Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad su poklon knjige u pitanju - i ja uglavnom sumnjam da je neki krsh.
Mirka,
mislim da je cena ista samo je kao akcija da dobijes tu drugu knjigu..(nemam informaciju nego ja to onako 'pametno' zakljucujem)

ALNARI AKCIJA U SVIM KNJIŽARAMA VULKAN :::
KUPITE NEKI OD NASLOVA:
Atrejeva maska
Bajka o Benjaminu Baruhu
Boje ljubavi
Brbljivica staje na ludi kamen
Brbljivica u velikom gradu
Carska potera
Crno sunce
Crveni oltar
Crveni sari
Decko sa stilom
Djavo zeli slavu
Dugo putovanje kuci
Izdaja
Kurtizana i samuraj
Mesec nad Firencom
Nisi onaj koga zelim
Povratak u Njujork
Randevu
Savrsena laz
Zlatni pergament
Zmijsko gnezdo

I IZABERITE POKLON:
Detektiv
Dolina lutaka
Druga smrt
Hronike Grinica
Knjiga lobanja
Oblik vode
Oci meseca
Ples sa Evom
Prokletstvo Zibalbe
Sestre po kazni
U postelji sa demonom
Visoki gospodar
Vrata do raja
Zmaj njegovog velicanstva
Zmajeva krv

Seherezada,
od tebe uvek ocekujem preporuke za knjige o Bliskom istoku i orijentu generalno. ;)

Inace, ja upravo zavrsila Sto praznih strana - Siril Masaroto.Nista posebno, a kratak sadrzaj je obecavao mnogo vise. Malo neubicajen stil pisanja (u odnosu
na knjige koje citam),
ali mi je knjiga kao nedovrsena a pri tom nisam najbolje skapirala kraj odn. sta se zapravo desilo i u cemu je poenta.

e, to nisam čitala :think:

što se tih knjiga tiče, čini mi se da sam na nekoj od prethodnih strana napisala koje su na mene ostavile jak utisak... pre svega trilogija o princezi Sultani, Mati pirinča i Moj život u porodici Bin Laden :D

e, to nisam čitala :think:

što se tih knjiga tiče, čini mi se da sam na nekoj od prethodnih strana napisala koje su na mene ostavile jak utisak... pre svega trilogija o princezi Sultani, Mati pirinča i Moj život u porodici Bin Laden :D

Da me ne razumes pogresno - Sto praznih strana nije o orijentu.

Znam da si napisala preporuke, ali cisto da napomenem da me imas u vidu za tu tematiku.

Sad ću malo da se vadim, zašto još nisam pročitala Bazensku biblioteku. Ljudi, mene je sramota da čitam u autobusu, toliko su eksplicitno opisani neki muško-muški odnosi. :rumenko: Okrenem stranu, ono prva reč- muški polni organ u originalu, malo dalje, zadnjica u originalu... Ja jadna sve nešto umišljam da ovaj iza mene gviri u moju knjigu, a tek ova pored mene.:eek: Ne kažem da mi je mrsko od teksta, već šta će ljudi da pomisle o meni, većina zna da sam profesor.
Kod kuće nemam vremena, sutra slavim, sve spremam sama, ono malo slobodnog vremena sam ovde na Krsti. A zanima me. :rumenko:
I tako...

Sad ću malo da se vadim, zašto još nisam pročitala Bazensku biblioteku. Ljudi, mene je sramota da čitam u autobusu, toliko su eksplicitno opisani neki muško-muški odnosi. :rumenko: Okrenem stranu, ono prva reč- muški polni organ u originalu, malo dalje, zadnjica u originalu... Ja jadna sve nešto umišljam da ovaj iza mene gviri u moju knjigu, a tek ova pored mene.:eek: Ne kažem da mi je mrsko od teksta, već šta će ljudi da pomisle o meni, većina zna da sam profesor.
Kod kuće nemam vremena, sutra slavim, sve spremam sama, ono malo slobodnog vremena sam ovde na Krsti. A zanima me. :rumenko:
I tako...

pa čitaju i kad kucaš sms, a kamoli kad vide da u rukama držiš nešto gde piše biiiip i biiiip :lol:

hvala na spontanoj preporuci:rumenko:

ahahahahahahahahahahah :hahaha:

Mehmed-pasa Sokolovic, Dusan Baranin, SKZ iz 1968.god, br. strana 320

Zavrsila sam je sinoc.
Stil i recnik ove knjige su isti kao kada su mi nekada baba i deda, dok sam bila mala pricali price. Potpuno jednostavan. Time ne mislim da ukazem na manu, vec samo na cinjenicu, ili cak prednost.
Kao da prica, jednog bogatog zivota, sama tece. I vi je eto, samo pratite.

