Biblioteka - natprirodne pojave i misterije

A da, što se talismana tiče, mislim da je ovo sasvim dovoljno za početak:

http://www.scribd.com/doc/38556494/Slavinski-Talismanska-magija

Za ljubitelje talismantike (izrade talismana, sve o talismanima, kako deluju, itd...)

p003335.jpg

Slavinski - Talismanska magija

Davno sam krenula da radim sa ovom knjigom (dosta starije izdanje). Za početnike, a ljubitelje talismana je jako praktična - Slavinski forsira pojednostavljene varijante gde ne moramo da se otkinemo tražeći posebne materijale za izradu, potrebno je samo malo vremena, i dobre volje.
A i za one koji nisu zainteresovani za praktično eksperimentisanje sa talismanima je knjiga svakako zanimljivo štivo, pošto je talismantika značajna oblast koja se tiče misterija .....

Poslednja izmena:
Evo jedne knjige, nije natprirodno al jeste misteriozno.

Olga Lukovic- Pjanovic je studirala na Sorboni. Cetrdeset godina je sakupljala materijal za ovo delo. Izvori kojima se sluzila su vrlo retki i na mnoge od podataka naici ce i vrsni poznavaoci ove materije po prvi put. Ovo delo je izazvalo kontraverzne stavove vec svojom prvom pojavom 1994. godine. Pisana jednostavnim, razumljivim jezikom knjiga obiluje retko vidjenim kartama, a u njoj su obradjeni svi vazniji dogadjaji srpske istorije.

"Књига 'Срби, народ најстарији', дело проф. класичних језика, Олге Луковић-Пјановић, Српкиње која је живела у Француској и докторирала на Сорбони, први пут је штампана 1990.године у Београду.
Наслов је цитат из књиге Грка, Лаоника Халкокондила, који је писао у време источно-ромејског царства.
«Τριβαλλοι, Σερβλοι, ο δε ευνοζ παλαιοτατον και μεγιοτον των ευνων... »
“Tryballos, serblos, autem gentem esse totius orbis antiquissimam et maximam, compertum habeo...”
"Род Трибала, Срба, на целој земљи је најстарији и највећи, поуздано знам... "
Ко су Срби? Које су све територије некад насељавали?
О чему сведоче бројни српски називи река, планина и градова широм западне Европе?
Шта значи реч Србин која се помиње још у древним индијским Ведама?
Зашто бројни научници тврде да је српски језик најближи прајезику (индоевропском) из кога су се развили нама познати језици?
Приказ теорија српских и светских научника чијих радова нема ни у посебним фондовима Народне библиотеке СР Србије (знамо зашто).
На основу чега др Ами Буе тврди да су Хрвати одбацили свој првобитни језик као примитиван и присвојили српски?
.... досад најопсежнији приказ прећуткиване историје Срба."

Izučavajući Vede, Indus Lokamanja Maharađ Bal Gangadhar Tilak otkriva niz podataka, koje normalno nije moguće logički objasniti, ali postaju potpuno jasni i logički povezani ako se pretpostavi da su tvorci Veda u vreme njihovog nastanka (prema Tilaku, najmanje 4.500 godina pre Hrista) živeli u polarnoj zoni i da su raspolagali velikim znanjem iz astronomije.
Tek tada postaju razumljivi opisi dugih zora, kruženja Sunca po horizontu i dani i noći od po šest meseci. Tilak gradi teoriju, po kojij su Indoevropljani pre poslednjih velikih klimatskih promena u Evroaziji živeli duži period u Arktičkoj oblasti.
Pre upuštanja u izlaganje činjenica Tilakove teorije, napomenimo da ovakva teorija ima duboku logičku zasnovanost. Najjednostavnija komparativna etnološka analiza indoevropskih naroda, naročito uz Veljtmanovo osvetljavanje, pokazuje veliku ulogu epske poezije, koja je služila kao prenosilac svih vidova znanja i veliku ulogu kulta Sunca i svetlosti.
Epska poezija sa ugrađenim tako dubokim i obimnim znanjima i filosofskim principima, nikako nije mogla da bude rezultat meditacija pojedinaca tokom perioda od nekoliko vekova. Prilično je logično da je tako grandiozan rezultat duhovnosti mogao da bude formiran tek posle više hiljada godina života u stabilnim uslovima, uz veliku ulogu Sunca i njegovog ciklusa...

