Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
procitala u poslednje vreme:
Deda Ranka....-vidim da se svima svidela, na mene nije ostavila bas neki utisak, pitko, lako za citanje, donekle crnohumorno, al' nijednom se nisam na glas nasmejala, do kraja me je samo vukla zelja da saznam ko ga je ubio...
inace, citala sam je odmah nakon Avantura nevaljale devojcice pa sma je mozda zato tako dozivela...avanture su meni bile odlicna knjiga, teska kad je rec o ljubavi i promasenostima zivotu, padoh u depresiju vecu od uobicajne, ali sma svasta nesto saznala o Limi, oo politickim borbama tamo, sto inace u zivotu ne bih procitala...za preporuku
vidim da se spominje i Sirenina stolica-meni, opet, nista narocito, nekako mi je "zenska knjiga" na neki bljutav nacin, vise bih volela da u citavo njeno preispitivanje sebe, braka, zivota, nije umesan neki drugi muskarac, ovako opet ispada da nam je za sve u zivotu okidac uvek i jedino-muskarac
pocela Vest o jednoj otmici, mislila sam da je neko klasicno Markesovo ludilo, a njega mnogo volim, medjutim, knjiga je sasvim o istinitim dogadjajima u vreme "vladavine" Pabla Eskobara, ispricano onim cuvenim Markesovim recenicama gde vam se sve cini da sanjate i da je sve, cak i najteze stvari poput smrti, samo jedna igra...odlicno za sada
takodje pocela sinoc i Izgubljeno-nadjeno-deluje mi skroz blesavo , citljivo, duovito, a opet sa vrlo ozbiljnim podkontekstom...reci cu vise kad je dovrsim, za sada bas jedva cekam da je opet dohvatim veceras

Ja se ni u jednu Pamukovu nisam razocarala a procitala sam sve sto je na srpskom objavljeno osim "Novi zivot" i "Crna knjiga" (nije jos dosla na red). Medjutim, ima specifican stil, pun i socan, ne moze da se pretrcava, radnju izlaze svojim tempom kako on zeli, uz brojne digresije i price i u prici, tako da moze da se desi da ti ne lezi. U svakom slucaju, svaku njegovu knjigu sam dugo i sa uzivanjem citala, nisam mogla da ih prelecem. Ali je jedna od retkih savremenih pisaca za koje mogu da kazem vec sada da su klasici. I apsolutno je zasluzena Nobelova nagrada, i cak iako je osnovni razlog bio politicki, knjizevno je odluka sasvim opravdana sto se mene tice.
On mi je, znas, kao jedna teska vrhunska torta koja je i na oko i na ukus savrsena, koriste se sve najbolji sastojci koje inace jedes u malim kolicinama jer su luksuzni (bice da sam gladna, ali nadam se da ces shvatiti sta sam htela da kazem ;)

Sve se slazem :D Ja slabo citam poslednjih dana, stisle obaveze, zavrsila sam Kockara i naravno, savrsena je knjiga, odavno nisam citala knjigu koja mi je tako drzala paznju.

Ja sam se presabrala.
Stala sam na 3400.
S tim da sam odmah spisak prepolovila na :kupiti odmah ( zbog novaka jelte ) i kupiti posle (ako pretekne love)

Tako prepolovljen spisak broji 8 knjiga (2400 din)

Ostaju za kasnije KRAĐA ljubavna priča , SOKO OD PALERMA i ZEMLJOPIŠČEVA BIBLIOTEKA .
Sa spiska je nacisto ispala Kisa na dar ne znam zasto.

Ja sam se presabrala.
Stala sam na 3400.
S tim da sam odmah spisak prepolovila na :kupiti odmah ( zbog novaka jelte ) i kupiti posle (ako pretekne love)

Tako prepolovljen spisak broji 8 knjiga (2400 din)

Ostaju za kasnije KRAĐA ljubavna priča , SOKO OD PALERMA i ZEMLJOPIŠČEVA BIBLIOTEKA .
Sa spiska je nacisto ispala Kisa na dar ne znam zasto.

A Medi za rođendan? :sad2:

Sad sam stigla iz Lagune lakša za tri crvene. Kup'la okruglo 11 kom. knjiga. :lol:
Ono što sam htela da naglasim, knjige na popustu nisu izdvojene kao ranije. Dakle, spisak vam je neophodan.
Izabrala sam knjige sa najvećim popustom, tako da bez omiljenih mi (Knjiga očeva, Vremeplovčeva žena i Slatkiši za doručak) opet ostadoh. :( Zbog razlike od 50 dinara, neću sada da se trošim, i ovako ne mogu da ih pročitam do kraja naredne decenije. Naručiću ih za rođendan. :lol:

Kup'la:

Memoari Pere bogalja,
Slikarka iz Šangaja,
Dve prikolice,
Kakao,
Ja, kraljica od Sabe,
Dobra luka,
Sluškinjina priča,
Do našeg ponovnog susreta,
Krađa,
Tri dana kod majke i
Trinaesta priča.
Prebrojah sinoć, imam 52 nepročitane i 15 pročitanih sa aktuelnog spiska.
Izlišno je napominjati da mi je muž spavao dok sam šopingovala, a i kad sam ih unela u kuću. :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back