Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sam pregledala , mahom ima knjiga za mog muza , mada i nekih koje vec odavno hocu da kupim i odlazem svesna da se provlace sa akcije na akciju samo im cenu koriguju.
Kad sam uporedila sa listom knjiga koju cuvam u korpi laguninog sajta shvatih da ce mom muzu da se posreci na ovoj akciji.

Sad ziva nisam da vidim cene sutra.

Ja iz svojih razloga knjige odavno vise ne kupujem, ali mi je zanimljivo da ovako ucestvujem u vasim nedoumicama, euforijama, dogovorima, preporukama...
Kao da sam na neki nacin i ja ukljucena :D

Sve sam pregledala , mahom ima knjiga za mog muza , mada i nekih koje vec odavno hocu da kupim i odlazem svesna da se provlace sa akcije na akciju samo im cenu koriguju.
Kad sam uporedila sa listom knjiga koju cuvam u korpi laguninog sajta shvatih da ce mom muzu da se posreci na ovoj akciji.

Sad ziva nisam da vidim cene sutra.

Blam mi je da vam priznam da već imam tridesetak sa ovog spiska koje još nisam pročitala. Ali zato imam i desetak koje jesam, o kojima sam se uglavnom izjasnila.
Kiša na dar, Knjiga očeva, Vremeplovčeva žena, Sluškinjina priča, Slatkiši za doručak, samo su neke od onih koje dugo priželjkujem. Ono što me brine je činjenica da će baš te sigurno biti na popustu manjem od 33%, koliko inače imam na tri knjige kad nisu na akciji.

Poslednja izmena:
pa ni ja ne kupujem bash chesto
tj vishe ih kupujem za poklon, i sebe nekad da pochastim
ali sad bih kupila sve od pracheta shto ima, iiiiiiiii oin kolfer sa artemis faul knjigama
i od danijela silve one 3
i ostatak od plavog bicikla, mislim 4. i 5. deo
pa josh svashta shto nisam chitala,a zelim
a i shto jesam...
ovo mi prvo palo na pamet:lol:

Ja sam morala da pregledam moju biblioteku da se konsultujem sa njom oko nekih naslova.
Vise ne znam sta sam sve kupila na tim akcijama a pola nisam procitala ...tako da Rado nisi jedina.
Samo sto mene nije sramota da priznam , nekako mi je vazno da sam kupila, smestila ih i cekaju one svoju priliku :)

Al i pored toga sto sam sto sta vec kupila moj spisak je opet poveliki.

Jos od sajma nisam kupila Modiskinju i Kakao a sada je na popustu i Gradonacelnikova kci.
Ne znam kako ali nekako sam sigurna da ce mi se te knjige dopasti.

Esterka je rekla da kupim Slikarku iz Sagaja i ja slusam :cmok2:
Takodje Esterka je hvalila Soko iz Palerma ...

Mala velika mi je jednom preporucila - Kradja -ljubavna prica ...
Dana je hvalila Kisa na dar ...

Za cerku Vile...mada nije bas jasno po kom kriterijumu su ih borali obzirom da ima 4 serije po 7 knjiga a na spisku su iz svake serije po dve tri .

Za mene tu jos samo ima Zemljopisceva biblioteka ...

Za muza - Silva - sve tri ....po preporucu zene koja mi inace predlaze knjige ze njega i ubada.

I sad kad sam napisala shvatam da su za muza samo 3 :lol:
I dosta mu je :cool:

Mirka, za muza Vilson, ako nema neku od ovih sa spiska...

I ja sam morala da proveravam neke naslove, jer sam zaboravila da sam ih kupila, pa ih stavljala na spisak...To mi se do sada nije desavala..Ubi me ova Laguna s akcijama...Nisam ni na pola, a vec sam naredjala vise naslova nego sto zrtva koja ce ici da ih kupuje, moze i da ponese.....Aaaaaaaa

Nego, sta ono rekoste za Kisni paviljon i nastavke i za serijal Plavi bicikl? Valja - ne valja?

Evo ja dosla kuci pa da se ukljucim u raspravu :)
Prvo, Kisni paviljon je kod mene na spisku odavno. Kod njih su na akciji samo prvi i drugi deo, ali vredi para. Tu knjigu su mi iz inostranstva preporucili ljudi koji imaju bas bas da tako kazem knjizevni ukus (jedna od njih je profesor istorije na Univerzitetu u Torontu) - dakle ljudi koji bas biraju knjige. Tako da moram da kupim.
Plavi bicikl sam citala. Uzela sam zbog perioda (pisem neki rad koji se tice upravo vremena neposredno, za vreme i posle II sv. rata u Francuskoj) i s mukom sam izdrazala prve tri knjige (ovo smesno zvuci kad se ovako napise - ko ju je terao da cita 3?!!:D MNogo je lose napisana, ponavlja se radnja, prvi deo je bas bas kopija Prohujalo s vihorom, skoro do detalja. Posle vise nisam imala zelju da citam nastavke.

