Truman
Elita
- Poruka
- 23.937
Управо ме то "no shadow of another parting from her." и збуњује. Надам се да је хепи енд!
Иначе роман је баш добар, има душу што би се рекло.
Иначе роман је баш добар, има душу што би се рекло.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moracu da vidim sta cu sledece od njega da citam. Genijalan autor.
Ima na Balkandownload.Moram potražiti Knjigu dokaza.
More, Drevna svjetlost, meni su obe bile odlične. Moram potražiti Knjigu dokaza.
Pročitao sam Fukoovo klatno.
Prvo sam mislio da je Fukoovo klatno mnogo manje šarmantna i zanimljiva knjiga od Imena ruže – vrijeme radnje sad je dvadeseti vijek, od šezdesetih do osamdesetih godina (uz flešbekove četrdesetih), a umjesto impozantnog Ekoovog poznavanja srednjeg vijeka dobili smo gomilu besmislenih znanja o templarima, alhemiji, kabali, rozenkrojcerima, magiji, svetom gralu, iluminatima, masonima i raznim drugim pojavama i pojmovima koji me inače savršeno ne interesuju.
Srećom, knjiga je bila više nego dovoljno duga da promijenim mišljenje. Ime ruže je bila sofisticirana igra i zabava pisca sa čitaocem, ali Fukoovo klatno je idejno i tematski znatno razrađenije djelo. E sad, da li je zanimljive teze o čovjekovoj potrebi za tajnom i vjerovanjem (smislom, planom, Bogom?...) bilo moguće izreći i kroz nešto manje spekulativne istorije i pseudonauke ne znam, jer nisam pisac. U svakom slučaju, čitalac dosta brzo shvati satirični pristup Umberta Eka, pa ne lomi mnogo glavu nerazumljivom okultnom terminologijom, rutinskom upotrebom nekoliko stranih jezika i vezama među živopisnim magovima i mračnim vitezovima. Sve je to kulisa, osnova, kako za pomenute ozbiljne ideje, tako i za lične istorije glavnih protagonista – trojice urednika u izdavačkoj kući koji, da bi se narugali piscima ezoterije, uz pomoć kompjutera kreiraju vlastitu teoriju zavjere, u koju će kasnije povjerovati ljudi koji te stvari shvataju preozbiljno.
Međutim, ne znam kada ću i da li ću dalje čitati Eka, kad je fikcija u pitanju. Kao da sam zadovoljio čitalačku radoznalost sa ove dvije knjige, i nisam siguran da je on imao još nešto posebno da kaže kao pisac beletristike.
Авиаторlamar, добар си коментар дала прочитане књиге, свиђа ми се. Ја сам прочитао две његове књиге: Лавр и Дом и острво, којима сам био, такође, одушевљен. Писао сам раније тј. постављао цитате из Лавра. Што волим кад наиђем на истомишљеника у погледу неке књиге или писца!
Baš me zanima da li će se i tebi dopasti
Da, ovaj Lavr mu je udarna.
Inače nije Vodolzakin kako sam ja napisala nego Vodolazkin.
Stigla! Srecna Nova godina!
Hahah Lamar hvala <3 Znas da ja sve po PS-u. Jedva su cekali da me se rese u bolnici posto sam 4 sata posle operacije vec gnjavila da me skinu s onih aparata i da me puste da setam i idem sama u wc. Sestre u fazonu ova mala nije normalna
Mali serif