Lepa promena u odnosu na knjige koje inace citamo.
Uzela bih jos neku biografiju koju je on pisao.
Koju da uzmem? Esterka!

A njegov (Sokolovicev) zivot! Cudesna prica. Uspon od obicnog seoskog decaka, do namojcnijeg coveka najmocnije carevine tog doba. Posle ove knjige imam utisak da mi je jasniji pogled na TO vreme.

Mada… U stvari mi je posle svake knjige jasniji pogled na NESTO. Sve zavisi o cemu je knjiga bila.

Dakle, da sumiramo Milka Kneževič Ivašković je sasvim izvesno napisala JEDNU sjajnu knjigu - 'Moj najbolji prijatelj?
'Veliko drvo' je dobro, čak, vrlo dobro.
tango smrti KOMERCIJALNA kaka ali SJAJNO NAPISANA

a ovi spomenari - su spomenari. videću nastavak i ostale knjige.

Ko to kaže? Kažem ja, ja se razumem u literaturu, ljude i život.

*******, bar to.

Moram da citiram pametnu ženu koja se još i razume u književnost. MENE :ok:

Dakle, pročitala sam i ostale knjige 'Bez daha' i 'Izgubljeno lice'
Veliko razočarenje. Stvarno.

Već rekoh na vrlo tajnom mestu, ali da ponovim i ovde, zaslužili su neki, a i ISTINA JE, Milka Knežević-Ivašković je, ipak, PISAC JEDNE KNJIGE. i pola. Pola je 'Veliko Drvo', nedorečena je...

Ostalo ima problem savremenog ženskog pisca i pisca, savremenog, u globalu.
Prevelika sujeta koja sprečava da se sagleda najbitnije ONAJ DRUGI O KOME JE VREDNO PISATI.

U vreme totalnog, sveprisutnog, EGOCENTRIZMA, pisac jednostavno NE UME DA SAGLEDA STVARNOST, dakle ono nesumljivo bitno, a što po logici stvari postoji VAN NJEGA I NJEGOVOG ISKUSTVA.

Čitajte velike Ruse. Moj vam je savet.

I tako...

:lol:

Zamisljam te dok pokusavas da sklonis tekst od pogleda drugih.

to i ja kažem, neka smire hormone, pogledaju se, po prvi put u ogledala, ona što vide i više od pukog odraza, postave prst na čelo i zapitaju se - 'umem li ja da pišem ono što se ZAISTA BROJI?'
Samo to je bitno. Živ ćovek, i žena, živi i prođe, knjige ostaju kao trajno svedočanstvo.

Moći ili, o jada, nemoći.

Tako je to.

bez zeke.

Kruskice, shvatili smo vec da ti se ne dopada ta knjiga (spomenari) Milke Kneževič Ivašković. Nego kakve veze ima jel pise o sebi ili je licnost izmisljena? Jedino ako je licno poznajes pa te dodatno nervira.

Ja nisam ni cula za pomenutu, a sad me bas interesuje jel jos neko nesto citao i kakvi su utisci?

Pocela sam da citam 'Tavanicu" Gorana Petrovica ali sam morala da se bacim na drugu knjigu koju moram hitno da vratim u biblioteku (nije beletristika ali je zanimljiva pa cu o njoj kad zavrsim citanje

U spomenutim NESREĆNO OBJAVLJENIM KNJIGAMA autorka sama ističe u prvoj da govori o sebi i publikuje svoje vlastite dnevnike iz vremena kada je imala trinaest.
E, svašta.
Bez daha je nastavak, još jadniji, uz primesu prerađene stvarnosti, prve knjige.

Sada pitam se ŠTA BI BILO DA SVE ŽENE, nekadašnje devojčice, tinejdžerke, krenu da objavljuju knjige o sebi? Pri tome, bivajući apsolutno ubeđene kako su baš one, i niko drugi savršene. Jer samo to i ništa drugo je poenta obe ISPRAZNE, loše napisane knjige.

platila sam ih, ne baš malo, zato sam ogorčena. DUPLO

i još se vadi da je to na nauk nekim novim klinkama. samo SVOJE VLASTITO ISKUSTVO se računa u životu, samo TUĐE SHVAĆENO SE broji u onome što se zove književnost. prelistajte knjige svršeni studenti svetske i svake druge književnosti.

onaj što čita ne traži smernice, sve mu je jasno. iz prve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back