Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da citiram pametnu ženu koja se još i razume u književnost. MENE :ok:

Dakle, pročitala sam i ostale knjige 'Bez daha' i 'Izgubljeno lice'
Veliko razočarenje. Stvarno.

Već rekoh na vrlo tajnom mestu, ali da ponovim i ovde, zaslužili su neki, a i ISTINA JE, Milka Knežević-Ivašković je, ipak, PISAC JEDNE KNJIGE. i pola. Pola je 'Veliko Drvo', nedorečena je...

Ostalo ima problem savremenog ženskog pisca i pisca, savremenog, u globalu.
Prevelika sujeta koja sprečava da se sagleda najbitnije ONAJ DRUGI O KOME JE VREDNO PISATI.

U vreme totalnog, sveprisutnog, EGOCENTRIZMA, pisac jednostavno NE UME DA SAGLEDA STVARNOST, dakle ono nesumljivo bitno, a što po logici stvari postoji VAN NJEGA I NJEGOVOG ISKUSTVA.

Čitajte velike Ruse. Moj vam je savet.

Tango,- komercijalna ?
Tango pruža čitaocima da u knjizi vide da ono sto se desava mozda i njima , nije to samo njima...Tango je napisana knjiga koja se uvijek moze dopisati skratiti jer od Beskonačnog što god uradiš ostaje opet,- Beskonačno...
Ako je komercijalnost mjera za vrijednost , onda Tango i ja proglašavam ,- komercijalnom...
Spisateljica je sebi dozvolila da udje u vode kojima plivaju razni plivači, raznih stilova i brzina i izašla je iz knjige kao Riba do obale , vrativši se nazad jer se u njoj snašla kao i svaka riba na svom terenu...
Tražio sam u Tango-u, sa strahom nekakav propust jer cijenim njegovog Tvorca, i kao cjepidlaka i kao neko ko se napaja satkanošću Ćilima od kašmira, mozda i nema ga od Kašmira ali madam Milka je kašmirisala Tango i dala nam na Dar,- Hvala , draga Gospodjo Milka Knežević-Ivašević...
Faraonn nije beba pred knjigom ali i da imam averziju tj.ličnu antipatiju prema Spisateljici ,- isto bih ovako napisao jer o Istini je dozvoljeno,samo Istinu govoriti...
Tako mi pomogao,- Menkau Ra !!!

Poslednja izmena:
Moram da citiram pametnu ženu koja se još i razume u književnost. MENE :ok:

Dakle, pročitala sam i ostale knjige 'Bez daha' i 'Izgubljeno lice'
Veliko razočarenje. Stvarno.

Već rekoh na vrlo tajnom mestu, ali da ponovim i ovde, zaslužili su neki, a i ISTINA JE, Milka Knežević-Ivašković je, ipak, PISAC JEDNE KNJIGE. i pola. Pola je 'Veliko Drvo', nedorečena je...

Ostalo ima problem savremenog ženskog pisca i pisca, savremenog, u globalu.
Prevelika sujeta koja sprečava da se sagleda najbitnije ONAJ DRUGI O KOME JE VREDNO PISATI.

U vreme totalnog, sveprisutnog, EGOCENTRIZMA, pisac jednostavno NE UME DA SAGLEDA STVARNOST, dakle ono nesumljivo bitno, a što po logici stvari postoji VAN NJEGA I NJEGOVOG ISKUSTVA.

Čitajte velike Ruse. Moj vam je savet.

Pa sad..hvala na savetu ali da vidimo i reč kompetentnijih od nas forumaških pametnica...

