Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitala sam ja ''E, zabole me''. Pozajmila sam je, pošto ne dajem novce na takve knjige. Nije ništa specijalno. Ima nekoliko duhovitih opaski, prvenstveno onih koje se odnose na to kako se danas svi trude da predstave svoj život savršenim i teže da dostignu neke nerealne standarde, umesto da budu zadovoljni onim što imaju tj.da pokušaju da pronađu zadovoljstvo u tome. S druge strane, ne sviđa mi se današnja moda zakona privlačenja tj. taj stav po kome sve što ti se dešava nosi nešto pozitivno, samo treba znati gledati s prave strane. Neke stvari apsolutno ne mogu biti pozitivne i meni je tih instant mudrosti na koje nailazim na Instagramu svaki dan preko glave. Svi bi da budu neki gurui, ''lajf kouč'' stručnjaci, pišu priručnike ne bi li uneli prosvećenost među narod itd. Prodavanje magle. Vidi se da autor ima još da uči.

I to ćemo da pročitamo kad nam padne šaka. Znači, rađa se naš Hari Hule, inspektor Krsta Pavlović mada imamo već inspektoru Hari, jel tako beše? Kod Mirjane Đurđević.

Ja sam sinoć dobila knjigu Mašina za pravljenje Španaca, portugalskog pisca Voltera Uga (Ugoa?) Maia (nikad nisam sigurna kako se ta strana imena koja se završavaju na samoglasnik menjaju kroz padeže), koji je trenutno jedan od najpopularnijih pisaca u toj zemlji i dobitnik nagrade Žoze Saramago.

I u vezi s tim poklonom, ovih dana imamo seriju rođendana... a ako se ne varam, prvi je danas, i to Snežnoj Pahuljici. Mada ne piše, pa sam morala da pretražujem od prošle godine. :D.

Pahuljice, srećan ti rođendan i da kupiš više taj kompjuter pa da češće dolaziš da se družiš s nama! :cvet::kolac::ajmo:

Srećan i od mene.

Podsetite me, kako beše, je l' kod Uelbeka izbori kojim ekstremni muslimani dolaze na vlast, bili održani 2019. godine? I da li su im prethodile velike demonstracije i nemiri? :D
Možda pravu sliku kvaliteta knjige dobijem tek sada, 2-3 godine nakon čitanja :D

I to ćemo da pročitamo kad nam padne šaka. Znači, rađa se naš Hari Hule, inspektor Krsta Pavlović mada imamo već inspektoru Hari, jel tako beše? Kod Mirjane Đurđević.

Tako izgleda... Kao što smo nas dve onomad već elaborirale, Ubistvo u Kapetan Mišinoj je bila vrlo simpatična knjiga sa lepo prikazanom atmosferom starog Beograda. Nadam se da je nastavio u sličnom stilu. Ja sam volela i Harijetu, ali se ona potrošila. Poslednje mi se knjige nisu dopale, a vidim i da Đurđevićka poodavno nije izdala novu. Možda je i bolje, da mi Hari ostane onako simpatična kao što je bila.

- - - - - - - - - -

i naravno, našoj Snežnoj pahuljici sve najlepše za rodjendan, da si nam vesela, lepa, živa i zdrava, kao i dosad.

- - - - - - - - - -

Napokon sinoć uzmem da čitam nešto, ali nisam odmakla. Na moje iznenađenje, pronađem nedavno pominjanu Nit Viktorija Hislop u folderu da PDF knjigama. Bi je znam rekla da uživa, nadam se da ću i ja. Čim odvojim vreme.

- - - - - - - - - -

Podsetite me, kako beše, je l' kod Uelbeka izbori kojim ekstremni muslimani dolaze na vlast, bili održani 2019. godine? I da li su im prethodile velike demonstracije i nemiri? :D

Nisam čitala, ali koliko me pamet služi, obzirom da ste dosta pisali o tome na ovim stranama, jeste.

Srećan i od mene.

Možda pravu sliku kvaliteta knjige dobijem tek sada, 2-3 godine nakon čitanja :D

Verovatno bi ti to leglo ko melem na dushu i srce, ali se ja ne secam da je u Pokorovanju bilo nekih socijalnih nemira u kojima ucestvuje
50% ljudi arapskog porekla kao sto je sada to slucaj u Francuskoj.
Znam da sam te razocarala, ali tako je.

Jedna predivna vest o biblioteci ankarskih djubretara:worth:
Pre mozda godinu dana djubretari u Ankari nalaze citave "tovare" knjiga koje ljudi bacaju,
skupljaju knjige, obrate se svom pretpostavljenom i on "organizuje" biblioteku u kojoj sada postoji
i kafeterija, ali su mene fascinirali sami "djubretari" ( bila je velika reportaza o njima i na TV i u novinama)
koji citaju knjige:)
image-1240769-860_poster_16x9-twwx-1240769 (1).jpg

Srećan i od mene.

u knjiizi su izbori bili 2022., sad ce to, začas ce da prodje...

I meni se mnogo svidela akcija ankarskih djubretara

u knjiizi su izbori bili 2022., sad ce to, začas ce da prodje...

I meni se mnogo svidela akcija ankarskih djubretara
Ja sam bila "frapirana" gledajuci tu reportazu da ti djubretari citaju
i pricaju sta citaju i sta ih zanima, a svi od reda su pismeni ljudi.
Cudno je ( i ne samo za mene jer sam i ja od tih koja djubretare smatra i posmatra kao nepismen svet)
da medju njima kao i u celom jednom drustvu postoje i pismeni i nepoismeni pri cemu to kod
"djubretara" nije bas ni vazno.
Ova je njihova biblioteka podeljena ( kao i svaka druga biblioteka ili knjizara) i na klasike
( tu je i Dikens i Igo) na decje knjige, na istorisjke, pa ko kako zeli.