Kod mene su na spisku, pored Kisnog pavljiona i Svete reke:
Selenic - Timor mortis, Pismo/glava i Prijatelji
Svinja koja bi da bude pojedena
Simfonija Vinaver

A na dopunskom spisku (to je ono "ako ostane para" pa od januarske plate:) :
Povest o mojoj zeni
Prestup
Vozom do Trsta

Od neke strane 9 spiska citala samvecinu a posle par strana i bukvalno sve knjige za odrasle (a neke i za decu:) I malo sta me je prosvetlilo... :(
Na primer, Zemljopisceva biblioteka je bila nevidjeno razocaranje - nit uspesna kao prica, nit stil, niti dobar triler (bled i razocaravajuc rasplet i motivi likova). A secam se da sam tad kad je izasla bila crkla da je kupim, kao bas mi se ucinila zanimljivom. Tako to cesto biva sa mnom.

E i da, za KIsa na dar. Ne kazem da ce se svakom svideti, samo je meni bila zaista divna. Dok na primer, Dodir tla, sa ove distance od oko 10 dana nakon citanja, mogu slobodno da kazem da mi je drago sto sam je uzela iz biblioteke.

Ni ja ne mogu da čitam Pamuka. Pokušala sam zovem se crveno par puta da čitam i jednostavno mi nije išlo.
A što se tiče Sirenine stolice ... pa stvarno mi je bila dobra do par strana pred kraj. Kraj me je stvarno ubio u pojam. Bolje da je ostala sama nego što se vratila tamo gde se vratila i čekala hoće li joj neko baciti mrvicu da poliže sa poda s vremena na vreme ... bljak...

Evo ja dosla kuci pa da se ukljucim u raspravu :)
Prvo, Kisni paviljon je kod mene na spisku odavno. Kod njih su na akciji samo prvi i drugi deo, ali vredi para. Tu knjigu su mi iz inostranstva preporucili ljudi koji imaju bas bas da tako kazem knjizevni ukus (jedna od njih je profesor istorije na Univerzitetu u Torontu) - dakle ljudi koji bas biraju knjige. Tako da moram da kupim.
Plavi bicikl sam citala. Uzela sam zbog perioda (pisem neki rad koji se tice upravo vremena neposredno, za vreme i posle II sv. rata u Francuskoj) i s mukom sam izdrazala prve tri knjige (ovo smesno zvuci kad se ovako napise - ko ju je terao da cita 3?!!:D MNogo je lose napisana, ponavlja se radnja, prvi deo je bas bas kopija Prohujalo s vihorom, skoro do detalja. Posle vise nisam imala zelju da citam nastavke.

Kod mene su na spisku, pored Kisnog pavljiona i Svete reke:
Selenic - Timor mortis, Pismo/glava i Prijatelji
Svinja koja bi da bude pojedena
Simfonija Vinaver

A na dopunskom spisku (to je ono "ako ostane para" pa od januarske plate:) :
Povest o mojoj zeni
Prestup
Vozom do Trsta

Od neke strane 9 spiska citala samvecinu a posle par strana i bukvalno sve knjige za odrasle (a neke i za decu:) I malo sta me je prosvetlilo... :(
Na primer, Zemljopisceva biblioteka je bila nevidjeno razocaranje - nit uspesna kao prica, nit stil, niti dobar triler (bled i razocaravajuc rasplet i motivi likova). A secam se da sam tad kad je izasla bila crkla da je kupim, kao bas mi se ucinila zanimljivom. Tako to cesto biva sa mnom.

E i da, za KIsa na dar. Ne kazem da ce se svakom svideti, samo je meni bila zaista divna. Dok na primer, Dodir tla, sa ove distance od oko 10 dana nakon citanja, mogu slobodno da kazem da mi je drago sto sam je uzela iz biblioteke.

Dooobro, primila k znanju!
Decko ce sutra biti u prilici da mi kupi knjige, pa nemam previse vremena za razmatranje,a ionako ih vec ima previse na spisku.

da se uključim, iako ne čitam sad:)
plavo biciklo i meni bilo bezukusno, ali šta znam onoj maloj iz biblioteke je diiivno, pa sam pročitala i drugi dio...dalje stvarno nisam mogla...mislim, ta žena sve može, sve prepreke prelazi kao od čale, svi najbolji se zaljubljuju u nju i uvijek se nešto desi, pa se izvuče iz nevolje...neka, hvala
a bojim se i za ovaj paviljon, ne znam da ima drugi dio...'ajd da kažem da nije loš, ništa više

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back