img_176281_f4f2934607ea9d24fde837e50cb4d41e.jpg

"NAJVEĆA TAJNA" Dejvid Ajk

KNJIGE_0183.jpg

Dokumentovano istraživanje istorije čovečanstva koje će dovesti u pitanje vaš pogled na ono što se naziva stvarnost, duboko uzdrmati ono što se mislili da znate o prošlosti, i promeniti vaše shvatanje budućnosti.

Prvo srpsko izdanje, sa informacijama o ubistvu Dajane, princeze od Velsa.

Neka od poglavlja knjige:

2012 - Dani odluke

Gde nestaju sva ta deca?

Hitler je bio Rotšild

Ljudska energija

Istorija masona

Satanizam

Dajana - Detaljan prikaz ritualnog ubistva princeze od Velsa

Božji sinovi

Sve kraljičine snage....

Sve što ste do sada pročitali moći ćete kritički preispitati a istine sa kojima ćete se suočiti pružiće vam moćno oružje za srećan život, i vaš dalji intelektualni, duhovni i emotivni razvoj.

Zašto je sve što nam može pružiti radosti smišljeno uklonjeno i nedostupno i već kroz poluistine i potpune izmišljotine plasiraju navodna senzacionalna otkrića držeći nas smišljeno u tami neznanja i malih života ispunjenih mukotrpnim radom, strahom, tugom, bolestima i retkim trenucima sreće?

Slobodno zaboravite na zvanične verzje nastanka ratova kod nas i u svetu i smrti istaknutih ličnosti.
Saznaćete pravu istinu.
Zaboravite sve što ste do sada čitali o templarima, masonima, ezoterijskim i takozvanim naučnim istinama.

Zašto se baš sada te knjige pojavljuju u tolikom broju opsedajući i televizijsku i filmsku industriju. Pročitajte ovu knigu pre nego što bude zabranjena jer ugrožava ostvarenje jednog Velikog Dela.
Ko su ljudi koji, kod nas i u svetu, učestvuju u ovoj zaveri?

Kako i zašto se hiljadama godina ljudska vrsta priprema za jednu globalnu fašističku državu sa jednim predsednikom, jednom valutom i jednom vojskom?

Vreme u kojem živimo od najvećeg je značaja za ljudski rod.
Iako nas do 2012. očekuju najstrašnija iskušenja i muke, mi koji sada postojimo smo retke pojave koja se dešava svakih 26000 godina i imamo priliku da iz doba Kali Juge izađemo preporođeni uz pomoć ljubavi i tajnih ljudskih moći koje su od nas skrivane hiljadama godina.
Izvor: http://www.dobra-knjiga.com/Home.asp?NaslovID=2439

I jedan zanimljiv osvrt: http://www.consiglieribalkan.com/oblasti-rada/najveca-tajna.php

Poslednja izmena:
HIJERARHIJA ZAVERENIKA "KOMITET 300" Dr. Džon Kolman

komitet_300.jpg

DOK sam radio kao profesionalni oficir tajne službe često sam imao pristup poverljivim dokumentima, ali sam tokom službe u Angoli i zapadnoj Africi, gde sam bio zadužen za politička istraživanja, imao priliku da vidim niz poverljivih dokumenata sa neuobičajeno očiglednim sadržajem. Ljut i ogorčen onim što sam tamo video, krenuo sam na put s kojeg od tada nisam skretao, s namerom da otkrijem koja je to sila koja kontroliše britansku i američku vladu, te njima upravlja.

