Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj sam, moram da prekucam to ovih dana, pošto zapisujem u svesku.
Ooo, lepo je znati da neko još uvek nešto zapisuje (zapisuje i Bi ako me sećanje dobro služi).
Sve se sada beleži u telefone i kompjutere. Još malo pa nećemo umeti da pišemo.
Mi smo nekada, još u prvom-drugom razedu morali da pišemo nalivperom (jedna reč, sad sam guglala).
Verujem da bih sada mnogo više umusala papir nego onda :lol:

Jedva čekam tvoj, kao i ostale spiskove :zaljubljena:

Apropo pisanja i tvrdnje da uskoro nećemo znati da pišemo... meni se redovno dešava da dok pišem, u deliću sekunde zastanem čekajući prediction, da odaberem reč i da ne noram celu da napišem. Ili kad pogrešim, prodje mi kroz glavu ok, nije strašno, samo undo... :D
Mozak je čudo, i najbolji dokaz da je ponavljanje majka svakog zanata.

Ja završio Deca zla, Miodraga Majica i to je to za ovu godinu, neću počinjati nijednu novu. S obzirom da cu sledeće godine imati jedan radni dan manje u nedelji, uzdam se da taj višak vremena posvetim čitanju.

Ooo, lepo je znati da neko još uvek nešto zapisuje (zapisuje i Bi ako me sećanje dobro služi).
Sve se sada beleži u telefone i kompjutere. Još malo pa nećemo umeti da pišemo.
Mi smo nekada, još u prvom-drugom razedu morali da pišemo nalivperom (jedna reč, sad sam guglala).
Verujem da bih sada mnogo više umusala papir nego onda :lol:

Jedva čekam tvoj, kao i ostale spiskove :zaljubljena:
Pošto oduvek imam prilično ružan, teško čitljiv rukopis, kad ne bih pisao, mislim da bi postao potpuno nečitljiv, čak i za mene. :lol:

Lako je vama dvema da pravite spiskove kad niste mnogo čitale, a kako je onima koji su pročitali 100 knjiga (nisam među njima, biće 30-ak, što mi je višegodišnji prosek).
Hvala na čestitkama, pa čestitam i ja tebi, Pahuljice, rođendan, sa još malo većim zakašnjenjem. I mnogo mi je drago što si bila u Milanu i treba da gledaš gde ćeš dalje.
Lamar, tebi čestitke za pročitan Slučaj Kukocki. Znam kako je kad se ne stiže, pa pročitana knjiga ima značaj ko položen važan ispit.:ok:
Tek takvi nemaju problem:D
Ja sam zasigurno procitala i 100 knjiga, ali ne pravim spiskove.
Od tih 100 zasigurno je 50 nekih trilera ili tako nesto, ali je pedesetak njih bilo sa ihihihi brojem stranica
( ja citam samo debele knjige).
Nadam se da cu iz spiskova za koje se nadam da cete ih u dogledno vreme postaviti, opet
pronaci i nesto za sebe.

Možda smo ga nešto naljutili ili smo mu dosadni pa ga nema.
Malo sam špijunirala njegov profil, pa tamo se vidi da navraća na Krstu, čita, pregleda... Možda i on ima čitalačku blokadu, pa nema šta da napiše. Ali uvek je imao nešto da napiše o nečemu što je ranije čitao, da uporedi, da prokomentariše... Baš nedostaje. Nadamo se da je privremeno.

Ja pročitah Posljednji muškarac, Muharem Bazdulj, Vulkan, 238 strana.
Počelo je mnogo interesantno, ali do kraja se nekako razvodnilo, pa nisam završila sa istim entuzijazmom s kojim sam počela.
Godina 2027., već sedam godina se nije rodio dečak, samo devojčice. A onda dr. Adamović u Beču, na ultrazvuku svoje pacijentkinje vidi mušku bebu...
Neparna poglavlja (rečeno na promociji, ja na to ne obraćam pažnju) su o doktorki, njenom životu, a parna o tome kako se u svetu reaguje na tu pojavu - naučne studije, beletristika, novinski članci, muzički albumi, koji su me, očekivano, pomalo smorili. A valjda je morao da ubaci nešto da bi dobacio do 200 strana, da može da izda knjigu. Na promociji su je krstili kao "noveleta". Ovde nam Laguna objašnjava razlike između romana, kratke, priče, novele.... https://www.laguna.rs/laguna-bukmar...-izmedju-novele-i-kratke-price-unos-8443.html

Iako nisam baš oduševljena ovom knjigom, moje interesovanje za Bazdulja nije presahlo, pa ću vremenom potražiti još nešto njegovo da pročitam.

