krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Bila sam i ja u kafiću "Biblioteka" u Bg-u.
Ne znam postoji li još, na Terazijama?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bila sam i ja u kafiću "Biblioteka" u Bg-u.Ne znam postoji li još, na Terazijama?
Dragonfly, gde se tačno nalazi taj bar?
Završih Kevina, ma koliko sam sinoć bila umorna nisam mogla da zaspim dok ga ne završim, knjiga koja ti ne da da je ispustiš iz ruku, šokantno. Hoću da nateram mm-a da i on pročita. Stvarno da se zapitaš o svemu, mnogo tema je protkano, od odnosa prema nerođenoj bebi, pa odnos muškarca i žene, odnos prema sebi, prema svojoj zemlji, putovanjima, a najviše od svega roditeljstvu, (ne)vaspitanju i kako sve od samog početka može da krene naopako.
ama, Gospazmaj (što te Rajka naša lijepo nazvala)..ja se malo zezala na svoj račun
engleski govorni mi je odličan, al' zato pisanje...čista O
i naslov sam prepusala sa korica, sve gledajući slovo po slovo da ne pogriješim
bilo mi interesantno da čitamo istog pisca, relativno nepoznatog
ova Amy Tan je još napisala
The Joy Luck Club
The Bonesetter's Dougther
i ove dvije (tvoja i moja)
ova moja Žena kuhinjskog boga je odlična, pri kraju sam...glavna junakinja priča o sebi i životu u Kini prije i za vrijeme II sv. rata...odlična...pitka, britka, duhovita i jaka
o čemu se radi u tvojoj knjizi? jel ista tema?
p.s. bolja je od Mati pirinča
Uzeh Hamsunov roman Pan, da se podsetim.
Citala sam pre nekoliko godina.
Danas mi je ovo privuklo paznju http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1716
Okupljeni su odlicni knjizevnici.
Kad videh na listi Mekjuanovo ime, setih se njegovog Sanjara.
Ovu Laguninu knjigu moram da imam!![]()
Baš ti hvala na preporuci.
Pana obožavam.Volim kad pisac na malo strana ostavi ogroman trag, a Hamsun je to postigao.
Na trenutak me zbunio sadržaj "tvog" Sanjara, a onda primetih da sam ja ipak čitala drugo delo, Sanjare Žilbera Adera, o incestu. Nisam oduševljena.
ja nešto gledam slike od ovog kafića
prelijepo je, da
čim budem u vašoj prijestonici (),popiću kafu tamo
i moram da kažem još nešto
mi smo imali istu mašinu, singericu, ali potpuno istu
neka što smo imali, nego što sam ja šila k'o sva sretna
naša je mogla samo da pravi onaj ravni štep
koliko je kreacija završilo preko balkona od moje nervoze kad ne može da ispadne kako treba, pa crna majka trči dolje i kupi, pa popravljaj, a usput me i uredno ošklepi
i još nešto, nevezano za temu
dijete traži da je zovem SIMIRIJANA
![]()
![]()
Emocijo, zašto ne možeš da čitaš Čokoladu? Ja nisam znala da je po njoj snimljen onaj film sa Žilijet Binoš i Dzoni Depom, dok ovde neko nije napisao. Film je mnogo sladak. A knjiga?Ja i dalje šijem na takvoj mašini. Ali nije Singerica, nego se zove Hajdi (Heidi) Mislim, kad u'vatim vremena, a i to je onda samo neka posteljina. Mada sam izvukla ovih dana neke materijale i burde, ali ništa ni sa čim ne mogu da sparim.
Esterka, pametno što si podsetila da je Čimamanda napisala Purpurni hibiskus, vidim ja poznato mi ime...
Ja čitam Bolji čovek Anite Nair. Ide nekako, ali sporo, nije me "kupio"
Objasni mi, hoću i ja da se smejem?
I dalje čitam Vodu za slonove. Mnogo lepo.
moram ali moram da vam kažem
ja na kafi u onaj kafić (gdje me zovu Marijana)
kad...prolazi čovjek i nešto se obrnu, okrenu, ja vidim poznaaaaat mi
kažem ovoj mojoj "eno ga Zverka !!!!!!" ona jes' stvarno
dere se ona Kris, Kris...
ode Kris k'o obezglavljen
a inače, izgleda k'o čiča, ništa posebno
al' eto
Zverka je Zverka
I ja moram da je imam.Od nedelje idem da pazarim.
Aderovo delo je ekranizovano The Dreamers http://www.imdb.com/title/tt0309987/
Dobar Bertoluci. Volim ponekad pogledati u iscasene ljude.
Roman nisam citala.
moram ali moram da vam kažem
ja na kafi u onaj kafić (gdje me zovu Marijana)
kad...prolazi čovjek i nešto se obrnu, okrenu, ja vidim poznaaaaat mi
kažem ovoj mojoj "eno ga Zverka !!!!!!" ona jes' stvarno
dere se ona Kris, Kris...
ode Kris k'o obezglavljen
a inače, izgleda k'o čiča, ništa posebno
al' eto
Zverka je Zverka
To je jedna od retkih knjiga koju sam počela da čitam i posle 2, 3 strane odustala jer je dosadna za medalju. Pitam se, kako li je nekom palo na pamet da snima seriju na osnovu tako očajne knjige.znači, stig'o Zverka i na more. Čitam u novinama, po Beogradu ga saletale žene, mor'o da beži.
A mi ga svi pamtimo i zamišljamo kao u seriji, sa onim smeškom za padanje u nesvest. Takav smešak ima još samo Bajaga.
e, ovo nek bude potpun spam. U stvari nije, ima knjiga Seks i grad, pa je to sve u vezi s tim. Knjigu sam i pročitala, ne preporučujem. Sve ono što se u seriji vidi, ona odeća, cipele, frizure, frajeri, napisano nije nikakvo.