Tako započinje svoju knjigu "Komitet 300" dr Džon Kolman, svojevremeno američki obaveštajac, izdanje koje će naići na izuzetno interesovanje široke čitalačke publike ne samo na zapadu. Ova knjiga dr Džona Kolmana upravo se, u izdanju "Narodne knjige", pojavila u našim knjižarama, a "Novosti" će u feljtonu koji započinjemo danas, objaviti najinteresantnije delove.

Dana 30. aprila 1981. napisao sam članak u kojem sam otkrio postojanje Rimskog kluba i identifikovao ga kao subverzivno telo Komiteta 300. Bilo je to prvo javno pominjanje ove organizacije u SAD. Mnoga predviđanja iz mog članka iz 1981. već su se obistinila, poput činjenice da je Felipe Gonzales postao predsednik španske vlade, a Miteran vraćen na vlast u Francuskoj, poput pada Žiskara d'Estena i Helmuta Šmita, povratka na vlast švedskog plemića i člana Komiteta 300 Ulofa Palmea...

VAŽNOST Ulofa Palmea leži u tome što ga je Rimski klub iskoristio za isporučivanje tehnologije Sovjetskom Savezu koja je po zakonima SAD zabranjena za izvoz i u tome što je njegova svetska mreža komunikacija poslužila za uvežbavanje i medijsko isticanje lažne iranske krize s taocima. Dok je često putovao od Vašingtona do Teherana i nazad, radio je na podrivanju integriteta SAD i lažnu krizu nastalu zbog neljudskog odnosa prema iračkim taocima stavio u ruke institucije zvane Komitet 300, čitaj: Međunarodnog suda pravde u Hagu, u Holandiji.

U obaveštajnim krugovima ljudi uče da se nešto može najbolje sakriti tako što to što želiš da sakriješ staviš svima pred oči. Evo jednog primera: kada je 1938. godine Nemačka želela da sakrije svoj novi borbeni avion "meseršmit", izložila ga je na tadašnjoj Pariskoj izložbi. Dok su tajni agenti i špijuni tražili podatke po rupama u stablima i iza klimavih cigala u zidovima, informacija koju su tražili cerila im se pravo u lice.

PARALELNA tajna vlada visokog sloja ne deluje iz vlažnih podruma i tajnih podzemnih prostorija. Ona sebe stavlja u prvi plan, u Belu kuću, u Kongres, u Dauning strit broj 10. i u Britanski parlament. Slična je onim čudnim i naizgled zastrašujućim filmovima sa nemanima, u kojima se pojavljuje izobličeno čudovište s dugom kosom i opasnim zubima. Prave "nemani" nose poslovna odela i u svojim limuzinama odlaze na Kapitol hil.

Ti ljudi su svima pred očima. Ti ljudi su sluge svetske vlade - novog svetskog poretka. Poput silovatelja koji se zaustavlja da bi žrtvi ponudio prijateljsku vožnju, oni ne izgledaju kao nemani, a upravo su to. Ovo se odnosi na sve nivoe vlasti. Predsednik Buš (stariji - prim. ur.) ne izgleda kao pokorni sluga paralelne vlade gornjeg sloja, ali ne dajte se zavarati.

Na trenutak se zaustavite i podsetite na to da je predsednik Buš naredio brutalni pokolj 150.000 iračkih vojnika koji su se vraćali u Irak u konvoju vojnih kamiona sa belim zastavama, a na osnovu Ženevske konvencije o obustavi vatre i povlačenju. Zamislite užas iračkih vojnika kada su ih, uprkos tome što su mahali belim zastavama, pokosili američki bombarderi. Na jednom drugom delu ratišta, 12.000 iračkih vojnika je živo zakopano u sopstvenim rovovima. Nije li to monstruozan čin u najdubljem smislu te reči? Od koga je predsednik Buš dobio naređenje da postupi na tako monstruozan način? Dobio ga je od Kraljevskog instituta za međunarodne poslove, koji je, opet, dobio nalog od Komiteta 300, pozantog i pod nazivom "Olimpijci".

