žena kod doktora, jel neko čitao, jel se zna kakav je žanr, neka komedija ili tragedija?

Počinjem Evu Lunu- Izabela Aljende
:klap:

Uopšte mi se ne dopada kako recituje.

Ko je to pisao? Ima naslov po sistemu Tetka Hulija i Piskaralo.

E, ja sam se iznervirala već i samo od ovog. Muka mi je od naših jakih žena koje ceo život nose celu porodicu, a često i užu i širu familiju na grbači i još više od tako nekih mlakonja, koji misle samo na sebe i zbog kojih one to i moraju da rade. Da li moraju!?
Bogami, ne bila ja u Dastynoj i Radinoj kozi :zima:

Bi draga :zag: nemoj da se jedis.
Zena nije nasa nego ruska z:mrgreen: , Bosiljcic se ni meni ne svidja ako ti je lakse,
a Tetka Safija i manastir je - Egipat, Kopti i muslimani, neka ljubav... videcu.

Ja sam čitala Ode žena kod doktora. Tragično jako.
Upozorenje: ovo što sledi je samo za radoznale.
Bolesna je od raka, a on je vara. Eutanazija je izvršena njenom voljom.

Eto, još jedna potvrda mog mišljenja o "njima". Znači ni to da ne čitam. Spašću na kupoholičarke i Noru Roberts i takve stvari

Bogami, ne bila ja u Dastynoj i Radinoj kozi :zima:

Bi draga :zag: nemoj da se jedis.
Zena nije nasa nego ruska z:mrgreen: , Bosiljcic se ni meni ne svidja ako ti je lakse,
a Tetka Safija i manastir je - Egipat, Kopti i muslimani, neka ljubav... videcu.

lakše mi je... ;)
Što sad ?
Šta sam propustila ?

lamar misli da sam se ja nešto ljutila na Radu i Dasty. Čekaj, bre, pa ti si Dasty! I nightmare!? Šta me zbunjuješ?:zgrudvanje::grudvanje3:

Aman-Virdžinija Li Barns
Udovac- Rej Klun
Papa Jovana-Dona V. Kros
Anton-Elizabeta Celer
Versaj Marije Antoanete-Ketrin Dejvis...itd.

Divan roman Kaverinov.
Divna pisma koja nižu bliskost, ljubav, dušu usredsređenu na on drugu, onu daleku dušu.
Mnogo nežan roman. Bliskost katakad u naznakama, katkad u usponu i strepnji.
Mnogo mi je prijao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back