Sad malo o knjigama, dok ih ne zaboravim
Kate Quinn, The Alice Network. Dve price koje se preplicu (kako to vec mnogi pisci vole izgleda), jedna je prica iz prvog svetskog rata o engleskoj spijunki koja je radila u Francuskoj i spijunirala nemacke oficire dok je radila u restoranu. Druga prica je po zavrsetku drugog sv. rata, mlada amerikanka dolazi u Evropu sa majkom, trudna je i majka je vodi u svajcarsku kliniku da resi problem. Ali ona pocinje da trazi svoju rodjaku, tj sestru od tetke koja je nastala u ratu, i tako da ne pricam celu pricu. Manje vise vec vidjeno, na pocetku me je ova amerikanka prilicno nervirala. tj ne ona nego pisac posto mi je neverovatno da u to vreme mlada zena iz dobre porodice ima takav kocijaski recnik, jako mi je to smetalo. Posle se ili ona malo primirila ili sam ja prestala da obracam paznju. Nista epohalno, ali sam cekala nedeljama na red za ovu knjigu pa sam ocekivala vise.
Emmi Itäranta, The Weaver Duga knjiga ove finske knjizevnice, nije mi se dopala ni blizu kao njena prva knjiga (Memory of water). Neko ostrvo gde ljudi koji sanjaju tj imaju nocne more, se proglasavaju bolesnim i zatvaraju, itd itd.
I jedna ciklit, i ona me je razocarala haha:
Shelly King, The Moment of Everything Glavna junakinja ostaje bez posla (radila u neoj start ap u silikonskoj dolini) pa pocinje da prvo provodi vreme a onda i radi u lokalnoj maloj knjizari koja prodaje stare tj koriscene knjige (i evo stoji mi mozak, kako mi zovemo te takve knjizare, antikvarnice? starinarnice? ne znam uopste), onda dobija od gazde knjigu gde nalazi dopisivanje dvoje ljudi pa joj to da ideju kako da promovise knjizaru na drustvenim mrezama i unapredi biznis. i tako dalje i tako dalje, nista posebno.
E sad sam uzela neku japanku, nadam se da ce mi se bar to dopasti :)