Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Dar. Drago mi je što sam vas upozorila da je ne kupujete. Cela je dosadna, nerealna, ali sa dobrom porukom. Pošto ne verujem da će neka da je čita, slobodna sam da vam kažem šta je taj dar. To je vreme, koje nam obično nedostaje da kažemo dragim osobama da ih volimo. Često zbog obaveza, jurnjavom za novcem, zapostavljamo one koje bi najmanje trebalo. E upravo je taj dar glavni junak dobio, u obliku tableta (zbog toga je nerealna), da može da se udvostruči, tj. istovremeno bude na dva različita mesta.

Sad je i meni drago što si nas upozorila.Skontala sam o čemu je reč, ali tablete ...bzvz...
A odlepila sam za tim sjajnim koricama sa mašnom - kao dete.
Još prošle godine na letovanju, vidim iste te korice, samo izdanje na engleskom i sve se vrtim oko nje...
Bože, koliko li sam promašaja već kupila,a da ni ne znam, jer ih još nisam pročitala....
Hvala Rado što si me bar u još jednom ( promašaju) sprečila...
Ja i lepe korice......nikad se neću opametiti..

Tako sam se ja zalepila knjigu Druga strana ljubavi od Sali Boman.
Gledala korice, i gledala, magnetski su me privlacile, nemam pojma zasto.
Na kraju sam je uzela iz biblioteke, i nije nista posebno, ali kad god prodjem pored nje u knjizari imam potrebu da je uzmem u ruke.

The invention of everything else - Samantha Hunt. Ne znam da li je prevodjena i objavljena u Srbiji. Roman o Tesli iz ugla sobarice hotela "New Yorker", sa kojim se zblizio kroz njihovu zajednicku ljubav prema golubovima. Kompleksna prica o nauci, ljubavi, izdaji, strasti, melanholiji..prica o Teslinom unutrasnjem zivotu..i ne samo to..lep roman.

Tako sam se ja zalepila knjigu Druga strana ljubavi od Sali Boman.
Gledala korice, i gledala, magnetski su me privlacile, nemam pojma zasto.
Na kraju sam je uzela iz biblioteke, i nije nista posebno, ali kad god prodjem pored nje u knjizari imam potrebu da je uzmem u ruke.

Mislila sam da samo ja imam te , većini ljudi, čudne i strane porive...To moranje uzimanja u ruke, maženje korica ( mada, našla sam ovde još jednu koja ih gladi, kao ja :)....

Drage moje vratila sam se izu banje i čini mi se da sam se tamo još više umorila pošto je ovo moje dete jurcalo na sve strane, naveče sam kao kokoš legala sa njim u 21h. Sve u svemu uzbudljiv "odmor":D.
Pročitah sve što ste napisale otkad nisam bila tu i još se slatko smejem Esterkinoj dogodovštini sa plaže:zcepanje:. U banji nisam stigla da pročitam ni jednu celu knjigu (dobro je da nisam vukla mnogo), ali sam pri kraju Biblije otrovne masline i baš me očarala:heart:.

E ovako,konačno čitam...
Teorije deda Rankove....i sve čekam taj smešni deo...evo dođoh do 137. strane i dalje čekam...brinem se, nisam li nešto propustila.
Sta je tebi :think: Pa smesna je vec 137 strana samo ti nisi primetila :lol:

Eto. Kod mene je Djurdjevicka isla u obrnutom pravcu. Prva knjiga mi je bila... onako.. nista posebno... skoro bzv...
E, a sad, uvek kada hocu nesto lagano a lepo, uzmem nju. Prija mi :D

Nego htedoh jos i ovo. Ja sam citala:
Druga Bolenova kci,
Nasledje Bolenovih
, i to je to.
E sad moje pitanje glasi: Jel sledeca Kraljicina luda, i jel ona govori o Elizabeti i Meri?

Stvarno ste zarazne. I to bez direktnog kontakta. Dovoljan je virtuelni, i zaraza prelazi garant :D

jeste, Lamar

mada..sad kad objasnim
ja sam nešto još čitala od tih Bolenovih..još kad bih znala šte..e to NEŠTO mi se baš nije svidjelo
dal' je bila snaha neka koja je bila ljubomorna na Anu Bolen, pa je nešto uguravali u dvor, pa ona sva nikakva, nesnađena...i ja sam mislila da je to Kraljičina Luda
ali eto nije, a šta sam ja to treće čitala, bog sami zna

jeste, Lamar

mada..sad kad objasnim
ja sam nešto još čitala od tih Bolenovih..još kad bih znala šte..e to NEŠTO mi se baš nije svidjelo
dal' je bila snaha neka koja je bila ljubomorna na Anu Bolen, pa je nešto uguravali u dvor, pa ona sva nikakva, nesnađena...i ja sam mislila da je to Kraljičina Luda
ali eto nije, a šta sam ja to treće čitala, bog sami zna

:mazi:
meni ovo lichi na Nasledje Bolenovih:lol:

samo da napišem šta čitam sad
Vučji totem...Jiang Rong ...alnari

pa, kao što i naslov govori, jel'te..priča o vukovima i ljudima tamo negdje u stepama Mongolije, kol'ko sam uhvatila, istinita priča malog kineza koji ja došao na ispomoć..borba ljudi za preživljavanje u tim surovim uslovima

ali, mislim, smiješna sam sama sebi..ja o tim sniježnim olujama i vukovima i zimoći i patnji čitam na 1ooo stepeni, izvaljena na pijesku uz šum mora :mrgreen:

a dobro piše ovaj Juang...dobra je knjiga, sadzasad

E, pa to NESTO taman necu ni citati :D
Nisam htela ni Kraljicinu ludu, al' pored vas, nemoz' da neces :D

Tako ti je to :lol:
ja se ni malo ne kajem sto sam je kupila , naprotiv...:D

I da prijavim da je Jevrejin prosao savrseno kao poklon. :D

Kako je lepo kada nekoga usrecis, pa jos kad je to potpuno ocigledno i za tebe i za ostale prisutne :klap:

ostalo mi je još tridesetak starnica da završim malo ostrvo
i izgleda da sam ja očekivala nešto sasvim drugo od te knjige, očekivala sam knjigu kakva je na početku, vrcava, duhovita ali da kroz to opisuje sudbinu jamajkanaca u engleskoj, odnose medju njima itd
medjutim knjiga brzo gubi taj duh sa početka i nekako se svodi na 4 sudbine, 4 priče, teške sudbine, svaka je načeta ali nekako lebdi u vazduhu, jesu na neki način isprepletane ali fali mi neka nit koja bi ih jače povezala i zaokružila...
ne kažem da je knjiga loša, samo nije ono što sam očekivala, svakako je intersantno pročitati je
al ajde da sačekam kraj pa da dam konačni sud : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back