Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ma, razumemo.Postoje knjige, reprizirali su Grlom u jagode i na televiziji stalno vrte stare filmove... i u emisijama (Balkansom ulicom&Beogradjani&sl) gosti cesto nostalgisu za tim danima opisujuci svaki detalj, sa sve frazom "danasnji klinci ne znaju, toga vise nema, oni ne razumeju......". Mislim da ipak mladje generacije mnogo vise razumeju i zbog knjiga/filmova/serija vole stari Beograd, nego sto starije generacije razumeju i vole novi Beograd. Ko zna sta je Mikser festival ili gde je je kulturni centar grad, svaka cast, jer se u medijima gotovo uopste ne daje prostor za nesto novo, osim za predizborni most.
Meni je Momo Kapor ok... moze super da se dozivi grad iz vremena kada nisi rodjen ili grad koji nikada nije ni postojao, ako pisac ume dobro da pise. Tako da - stari bg je uhvacen i razumemo ga, mladi Serbedzija je usnimljen i frajer je, samo kazem da se njegova sadasnja pojava ne uklapa u sadasnji kalup "frajera".
Mada... (nadam se da ovo nece nekog da naljuti ili ubode u srce) moguce je da nije problem u njegovom beomskom stilu (mozda je samo meni to pretenciozno), odnosno nije da Serbedzija vise nije frajer zato sto nije u kul fazonu, nego zato sto je star, jer evo Edward Cullen se razbacuje sa svim old manirima, a frajer je, verovatno zato sto je mlad.
Pravo da ti kažem, Breakfast, moram priznati da si u pravu. Čula sam za Mikser festival, ali se nisam baš mnogo interesovala. Ali znam gde je Kulturni centar Grad. Toliko se o njemu pričalo, da sam mislila bogznaštaje, a ono obična ruina. Ali nema veze, napraviše ljudi kultno mesto od toga. Moja učiteljica joge drži i tamo časove.
I možda bi stvarno bilo bezveze da je Šerbedžija za tebe frajer. Tačno, prosto je star.
A tog Edwarda Cullena imam po zidovima ćerkine sobe. Ona voli te vampirske filmove, serije, knjige, pa je i mene uvukla, gledala sam i čitala True blood.
Eto, znam po nešto. A ponekad izgleda smešno ili čak žalosno kad se matorci trude da budu "in" po svaku cenu. Treba da se zna gde je kome mesto i šta kome pristaje.
Meni se, u stvari, više svidjao onaj Beograd koji se prikazuje u seriji Grlom u jagode. To je vreme kad su moji roditelji bili mladi, kad su bile igranke sa živom muzikom. U moje vreme su bili disko klubovi, koji mi se nikad nisu svidjali.
Al sam se ja raspisala, a sigruno postoji neka specijalozovana tema za nostalgičare.