"U prostoru koji će za kratko vreme otvoriti vrata kao Muzej Cepter, sinoć je priredjeno svečano uručivanje 10. književne nagrade "Žensko pero" Mirjani Urošević za roman "Park Karmen Maćado", u izdanju "Aleksandrije".
Nagradu, koja se sastoji od povelje, zlatnog pera iz kolekcije Filip Cepter i novčanog iznosa od 5.000 evra, urucile su mecena "Ženskog pera" Madlena Cepter i glavni i odgovrni urednik "Bazara" novinske kuće "Politika" Branka Jeremić-Subota, magazina koji je ustanovio ovo priznanje za najbolje prozno delo spisateljica iz Srbije objavljeno prethodne godine.

Počasna predsednica žirija Madlena Cepter je saopštila da je odluka doneta jednoglasno, da su u konkurenciji bila 54 naslova, a da su se u najužem izboru našla i dela "Memento" Aleksandre Drobnjak, "Izgubljeno lice" Milke Knežević Ivašković, "Slike kojih nema" Maje Herman Sekulić, "Mesečari iz Marguma" Mirjane Mitrović, i "Taoci" Sandre Petrušić..."

Ili možda...

"За разлику од комшијске Хрватске, у Србији још увек немамо прозу која би на мореновско-савијановско-карверовски начин сецирала наличје друштва у коме се припадници средње класе боре за пуко преживљавање. И када се којим случајем појаве романи који на реалистичан начин говоре о породичном насиљу (романи Милке Кнежевић-Ивашковић „Танго Макабре“ и Бранкице Богдановић-Чајине „Удовица Заведејев“ и у штампаним и у електронским медијима ови романи бивају прећутани. Поједини уредници уверени су да се ове појаве догађају само на тзв. трулом Западу."

http://www.nin.co.rs/pages/article.php?id=45433

Izvini B..znam da ti ovo ne voliš ali jednostavno sam morala..ja bi lično volela
da mogu da se pohvalim ovakvim stvarima tj. ličnim uspesima ali avaj...:heart:

Poslednja izmena:
Svako ima pravo na svoje mišljenje a svoje ću obrazložiti, kada me ne bude mrzelo. Trenutno ponovo čitam Dorijana Greja i Majstora, ne bih da kvarim sebi...
Vaše reakcije su, naravno, očekivane :lol:

Do duše, 'O izbuljenom licu' sam već i rekla na jednom drugom mestu.
Dosadno, dosadno.

Poslednja izmena:
Ni ovde ni tamo – Bil Brajson, Laguna,br.strana 280

Veoma duhovito i realno vidjenje Evrope kao i vecine evropskih zemalja pojedinacno, iz ugla jednog Amerikanca, koji pak vec duze vreme zivi u Englsekoj. Vidjenje citavog ambijenta, ljudi, gradova…
Tesko da cete preko neke druge knjige bolje i lakse upoznati Evropu, a narocite evropske gradove. Znaci skoro cela Evropa u jednoj knjizi, a u jednom poglavlju smo cak i mi (Jugoslavija). Taj deo mi je naravno bio veoma interesantan. Jednom recju saljivi putopis o Evropi negde 1990. godine, sa podsecanjem na ovu istu marsutu koju je obisao negde 1970.god.

Moram vam reci da sam se sigurno 10-ak i vise puta smejala na glas. Beskrajno zabavno, nema sta. Pravo pravcato uzivanje.

Gradovi i zemlje koje je Brajson opisao:
Hamerfest –Oslo –Pariz –Brisel –Belgija -Ahen i Keln –Amsterdam –Hamburg –Kopenhagen –Geteborg –Stokholm -Rim -Napulj, Sorento i Kapri –Firenca -Milano i Komo –Svajcarska –Lihenstajn –Austrija –Jugoslavija –Sofija –Istanbul

Moja topla preporuka, svima. A Brajson ce ubrzo biti moj sledeci izbor.

