Biblioteka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigle knjige iz Novog Sada ( decko imao obaveze, pa sam mu uvalila spisak)....Ukupno 10.

Ubistvo s predumisljajem ( citala davno, ali nisam imala svoj primerak)
Soko od Palerma ( po preporuci s foruma)
U susret svetlosti ( dopala mi se kad je izasla,a neko je pominjao da je lepa prica)
Dodir tla ( mojoj sestri se mnogo svidja)
Krvavi orao ( ucinilo mi se da bi mogao biti nesvakidasnji triler,a cena je bas ok)
Ubice iz potaje ( Voooolim Vilsona)
Knjiga oceva ( najzeljenija od navedenih - bukvalno od izdavanja)
Vrata krletke
London - I deo
Gozba za vrane - II deo ( taman jos jedan i da imam ceo serijal)

4.050,00 rsd - najgora sam od sve dece...

Nikad, ali bas nikad nisam zalila da dam za knjige, ali mi nesto danas bilo mnogo...a imam ih jos na spisku..sa ove akcije...a u najavi je i noc knjige....i novogodisnji sajam...a ja sam zavisnik...

Moja preporuka - a da nije niko pominjao - Dvorska luda - simpaticna avantura,za opustanje, laganica... dopala mi se

Pih, kakva im je ovo fora, dali samo cenu na popustu :confused: Kako ja sad da znam koliki je popust?

Ja sam sinoć pored svake knjige koju nemam a želim napisala moju cenu, a to je ona najniža, pa još -10% na tri knjige ( to sam usmeno računala), tako da sam danas dopisala aktuelne, i na kraju zaključila gde je najveća ušteda. To mi je bila glavna vodilja pri izboru. Ah, kako sam uživala dok sam sve to radila...:zaljubljena:

Ja sam sinoć pored svake knjige koju nemam a želim napisala moju cenu, a to je ona najniža, pa još -10% na tri knjige ( to sam usmeno računala), tako da sam danas dopisala aktuelne, i na kraju zaključila gde je najveća ušteda. To mi je bila glavna vodilja pri izboru. Ah, kako sam uživala dok sam sve to radila...:zaljubljena:

Tacno sam te zamislila :D

Taj popust na 3 knjige se sada važi ili ne? Meni koliko je spisak, oko 30 knjiga, teško da ću moći da kupim sve..

Dajte mi neki predlog, max 5 knjiga. (Nešto što je po vama sa spiska vredno "biblioteke"..)

Taj popust na 3 knjige se sada važi ili ne? Meni koliko je spisak, oko 30 knjiga, teško da ću moći da kupim sve..

Dajte mi neki predlog, max 5 knjiga. (Nešto što je po vama sa spiska vredno "biblioteke"..)

Teško je dati predlog ako ne znamo sa koliko para raspolažeš. Ima knjiga od 150, 200, 250, 300, 350, 400 i 450 dinara. :)

Pa tesko je dati preporuku...Recimo na mom navedenom spisku nema nekih knjiga, jer sam ih kupila na ranijim akcijama
( Vremeplovceva zena,Slatkisi za dorucak,Vozom do Trsta,Sluskinjina pric, Nemi i ukleti).Od ovih sto sam sada kupila, nekako mi je Knjiga oceva bas vredna paznje, iako ne mogu da tvrdim, jer nisam citala, pa London..Ali zavisi i sta ko voli..

Decko juce popodne usao u knjizaru u NS i dao im spisak, a oni kazu akcija pocinje u ponedeljak, jos ne znaju sta koliko kosta,a knjizara prepuna,ali prepuna tek pristiglih knjiga za akciju.On im kaze da "ne sme"nazad bez toga i kaze trazili su redom, potrudili se maximalno, jos gledali da li mogu da daju neki popust na kolicinu, sto naravno sada ne vazi.
A ja sam u medjuvremenu zvala jednu od knjizara u Bg i zena mi izmedju ostalog kaze da im je strasna guzva...Ja sam samo bila u panici da se neke, meni bitne knjige ne rasprodaju...kao proslog puta Peni Vicenci Ostavljena, koju ne mogu da prebolim sto nisam kupila :(
E sad drugi deo spiska moze i ne mora...nesto mozda jos dodam, nesto odustanem, ima vremena.....da vidimo prvo tu noc knjige...