MOĆNI AMBASADOR
KO su zaverenici koji služe silnom i svemoćnom Komitetu 300? Naši bolje informisani građani svesni su da zavera postoji i da su njena imena različita. Na primer: iluminati, masonerija (slobodno zidarstvo), "okrugli sto", Milnerova grupa... Takvim građanima Veće za spoljne poslove i pripadnici Trilaterale predstavljaju veći deo onoga što im se ne dopada kada su u pitanju pogledi na unutrašnju i spoljnu politiku.

Neki čak znaju da "okrugli sto", preko britanskog ambasadora u Vašingtonu, ima veliki uticaj na politiku SAD.

http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=6438

"INICIJACIJA U HERMETIZAM" Franc Bardon

458812457365164c0e606f2c0d9.jpg

U knjizi vas čekaju teorija i praksa:

O Elementima; Akaša; Karma; Astralni i Mentalni Plan; Crno i Belo Ogledalo Duše; Autosugestija; Koncentracija; Prenos svesti; Rituali; Komunikacija sa Anđelom čuvarom i umrlim ljudima; Stvaranje elementala; Razvoj astralnih čula; Vidovitost; Odvajanje mentalnog od astralnog tela; Talismani i amajlije; Uzdizanje duha na više nivoe; Komunikacija sa božanstvima; Kosmička magija...

http://www.esotheria.com/lux-hermeticum/98-inicijacija-u-hermetizam-

Poslednja izmena:
Bardon je sjajan za one koji vole sistematičnost i preciznost, i koji bi da nauče nešto o magiji ili hermetizmu, a totalni su početnici.
Premda, ima njegovih stavova sa kojima se ne slažem (on je zastupnik teze da ako se neko probudi u toku astralne projekcije, može da umre - a mene su budili sijaset puta i evo me, kuckam još uvek :lol: ).
Njegove bazične tehnike su jako bitne, posebno koje se tiču preispitivanja (crno belo ogledalo duše).. to treba da prođe i onaj koga magija ne interesuje, uvek je dobro zaviriti u sebe.

KLJUČEVI PSIHIČKE MAGIJE Dr. Živorad Mihajlović Slavinski

kpsimagije.jpg

Tehnike zapadne hermetičke tradicije objašnjene su sa jasnoćom bez presedana u knjizi koju je napisao Dr. Živorad Mihajlović Slavinski i koja je do sada doživela osam izdanja. Ovu izuzetnu knjigu možemo s pravom nazvati udžbenikom ezotrije, i u njoj nema praznih obećanja. Sve izložene tehnike su konkretno opisane jednostavnim rečima. Izvod iz sadržaj: Psihička evolucija. Položaj, relaksacija i disanje. Smisao i snaga hermetičkih simbola. Zakon analogije. Principi vizualizacije. Drvo Života. Praktičan rad sa Drvetom Života. Vežbe Srednjeg Stuba. Psihički uticaj. Astralna projekcija. Zakon Karme i reinkarnacija... Započnite veliku avanturu traganja za novim aspektima sopstvenog bića i celog univerzuma.

Za ljubitelje šamanizma, Taiša Abelar "Prelazak čarobnjaka".

p006180.jpg

Ona je inače Kastanedina učenica, i knjiga je pisana u sličnom stilu - kroz prikaz ličnih iskustava opisane su kvalitetne šamanističke tehnike i preobražaj.
Inače, tu knjigu sam pročitala pre početka čitanja Kastanedinog ciklusa, ali bez obzira što nisam imala predznanje, nije mi bilo teško da "pohvatam konce", znači - i neko ko je potpuni laik iz te sfere šamanizma će moći da uživa u knjizi.