Ja samo da kažem da su Rada , Mirka, Lamar, Kerefeka a i ostali koji navraćaju ovde prave zaraze :rtfm:
Bila juče u Metro čisto u nabavku za hranu kad tamo setim se imaju i oni po neku knjigu i ja naravno kupim čak dve :roll: čisto volja mi bilo da ih imam a nema veze što nikad čula za pisce a i naslove ali su knjigeee ,a što me muž tražio po Metro neko vreme :rumenko: a kad me našao čekao još toliko , nema veze a još pri tom pitao , pa je li ženo za šta smo mi pošli a?:evil:
Posle ubacivanja knjiga u kolica priznajem da mi je oko srca bilo toplo be.:D

Inče knjige su neki Henri Djejms "Evropejci" ta mi pa pomalo i poznato zvuci ali ova druga uopšte Luis Sinkler "Mentrep" :roll:

Inače zahvaljujem se zarazama što me zarazile ;)

Ja samo da kažem da su Rada , Mirka, Lamar, Kerefeka a i ostali koji navraćaju ovde prave zaraze :rtfm:
Bila juče u Metro čisto u nabavku za hranu kad tamo setim se imaju i oni po neku knjigu i ja naravno kupim čak dve :roll: čisto volja mi bilo da ih imam a nema veze što nikad čula za pisce a i naslove ali su knjigeee ,a što me muž tražio po Metro neko vreme :rumenko: a kad me našao čekao još toliko , nema veze a još pri tom pitao , pa je li ženo za šta smo mi pošli a?:evil:
Posle ubacivanja knjiga u kolica priznajem da mi je oko srca bilo toplo be.:D

Inče knjige su neki Henri Djejms "Evropejci" ta mi pa pomalo i poznato zvuci ali ova druga uopšte Luis Sinkler "Mentrep" :roll:

Inače zahvaljujem se zarazama što me zarazile ;)

Zaraze tome sluze. A lek jos nije pronadjen ;)

Ja sam konačno pročitala Sliku Dorijana Greja i rasturila mi je po xy-ti put. S tim u vezi, evo jedan citat Vajlda - Umetnosti je cilj da otkrije umetnost, a da sakrije umetnika

Sada mi je mrsko da nastavim da čitam bilo šta. Velika dela imaju lošu osobinu da ogole jad osrednjih, bez pardona, posebno ako ih čitaš odmah iza njih.

Ipak, danas sam kupila pored ostalih i Ćirjaničkinu 'Ono što oduvek želim'. Radoznala sam, posebno zato što mi se, po pravilu, ne sviđaju knjige koje dobijaju nagrade.

Ni ovde ni tamo – Bil Brajson, Laguna,br.strana 280

Veoma duhovito i realno vidjenje Evrope kao i vecine evropskih zemalja pojedinacno, iz ugla jednog Amerikanca, koji pak vec duze vreme zivi u Englsekoj. Vidjenje citavog ambijenta, ljudi, gradova…
Tesko da cete preko neke druge knjige bolje i lakse upoznati Evropu, a narocite evropske gradove. Znaci skoro cela Evropa u jednoj knjizi, a u jednom poglavlju smo cak i mi (Jugoslavija). Taj deo mi je naravno bio veoma interesantan. Jednom recju saljivi putopis o Evropi negde 1990. godine, sa podsecanjem na ovu istu marsutu koju je obisao negde 1970.god.

Moram vam reci da sam se sigurno 10-ak i vise puta smejala na glas. Beskrajno zabavno, nema sta. Pravo pravcato uzivanje.

Gradovi i zemlje koje je Brajson opisao:
Hamerfest –Oslo –Pariz –Brisel –Belgija -Ahen i Keln –Amsterdam –Hamburg –Kopenhagen –Geteborg –Stokholm -Rim -Napulj, Sorento i Kapri –Firenca -Milano i Komo –Svajcarska –Lihenstajn –Austrija –Jugoslavija –Sofija –Istanbul

Moja topla preporuka, svima. A Brajson ce ubrzo biti moj sledeci izbor.

Skinula sam elektronsku verziju. Taman da ne moram da kupujem, ionako nikako da procitam to sto kupujem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back