Elefteria,
znaci i kod njega ima zakon privlacenja? :roll:

Nije bukvalno, ali je slična priča - kako sve zavisi od ugla gledanja. I onda navodi primer Pita Besta, koji je izbačen iz Bitlsa i kako je to u prvi mah delovalo porazno, ali je Best na kraju nastavio život i možda ga proživeo bolje od onih koji su ostali u grupi i postali slavni. Međutim, sam autor priznaje da mu se na netu javio otac čijeg je sina pregazio kamion i koji je bio ogorčen što neko smatra da i to ima pozitivan ugao gledanja. A Mark tj., autor nema dece i zato i može da se pros*rava i generalizuje stvari. Kaže on i koju pametnu, to ne sporim, ali, realno, poenta većine ovakvih knjiga može da se sažme na maksimum 5 strana i nema potrebe za tolikim razglabanjem. Ali, onda se ne bi toliko zaradilo... Nadam se da ne zvučim ostrašćeno, samo je počelo da me nervira što danas mnogi ''pisci'' iskorišćavaju nesigurne ljude da bi zaradili na njihovoj lakovernosti, zauzvrat im pruživši kratkotrajnu motivaciju.

Nije bukvalno, ali je slična priča - kako sve zavisi od ugla gledanja. I onda navodi primer Pita Besta, koji je izbačen iz Bitlsa i kako je to u prvi mah delovalo porazno, ali je Best na kraju nastavio život i možda ga proživeo bolje od onih koji su ostali u grupi i postali slavni. Međutim, sam autor priznaje da mu se na netu javio otac čijeg je sina pregazio kamion i koji je bio ogorčen što neko smatra da i to ima pozitivan ugao gledanja. A Mark tj., autor nema dece i zato i može da se pros*rava i generalizuje stvari. Kaže on i koju pametnu, to ne sporim, ali, realno, poenta većine ovakvih knjiga može da se sažme na maksimum 5 strana i nema potrebe za tolikim razglabanjem. Ali, onda se ne bi toliko zaradilo... Nadam se da ne zvučim ostrašćeno, samo je počelo da me nervira što danas mnogi ''pisci'' iskorišćavaju nesigurne ljude da bi zaradili na njihovoj lakovernosti, zauzvrat im pruživši kratkotrajnu motivaciju.

Nista ni oduzeti ni dodati.

Da, potpuno razumem..Narodski receno - nije sija nego vrat.
Elefteria, hvala ti na izvestaju, sigurno bih se zaletela jer mi je knjiga, bar na prvi pogled, delovalo potpuno drugacije od ostalih tog tipa.
Slazem se sa svim sto si rekla, sa akcentom na poslednjoj recenici :ok: (dodala bih iskoriscavaju nesigurne i labilnije osobe (ne nuzno uvek ove druge))

Hvala vam svima:heart::heart::heart: Svidjaju mi se vase zelje, a to su i moje, tako da cu biti srecna ako se ostvare:) A radicu na tome da se ostavre:)
A za koji dan imamo jos rodjendana:D Volim slavlja:D

Danas mi je bio dinamicna dan, jer pored toga sto mi je rodjendan, idem i na slavu, tako da je dan ispunjen skroz. Sebe sam castila sa nekoliko knjiga. Morala sam, sta cu.:andjeo::prstic::zkez:
(Prve 4 sam kupila, a poslednju dobila:))
Engleski pacijent, Majkl Ondaci
Neimarov segrt, Elif Safak
Zivot Mona Lize, Pjer La Mir
Hotel Sangaj, Viki Baum
Besmrtnici, Kloi Bendzamin

Bice jos knjiga u decembru, ali to krajem meseca.. Prijavicu sve posteno:)

Daaa, jos uvek nemam laptop i mucim se s ovom krntijom koja vise ne radi nego sto radi dobro, ali bice i nov komp... I dalje citam Cudan osecaj u meni i dopada mi se za prvih 250 strana (videcu ostatak kakav ce biti)... nije mi dosadna ali mi sporo ide. U busu i dalje citam Molitvu moje majke, ali tu nisam odmakla dalje od 50 strana.. Ne znam kakav je vas utisak, ali guzva u prevozu je nesnosna... i ujutru kad idem na posao ne mogu da sednem pa da citam..o povratku i da ne pricam... Ok, decembar je, ali nije dva dana pred docek da svi hrle da kupe poklone pa da je tolika guzva.. Do kraja godine cu zavrsiti ove dve. Moram, jer sam u svesku u koju upisujem procitane knjige, vec zabelezila ove dve, pa je red kad tu vec stoje i da ih i procitam.:lol: I jos malo pa ce spiskovi procitanog u ovoj godini. Bas se radujem da se podsetim sta se sve citalo..:)

Da li ste primetili da nas je Baudrillard napustio onog momenta kada je postao funkcioner?:D
Nautilus bi nam u ovom kontekstu citirao neki prigodan i prikladan izraz iz Biblije
( ono; cudni su putevi Boizji);)

Jedna predivna vest o biblioteci ankarskih djubretara:worth:
Pre mozda godinu dana djubretari u Ankari nalaze citave "tovare" knjiga koje ljudi bacaju,
skupljaju knjige, obrate se svom pretpostavljenom i on "organizuje" biblioteku u kojoj sada postoji
i kafeterija, ali su mene fascinirali sami "djubretari" ( bila je velika reportaza o njima i na TV i u novinama)
koji citaju knjige:)Pogledajte prilog 521332

Bas lepo, evo osmeha danas :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back