"ČUDA" Kasandra Ison

cuda.jpg

Istinite priče koje dokazuju da se čuda zaista dešavaju!
Knjiga koja će vas nadahnuti, zaintrigirati i pružiti nadu.

Zapanjujuće svedočanstvo o desetak muškaraca i žena iz celog sveta čije je živote dodirnulo ono što jedino možemo opisati kao čudo - upliv viših zakona i nivoa na naš materijalni nivo, koji ukazuju da život nije nasumična pojava kako često izgleda, već uticaj dobrote i božanske ljubavi.

Možete se uveriti u slučajeve čudesnih izlečenja, neverovatnog bega od sigurne smrti, priča o ratnim čudima, darovima božanske inspiracije, iskustva kliničke smrti, nadljudske sposobnosti...

Barbara En Brenan "Ruke koje leče"

S6304309.JPG

Ovo je vodič za sve one koji bi da se bave bioenergijom.
Ali za proučavaoce misterija je jako korisno štivo, posebno što su jako lepo prikazane čakre, aura, energetska struktura čoveka... tu su i razni dijagrami slojeva aure, što takođe može biti jako interesantno, mislim, meni je dosta pomoglo :).
Malo mi smeta kitnjasti i pseudo-naučni način izražavanja autorke, ali ako to zanemarim, knjiga je poprilično korisna.
Ima dobro uputstvo - vežba kako da vidimo auru.

Poslednja izmena:
@Valeria
Ne znam da li posedujem bioenergiju, ali me je oduvek zanimalo. Ono, znao sam uvek da napipam bolno mesto i da zagrejem jako drzeci ruke na rastojanju od oko 1 cm i pritom izvucem bol. Takodje sam mnogo puta (to je bila fora sa curama) zimi led ledene ruke nateram kroz par minuta da se oznoje. Mozda i nije neka jaka bioenergija, ali izgleda je ocigledno imam barem malo. :D

@Valeria
Ne znam da li posedujem bioenergiju, ali me je oduvek zanimalo. Ono, znao sam uvek da napipam bolno mesto i da zagrejem jako drzeci ruke na rastojanju od oko 1 cm i pritom izvucem bol. Takodje sam mnogo puta (to je bila fora sa curama) zimi led ledene ruke nateram kroz par minuta da se oznoje. Mozda i nije neka jaka bioenergija, ali izgleda je ocigledno imam barem malo. :D

Možda je vreme da podignemo temu? :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/429347-Bioenergija?highlight=bioenergija

Možemo tamo da nastavimo :)
O bionenergiji bi se svakako moglo dosta toga reći, posebno na ovom pdf-u.

5_tibetanaca.jpg

Ova knjiga je bitna kod raspravljanja o tome koliko svest i oblikovanje svesti mogu da utiču na fizički izgled i zdravlje.
Zatim se provlači i - misterija eventualne besmrtnosti ;), ali i o odricanjima i disciplini koju moramo da imamo da bi se upustili u tako nešto...
Ko i nije zainteresovan za praktične eksperimente i vežbanje, mislim da mu knjiga može dati dosta informacija i uvida o potrazi za - večnom mladošću i vitalnošću...(centralna tema - misterija istoka)

Imamo i temu o tome na NPIM-u:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/442883-Pet-Tibetanaca-tajna-ve%C4%8Dne-mladosti?highlight=pet+tibetanaca

Posvećenje u starom Egiptu (autor mi nije poznat)

56622502234984ca9f8e43fc1c.jpg

Značajna knjiga za ljubitelje zapadnih misterija.
Knjiga na prvi pogled predstavlja tumačenje 22 Velike Arkane Tarota, 22 arhetipa.
No u pitanju je složen sistem inicijacije, gde inicijant prolazi kroz 22 preobražaja.
Važne poente su simbolično prikazane, a na nama je koliko ćemo uspeti praktično da ih primenimo ;).

p.s. knjigu sam davno čitala, ali sam se oduševila.. moje tople preporuke!

Back