krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Ponovo radi bioskop!
Mnogo mi je drago što je ova tema živnula...
Malo edukacije nije na odmet, uvek i svuda!
Hvala, Antigon@.

Mnogo mi je drago što je ova tema živnula...

Hvala, Antigon@.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ponovo radi bioskop!
Mnogo mi je drago što je ova tema živnula...Malo edukacije nije na odmet, uvek i svuda!
Hvala, Antigon@.![]()
Хвала, Квентине.I kod mene piše isti datum. Pretpostavljam da je G. pogriješio. Očito mu vremenska preciznost nije bila naročito bitna stvar.
Да, била му је грешка. У априлу следеће године је написао неколико датума и ту се слаже. Хвала.Greška je svakako. Sad sam gledala Večiti kalendar.Možda je počeo da piše pre a završio posle ponoći, pa pobrkao...
Par stranica ispred (6. X ) je rekao da su mu ti dani postali dosadni. To objašnjava njegovu rasejanost...
Vitomil Zupan: Menuet za gitaru
Na jednom nivou ovo je odličan ratni roman za svakoga koga interesuju dinamični opisi oružane borbe. Na drugom, ideološki neopterećena i neuljepšana slika partizanskog pokreta u Sloveniji. Na nekom trećem razmišljanje o prirodi rata, o čovjeku, sjećanjima i samom životu. Pri tom, knjiga je dobrim dijelom autobiografska, pripovjedač Berk je neskriveni Zupanov alter ego, partizan koji je u rat otišao vođen idealima slobode i solidarnosti, ali previše apolitičan da bi bio pravi anarhista. Ima tu i Švejka i Hemingveja, a i Tolstoja, boga mi. Kompletna knjiga!
Putovanje kući – Rouz Tremejn, Laguna 430 str, 10/10
https://www.laguna.rs/n1328_knjiga_putovanje_kuci_laguna.html
„Roman pun duboke ljudskosti“ – iz recenzije na kraju knjige. To bi bio najsažetiji opis.
Čitala sam je noćas do kasno, nisam mogla da je ostavim. Sve još malo, pa još malo, pa tako ostadoh do 3-pola4.
Puna događaja, dijaloga, likova... osećajna, dinamična, savremena...
Od nje sam poodavno pročitala knjigu Muzika i tišina. To je knjiga sa istorijskom podlogom i neverovatno interesantnim likom kraljice Danske u XVII veku.
Obe knjige su mi se jako dopale. Postoji još jedna njena knjiga izdata kod nas, Restauracija. Probaću i nju da nadjem.
Zupan je izuzetan pisac, ja sam bio oduševljen kad sam pročitao prve dve knjige od njega, Klement i Levitan.