Možda smo ga nešto naljutili ili smo mu dosadni pa ga nema.
Malo sam špijunirala njegov profil, pa tamo se vidi da navraća na Krstu, čita, pregleda... Možda i on ima čitalačku blokadu, pa nema šta da napiše. Ali uvek je imao nešto da napiše o nečemu što je ranije čitao, da uporedi, da prokomentariše... Baš nedostaje. Nadamo se da je privremeno.

Ma bre, prosto receno, covek nas je odyebao ( izvinjavam se na prostoti i vulgaris srpskom) :D

20191226_161808-1.jpg

20191226_161827-1.jpg

Ovo je bilo u knjizi iz biblioteke.

Hvala Bi:)

Iskucala sam spisak, 40 knjiga ove godine. Možda pročitam još jednu i pa da i ona bude na spisku, pa kad zaključim sve onda ću da stavm spisak ovde:) Taman 31.12. ili 1.1. ili 2.1.:)

Dobila sam još dve knjige, Put u Indiju (tu sam želela) i Voleti nekog poput tebe (sviđa mi se naslov). Bilo je još knjiga dobijenih i kupljenih, ali nemam pojma šta sam prijavila a šta ne, ali nema ni veze.. Kad ih budem čitala, svakako ću ovde pisti. Nekako sam u laganom prazničnom raspoloženju, tako da sam rešila da u januaru čitam samo lagane knjige. Ne bih sebi da kvarim dobro raspoloženje, a i prija mi u ovom periodu da me ništa ne opterećuje.
Imam (naravno) pozajmljene njige pa ako se uklapaju u lagane, one će biti među prvima za čitanje kako bih ih vratila. MIslim da imam 3 pozajmljene.. moram a proverim:lol:

Neću ništa planirati što se naslova tiče, koje bih da čitam, jer to nikad ne ispoštujem, pa ću spontano tokom cele godine. Volela bih da pročitam ono što se godinama vuče po polici, ali teško da ću sve moći. Ali, ko mari:)

Idem večeras na Čolin koncert, a mrtva sam bolesna. Ali taman da pesmom završim ovu godinu. Na doček ne idem nigde, em sam bolesna, em sam bankrotirala u decembru z:lol: , em sam (konačno) rešila da na proleće kupim automobil 🚗 sebi tako da mi doček nije prioritet.

Elefteria i ja smo gledale Umeš li da čuvaš tajnu? po knjizi Sofi Kinsele, i u duhu neopretećujućeg raspoloženja, baš mi je prijao film. Pre nisam toliko volela bioskop, a u poslednje vreme mi baš prija.

Ova godina mi je toliko bila puna što se tiče događaja, putovanja (5 puta inostranstvo u jednoj godini prvi put u životu..možda je normalno (i smešno) nekima ovo ali meni je to baš utisak), novih ljudi.. proletela mi je .. Mislim nikad brže u odnosu na sve prethodne.. Naredna će da mi bude još bolja, tako sam rešila:D

Nešto sam se rasentimentalisala sada.. Žao mi je što sam zabušavala ovde, ali nadam se da ću biti revnosnija sledeće godine.
:veseljaci::jelka:z:dm::poklon:z:girl:

Pahuljice, šta ćeš ovde ako imaš mogućnosti da putuješ i obilaziš druge zemlje i lepa mesta. Super je što si tako lepo provela ovu godinu i imaš lepe planove i za nastupajuću. Podržavam te u potpunosti.
Meni ova nije bila dobra, ali ima na početku sledeće da uplatim letovanje na Krfu ! ! ! To mi je želja.

Patim za tim da se prvi upisemo u biblioteku
(nisam vec dugo,ni kad jesam nisam bila prva ni jednom,ko jeste da bude broj 1) - to se do sada nije desilo,moglo bi sledece godine.Da li je vama nekada uspelo?

Prvi put ove godine se upisuje u biblioteku u januaru,do sada je bilo u decembru,bas sam uzbudjena.:srecan: Kako to ide kod vas,ima li nekih promena?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back