Poslednja izmena:
Recimo sve ukupno 1.500 din.
Ovo je moj izbor, pet knjiga za 1500dinara:

Vozom do Trsta, 350,
Sirenina stolica 300,
Memoari Pere Bogalja, 250,
Sluškinjina priča, 250,
Kakao, 350.

Druga varijanta je manji broj skupljih knjiga:

Knjiga očeva,450,
Vremeplovčeva žena, 450,
Vozom do Trsta, 350,
Sluškinjina priča, 250.

Nemam vremena, sin me tera s kompa, mogla bih da pravim varijante s uživanjem. :)

Evo i mene, da valjda napravim jos vecu zbrku.
Dakle ne kupujem knjige i nisam gledala spisak, ali odavno hocu da vam kazem da ako se pojeve bilo kada na akciji Lagune ove dve knjge, da ih uzmete, odlicne su:

1.Purpurni hibiskus - U pitanju je crna Afrika, Nigerija... (pretrazivala sam, citale su samo Dana i Eesterka)
2. Vrtovi cimeta - Šajem Selvaduraj. Radnja se desava na Cejlonu, priznacete neobicna destinacija. (pretrazivala, citala samo Dana)

Obe sam ih bas davno citala, ali su knjige koje se ne zaboravljaju. Obe govore o zivotu zena u datim okolnostima, na odredjenom podneblju.

I ja sam se ponovila.
Nisam kupila sve sa spiska , podelila sam to vec znate.
Izbacila sam i knjigu za cerku ...:mrgreen:

Kupila sam Medi Asasina, bio je jedan jedini u knjizari, tako da ce muz da saceka svoj primerak.
Cisto da znate nema garanicje da cete iz prve naci sve.
Uzela sam i poslednju Kupoholicarku, i Slikarku iz Sangaja.

Ostalo mi je jos nekoliko knjiga sa spiska al to cu u hodu ...

Nesto nisam zadovoljna , tj bez obzira sto su mi super cene knjiga bila nesto nisam super super srecna.
A sto se cena tice uradila sam isto sto i Rada.
Pripremila sam se , videla sta mi je najisplativije i tako suzavala spisak.

Kerefeka i Rado hvala na preporukama. Sluškinjinu priču i London obavezno..
Jel čitao neko Alijas Grejs i Moralni poremećaj? Fino mi deluje i Pisma za Dženifer..Prestup baš hvale...

Kerefeka, čitam sve sem naučne fantastike..

Ps: Samo sam primetila 1 knjigu 150 din Ne brini, dobro sam...

I ja sam se ponovila.

Kupila sam Medi Asasina, bio je jedan jedini u knjizari, tako da ce muz da saceka svoj primerak.

Nesto nisam zadovoljna , tj bez obzira sto su mi super cene knjiga bila nesto nisam super super srecna.

:zurka: :zurka: :zurka:

Ovo mi je prvi rođendanski poklon :D
:zag:

Jel čitao neko Alijas Grejs i Moralni poremećaj? Fino mi deluje i Pisma za Dženifer..Prestup baš hvale...

Evo bar još jedne, koju sam ja primetila.:)
http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=1154

Nekako sam stekla utisak (oko sajma knjiga u Nišu) da si i ti iz Niša, grešim li?Ako je tako, imam ja sve knjige koje si navela, osim Moralnog poremećaja. Mogla bi da kupiš neke druge pa da razmenjujemo? Na pitanje kakve su, ne mogu da ti odgovorim, još ih nisam pročitala.:sad2:

Citala sam Alijas Grejs, odlicna knjiga. :)

Inace veoma volim M. Atvud (preporucujem Slepog ubicu).

U Alijas Grejs mi se svidja nacin na koji Atvudova pripoveda, ostro i opipljivo,
gotovo opskurno, a beskrajno zivo.

Slike koje tka recima opipljive su, dozivljene.

Dopadaju mi se poredjenja.
Recimo, sapuce sebi a to saputanje zvuci kao suknja od tafta koja klizi po tlu.

Bozuri rastu bojazljivo u sljunku, poput puzevih ociju, sjajni, glatki kao saten.

