Evo ja dosla kuci pa da se ukljucim u raspravu

Prvo, Kisni paviljon je kod mene na spisku odavno. Kod njih su na akciji samo prvi i drugi deo, ali vredi para. Tu knjigu su mi iz inostranstva preporucili ljudi koji imaju bas bas da tako kazem knjizevni ukus (jedna od njih je profesor istorije na Univerzitetu u Torontu) - dakle ljudi koji bas biraju knjige. Tako da moram da kupim.
Plavi bicikl sam citala. Uzela sam zbog perioda (pisem neki rad koji se tice upravo vremena neposredno, za vreme i posle II sv. rata u Francuskoj) i s mukom sam izdrazala prve tri knjige (ovo smesno zvuci kad se ovako napise - ko ju je terao da cita 3?!!

MNogo je lose napisana, ponavlja se radnja, prvi deo je bas bas kopija Prohujalo s vihorom, skoro do detalja. Posle vise nisam imala zelju da citam nastavke.
Kod mene su na spisku, pored Kisnog pavljiona i Svete reke:
Selenic - Timor mortis, Pismo/glava i Prijatelji
Svinja koja bi da bude pojedena
Simfonija Vinaver
A na dopunskom spisku (to je ono "ako ostane para" pa od januarske plate

:
Povest o mojoj zeni
Prestup
Vozom do Trsta
Od neke strane 9 spiska citala samvecinu a posle par strana i bukvalno sve knjige za odrasle (a neke i za decu

I malo sta me je prosvetlilo...
Na primer, Zemljopisceva biblioteka je bila nevidjeno razocaranje - nit uspesna kao prica, nit stil, niti dobar triler (bled i razocaravajuc rasplet i motivi likova). A secam se da sam tad kad je izasla bila crkla da je kupim, kao bas mi se ucinila zanimljivom. Tako to cesto biva sa mnom.
E i da, za KIsa na dar. Ne kazem da ce se svakom svideti, samo je meni bila zaista divna. Dok na primer, Dodir tla, sa ove distance od oko 10 dana nakon citanja, mogu slobodno da kazem da mi je drago sto sam je uzela iz biblioteke.