Svidjaju mi se Margaretine metafore, simboli kojima se sluzi,
ponekad citavim anaforama skriva nedrinu.

Da ne duzim...

Izuzetna je nedorecenost dela.
Da li je Grejs Marks zla, krsilac zakona ili nevina devojcica?

Da li je nastupila iz sebe, ne pod prisilom, vec oslobodjena vlastitim Ja,
da li je sposobna ziveti van ideala svinjskog krda po Ajnstajnu,
ziveti bez gorke sete?

Na citaocu je da razume.

Svakako preporucujem. :)

Dok Samantina pisma Dzenifer ne bih preporucila.
Izuzetno lagano stivo, niti malo inovativno, s daskom patetike, naglaseno prozaicno.

Dobih tu knjigu kao poklon za 19. rodjendan.
Posveta je isto toliko slatkasta kao i sama knjiga.

Ne volim Patersona ali sud o knjizi ne temeljim na tome.
Jednostavno mi se nije dopala. :)

Poslednja izmena:

Znaci, imamo prve dve za finale..:D
Pisma za Dzenifer su i kod mene negde u igri, na ostatku spiska..ako bude bilo drugog dela.
U principu, sta god da izaberes od onog o cemu je ovde pisano, neces pogresiti ( forumasice na biblioteci, znaju o cemu pricaju :heart:)

Poslednja izmena:
Citala sam Alijas Grejs, odlicna knjiga. :)

Inace veoma volim M. Atvud (preporucujem Slepog ubicu).

U Alijas Grejs mi se svidja nacin na koji Atvudova pripoveda, ostro i opipljivo,
gotovo opskurno, a beskrajno zivo.

Slike koje tka recima opipljive su, dozivljene.

Dopadaju mi se poredjenja.
Recimo, sapuce sebi a to saputanje zvuci kao suknja od tafta koja klizi po tlu.

Bozuri rastu bojazljivo u sljunku, poput puzevih ociju, sjajni, glatki kao saten.

Svidjaju mi se Margaretine metafore, simboli kojima se sluzi,
ponekad citavim anaforama skriva nedrinu.

Da ne duzim...

Izuzetna je nedorecenost dela.
Da li je Grejs Marks zla, krsilac zakona ili nevina devojcica?

Da li je nastupila iz sebe, ne pod prisilom, vec oslobodjena vlastitim Ja,
da li je sposobna ziveti van ideala svinjskog krda po Ajnstajnu,
ziveti bez gorke sete?

Na citaocu je da razume.

Svakako preporucujem. :)

Dok Samantina pisma Dzenifer ne bih preporucila.
Izuzetno lagano stivo, niti malo inovativno, s daskom patetike, naglaseno prozaicno.

Dobih tu knjigu kao poklon za 19. rodjendan.
Posveta je isto toliko slatkasta kao i sama knjiga.

Ne volim Patersona ali sud o knjizi ne temeljim na tome.
Jednostavno mi se nije dopala. :)

E dobro da se javio neko ko je citao ovo sa Dzenifer, da se ne zalecemo.Meni se Paterson dopao svojom jednostavnoscu u Dvorskoj ludi.Kao sto rekoh, knjiga za opustanje,ali nekako je uspao da ucini da imam utisak kao da gledam film - neki iz detinjstva.

I ja sam se ponovila.

Jao Mirka, isti osecaj...Prvi put nisam onako ushicena i ne sedim, kako imam obicaj, kraj tih knjiga i listam, okrecem, obrcem...Iako sam ovog puta kupila vecinu koja je inace bila na mom spisku,a ne zbog akcije.
Ne znam, mozda zato sto od godisnjeg odmora pakticno nisam nista stigla da citam,a mozda i zato sto sam, od kako su pocele ove akcije kupila more knjiga...
Sto me naravno ne sprecava da pravim jos jednan spisak za ovu akciju i iscekujem noc knjige...

Ja cu malo da pauziram sa kupovinom :confused:
Ne znam koji me je andrak spopao jednostavno sam danas tako rekla sebi -dosta !
To mi se desilo vec sa cipelama i satovima koje sam fanaticno kupovala ....valjda preteram pa sagorim.
Imam sta da citam za narednoh godinu dana.
A ni ne citam :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back